Tisdag

dagens schema står det shoppingtur inför nyår samt allmän storhandling då vår kyl o frys börjar se väldigt tom ut. Sen så är det jobbande som gäller. Blir lite extra sådant dessa dagar då chefen ska få ha lite semester också. Men å andra sidan blir det lite lugnare på jobbfronten om ett par veckor, då blir det plugg, plugg, plugg istället. Har för övrigt inte fått schemat för vårterminen än. Undrar när det kommer?


Segt värre

Nu har jag varit förkyld i alldeles för många dagar och det känns. Eller rättare sagt så är det bristen på träning som känns. Har faktiskt ändå hållt mig relativt nyttigt även under julen men däremot känner jag mig lite lagom öm i kroppen.

Dagen har främst ägnats åt att bråka med tekniken. Har försökt få in musik i min mobiltelefon och det har inte varit det enklaste. Pluggandet har det inte blivit mycket av, vilket känns lite småfrustrerande. Ska försöka skriva några rader nu så mitt samvete lugnar sig några steg.

Hemma = ladda om för jul nr 2

Igår blev det resa hem, inklusive 45 minuters väntan på t-centralen eftersomde där pendeltågen bara går en gång i timmen på helgdagarna. Kasst!

Nu försvinner jag snart till mitt jobb för att i eftermiddag fira Jul igen! Så blir det när julfirandet på julafton inte är med den egna familjen. Men det ska bli mysigt och så slipper vi ju att se Kalle en gång till och det är ju inte direkt någon nackdel. Det enda roliga med Kalle-traditionen är de sista 10 minuterna med utdragen från nya filmer, och i år var inte ens de bra!

Julefriden sänker sig mellan barnskriken

Nejdå, det låter värre än var det är och vad jag trodde att det skulle vara. Julafton igår firades med tre bebisar på 9 månader, 10 veckor och 3 veckor. Det hade kunnat sluta i totalt kaos men de sov sig faktiskt igenom större delen av dagen som blev väldigt mysig och lugn. Mycket mat, fika och kaffe. För att inte glömma Kalle Anka, pepparkakor och knäck. 

Julklappsutdelningen var kaotiskt men där var ju inte jag mest i centrum så jag kunde luta mig tillbaka och ta det lite lugnt. Lite klappar fick jag. Bland annat en ny bilstereo och ett halsband från Henrik, samt singstarskiva, presentkort på HM och så varsitt årskort på grönan av hans familjemedlemmar. Henrik fick en hel del båtgrejor plus kläder. Så det märks vad behoven ligger i år så att säga. ;)

Imrogon åker vi tillbaka mot Nynäshamn med vårt kära SJ som steg betydligt i graderna hos oss efter att vi lyckats få tag på billiga x2000-biljetter i första klass. Otroligt vad lyxigt det kändes. Inte minst att få sitta i Loungen på stationen. Fika, gratis kaffe, sköna fåtöljer och allmän lugn och ro!  

God jul!

Nu åker vi snart. Kan säga som så att största delen av packningen upptas av julklappar. Vet inte riktigt hur det kommer att gå när vi ska åka kommunalt till Göteborg.

Ta hand om er nu under Julen och passa på att ta det lugnt, vila och ladda om för nästa år!

Photobucket

Julklapparna klara!

Var och handlade de sista julklapparna idag och fick även passa på att äta lunch med Madde och Anna! Grekiskt i Haninge centrum! Vi hann bli rejält hungriga när vi gick och väntade på att Madde skulle få lunchrast. Fördelen var att vi slapp den värsta lunchruschen och fick käka i lugn och ro.

Hur är det för er, är ni klara, eller blir det några sista klappar imorgon? För oss fanns inte det alternativet eftersom vi imorgon åker till Göteborg för att tillbringa några dagar på Orust. Kommer att kännas konstigt att fira jul iväg från min egen familj, men ska bli intressant ändå eftersom jag aldrig firat någon storjul direkt. Sen blir det ju att fira en extra gång i helgen som kommer istället, och det skadar ju inte!


Trötthet!

Vet inte om jag har haft nån förkylning i kroppen som har orsakat en viss släng av trötthet. Igår så var jag ut i stallet efter lunch och träffade en vän så vi kunde rida tillsammans, riktigt kul, speciellt eftersom vi inte träffats på så länge!. Väl hemma så blev det Thai-mat. Tog min klassiker; kycklingspett i jordnötssås. Efter det tänkte jag se på tv, känner mig trött och slumrar till på soffan. SOV i tre timmar. Henrik väckte mig när han skulle till jobbet och frågade om jag skulle flytta mig till sängen. Sedan hade jag inga problem att somna om och sov sedan till 8. Totalt 14 timmars sömn. Känns som att jag behövde sova.... Speciellt som jag vanligtvis aldrig kan sova mer än 8 - 9 timmar i sträck.


Hes idag...

... Vilket för mig är ett säkert kännetecken på att det var fest igår! Vet inte om det alkoholen i sig eller det faktum att jag pratar så mycket. ;)

Vi var i alla fall iväg på julklappsbytarfest hos Malin S o Pelle. Lika kul som vanligt när de har fest. Kanske lite lugnare mot slutet av kvällen dock. Allihopa hamnade i soffan framför en av de bästa julfilmerna: Love Actually.

Jag, Henrik o elisabeth utnttjade sedan den na fantastiska möjligheten med sena pendeltåg. Festen var i krigslida och sista tåget gick vid 2. Något som passade oss alldeles utmärkt! Presenterna då? Jo; jag fick ett stetoskop och Henrik en skiva med Gospel... :D  Det gäller att vidga sina vyer eller vad säger man?

På perrongen i väntan på tåget åkte kameran fram också:


För mer bilder misstänker jag att ni kan kika på Malins blogg om ett par timmar.

Japansk julmiddag

Igår var det julmiddag med familjen och inte vilken julmiddag som helst utan en japansk julmiddag på Hasseludden. Det var gott och intressant, men ingenting för folk som blir besvikna om det inte finns skinka. Vet inte riktigt varför det kallades Julmiddag, mer än att det kanske är för att extra många vill äta just i Jule-tid.

Förrätt bestod av sushi i olika kombinationer, rostbiff, nudelsoppor och vegetariska vårrullar.

Huvudrätten tillagades bredvid bordet där vi satt, så man kunde prata lite med sin privata kock och så. Kyckling, skaldjursplättar och lax, samt friterad grönsaksblandning bestod den av.

Som alla julbord fanns det även efterrättsbord. En salig blandning av chokladmousse, gelehallon, frukt och nötkrokant. Men gott var det!

Det var skönt att få komma iväg med familjen en sväng och ha tid och sitta ner för att umgås lite. Min bror som vanligtvis bor i Luleå har kommit hem en sväng över jul så det fanns ju lite att prata om.
 

Dags att gå ut en sväng

NU har jag suttit inne hela dagen! Har (som vanligt) en gnagande känsla att jag inte har varit så värst produktiv men då glömmer jag liksom bort att jag har lyckats ta mig igenom 150 sidor litteratur och dessutom hunnit fika lite med Henrik som för tillfället jobbar kväll! Har inte startat min egen dator vilken ändå ar bidragit en del till min disciplin.

Nu blir det en promenad ner till biblioteket för att höra om de har en viss tidsskrift samt en del shopping kanske... Julklappsinköp är en bra ursäkt för att få slösa lite pengar. =)

Och om ni undrar: fortfarande inget betygsbesked, jäkla institution!

gaaah - ge mig mitt betyg!

Eller ja, vet egentligen inte om jag verkligen VILL veta. Hur det har gått är ytterst osäkert med tanke på den otydliga betygssättningen som tillämpas på denna skola. Men idag är tre veckor sedan vi lämnade in det senaste arbetet och det är den tid lärarna har på sig att rätta. Men inte har det kommit upp något betyg i databasen än. Jag vill veta NU om jag kan lägga den där jäkla uppsatsen bakom mig eller inte!

Ska troligtvis åka in till skolan imorgon. Vi ska ha ett ickeobligatoriskt seminarium som vekrar lite luddigt, både innehåll och tider. Men jag skulle behöva få tag på lite artiklar som troligtvis finns på biblioteket där och kanske jaga reda på betyget också. En sak som argumenterar för hemmastudier imorgon är det  faktum att jag har glömt mp3-spelaren hos föräldrarna. Jag avskyr att pendla utan den....! 

Huset!

Nu kommer bilderna också:

Mitt hus, mkt kristyr döljer skavanker... ;)Carolinas Garage, imponerad över att taket inte rasade in...Fika: Lussehjärtan, mjuk pepparkakamuffins, rocky road och chokladtryffel.Ett bränt finger senare...

Ja, pepparkakshusbakande ikväll alltså. Smält socker är inte att leka med är väl bara att konstatera. Har en fin blåsa på mitt högra långfinger.

Hade alltså bjudit in till pepparkakshusbakarkväll (långt ord) ikväll. Men på grund av jobbande, sjukdom och långväga avstånd så slutade det med att vi inte var så många kvar. Carolina var den tappra som dök upp, med avancerade ritningar  av  sina föräldrars hus. Nu var det på ett sätt tur att vi inte var fler (men ta inte illa upp, ni andra var saknade!) men faktiskt; Vårt kök hade nog inte klarat av mer, det är liksom inte så stort, och vi skulle dessutom göra avancerade hus! Vet dock inte om det var en sån god idé, speciellt inte i kombination med en hel del glögg. Men man ska ju sikta högt sägs det!

Bilder kommer dock imorgon, men jag kan väl säga att mitt är en komplett gård med ett litet stall och massa hästar. På grund av felbedömningar av diverse mått så gick det åt en hel del glasyr också, inte mig emot, urgott! Menmen, jag fick åtminstone ihop huset. Carolina fick ge upp efter garaget. Vi hade nog bedömt gräddningstiden lite fel på hennes gigantiska bitar och de sjönk fint ihop och delade sig när det var dags att börja klistra. Tur att pepparkaksdeg är gott, för det har vi mycket kvar av nu!

När vi kände oss lagom nöjda så satte vi oss i soffan, mumsade på lussekatter och kollade på lite bilder från Brasilien och LA där C har spenderat de senaste 6 månaderna. Otroligt häftigt! Vi provsmakade även vörtbrödet som jag nämnde i förra inlägget. Visst tog det tid, men det blev riktigt bra! Rekommenderas!

 

Bokutmaning

Jag har nu blivit utmanad av Malin. Jag brukar inte så ofta fylla i såna här listor men är man en boknörd så är man...

1. Vilken bok läste du senast?

Skönlitterär: "Yours, Faithfully" av Sheila O'Flanagan. Hade absolut inga förväntningar eftersom det var en bok jag hittade på bibliotekets "bokbytarhylla" men den var riktigt bra. Typisk tjejbok med en liten twist eller vad man ska säga.

Kurslitteratur: "Specialpedagogik och sociala problem i gymnasieskolan" av Rolf Helldin. Skumlästes en del kan man väl säga, inte den mest fascinerande bok jag ar läst.

 2. Vilken bok skall du börja på härnäst?

Började häromdagen läsa om "alla var där" av Lauren Weisberger som även skrev Djävulen bär Prada. Har läst den förut och vet ungefär hur det slutar och den går i stort sett ut på exakt samma sak som "Djävulen..." Men det är lättsamt och avkopplande som kontrast till kursboken jag sitter framför datorn och läser nu också, som är en tung sak på engelska.

 3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?


Ingen aning på rak arm men efetr en snabb titt verkar det vara lite mer manligt. Kan bero på sambons militäristoriska samling. Mina kursböcker räknade jag inte ens...

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du “nu har jag en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra hälften kvar” ?


Bara om det är något jag måste läsa, annars är jag mer sån som hoppas att boken aldrig ska ta slut och blir förvånad när jag inser hur få sidor som är kvar.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc.?

Ofta läser jag om böcker jag har hemma. Har några favoriter som helt klart kan läsas flera gånger. Annars så kan jag ställa mig i pocketshop och då går jag nog dels efter omslag men också efter vad jag läst tidigare av samma författare. Ska jag köpa böcker vill jag hålla mig till säkra kort. ;)

6. När blir en bok för lång?

Sällan! Några av de få skönlitterära böcker jag tycker är för utdragen är J.R.R Tolkiens trilogi. Jag gillar annars fantasy, men den blev på tok för utdragen för min smak. Men det beror på att jag gillar när det händer saker oc inte är så förtjust i utdragna miljöbeskrivningar.

 7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?


Skönlitterärt så kan jag lika gärna läsa på engelska som på svenska. Kurslitteratur föredrar jag på svenska då en fackord kan vara lite knepiga.

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?

Jodi Picaults
bok "the tenth circle" / "den tionde kretsen". Skrev ett blogginlägg om den efter att jag läst ut den eftersom jag tyckte att den var så gripande.  (kolla under kategorin böcker så dyker den nog upp där!)

9. kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?

Mycket svårt att göra det faktiskt! Men å andra sidan börjar jag sällan läsa böcker jag ogillar. ;)

10. Viken genre är överrepresenterad i din bokhylla?

Fantasy/scifi och "chicklitt". Har blivit mycket av det senaste då det är det enda jag orkar läsa under terminerna. Sen ger jag mig på lite tyngre böcker under semesterperioderna.

Jag skulle vilja skicka vidare denna utmaning till Madde och till Emma!

Lärarlöst seminarium

Det låter väl som nåt avancerat? Speciellt när närvaro på seminarierna inte ens är obligatoriska. Så idag blir det hemmastudier, kombinerat med vörtbröds samt pepparkakshusbak.

När jag ska baka bröd så är min nye guru Martin, som driver brödbloggen pain de martin. Intressant blogg där man kan lära sig en hel del!


Är du fördomsfull?

Hur många bär inte på förutfattade meningar om andra människor? Jag gör det, det måste jag erkänna, om än mot min vilja. Ser jag en människa som ser ut på ett visst sätt så förutsätter jag lätt att hon/han har en viss typ av personlighet också. Det är inneboende i oss som människor. Vi generaliserar för att strukturera vår omvärld och lära oss av erfarenheter. Men fördomarna och förhastade slutsatser kan göra livet surt, både för oss själva och för dem som vi dömer.

Att vara medveten om sina fördomar är ju alltid en början. På Alla olika, Alla lika kan du kolla om du har koll på de vanligaste fördomarna. Testet syftar nog egentligen till att testa fördomar man själv har men jag anser att man kan ha koll på vilka de stereotypa föreställningar om olika människor är, utan att för den saken sänka sig till den nivån så att säga. Jag tycker att denna kampanj är ett bra intiativ och jag hoppas verkligen att den kan göra någon skillnad. Om inte annat får man sig ju en tankeställare när man ser reklamen i tunnelbanan.

Den passar dessutom rätt bra in i den kurs som jag läser nu och som handlar om specialpedagogiska utmaningar. Bland annat hur elever ska kunna inkluderas i skolan, både på lektioner och i den sociala gemenskapen, även om de kanske har andra behov än de övriga eleverna i klassen. Något som förutsätter en öppenhet för att inte alla elever i en klass är likadana!


Litteraturlista

Nu ska jag gnälla lite och beklaga mig över min litteraturlista till den nuvaranade kursen.

Extremt mycket titlar och hälften är svårt att leta reda på. Exempelvis e-böcker som kräver inloggning och installation av vissa program för att hitta. Artiklar/häften som klassen har fått uppkopierade i ett fåtal exemplar. Dokument som finns på olika sidor på internet. Jag tycker dessutom att det är otroligt irriterande att läsa på datorskärmar när det handlar om mycket text, samtidigt som ekonomen i mig inte vill lägga ut ett par hundra i utrskriftskostander...

Ahlberg, A. (2007). Specialpedagogik – ett kunskapsområde i utveckling. Vetenskapsrådets rapportserie 5:2007. (s 66–83). (17 s).
Björck-Åkesson, E. (2007). Specialpedagogiken ett kunskapsområde med många dimensioner. Vetenskapsrådets rapportserie 5:2007. (s 87–100). (14 s).
Fischbein, S. (2007). Specialpedagogik i ett historiskt perspektiv. Vetenskapsrådets rapportserie 5:2007. (s 17–36). (20 s).
Haug, P. (1998). Pedagogiskt dilemma: Specialundervisning. Stockholm: Skolverket/Liber. (71 s).
Helldin, R. (2002). Specialpedagogik och sociala problem i gymnasieskolan : en granskning av skoldemokratins innebörder och kvalitet. Lund: Studentlitteratur. (128 s).
Jakobsson, I-L (2003). God kommunikation är avgörande. Skolsituationer för elever med syndromdiagnos. Locus 4/03. (s 31–43). (12 s).
León, R. (2001). På väg mot en diversifierad normalitet. I: Bigestans, A. & Sjögren, A. (red.) Lyssna. Interkulturella perspektiv på multietniska skolmiljöer. Tumba: Mångkulturellt centrum. (12 s).
Läroplan för förskolan.
Läroplaner för det obligatoriska skolväsendet.
Läroplaner för det frivilliga skolväsendet.
Persson, B. (2001). Elevers olikheter och specialpedagogisk kunskap. Stockholm: Liber. (148 s).
Repstad, P. (2007). Närhet och distans (4:e uppl.). Lund: Studentlitteratur. (ca 90 s). (Boken läses även i kursen Individens socialisation i AOU2).
Rosenqvist, J. (2007). Landvinningar på väg mot en skola för alla. Pedagogisk Forskning i Sverige Nr 2, Årg 12. (s 109–118). (10 s).
Skidmore, D. (2004). Inclusion the dynamics of school development. Maidenhead: Open University Press. (140 s). Finns även som Elektronisk resurs på Stockholms universitet.
Skolverket (2001). Att arbeta med särskilt stöd. Några perspektiv. Stockholm: Liber. (127 s).
Westling Allodi, M. (2002). Gränser i skolan. Vilka funktioner har differentierade grupper? Locus 1/02. (s 4–19). (16 s).

Dessutom tillkommer aktuella rapporter/artiklar om ca. 30 sidor vilka hämtas från Internet samt 200 sidor valbar litteratur.

Vad tycker ni? Är det normal mängd för en kurs som ska hålla på i fem veckor? Alltså, textmängden är ju visserligen inte problematisk i sig men att lokalisera alla källor, köpa vissa böcker etc blir en sån stor del av det hela.

Jag vill ha en ekorre!

Vi var på Skansens julmarknad idag. Första gången jag var där och det var mysigt värre, men riktigt ruggigt ute tyvärr. Inte många djur ute i hägnen men när vi kikade på sälarna så var där en ytterst tam ekorre, som vågade sig på närkontakt och satte sig på min arm i några sekunder. Jag blev både förvånad och fascinerad. De är otroligt häftiga små djur, otroligt snabba dessutom! Vi fångade det till och med på nåt kort men det blev så suddigt så det är ingen idé att visa upp...

När vi gav upp djuren så kikade vi lite i stånden och köpte brända mandlar. Sedan var vi dessutom ambitiösa och gick in i diverse små bodar och gårdar. Det som är roligt med skansen är att vissa saker kan vara lite svårt att hitta. Man får kolla lite vad som finns bakom de stängda dörrarna och känna sig lite som en upptäckare i delen som föreställer en gammal stad. Då hittar man allt ifrån silversmedjor till gammelmodiga apotek.

Resten av dagen har ägnats åt att plugga lite och se på film. Vi såg på Harry Potter och Hemligheternas kammare som gick på femman igår. Jag tänkte att det kanske börjar bli dags för mig att ta mig igenom dom nu.... Den var hyfsad och jag är imponerad över att de följer boken såpass bra som de gör!

Deprimerande ridtur

Red Assa idag. I ett halvkasst väder som gjorde att jag inte var så himla positiv inställd från första början. Började på banan och det gick hyfsat förutom vissa okontrollerade ökningar på raksträckorna. Sen skulle jag ut på vägen. Det gick också hyfsat till en början. Körde mycket tölt och skrittövergångar och gav mig sedan ut på motorvägsbygget. Något som alltså innebär raka fina grusvägar på helgerna när byggarbetarna är borta. Jag tänka att hon behövde få springa i pass och släpper på henne lite bortåt. Hon bjuder inte riktigt så mycket som jag vill och underlaget var dessutom hårdare än vad jag trodde så jag stannar, vänder och ska tölta tillbaka. *pang* säger det  bara och så bär det av i full galopp. Vi passerar min tänkta passträcka och försvinner i svagt nedförstlut och på en väg som längre fram smalnar av och blir en grushög. Det var riktigt obehagligt, främst eftersom vägen när den tog slut blev rejält grusig, gropig och allmänt ojämn - och där kommer vi farandes i nån slags galopp/pass-blandning. Fick stopp på henne innan den redan ojämna vägen tog slut helt. Sedan blev det att rida samma sträcka igen men i skritt. Känner att hon är lite ömfotad och jodå, när jag är hemma i stallet igen så ser jag att hon dessutom slet av sig en sko under den lilla färden...

Det här känns inte så värst kul. Jag fick ju visserligen stopp på henne, men det var inte lätt och var inte vackert och jag känner att en uteritt med någon annan inte är att tänka på i nuläget. Inte när hon drar när jag försöker tölta och är själv. Kan ju säga att jag saknade Jarpurs trygghet just då. Honom kan man gasa på i ökad galopp och fortfarande veta att man kan stanna sen...

Nu får hon vila tills hovslagarn kan få på skon men det blir förhoppningsvis i början på veckan, sen blir det väl att fortsätta traggla på ridbanan.

Nu har rivalen anlänt...

Igår var vi och hämtade min rival om Henriks uppmärksamhet:Snygg va? ;) Det var dock en väldigt kall och blöt dag att hämta båt på. Som tur var så ägnades eftermiddagen och kvällen åt betydligt varmare aktiviteter. Födelsedagsfika hos Elisabeth stod på schemat och vi lyckades våldgästa henne under ett antal timmar. Gå och äta tillsammans och sedan gå tillbaka och fika lite till. Känns som jag har fått min veckodos av kakor nu faktiskt. Men det var gott och mkt socialt blev det också!

Kända ansikten

Henrik är på julbord ikväll så jag passade på att bjuda hit Elisabet (som är nyss hemkommen från sin Londontripp). En mkt trevlig kväll med singstar och allmänt socialiserande. Blev väl någon pepparkaka också, var ju tvugna att ta hand om resterna efter killarnas "förfest". Henrik hade nämligen bjudit hem två kollegor på lite glögg etc innan julbordet.

En av kollegorna hade jag inte träffat men ändå känt igen namnet lite på. När de dök upp kände jag även vagt igenom honom så jag var sedan tvungen att kika i en gammal skolkatalog från grundskolan och jo då. Han gick två klasser över mig. Det är alltid så förvirrande när man känner igen människor så vagt. Men ännu värre är det när folk kommer fram och hälsar glatt och man inte har en susning om vem människan är eller i vilket sammanhang man träffat den i innan. Är det något ni känner igen?


Glöggpremiär!

För några veckor sedan skrev jag om hur Henrik hade startat upp en glöggtillverkning. Idag var den stora dagen då vi tappade upp den (föut så bubblande) vätskan i små fina buteljer. 

Nu har vi även haft lite provsmakning och den får helt klart godkänt. Inte den starkaste glöggsmaken, däremot var den god ändå och stark var den på helt andra sätt.... Gott med pepparkakor och de klassiska tillbehören mandel och russin!Var ju tvungen att leka lite fotograf också. ;)

Fjällen - here we come!

Jag har ju haft ångest halva hösten över att jag kanske inte skulle få åka nån bräda i år. Men efter lite meckande och planerande så har vi nu bokat en stuga för fyra pers i Tandådalen/hundfjället. Vi är då Henrik o jag samt min far och min bror. Det ska bli så kul!

Sista helgen i Januari är alltså helgen som jag ser fram emot just nu. Blir en weekend med tre dagars åkning. Inte jättemycket men ändå en liten chans att komma iväg. Mer kan jag inte missa från skolan heller misstänker jag.

Var ett tag sedan jag var i Sälen men detta område, samt stöten är favoriterna så det blir nog super! Sen kan man ju hoppas att vi lyckas hitta tid o pengar att ta en tripp upp till Åre för att hälsa på Anna senare under vintern eller i början på våren!


Det snöar!

Nu hoppas vi bara att snön ligger kvar ett par dagar igen! Jag vill ha en mysig lucia, inte en med slask och regn. Enda nackdelen är att Assa fortfarande inte fått grippar så ridbarheten blir väl sådär om det blir kramsnö. Men nu när jag ändå bara sitter inne så är det betydligt mysigare att se snö utanför fönstret, än regn och rusk.

Idag är det först och främst studier som gäller. Något som passar mig rätt bra med tanke på att jag fortfarande är hyfsat krasslig. Och då är det alltså bröstet som ömmar. Helt ok när jag sitter/ligger men får känningar direkt när jag är uppe och grejar med något. Tex när jag plockade disken efter att ha lagat lunch. Bör jag bli orolig kanske?

Dagens segrare är: Jag!

Vad vann jag i då? Jo min o Henriks match i "När och fjärran". Vi valde att spela spel istället för att se en film eller så. Det var faktiskt riktigt mysigt och lagom ansträngande när jag fortfarande känner mig lite småkrasslig.

Nåt jag däremot inte segrade i var Caesar III. Någon som minns det spelet? Både jag och brorsan spelade det mycket på den tiden vi fortfarande bodde i Nynäs med familjen. Måste vara en 8 år sedan... Blev lite nostalgisk och ville dessutom visa det för Henrik så vi klickade hem det lite smidigt. Hade glömt hur svårt det var. Vi spelade i nån timme innan vår stad blev utrotad av romarna. Lite smått deprimerande.

Fixade dessutom in bild på den klänningen jag köpte förra helgen. (ni vet den där jag blev kär i) När jag provade kläder inför julborden fick jag Henrik att samtidigt fota mig i den. Helt ostylad och allmänt blek i övrigt men vad gör man inte? Ni får se hur den ser ut i alla fall!
Julstämningen sänker sig...

Mja, förutom att jag alltså är hemma från skolan idag. Vaknade och åt frukost vid klockan sex innan jag kände att jag får små feberattacker och dessutom gör det lite ont i bröstet när jag rör mig, så jag gick och lade mig igen och nu sitter jag i soffan och försöker göra lite vettigt ändå.

Men det positiva är då att jag i vår digitalbox-radio hittade en ny kanal: Christmas-channel, som alltså bara spelar jullåtar. Nu blir detväl något begränsat då en del svenska klassiker saknas, men det är ändå rätt mysigt. Speciellt när adventsljusstakarna lyser i fönstret och jag misstänker att det är dags för Henrik att tappa upp glöggen idag. (I år blir det alltså hemmagjord glögg)


Men jag trotsade vädrets makter....

Jag lyckades faktiskt ta mig ut i stallet och regnet när allt kom omkring. Skoteroverall och goretexkängor räddade mig från det värsta. Och tro det eller ej men Assa kändes faktiskt riktigt bra. Inte toppen, men ändå bättre än på länge.

Annars så föreslog min mor att jag skulle önska mig en vinterridjacka i julklapp och det kan ju vara en idé. Min önskelista (om än något orealistiskt - alla mina teknikprylar är paj ju...) ser då ut ungefär som följer:


  • Vinterridjacka, regn och vindtät samt varm, Hyfsat lång och med långa ärmar och hög krage. Fast ingen luva (den är endast i vägen). Gärna svart.
  • Bärbar dator som sitter ihop.... "normal storlek" med bra batteritid, hårddisk och hyfsat snabb. + för lättviktare. Jag är visserligen kär i Macs design men egentligen spelar det ingen roll i nuläget.... De kostar trots all en hel del mer, men när jag blir en färdig affärskvinna, då ni!
  • Om ovanstående; Datorväska
  • Någon slags mp3-spelare. Även här är batteritid viktigt, likaså utrymme, samt möjlighet till att göra egna spellistor. Liten o smidig är ett plus. (jag gillar eg ipod nano, är bara fundersam över hållbarheten på batteriet efter att min ipod kraschade efter ett antal år)
  • Laserskrivare. Vet ni hur frustrerande det är att behöva gå till biblioteket varenda gång man behöver skriva ut ett enda litet papper?
  • Kamera, kompakt men som tar bilder av god kvalitet. Sportfunktion och är snabb. Behöver inte vara 10 mpix direkt....
  • "Civila" Kläder i alla dess former. Jag ska ut på massa praktik till våren och då gäller det ju att vara representativ. ;) 
  • Ofodrade läderstövlar med liten klack men som är lite grövre (utan att bli alltför ridstövelaktiga)
  • En parfym, söt ska den vara ;) (tänk escadas sommardofter...).
Nu framstår väl jag som värsta tekniknörden och det kanske jag är också? Nåja, det är väl i önskedrömmar man kan leva ut lite och verkligen bara önska fritt? Haha! Ni som kommer ihåg mina trasiga mobiltelefoner kanske förvånas över att en sådan inte står med på listan? Men den nuvarande gör faktiskt det den ska och visst är det kul med nya, men jag är på nåt sätt mer förtjust i att separera på kamera, musik och mobil. Kamerorna i mobilen duger mest till partykort och musikkvaliteten på mina senaste är visserligen bra, men minnet kan ju helt klart vara bättre. =)

Regnet ogillar mig!

Efter att ha velat lite över huruvida jag skulle ta mig till stallet efter skolan eller inte så tog jag mig i alla fall hit. Lagom tills det är dags att gå ut så har himlen öppnat sig så jag tror minsann att det blir att sitta inne ett tag till. Att rida i hällande regn när det bara är ett par grader varmt dessutom är faktiskt obeskrivligt vidrigt. Något som kan ha att göra med att jag inte heller har någon lämplig jacka för regn+kyla.


Glad förlorare

Sitter just nu under en fleecefilt hos mor och far och försöker arbeta upp lite värme i kroppen efter att ha vistats utomhus i 4 timmar. Det har visserligen varit plusgrader idag men riktigt rått och äckligt! Vi hade vår julpyntningsdag i stallet idag nämligen och körde sedan en liten tävling inspirerad av öltölt. Vi fuskade och hade vatten i glaset men tävlingen går för er som inte vet ut på att man ska tölta slalom en viss bana på snabbast tid och spilla så lite som möjligt.

Jag var dum nog och valde fjoll-hästen Dreki som efter halva rundan upptäcker det gula glaset jag håller i handen och då börjar skygga rätt rejält för det. När min sadel dessutom började glida tog jag det säkra före det osäkra och släppte glaset. Det resulterade alltså i en hedrande sistaplats. Men jag var glad ändå!Gårdagens julbord Häringe var annars mycket trevligt! Kul att göra nånting med alla kollegor på en gång, det har nog aldrig hänt förut. :) Dessutom är Häringe Slott en otroligt häftig miljö att vara i.

Chokladtryffel

Nja, den var sådär. Smaken är mums men jag tycker att det är helt omöjligt att rulla tryffel. Tanken var att rulla dem till kulor och doppa dem i ljus choklad men gav upp den idén när dte bara blev en sås av allt... Hällde upp hälften i ischokladformar istället, som sedan fick ljus choklad som ett lock...

Nåja receptet:

koka upp 1 dl vispgrädde
ta av plattan och smält 200 gr mörk choklad i grädden
tillför 1,5 msk countreau

Rör till en slät smet och häll upp i formar eller i en vid burk. Väljer du det senare alternativet så skär sedan bitarna i rutor när det har stelnat.

Ett lättmjölkspaket mot pannan

Detta skrivs just nu med en hand eftersom den andra är fullt upptagen med att hålla ett djupfryst mjölkpaket mot vä'nstra tinningen. Vad har jag då gjort? Tanken var att göra chokladtryffel, men vårat kök är inte Malin-säkrat. För andra gången på ett år har jag i min iver att inte det ska bli fel i tillagningen, snabbt lutat mig fram över spisen och Tjong! så slår tinningen rakt in i kanten (spetsen) på spisfläktskåpan.

Kommer väl troligen få en lagom fin bula även om jag försöker minska den värsta skadan... Extra god timing att det är just ikväll vi ska på julbord med jobbet.

Nu står i alla fall tryffel och stelnar. Fick hjälp av Henrik så vi genomförde det tillsammans trots kylning av pannan på samma gång. Recept dyker upp senare om det blev lyckat!

Har jag blivit psykolog?

Idag på jobbet kände jag mig ett tag mer som en psykolog än som en kassörska. Det var rätt lugnt ett tag på jobbet och plötsligt kommer det in en medelålders man. Första intrycket var "typisk lastbilschaufför" men när han hade köpt sin korv så börjar han diskutera lite djupare saker. Han sa nämligen "det är inte lätt med smärtor i själen". Jag var nog tvungen att fråga "vad sa du?" två gånger innan jag förstod att han faktiskt sa det jag trodde att han sa. Sedan började han fråga mig om jag själv hade smärtor i själen eller hade någon bekant med detta problem. Sen sa han något om att det var tungt och jag fick nicka medlidande lite innan jag i hälsningsfrasen bad honom att ta hand om sig själv... Men jag blev rätt ställd, vad säger man liksom?


Strukturförsök

Försöker få lite koll på min skoluppgift som ska in efter jul. Vi har precis fått uppgiften och den är lite otydlig i mina ögon. Massa frågor och sedan ska dessa frågor i sin tur förklaras utifrån olika perspekiv. Känner att jag måste skaffa mig mer litteratur och börja läsa på i tid för att detta skall sluta väl. Jag försöker nämligen köpa litteraturen begagnat, något som på ett sätt kan vara smart, men samtidigt krångligt att få till allt! Speciellt när man mailar olika annonsörer som inte svarar!
Njae var inte så ledig...

Har lovat bort mig att jobba imorgon pga sjukdom. Inte allt för frivilligt men vad gör man inte...

Idag blev det mindre plugg och mer shopping faktiskt! Inte till mig själv dock, däremot har jag fått en hel del gjort på julshoppandefronten! Riktigt skönt att nästan alla julklappar är klara faktiskt!


Ledigt - men ändå inte!

Nu är jag ledig i fyra hela dagar. Eller ja, jag har en hel del pluggande framför mig och massa annat inplanerat dessutom men ingen tur till varken skola eller jobb och det känns skönt! Ska imorgon försöka hinna tvätta och dessutom få i ny färg i håret, något som är ytterst välbehövligt! Till helgen väntar träning, julbord och julaktiviteter i stallet!

Idag har jag i alla fall jobbat. Men innan dess så var jag och red Assa. Intentionen var den bästa för jag var riktigt laddad. Resultatet var dock inte lika lyckat. Jag började på vägen fram och tillbaka till 73:an 2 gånger. Skritt och lite övergångar till tölt. Vi var inte riktigt överrens och hon ville inte riktigt mjukna på vägen bort och ännu värre blev det på väg mot stallet. Så fort jag rakriktade henne kändes det som att hon bara tänkte pass. 100 kg häst i handen och ren tvåtakt. Jag flyttade henne åt sidan och lyckas ta ner till skritt, halt och ryggar. Sedan är det samma visa igen.

Väl tillbaka på banan kändes det som att tölten lossnade hyfsat på slutet, men hon kändes fortfarande bättre veckan innan Globen (när hon av förståpeliga skäl har vilat lite). Traven var fotrfarande hemsk, framtung och låg i handen så jag kände bara att jag behöver lite hjälp snarast (Malin, vi får boka nåt datum snart! ;) ).  I morgon tänkte jag ta vid där jag slutade och hoppas att jag får mer framgångar då!

7 års olycka?

Ja, jag råkade krossa vår hallspegel idag. Den har alltså stått lutad mot väggen i ungefär ett år och nu ville jag se hur min klädkombination såg ut så jag flyttade den så den stod delvis lutad mot badrumsdörren. Sedan kommer jag från rummet bredvid badrummet och ska öppna dörren... krasch! och ja, jag vet att jag är klantig, men jag står för det.. ;)

Spegelsplitter överallt, usch! Men vi fick dammsugit ordentligt i alla fall och det där med olyckan kanske inte var så seriöst menat. Henrik trodde tvärtom på tur med tanke på att han alldeles därefter kollade posten och fick besked om att vi nu har fått båtplats för nästa sommar!


Tacka vet jag gamla mobiler...

Jag har letat upp min gamla gamla Nokia 5100. Den fick vara stand in när jag glömde mobilladdaren till LG-telefonen hos föräldrarna och batteriet tog helt slut. Den har fått hoppa in med jämna mellanrum och eftersom den fungerar så otroligt bra för sin ålder så är det ju ingen direkt skada. Vet att det var något strul med den, att den stänger av sig själv ibland, men ändå. Bara ladda och stoppa i sim-kortet så var den färdig att använda. Skönt med reservmobiler som faktiskt funkar! Sen var det lite nostalgi att hitta 2 år gamla sms som var sparade. Pluggade företagsekonomin då, med ett riktigt härligt gäng. I december så var det alltid någon som tog med fika och bjöd på när vi satt på föreläsningarna eller pluggade tillsammans.

Nu har jag precis tragglat mig igenom 30 sidor om elevhälsa och har dessutom jobbat på min egen hälsa i form av det nya combatpasset. Kan sammanfattas med jobbigt... Musiken var väl sådär, men passet var otroligt mycket tuffare än förra. Inte minst när de börjar styrkelåten med tricepspress o armhävningar efter att ha kört en hel låt direkt innan med bara massa slag. Ajajaj...!

RSS 2.0