Trötter

Sova tidigt idag tror jag. Känner mig extremt trött nu!Jobbade fram till tre idag, och nu märks det att sommaren är på gång. Riktigt mycket kunder, hela tiden!

Begav mig sen till stallet där det först blev en ridtur på Björg. Hon hade kommit ihåg det hon lärt sig sen sist, så jag blev inte avslängd eller nåt sådant! Jätteduktig och var lydig var hon nästan hela tiden. Bara en gång på vägen hem svängde hon ut i skogen och satte av i trav rakt in bland träden. Mycket intressant med en häst som inte vill hemåt...

Red även ut Assa tillsammans med Mamma o Dreki. Assa blir bara piggare och piggare och med det även något mera olydig. Bitvis ligger hon på riktigt ordentligt, men där emellan är hon fin! Känns som att hon börjar få upp lite mer tempo i tölten nu, som tidigare bara gått långsamt.

Strax innan sex kom Henrik också. Idag åt vi nämligen lite försenad födelsedagsmiddag, med jordgubbar, grädde och glass till efterrätt. Det blev återkommande tema för årets födelsedag känner jag. jag fick även lite presenter från mor, far och mormor då!

Presentkort, pengar, glas från costa boda och inte minst en rosa kabinväska, såå cool!


Nån som vill ut och resa med mig?

Sommarkväll!

Innan Henrik åkte och jobbade nu, så var vi och åt middag på Kroken nere i Hamnen. Det  var en del i Henriks födelsedagspresent till mig och och vi kunde inte ha valt en bättre dag. Hamnen var full av människor som njöt av den första sommarvarma fredagskvällen!

Vi valde att äta entrecote och till det blev det ett glas vin! Enda som jag saknade var mina solglasögon...

image86

Detta var vyn jag hade ut mot hamnen medan vi åt:

image87

Efter maten så tog vi en promenad till Lejonet & Björnen och köpte glass!

image88

Nu börjar jag känna att det snart är semestertider och sommarlov!


Igenkännanden

Satt och slötittade på finalen i talang och vem dyker inte upp då om en fd skolkamrat? Gick ju på en rätt liten gymnasieskola men var tvungen att leta upp skolkatalogen för att dubbelkolla namnet. Pratar förstås om trollkarlen Seth. Killen som alltid hade en kortlek i fickan och ofta syntes i biblioteket med en folksamling omkring sig. Jag har säkert inte bytt mer än nåt ord med honom men det är ändå kul att se att han lyckas med det som "alltid" har varit hans grej!

Snygga Björg!

Björg har vilat i en månad då jag kände att hon var så duktig de sista gångerna jag red henne och dessutom insåg att hon behövde skor för att kunna springa mer på grus. Så idag var det dags för den första skoningen! Hon skötte sig tydligen jättefint och när jag kom till stallet efter jobbet så passade jag på att löslongera lite och låta henne känna på hovarna. Sen var jag såklart nyfiken på hur hon skulle röra sig med skor (det brukar alltid vara lite annorlunda) och jag blev inte besviken!

image83

image85

image84

Det kan nog bli en riktigt trevlig häst av henne!

Sömnsvårigheter

Jag brukar aldrig ha problem med att somna. Med ett undantag: När jag ska upp tidigt och jobba morgon på vardagar - något som sker väldigt sällan numera. Då ringer klockan 4.25. Innan dess hinner jag först vrida och vända på mig i nån timme innan jag somnar, sedan vaknar jag vid 3-tiden och kan inte riktigt somna om igen. Slumrar till men vaknar och kollar på klockan för att se hur mkt tid jag har kvar innan jag måste upp.

Sen brukar det inte vara något större problem för jag är rätt pigg av mig när jag har vaknat, men natten mot jobb är alltid jobbig och det är vad jag har att se fram emot nu. har tagit på mig ett extrapass imorrn nämligen.

Hoppas att det ska bli något bättre då jag tränade förut. Det sägs ju att träning är bra för sömnen... Om inte annat så mår jag riktigt, riktigt bra av att träna. Det är roliga pass med duktiga instruktörer! Släpptes ju en ny release av combaten i måndags och det märks hur mycket jobbigare det blir när det kommer rörelser som kroppen inte är van vid. Dessutom blir det ju betydligt mer hjärngympa då rörelserna inte sitter i muskelminnet än.

Nu ska jag kika igenom slutsatser i uppsatsen och sen bädda ner mig i sängen med en bok!

Torsdagssvammel

Fick med Henrik ut på en ridtur idag. Jättemysigt och fick dessutom båda hästarna motionerade ;) Jarpur är dessutom rätt glad att ha någon på ryggen som inte kräver mycket mer än att han inte ska springa för fort...

På vägen hem stannade vi på Ösmo Plantshop för att äta på  lunch! De serverar en vegetarisk lunchbuffé där som överraskade mycket positivt! Både Henrik och jag blev proppmätta! Vi har nog lite fördomar mot vegetariskt men det går ju att variera oändligt mycket. Tycker dock att det är modigt att ha det temat på en restaurant på landet där en del av målgruppen innebär byggjobbande karlar. Inte direkt den typen som brukar gilla rätter utan kött enligt min erfarenhet...

Nu sitter jag här och laddar för ett arbetspass med uppsatsen. Lär bli sittandes fram till träningen som är 19.30 ikväll!

Fågeluschling!

Vi har ju en liten charmig nymfparakit här hemma. I morse var han däremot inte så söt... Han fick för sig att han skulle sätta sig och hålla morgonkonsert kvart i 7. Dörren in till sovrummet stod öppen så det var väl för att han såg oss som han fick för sig att "nu ska de komma upp!". Nu skulle jag ändå upp vid sju-tiden men att vakna av en fågel som inte bara går att snooza var väl inte det roligaste!

En söt morgonmarodör:

image82

Trött

Har känt mig trött och seg hela dagen. Vet inte riktigt varför! Somnade efter middagen och sov en timme, trots att jag sov gott i natt! Nu sitter jag och skriver på C-uppsatsen och har precis stoppat in middagen i ugnen. Det blir varma mackor med sallad till. Helt klart underskattat. Skinka, champinjone och riven ost på runda polarbröd så blir det som små minipizzor! Orkar inte göra något mer avancerat då jag ändå är ensam hemma. Henrik jobbar kväll så vi hade mysig morgon istället idag, med en promenad ner till hamnen och en mjukglass!

Trots min allmänna seghet (eller kanske på grund av den) så bokade jag in mig på ett step-pass på gymmet. Det går bara på onsdagar och söndagar så då gäller det ju att passa på! (Jobbar ju annars onsdagar, men dagen till ära så är jag ledig)


Hipp,hipp,hurra!

Ännu ett år äldre nu då... :) Igår kväll grillade vi med några vänner. Är så glad över uteplatsen som finns vid huset! Potatissallad, sallad och valfritt kött att grilla stod på menyn och sedan jordgubbar med glass till efterrätt. Dessutom blev det några paket, alltid lika roligt! Dessutom så hade Anna och Jens med sig Mashmallows, grilla såna är verkligen sommarmys!

Från vänster: Madde, Elisabeth, Anna, Jag och Jens. Fotograf var Henrik!

image79

Lekte även lite naturfotograf då jag blev glad över att syrenen för en gångs skull blommar helt på min födelsedag. Det var ett par år sedan det var så!

image80

Sen tog Anna den här fina bilden på mig o Henrik!

image81



I morse väcktes jag med frukost på sängen och present i form av ett nytt headset (som inte ska tappas bort denna gång...) och en utlovad middag.  Bra start på morgonen som sedan ska följas av lite plugg och så ska hästarna få  ett besök idag!


Kär!

Jag är kär i mina nya skooor! Fick paketet från Ellos idag i alla fall (tur för dom) och nu vill jag inte ta av mig skorna jag fick. Var orolig att de skulle vara obekväma eller fel storlek men de är bara sköna! talar alltså om dessa skönheter fast i ljusare brunt:

image78

De andra sakerna som kom var också helt ok. en strandklänning och en grå kofta för 99:- st.


Nu ska här förberedas inför kvällen då kompisarna kommer o käkar lite mat och så!

Ilsken Malin

Nu har jag varit sur och grinig mot gruppmedlem som inte sköter sitt jobb. Han måste visserligen ha cred för att han ringer upp när han får ett argt sms. Men för en gångs skull var jag inte så artig och snäll utan sa som det var; Han har fått respons på det han frågade om och även om han inte hade fått det så finns det en massa annat att göra så det gäller att läsa och svara på de mail man får. Inte jätteargt heller visserligen men ändå bra för att vara mig.



Combatskadad?

Är man combatskadad när man sitter och googlar grymma låtar på youtube som man från början hört på träningen? Både jag och Henrik börjar studsa på stället när vi hör denna. Så bra! Tänk er cirka 4 minuter intensivt boxande med olika typer av slag till detta. Yeah!




Nu är det dock nytt pass, med nya låtar, så detta blir lite av nostalgi!

Paket = besvikelse

Fick paket med posten idag! Något som skulle kunna ha varit riktigt bra. Det var nämligen filmen från Eidfaxi vår som jag tävlade 11:e maj. De hade en man som satt där med filmkamera och filmade finaldagen och nu kom en film med 150 minuter material.

Förts och främst blev jag besviken för att det helt saknades kapitelindelning. Ett kapitel / final hade ju varit lite trevligt. Sen filmade han från kortsidan vilket jag visste var en dålig vinkel, men han utnyttjade den ju inte på bästa sätt heller. Mycket filmande när man red bort från kameran. Sen när det var dags för passläggningar i femgångsfinalerna så rider vi ju dom en och en. Men istället för att följa den som lägger passen just då från början och hållet så följer kameran föregående ryttare när den skritt/töltar tillbaka till utgångspunkten. Känns som att filmaren skulle behöva en instruktion i vilka moment som faktiskt är viktiga!

Fördelen är att jag nu har en lång film att öva diverse taktfel på inför domarexaminationen. Slow motion is the shit!

Dessutom väntar jag på paketet från Ellos. 48 timmar har gått och ännu inget paket. Fick två orderbekräftelser. I ena står det att det kommer imorgon, andra står det 7-9 dagar. Hoppas verkligen att första stämmer, jag är för otålig för att handla på postorder!

Dagen har annars ägnats åt plugg, plugg och mera plugg. Nedräkning till sommarlovet pågår för fullt även om det känns lååångt borta i nuläget!

Hemma!

Har äntligen lyckats ta mig hem! Blev en lång dag idag med som började med de två sista passförsöken på 150 meter, kl 8.15. Och idag gick det mycket bättre! Jag har insett att jag när jag rider just pass på jarpur måste hålla honom lite mer för att han inte ska falla på bogarna och då tappa passen, så nu satt jag ner, dreg och höll en stadig tygelkontakt. Inte riktigt hur jag rider honom annars i pass men det verkar vara enda sättet just nu. Eftersom jag inför dagens försök låg sist så fick jag rida själv och tog då en tid på 17.6 eller nåt sånt. Gången efter fick jag rida mot ledaren. Jarpur var då lite väl laddad och reste sig på bakbenen precis när starten gick, något som resulterade i en något långsam start, men sen låg han ordentligt med draghjälp hela vägen. Tiden blev då 17.1 sek vilket är det tredje bästa tid han har gått på! Tjejen jag red mot lyckades ej på sista försöket så i någon minut hade jag ledningen men sen så slog Nina Bergholtz på Tenor till på en supertid och vann!

Efter lunch skulle jag rida Assa i Speedpass! ungefär 25 starter var det tror jag och det kändes som ungefär halva sverigeeliten var där. "Gummi" på Sproti, Linda och Flotti, Nina på Tenor, Magnus L på Metingur för att bara nämna några. Vann gjorde Gummi på tiden 8,06 och Linda kom tvåa på 8,10. Jag och Assa låg två stabila löp men var långsamma i starten så bästa tiden blev 9,74 vilket resulterade i en elfteplats!

Bara en timme efter det skulle jag rida femgångsfinalen på Jarpur. Det började jättebra! Fick 5,5 på tölten, rätt många 5,5:or på traven och  galoppen. Nästan bara 6,5 för skritt. Sen ska vi lägga pass och jag vet inte riktigt vad som hände men i alla tre läggningarna blev det nåt steg "stolpig" pass (kändes som att han startade i nån slags ren tvåtakt) innan det blev kors. Lyckades sedan få pass igen så passpoängen blev väl runt 1,5 av samtliga domare. Vilket såklart resulterade i en sistaplats i finalen. Något som egentligen inte gjorde så myckt för vi var rätt jämna inför finalen, men det känns jobbigt att inte veta varför inte passen stämde överhuvudtaget! Jag hoppas verkligen inte att det är något som håller i sig till nästa tävling.

Resan hem gick bra! Och väl hemma bjöd pappa på nybakat bröd till maten, riktigt gott! Men i samma sekund som jag släppte denna helg så kom pluggångesten flygandes i full kraft. Har på något sätt lyckats koppla bort den riktigt bra under helgen men nu är det riktigt illa. Jag känner att jag troligtvis aldrig kommer hinna klart med 4,5-poängsarbetet eftersom c-uppsatsen såklart prioriteras. Jag vet att det egentligen inte är ovanligt att missa ett arbete men jag har aldrig gjort det tidigare och lider av en extrem prestationsångest i kombination med en halvkass självdisciplin. *suck*

I blåsväder!

Det är bara att konstatera, jag håller på att bli en allt värre badkruka. Eller så var poolen ovanlig kall, men faktum är att jag bara doppade mig halvvägs innan jag insåg att bastun var en mycket bättre idé. Tacka vet jag de isländska baden med deras varma "haetta pottur".

Bastu var i alla fall riktigt skönt eftersom man blir helt avkyld av en dag i blåst. Det är underligt hur stor skillnad det kan vara mellan lä och vind. Jag red ju bara lite idag och resten av dagen satt jag och tittade på hästarna inne i mitten. Och vilka hästar sen!  Inträdespoängen till A-final i fyrgång hamnade på 6.90 eller nåt liknande! Femgången var inte lika spännande, visst var hästarna rätt fina, men det var inte många hästar som gav några direkta WOW-känslor.

Nu sitter jag och slötittar lite på ESC. Vi får väl se om vi orkar se hela och om vi sitter kvar här eller går ner i lobbyn för att se på resten. Där hade de en storbildsskärm istället.

Ridningen förut idag kan vi för övrigt glömma snabbt. Red grenen passlöp 150 meter Jarpur. Det blev två icke godkända löp så imorgon 8.15 så har vi två försök till, får försöka sätta nåt löp då. Vi är bara tre som rider den och då vore det ju kul om man kan slå till med en tid i alla fall! Men när jag red på banan sen på Jarpur så gick han jättefint! Känns lovande inför finalen imorgon!

Red även Assa på kvällen. Jäklar vad hon ligger på när vi är på en tävlingsplats. Periodvis kan hon vara lydig, sen styvnar hon plötsigt till och kan dra iväg i pass över ridbanan, blir lite obehagligt. Men på ovalbanan gick hon riktigt fint i tölt. Tyvärr inga vettiga passläggningar då heller. DÄR har vi något att öva på, vet inte om det är bäst att försöka träna in nåt passljud kanske... vad tror ni om det?

Avslutade sen ridturen på Assa med 200 meter i pass på rakbanan. SÅ kul! Älskar att rida pass på den hästen. Sen fick vi även bada större delen av henne då jag inte är van vid skimmlar som blir skitiga så fort de lägger sig boxen och därför inte hade täcke på henne. Men nu är hon ren igen!

Nya vanor

Tror både jag och mamma känner att det här vill vi göra om! Jag syftar då på det faktum att vi nu ska sova i en skön hotellsäng och få frukost serverad imorgon, istället för att campa i husvagnen. Scandic i Norrköping är de som har fått äran att hysa in oss. Jarpur och Assa sover i varsin box på tävlingsområdet och mår rätt gott de med!

Tävlingen idag gick rätt bra och det gick bra att köra ner till Norrköping också. Vi räknade med 3 timmar och det tog 2 timmar och en kvart!

Först ut var Jarpur i femgång B-klass! Blev försenat redan då eftersom ljudanläggningen inte fungerade. Men när vi väl red så gick det bra. Lite hög form i tölten och lite "fega" passläggningar, men gick ut på 5,3 vilket gör att jag hamnade som tvåa i resultatlistan. Ettan gick dock upp i A-klass så jag leder finalen som är på söndag och det ska bli riktigt kul!

Stilpass på kvällen. Något som båda hästarna skulle få springa i. Jarpur gick ut på 4,46 Helt ok pass men för dåliga tider som drog ner totalen. Assa var helt övertänd på uppvärmningen. Drog flera gånger. Inför första läggningen vr jag dock väldigt försiktig och tog en galopp. Hon la sig i sista sekund och gick rätt långsamt. Nästa försök så blev det ingen galopp men betydligt bättre pass! Sammanlagt så fick hon 4.0 vilket är helt ok med tanke på de missar som ändå var!

Imorgon är det bara passlöp med jarpur på kvällen. Så dagen kommer att ägnas åt att sitta och lyssna på när domarna dömer så att jag lär mig lite där! Sen måste vi ju ändå vara på banan tidigt för att mata pållarna och veterinärbesiktiga

Dagens mest positiva överraskning i matväg var cateringen som var på tävlingsplatsen. Vanligtvis så är det hamurgare o korv som gäller. Idag åt jag kycklingspett med tsatsiki o grekisk sallad. Mums!

Sen var ju jag o min mor på utflykt idag också. Vi hälsade på Hamingja och Hlín på Stenholmen som ligger i Linköping. De är inte alls lika tufsiga som senast och min Hamingjas ben som var lite skeva förut har nu rätat ut sig helt!

image74

image75

image76

image77

Sööta va?

I morgon kväll ska jag för övrigt försöka hinna ta ett bad då hotellet även är utrustat med sådant. Sånt ska ju utnyttjas till fullo!

Packningsproblem

Som vanligt när jag ska iväg någonstans och det gäller mer än en natt så sitter jag här och har problem med vad jag ska packa. Vet i nuläget inte ens var min bag är så första steget är väl att bege mig upp på vinden och leta. Ska ju som sagt på tävling fre-söndag och eftersom vi åker från stalett 04.00 på fredag morgon sover jag hos föräldrarna inatt. Ska dessutom jobba kväll idag så det blir direkt från jobbet till Drakboda.

Anledningen till den tidiga resetiden är att jag råkar starta i den första klassen på hela helgen, snacka om otur!

Sen vet man ju aldrig om det kommer att bli regn eller 25 grader varmt så det gäller ju att packa allt från shorts och linne till dunjacka ungefär. Idag skiner i alla fall solen så jag hoppas den trenden håller i sig. Kommer när jag inte tävlar försöka våldgästa lämplig domare och försöka lära mig så mycket som möjligt. Däremellan får jag även försöka se till att fila lite på uppsatsen. Så ja, datorn får följa med!

Gäsp!

Nu rann tiden iväg ordenltigt!

Hade fått hem rabattkatalog från Ellos, och dum som jag är så hittar jag påslakanset som skulle passa bra här hemma. Detta gör att jag även "måste" handla lite annat, för det är ju slöseri att inte utnyttja sin frakt och expeditionsavgift. Så nu har här klickats hem saker. Sandaler, en klänning, underkläder och en cardigan blev det! Vi får väl se om dte passar bara, annars blir det väl returer igen. Jag litar inte helt på deras storleksguide nämligen.

Dagens glädjeämne var annars ridturen på Jarpur. Det var nära att jag satt av efter 10 minuter för att jag var så nöjd. På långa tyglar och enhetsfattning så lyckas jag växla mellan tölt, vänster galopp, tölt, höger galopp, trav, vänster galopp, tölt, höger galopp, trav. Helt underbar känsla att verkligen uppleva hur han lyssnar på sätet nog för att inte slänga sig i trav i nedsaktningen från galopp utan faktiskt ta tölt när jag "rider tölt"! Assa gick också bra när jag övade stilpassläggningar men på tävlingen lär hon ju vara 10 gånger hetare så då lär det väl bara bli pass direkt.

Dagens irritationsmoment var expressens rubriksättning. Ni kanske har läst om det? Det stod: "om sex veckor blir han mamma". Det handlar alltså om en FtM transexuell person som inte steriliserade sig i samband med att hon blev en han och nu ska få barn. Det jag är upprörd över är expressens inkonsekvens. I ena sekunden har de accepterat könsbytet i och med att de skriver han, i nästa sekund skriver de mamma som i min värld innebär kvinna som är förälder, inte människa som föder barn (Vad skulle då alla adoptivföräldrar vara?). Visst han föder barn, men i mina ögon kommer han fortfarande bli en pappa.

Ni kanske undrar varför jag reagerar? Kan ha att göra med kursen i genuspsykologi som jag gick i höstas. Riktigt bra, och riktigt tänkvärd. Vi hade bland annat en föreläsning om just könsbyten. (även om transexuella i sverige steriliseras i samband med könsbytet - så just denna problematik är väl inte aktuell här, däremot problemet att samhället har svårt att acceptera bytet)

I-landsproblem

Jag har blivit ombedd av flera personer om en önskelista eftersom jag fyller år om *hmm* 8 dagar. Jag tycker faktiskt att det är riktigt svårt! Visst skulle jag kunna önska mig presentkort på lite av varje men det är inte så jättekul, varken att ge eller att få. Självklart är kläder, skor etc alltid kul också men svårt att önska sig specífika plagg tycker jag!

Hittills ser min lista ut ungefär såhär:

  • Headset med bra hörlurar till min mobil
  • MP3-spelare med utbytbara batterier (trött på Ipod där batteribyte kostar 1000:-, och ja det TAR slut!) och helst usb-port inbyggd.
  • Resväska av kabintyp, i aluminium eller hårdplast
  • Datorväska (snygg, och med extra fack så man kan ha med annat i den också)
  • VM-filmen 2007 (lite sent ute för denna kanske...)
Någon som kommer på nåt annat som jag behöver? Haha!

Allvarligt talat så har jag ofta massa habegär när det inte är dags att sammanställa dylika listor. Så typiskt! Nåja, det är väl ett tecken på att jag är rätt nöjd med det jag har i livet just nu! :)

Humor

Kom nyss hem från gymmet och sitter med gapande mun och allmänt misstrogen blick och slötittar på kvalet till ESC. Att detta är det BÄSTA varje land kan skrapa fram är helt obegripligt i vissa fall!
 
Såg nyss bidraget fårn Estland. HELT absurt och oförståeligt. Som Henrik sa: "till och med Christer Sjögren hade ju haft en chans mot dom". Nåja, det kanse dyker upp några bra lite senare och i annat fall får man en del goda skratt!

Tyvärr missar jag Charlotte på torsdag och lördag tävlar jag ju i Norrköping så vi får väl se vad som händer då. Tävlade faktiskt i Norrköping förra året då det begav sig också och då bodde vi på campingen brevid tävlingsplatsen. I TV-rummet där så samlades då stora delar av de tävlande för att få sig lite hederlig lördagsunderhållning, inga ryttarfester här inte! Annars har jag nog tillbringat i alla fall två finaler till i sällskap med hästintresserade människor på diverse lag-SM uttagningar o dyl.

Minns även hur dte var 1999 när Charlotte vann. Då hade vi i tjejgänget pyjamasparty hemma hos en av oss och satt och gäspade framför TV:n större delen av kvällen. Party, party.. eller hur? ;) Vi blev i alla fall riktigt glada över segern!


2 veckor kvar

Jag har nog inte riktigt insett än att det bara är två veckor kvar tills c-uppsatsen ska in. Hör knappt något från uppsatskollegorna och det känns som om att vi har extremt lång väg kvar att gå. Varje gång jagtra fram dokumentet slutar det bara med att jag sitter och stirrar på det och vet inte vad jag ska börja, vilket är väldigt frustrerande. Nu ska jag dessutom jobba två dagar framöver för att sedan åka på hästtävling hela helgen. Slutar väl med att datorn får följa med dit kanske. Då kommer jag ha sysselsättning på hotellrummet på kvällen. (Ja, jag och mor ska lyxa till det på hotell för ovanlighetens skull).

Att jag dessutom har ett annat skrivprojekt som ska in samma vecka försöker jag förtränga så mycket som det bara går. Läraren har sagt att det är ok med sen inlämning på det och det är ju lovande. Annars är det ju bra att veta att jag ju läst en extrakurs i vår så om den skulle bli sen så kommer det inte att påverka CSN framöver.

Nåja, två veckor bör man väl kunna bita ihop. Jag antar att arbetsmotivationen kommer att bli starkare när det närmar sig inlämning. Stressen har väl helt enkelt inte blivit tillräckligt stor än...


Svettigt!

Glöm inte att sätta på fläkten när ni ska steka potatis, det blir osigt och varmt i heela lägenheten!

En bidragande orsak till värmen kan iofs vara att vi kom hem från träningen förut! Känner att jag har mycket mer ork nu än när jag började på gymmet för 2,5 månad sen! Men nu ska det bli kul med nya låtar och sånt till nästa vecka.

Gav upp pluggandet en bit på eftermiddagen idag och tog en promenad ner i hamnen. Insåg hur lyxigt det egentligen är att ha fem minuters promenadväg ner till en mysig hamn. Än så länge är det rätt lugnt där nere så jag gick och njöt lite av stillheten och tänkte på hur annorlunda det blir senare i sommar när hamnbodarna öppnar på vardagarna, uteserveringa är fulla, minigolf spelas och gästhamnen har fyllts med båtar. Tog även årets första mjukglass. Jag äter glass nästa varje dag just nu, men det är ju så gott, så det får det vara värt! 


Ont!

Denna dag har börjat i huvudvärkens tecken. Tanken är att plugga men hittills har jag inte fått något vettigt gjort och snart ger jag upp då man inte direkt blir mer kreativ av att huvudet dunkar lite lagom skönt.  Det är inte migrän-illa, men inte heller helt lätt att ignorera och hänger sig även kvar trots alvedon, mat och lugnhet. Men å andra sidan är det kanske just lugn som är orsaken, sån är jag nämligen.

5 timmar

Det var så länge jag fick sova i natt. I och försig är det väl som min mor brukar säga; Självförvållat. Är visserligen värt det även om de sista timmarna på jobbet upplevdes som väldigt sega.

Gårdagen tillbringades i sällskap med Elisabeth, första gången på ett bra tag som vi gjorde nånting som inte inblandade att ses till eller ifrån, eller i skolan. Riktigt trevligt blev det i alla fall.

Vi inledde som sagt kvällen emd att sjunga oss hesa på singstar, ett kärt nöje hos oss!

image70

När rösterna blev trötta så bestämde vi oss för att möblera om lite och plocka in eyetoy-kameran i bilden. Något som man verkligen borde leka med oftare. Det rekommenderas visserligen från tre år men är lika roligt i äldre åldrar. Det skadar ju inte heller att bilderna som tas då blir rätt roliga. Enjoy!

image71

image72

image73

När klockan började bli lite mer så begav sig jag och Elisabeth till lokala utestället eftersom vi ville dansa medan Henrik bestämde sig för att stanna hemma. I efterhand borde jag ha övertalat honom lite mer. Att ha en kille till sällskap brukar nämligen avskräcka många de mest envetna raggarna som INTE fattar att när man förflyttar sig från dem på dansgolvet och vekrligen undviker att skända dem en enda blick, så innebär inte det att man vill att de leende ska följa efter. Trots dessa puckon mindre begåvade killar så blev det en lyckad kväll!


Falsksång, vad är det?

Jag o Elisabeth sitter just nu och förpestar tillvaron för Henrik genom att sjunga lite lagom falskt på singstar! Inte lätt när låten går snabbare än tungan kan röra sig!

Middag blev tacos och snart är det intag av fruktsallad! Eventuellt en liten utgång sen också, måste göra dansgolvet osäkert här i stan!

Ytterligare info samt ev. bilder kommer imorgon!

tv-kväll

Laddar för en riktigt lugn och skön kväll framför TV:n tillsammans med sambon och en stor klase med vindruvor! Lite glass lär nog slinka ner också. Känns som västa ätardagen idag, men folk som tärnar har ju det ibland ås vi kan ju låtsas att det är det jag har också. Middag blev nämligen pizza från lokalkrogen utanför huset (Mix alltså). Inte så stora, men förvånandsvärt goda. Trevlig överraskning!

Tv-schemat ikväll blir så ska det låta, var fan är mitt band? och Berg flyttar in. Lite lagom lättsamt alltså. Jobba imorgon så det är lagom skön uppladdningn inför det!

För övrigt kan jag meddela att de jag avundas denna helg är dels min bror, som är och åker skidor vid riksgränsen och dels Madde, som ä på bal!

Lunch!

Trodde jag skulle få dras med fil och flingor eller nåt lika spännande till lunch men efter lite letande i frysen hittade jag en liten matlåda bestående av couscous och kyckling. Kompletterade med körsbärstomater, keso och avocado. Rikigt mumsigt! Snyggt blev det dessutom!

image69

Har för övrigt insett att euroshoppers avocados är helt ok. Tur för mig, det blir nämligen lite billigare då med tanke på hur mycket sådana jag har börjat äta!

Hemligheter

Ibland kan det vara av nytta att kunna hålla en hemlighet och det är väl även ett av de huvudteman i den senaste boken jag läste:

image68


Eva Rice - Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet

Visst skulle den kunna beskrivas som en "chicklit", men ändå inte. Boken utspelar sig i 50-talets London och handlar om Penelope och bror och mor som har ett större hus än de har råd med. Det är efterkrigstid, ransoneringen har precis slutat, rockmusiken håller på att slå igenom och en dag gör Penelope en ny bekantskap. En mycket speciell tjej som hon snabbt blir vän med. Visst finns det en liten kärlekshistoria men den ligger absolut inte i fokus, utan är mer bara en av många händelser som tillsammans bildar bokens helhet.

Jag gillar verkligen denna bok och får en stark önskan av att befinna mig i de miljöerna när jag läser den. En elegant middag på Ritz låter väl inte helt fel, eller hur?

1600 g köttfärs

Det är mycket mat det kan jag berätta. Kan också rekommendera att INTE frysa in allt i en klump. Det blir väldigt mycket mer jobb när man väl ska laga mat. Nu har vi i alla fall hamburgare så vi klarar oss och en hel del taco-köttfärs att tina vid behov.

Middag blir alltså hamburgare, couscous, keso (har insett att smaksatt keso är riktigt gott!) och sallad. Tänkte vara lite nyttig och skippa hamburgebröd till förmån för couscous men Henrik kör nog på klassiska varianten istället. Sen är det uppladdning inför kvällens träningspass. Nu när jag inte är sjuk längre och har ätit vettigt så lär det gå en aningens bättre än sist!

Annars har dagen gått åt till att skriva på C-uppsatsen. Det går framåt. tack vare opponeringen har vi så att säga en lista med saker att rätta till så det är liksom bara att jobba på. Lunchen var jag ute och lunchade hästar och kissade Munin eftersom min far befinner sig på andra sidan jorden just nu. Ingen ridning däremot, det sparar jag till morgondagen!

Vårkänslor i luften!

Idag var det riktigt trevligt på jobbet faktiskt. Vet inte om kunderna också har vårkänslor men det var ovanligt lite surisar ute på vift idag. Men ingen regel utan undantag; en kvinna klampade stressat fram och börjar sträcka fram pengar till mig, utan att säga något och ser alltmänt stressad och irriterad ut, medan jag håller på att ta beställningar av en annan kund. Har man bråttom och vill smita före kan man ju åtminstone säga något!

Annars fick jag massa trevliga komplimanger och det är ju aldrig fel. Först en herre som var mycket glad över att jag var så trevlig och såg så positiv ut bakom kassan. Jag undrar vilka erfarenheter han har haft sen tidigare för han bemöttes inte annorlunda än alla andra kunder idag. Nåja, han började prata om att han letade coacher för nåt projekt gällande skolungdomar och trodde jag skulle passa för det, men var lite stressad så han skulle maila mig. Vi får väl se vad det handlar om.

Fick dessutom hålla denna konversation med en äldre polack:

- Det var länge sen man såg dig!
- Jo, jag jobbar inte så mycket längre...
- Ser du, jag kommer ihåg dig!
- Jaha ja... det var ju trevligt...!
- Ja, det är svårt att glömma vackra ansikten
- Ehhm, tack...

Vad säger man?

Dessutom var det en karl som frågade efter mitt telefonnummer. Men det var nog mest för att jag städade när han kom in och han tyckte jag kunde fortsätta städa hos honom när jag ändå var i farten... Och nej, han fick inte mitt nummer heller! ;)
-

90-tals nostalgi

Hahaha, hörde igår att Björn Gustavsson ska spela frisör i nån film men tänkte inte mer på det. IDAG fick jag veta att filmen i fråga är Kenny begins. (någon mer än jag som känner kopplingen till Batman begins?)

Minns ni TV-serien Kenny Starfighter? Det ska alltså bli en filmatisering av den serien som sändes nån gång i på 90 talet. Blir riktigt nostalgisk bara jag tänker på det.

Nu kanske jag är helt efter som inte visste om det föränn nu, men det känns som det kan bli helt absurt kul.  Skrattar redan åt namnet på den lilla familjen. Mamma Jenny, Pappa Benny och sönerna Kenny och Lenny. 

Vi klarade det!

Opponeringen alltså... Tur att gruppen vi opponerade på är så snälla, de tog inte illa upp utan visste att de hade vissa svagheter om man säger så! Dessutom så klarade sig vårt arbete undan från rätt mycket kritik. Läraren verkar inte tro att vi har några problem med att slutföra i alla fall och det känns ju skönt!

Annars så är det skönt att jag har känt mig mycket friskare idag. Var och tränade nu på kvällen igen, men på body balance. Min hjärna behövde den avslappningen och det var riktigt skönt!

Sen så kan jag ju meddela att de har lagt om tidtabellen helt nu när det går bussar istället för tåg mellan Nynäshamn och Västerhaninge. Något jag inte hade räknat med direkt. Det blev en liten promenad nere i hamnen och mumsande på en cornetto citron i väntan på att bussen skulle gå. Jag som hade stressat ner till stationen för att inte missa bussen blev lagom snopen.

Opponering

Ja, imorgon gäller det!

Då är det opponering av de nästan färdiga uppsatserna.

Men vad gör man om uppsatsen man ska opponera på är så dålig att det är svårt att hitta något positivt med den?? Vi har alltså seriösa problem med det. Vilket är synd, men de hade massa fel redan för en månad sedan och hälften är fortfarande inte rättade. Vi snackar alltså inte småfel som stavning och sånt, utan stora fel, som att arbetet inte handlar om det som tas upp i frågeställningen. Resultatet inte har kommit fram med den metod som tidigare anges osv.

Ska bli intressant att se vad våra opponenter har att säga. Inför förra seminariet hade de inte ens hunnit läsa vår uppsats så förväntningarna är på topp!

Tips

Om ni har mått illa och känner er bättre; Få inte för er att gå och träna på kvällen sedan. Speciellt inte på ett fullbokat pass.

Bristen på bra matintag under dagen i kombination med dålig luft på passet gjorde mig rätt svag och när träningen väl var avklarad mådde jag illa igen. Middag blev några körsbärstomater, en macka och en halv tallrik vaniljglass...

Dessutom blev jag och Madde passets gangstrar då vi bytte några meningar under stretchningen... Inte poppis hos ledarna som dels ropade åt oss att sluta prata och sedan sa åt oss efter passet också. Så ännu ett tips är alltså att under träning vara väldigt tysta, musiken överröstar inte så mycket som man tror!




Eidfaxi vår

Tävling hela helgen blev det! Eskilstuna och Eidfaxi var målet. Sol,sol och sol är väl ett bra sätt att sammanfatta helgen på annars. Shorts och linne med en matchande röd solbränna i ansikte och axlar blev utstyrseln när jag inte red. När jag inte red satt jag för övrigt mycket inne hos domarna och tittade på gångarter. Om jag ska klara domarutbildningen gäller det att nöta rejält!

Sen har jag ägnat halva lördagen o hela söndagen åt ett återkommande illamående som gör att jag levt på vatten, bröd och glass... Pappa hade gjort revbensspjäll till i lördags men det gick inte att få ner en bit. Funderar på om jag kan ha ätit något olämpligt....

Hur gick det för mig på tävlingen då? Inte så strålande men...

Dreki som tävlade för första gången skötte sig bra, men han är som han är än så länge och det var lite vixlingar och skutt inne på ovalbanan i tölten. På uppvärmningen gick han jättefint så det är ju typiskt att det ska spricka på banan... Sen ville han inte heller trava i fyrgången så där var den körd!

Assa var nära att hoppa av banan flera gånger när vi körde sista momentet i T2 (som alltså innebär att man ska tölta med långa tyglar och bara hålla i tyglarna med en hand). Utgången  lockade,  och gräset inne hos domarna likaså. Femgången fortsatte  i den stilen. Passtaktig tölt, uppslag i traven, bytte till korsgalopp i galoppen etc. En av passläggningarna lyckades, den andra blev lite sämre om man säger så. Det räckte trots allt till en B-final (4.70 i slutpoäng) som jag red i dag. Allt annat gick mycket bättre idag (5 o 5,5 på det mesta) men tyvärr strulade passläggningarna igen. Den jag fick till gick hon för 6,5 men de andra två var bara strul. Alltså nåt att öva på!

En fin rosett fick hon i alla fall och dessutom fick vi priser trots att det bara var B-final. Fick välja själva från ett prisbord. Sminkborstar (budget visserligen...) och en kortlek blev det!

Söta Assa var lite trött efter finalen:

image67


Hon är för övrigt en ängel att ha med på tävling! Snäll i hagen, snäll att lasta, snäll att leda runt, och pigg att rida! :)

Sommarens första picknick!

Nyss hemkommen från sommarens första picknick. Vi samlades ett gäng nere på Nicksta. Engångsgrillar, korv o lite annat mums. Avslutade med kubb, som tjejerna (förstås) vann.

Tror annars här på valspråket "en bild säger mer än tusen ord" - så här kommer ett antal bilder!
(de små är alltså klickbara ;) )

image55

image56




image58




image64



Det var allt för idag. Imorgon blir det tävling med Dreki o Assa på Pösabanan i Eskilstuna! Spännande värre!



Tränat, för första gången på LÄNGE

Idag så kände jag mig småkrasslig när jag vaknade och avbokade mitt inbokade gympass. Under dag kände jag mig bättre och när Henrik skulle iväg så såg jag att det fanns platser kvar så jag drog på mig gymkläderna jag med.

Kan säga att det märks direkt när man har varit borta i två veckor. Ändå körde jag inte på max, efter kroppen inte känns helt hundra. Kondisen är inte på topp och armhävningarna känns tyngre än vanligt. Men det var i alla fall kul!



Hett värre!

Och det i dubbel bemärkelse....

  • Sitter och pluggar på balkongen och värmen är otrolig! Ska inte klaga för jag är superglad för att vi nu har balkong med eftermiddagssol! I den gamla lägenheten som vil flyttade ifrån i oktober hade vi sol mellan 12 och 14, sen försvann solen bakom några trädtoppar.
  • För att kunna sitta i solen och plugga så var jag tvungen att leta upp mina sommarkläder i källaren. I alla fall mina shorts. Släpade även upp resten av sommarkläderna och det är inte klokt vad mycket skumm aplagg jag har samlat på mig. De funkar på sol och badsemester men inte annars är väl en bra och sammanfattande beskrivning.
  • Dessutom skulle man nog kunna beskriva min ridtur som het. Stackars Jarpur fick kämpa på i solen och jag var inte helt kall jag heller. Men det kändes jättebra faktiskt! Är helt förvånad men det känns faktiskt som att jag fick med mig något som jag kan tillämpa på egen hand från senaste kursen. När jag väl fick igenom sidorna på honom gick han superbra! Helt lös och ledig och eftergiven i tölten utan att vara i en alltför låg form!

Lovande

Stora solar på väderkartan idag och flera dagar framöver. Så trevligt så! Ska bege mig mot stallet nu innan  eftermiddagen måste ägnas åt plugg. Undrar om man kan sätta sig med datorn på balkongen kanske?

Har annars designat om bloggen lite. Ville få den lite mer somrig och bli av med den klychiga "hörna på nätet". Det finns ju förtusan inga hörnor på internet.

Vad tycks? Bättre eller sämre?

Tokhund!

Tog lite roliga kort på Munin när jag var ute och lunchrastade honom igår. Munin är alltså mina föräldras femåriga schäferhanne. Han har extremt svårt att sitta stilla och har en förkärlek för alldeles förstora pinnar.

image49

image50

image51

Försökte även fota det blommande plommonträdet men med då kameran som användes var den som sitter i min mobil blev det lite svårt att få till skärpan på rätt ställe. Att de överhuvudtaget blommar ger mig glädje så ni får se det ändå!

image52

image53

Älska box

Vår nya digitalbox är helt underbar!

jag ser sällan på TV. Anledningen är att jag aldrig lyckas tajma in min lediga tid med de program som jag vill se. Speciellt inte när det handlar om återkommande serier.

En serie har jag lyckats följa och det är Grey's Anatomy. Dock inte tack vare min tur med arbetstider, (jag jobbar varje onsdag när det går) utan tack vare lite mer *host* olagliga *host* metoder.

För några veckor sedan fick vi en ny digitalbox när vi förlängde vårt abbonemang. Med inspelningsfunktion! Adjöss gamla VHS-band o dyl! Här markerar man det program man vill spela in i en smidig tablå och jag slipper dessutom bete mig kriminellt för att kunna följa en serie.

Dessutom kan man pausa TV-programmen och sedan spola fram när det blir reklampaus!

Dagens bok

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och fortsätta läsa min bok:


       Jennifer Crusie - "Ska vi slå vad?"

Det är tredje gången jag läser den tror jag. Egentligen är det en rätt banal story som påminner lite om filmen "hur man blir av med en kille på 10 dagar". Romantiskt, lättsmält och rätt roligt. Alltså perfekt efter en dag fylld av ekonomiskt svammel.

Storyn går i korthet ut på att Mins ex slår vad en riktig het kille om att han inte kan få med sig henne ut på middag och även i säng. Detta hör hon, men är själv på jakt efter en kille som kan följa med till hennes syster bröllop, så hon tackar ja ändå med mål att förhala det senare vadet till efter bröllopet.


Nakenchock?

Miley Curys är en tjej som jag knappt har hört talas om. Men hon är ju tydligen en stor stjärna i Disneyproducerade showen Hanna Montana. Senaste tiden har det dock stått en hel del om henne i svensk press (aftonbladet) eftersom hon har ställt upp på vågade bilder hos vanity fair. Nu går hon ut i pressen och ber om ursäkt för dessa så omtalade bilder.

Jag blev nyfiken, googlade lite, och hittade en vacker och inte vad jag skulle kalla utmanande bild. Iställett ser hon mest ung och sårbar ut.

Vad tycker ni, "stormar" fansen i onödan eller är hon verkligen skyldig en ursäkt för denna bild?

I mina ögon finns det betydligt värre saker att uppröras för än något sådant. Men det är väl tråkigt att jaga Britney nu när hon börjar få ordning på sitt liv igen så nu är jakten på nya skandaler i full gång.

Bättre idag!

Undrar om min hals bestämde sig för att snabbt bli bättre för att jag ska slippa gurgla mer xylocain? Nåja, oavsett skäl så är det i alla fall skönt att halsen känns bättre idag! Finns hopp om att jag kan ta mig tillbaka till gymmet inom den närmaste veckan! Jag saknar verkligen träningen nu. Det är visserligen horribelt jobbigt till och från men när man väl är där så mår man så otroligt bra!

Hoppas bara inte orken har fallerat totalt på dessa  snart två veckor utan träning! Eller jo, har ju ridit en hel del men kondisen...

Annars ägnas morgonen åt att analysera i C-uppsatsen. Det går framåt. Visserligen rätt trögt men lite åstakommer jag ändå. Viktigaste i detta läge är väl just det, att det produceras. Sedan får vi ägna oss åt att sålla, sortera och rensa igen.

Sjuk!

Jaha, virus på halsmandlarna blev domen när jag idag var hos läkaren för att se varför min onda hals inte går över. Vila var det som ordninerades. Dessutom fick jag en medicin utskriven som ska gurglas och sen spottas ut/sväljas. Misstänker att det är samma som Anna hade och den var rätt hemsk att använda. Fick kväljningar och allt möjligt, utan att halsen känns så mycket mer bedövad än innan. Å andra sidan så klarade jag inte av att gurgla så länge som det var tänkt heller.

Läkaren påpkeade även att jag såg trött ut, inte så konstigt efter över en timme i väntrummet i och för sig. Men vila och mycket sömn låter helt ok. Även om jag blir rastlös snabbt som bara den, så vi får se hur det går.




Hemfärd

Suttit och kämpat med c-uppsatsen i två timmar här i skolan. Nu är det dags att bege sig hemåt och fortsätta där. Hästarna får vila idag så jag ska verkligen försöka lägga fokus på skolan större delen av tiden istället. Det gäller att passa på när tiden finns.

Vallfari pass

Mina ben är helt döda. Har knappt rest mig ur soffan sedan jag kom hem! Men det är det värt för det har varit en lyckad dag! Var iväg till häringe och tävlade på Vallfari pass.

Jarpur reds i tre grenar och Assa i två så det var fullt upp! Stort tack till Henrik, Pappa och Marianne som alla ställde upp som hästvakter när jag red den andre, det hade varit svårt att få det att gå ihop utan er.

Tävlingen gick i alla över förväntan! Jarpur började i stilpass. Där gick vi på säkerhet på första försöket och snittade strax över 5.0 vilket är helt godkänt. Dessutom med en tid under 10 sek, vilket är bra för att vara han! Tyvärr läggs båda försöken ihop i stilpass och försök nummer två började väldigt bra med massor av energi. Tyvärr lyckades han inte hålla i den hela vägen och det resulterade i korsgalopp och två nollor av de sista domarna.

Assa fick springa speedpass. Vilket är en ren race-gren. 100 meter i pass och snabbast vinner. Vi kom på sjätte plats med en bästa tid på 9.69 sek. Något som jag är väldigt nöjd med då det är första gången hon tävlar i den grenen och första tävlingen över huvud taget efter att hon fick föl förra sommaren!

Näst på tur stod femgång. Det skulle båda hästarna vara med i. Jarpur började och han har aldrig känts så mjuk och trevlig på ovalbanan när jag har tävlat. Nina-kursen igår gjorde verkligen nytta! Vi gick ut på 5.70 vilket innebär att vi faktiskt kvalade upp oss i A-klass. samt fick personbästa i uttagningspoäng. Visserligen precis på gränsen, men ändå! Assa var också superduktig. Värmde upp rätt länge och hon var rätt trött också. Något som var medvetet från min sida för att hon skulle vara kontrollerbar därinne. Målet är förstås att kunna kontrollera henne när hon är pigg, men det kommer! Hon gjorde alla gångarter på rätt plats även om det var några taktmissar och lite ostabilt ibland. Slutpoängen blev 5.03 vilket är hennes personbästa.

Som avslutning fick Jarpur även springa 150 meter passlöp som vi kör två och två. Första starten försvinner vi iväg i en kraftfull pass som sedan övergick i en väldigt stark korsgalopp. Andra gången så startade han i samma ögonblick som starten ropade (han reagerade innan jag hann) och vi iväg snabbt och resten av löpet ägnade jag åt att tänka: "inte för fort, inte för fort, inte för fort". Men starten måste ha kompenserat för den försiktiga passridningen för vi gick ut på personbästa där med! 16.78 sek!

Här kommer några bilder på Jarpur och Assa från passgrenarna som var på morgonen. Fotograf är Henrik!


. Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Blodbad på Drakboda

Var och tränade för Nina K idag (vilket gick jättebra - mer om det sen) och när jag och min mor kom tillbaka till stallet så ser vi hur Assa, som står längst bort i hagen, är täckt av blod! Halsen, rumpan, bogarna, svansen och manen... Det såg ut som halva hästen var täckt av köttsår - som tur var så verkade det betydligt värre än det var!

När de båda stona kommer närmare så ser vi att de rör sig utan problem och då upptäcker jag ett stort sår i Heklas ansikte. En bit under ögat hade hon ett djupt jack som hade blodat ner hela hennes huvud. Inte alls kul alltså... Men det såg mycket bättre ut efter rentvättning i alla fall, även om det är rätt svullet. Däremot hade Assa inte ett enda sår. Allt blod på henne kom alltså från Hekla.

Nu ska ju jag dessutom tävla lilla Assa imorgon så det blev till att bada hästen ordentligt. Fick förhoppningsvis bort det mesta i alla fall. Hennes enda spår efter damernas girlfight är en liten svullnad på halsen där Hekla fått in en spark eller så.



Kursen för Nina gick i alla fall bra! Jag red Jarpur och vi tränade inför morgondagens tävling. Mycket galopp och få igenom sidorna. Nina framhöll hur viktigt det är att göra allt ordentligt med honom och inte sitta och mesa. Just för att han lätt blir så stark så gäller det att vara rätt så bestämd. Det kändes i alla fall toppenbra, synd bara att det aldrig går så bra sen på tävlingen. Malin Schön och Pelle fotade lite och på hennes blogg hittar ni en del bilder från dagen!



Kvällen spenderades hemma hos Anna där Jag, Anna och Madde spelade spel och kollade på kort från de senaste åren. Spelen var också rätt nostalgiska, eller vad sägs om "bert-spelet" och cluedo? Riktigt trevligt var det i alla fall, och jag åt alldeles för mycket chips.

Nu är det sovdags inför morgondagens tävling. Kommer att bli en lång och stressig dag, men förhoppningsvis väldigt rolig!


Musikkväll!

Såg nyss så ska det låta! Det kanske låter trist att sitta ensam hemma och se på tv en fredagskväll men det är riktigt skönt faktiskt. Speciellt som min förkylning fortfarande inte har gett med sig. En av gästerna på så ska det låta, Fred Johanson, sjöng en riktigt bra låt från musikalen "Phantom of the opera".

Jag älskar den filmatiseringen och skulle helst vilja se den på riktigt också. Snart dagst att se hela filmen (igen), men sålänge kan man hålla till godo med youtube-klipp:



Detta är alltså ur filmen "phantom of the opera" som kom för några år sedan! Håll till godo! Nu ska jag fortsätta musikkvällen med att se på när Magnus Uggla letar bandmedlemmar.

Fullt ös - medvetslös

Den inställningen hade Assa idag när vi var och tränade på Häringe i Vallfaris regi. Hon som den senaste tiden har varit rätt lugn, blev väldigt glad av att komma ut på äventyr kändes det som. Direkt när jag satt upp och tog tyglarna så var det bara tölt, i snabbare och snabbare tempo på ridbanan. Inte fullt så kontrollerat som man kan önska. Skritten funkade några steg och sedan bar det iväg igen. Ut på ovalbanan så fick jag igenom lydnaden i tölten genom att göra halt så fort hon la sig på. När i sedan skulle trava körde hon återigen tekniken att öka, mer och mer. Att sedan i det läget lägga på skänkel i kurvan resulterade i galopp -> pass... Efter ett tag började hon lugna ner sig lite och då testade vi en passläggning på raksträcken. Himmel vad hon drog på! Så kul! Efter det funkade även de andra gångarterna bättre. Lite problem med läggningarna på ovalen sitter i. Det är svårt att lägga henne från några steg galopp, risken är att det blir galopp hela långsidan... Nåja, får se detta som lite träning inför nästa säsong eller nåt!

Även Jarpur fick följa med till Häringe men honom red jag bara en kort stund. Ville mest kolla hur läggningarna i vä-varv satt. Jag brukar alltid rida höger varv och vänster varv blir då mycket svårare. Men till slut funkade det också rätt bra. Men med honom ska jag öva mer imorgon! Då blir det kurs för Nina K på fors gård!

Dunk-dunk!

Helt plötsligt blev det mycket roligare att lyssna på musik här! Från och med nu så står det två sådana här och ramar in vår (tjocka) TV. Mycket flaschigt, och vilket ljud sen...! Vi saknar fortfarande radioantenn och sladd från DVD-spelaren till förstärkaren men ljudet testas via musikkanalerna.


Bonus: Nu kan vi äntligen hämnas på de högljudda grannarna! ;)

Hundsugen

Nu när våren är här sätter mitt hundsug in. Det blir inte heller bättre av att jag på forum läser i valp-trådar och liknande.
Dessutom har jag och Henrik länge varit sugen på Schnauzer och tro inte att kiropraktorn som var hos oss i ondsdags hade med sig just en mellanSchnauser. Så fiin! Sen har vi även varit inne på Jack Russel. Fördelen med JR är väl att de är korthåriga, något mindre och jag hör ofta att de passar bra i stallmiljö. Schnauzern är superfin, har bra lynne och är väldigt snälla. De mognar däremot väldigt sent.

Sen så får man ju aldirg glömma att det handlar om individer så det gäller ju att ha tur också. Jag vill absolut inte ha en hund med massa jaktinstinkt eftersom den ska kunna springa lös utan att dra efter allt som passerar.
Visst går det at träna, men det lättaste är ju trots allt om den instinkten saknas från början.

En del pratar om Golden o liknande, och jag må vara löjlig, men jag tycker det är tråkiga hundar.

Avslutar med en bild på vår gamla hund Uffe som vi fick ta bort för två år sedan. Han är en riesenschnauser som på bilden mest ser ut som ett troll... =)



Photobucket

Bilmeck

Blev en liten tur med Volvon nu på kvällen. Henrik lyckades ladda ur batteriet  förra veckan, så nu körde vi elkablar och sedan en biltur runt ringvägen för att ladda upp den igen. Så fint därute på kvällen!

Sen så måste jag försöka byta till sommardäck imorgon, sista sekund som vanligt... Får väl se om man kan övertala min far om hjälp. Däcken brukar sitta rejält  så det blir en utmaning i vilket fall. Lär väl sluta med att vi åker och lämnar in den istället. Går snabbare och är inte allt för dyrt.

Duktiga hästar!

Var i stallet en sväng runt lunch. Red som sagt lektion för Malin S, vilket kändes jättebra! Första lektionen på Assa sedan hon fick föl förra året och vi arbetade mycket emd att få henne att inte putta ut inner bog när jag flyttade henne utåt. I slutet när jag pressade henne lite i tölten kändes hon riktigt flott! Dessutom övade vi en del på övergångar från galopp till tölt, vilket var helt nytt för oss eftersom hon har så stark pass. Men det kommer nog bli riktigt bra, för det är ju inte bra att alltid göra övergången till skritt via grisepass eller nåt vilket sker i nuläget när ska stanna från galoppen.

Mamma hade dessutom med kameran och tog några små kort, här är ett när vi precis började arbeta tölten på volt!

image43

Även pappa red lektion på Hekla. Det finns inga bilder på själva ridningen, men det gick bra och han var jättenöjd han med! Här är ett kort på hans snygging när hon är uppställd i alla fall!

image44

Sist men inte minst red jag Björg! Hon var jätteduktig och försökte inte längre med sina dumheter att vägra passera bortre hörnet! Dessutom klarade vi av den första (medvetna) galoppen på banan idag och den fångades på bild. (spana in mitt smajl ;) ) Dessutom skrittar hon riktigt fint också!

image45

image46



Hade först tänkt att åka och kolla på hopptävlingen som anordnades av Mörs, Örs och Vallfari. Men jag insåg att jag var tvungen att plugga. Men nu så fick jag en hel del gjort under eftermiddagen/kvällen så jag är riktigt nöjd! Hörde även via omvägar att tävlingen blev , kul!



Lång startsträcka

Har suttit och skrivit lite c-uppsats nu, jag har bara så lång startsträcka så det känns som att när jag väl kommer igång så är det dags att avsluta. Nåja, fick en hel del gjort och räknar med att fortsätta lite ikväll.

Nu ska jag bege mig till stallet och rida lektion för Malin! Ska väl även försöka hinna med att ta en liten tur med Jarpur och Björg.

Det här med Valborg blev inte mycket firande av igår. Men jag fick veta att jag slutade 19.00 istället för 21.00 när jag kom till jobbet så det var ju riktigt soft. Sen åkte jag o Henrik hem en sväng till Anna o Jens där vi spelade lite Mario cart på deras Wii. Riktigt kul! Vi började även se på en film, men gav oss efter halva då vi nästan somnade i soffan och Henrik skulle jobba morgon idag. Ett tag tänkte vi åka ut och se på en brasa men regnet stoppade oss effektivt... Jag kan tänka mig att valborgsfirandet här i stan blev lugnare än vanligt på grund av det. Å andra sidan är det svårt att veta hur 15-åringar tänker.


RSS 2.0