Köpsug!

Ok, jag har fått ett otroligt shoppingbehov. Inte i globen men väl i köpcentrumet som ligger brevid!

SKulle egentligen lägga in en bild men efter att ha letat igenom H&M:s hemsida är det nog bara att konstatera att den klänning som jag blev helt kär i inte finns där. Den är kort, vid och blommig i lila/rosa och känns alldeles för fin egentligen. Jag förösker tänka realistiskt och satsa på att köpa kläder jag faktiskt kommer att kunna använda framöver även till vardags. Men man kan väl få drömma lite?


Ömma fötter!

Jag börjar skarpt tvivla på att människan är skapt för att utnyttja fötterna 13 timmar i sträck. Det är nämligen så länge jag har stått/gått idag. En kort sittpaus när jag åt lunch är undantaget. Dagen rann på fort vilket kan bero på att jag ägnade mycket tid åt att springa ärenden. Har varit inne i globen city säkert tre gånger och letat efter pikétröjor att brodera på (tröjorna vi köpte igår dög inte...), mat, plastkassar etc. Jag hade tagit med mig min stickning utifall att det skulle bli en massa dötid men det var ju bara att glömma.

Hann även se Islandshästtävlingen, men det var nästan det enda. De var i alla fall imponerade! Visst märks det att hästarna inte är riktigt så stabila som de kan vara. Många tappade gångart och såg lite allmänt styva ut till och från men Berserkurs (som för övrigt vann sen) galopp och Birkirs ökade tölt var båda helt otroligt häftiga att se! Dessutom var det ett litet sto från Norge som jag fastnade för. Hon var inte så stabil hela tiden, men riktigt fin! Missade tyvärr maskeradhoppningen som jag just nu insåg var idag, men den gör sig å andra sidan bäst på TV så det gör inte så mycket!

Ni kanske undrar om jag shoppat något? Jo, på tema rosa så hittade jag ett schabrak i en stark ljusrosa färg samt en klarrosa grimma med svart ludd i. (blev även en likadan ljusblå pga kampanj - den ska sparas åt Hamingja) De matchar inte riktigt varandra men som jag sa; de kommer ju inte att användas samtidigt ändå. Det är alltså Assa som från och med nu kommer att gå under epitetet "Barbiehästen".  Blev även två spön från Börjes, billighetsaffär no1 i Globen, det är galet mkt folk inne hos dem, hela tiden!

Nu väntar sömn i 7 timmar innan nästa Globen-dag tar vid!

Monterat och klart!

Dagen har ägnats åt en heldag i skolan med kursintroduktion i en ny kurs samt ett seminarie på eftermiddagen. Jag var egentligen sjukt omotiverad men denna kurs kan ändå bli rätt intressant: "specialpedagogiska utmaningar i en skola för alla". Där det kommer vara en del diskussioner om elever som kan behöva extra stöd och hur detta kan hanteras. Allt ifrån läs och skrivsvårigheter till blindhet/dövhet kommer att hanteras, spännande!

Sen var det att bege sig till Globen och möta upp mamma. Hon hade redan fått upp mycket av grejer till sin monter där men jag fick ägna mig åt att skrva ihop hyllor, sätta upp skyltar, fixa lite prislappar och annat smått och gott! Vi har dessutom dealat med en broderifirma på plats som ska brodera företagsnamnet på varsin långärmad t-shirt åt oss, snyggt va?!

Vi hann även kika en del på genrepet även om vi missade inledningen så kan jag avslöja att avslutningen är mycket sevärd, som vanligt! 6-spann med ljusslingor på de två främre hästarna var otroligt effektfullt! Genrepet är, som alltid, öppet för allmänheten men det var ändå rätt glest på läktarnaså jag undrar hur många det är som egentligen känner till det?

Imorgon blir dagens höjdpunkt Islandshästtävlingen, som går på eftermiddagen varje år! Det brukar vara ett gäng riktigt snygga hästar som gör upp om segern!

Så trött!

Har kommit hem från jobbet och sjunkit ner i soffan och nu orkar jag inte röra mig mycket alls faktiskt. Hade några vaga planer på att färga om håret nu på kvällen, men jag orkar verkligen inte, så nu får jag se ut som skit i håret under kommande helg som kommer att spenderas i Globen och framförallt Annexet. Min mor ska ha en monter där och jag ska hjälpa till, så det kommer att bli långa dagar! =)Smart people

Efter en hektisk dag så beslutade jag mig för att se på film och fick lite inofficiellt låna filmen Smart People från jobbet. Den finns i butik från och med i morgon. För övrigt samma realesedatum som "Mamma mia - the movie" oc h jag skulle rekommendera er att hyra den istället faktiskt. I alla fall om ni är ute efter något som lyfter humöret!

Denna film var i och för sig rätt bra, men jag som förväntat mig en komedi blev ändå besviken. Det var mer ett relativt dystert relationsdrama. Visserligen med bra skådisar, Ellen Paige (från Juno) är ju bara underbar. Lite kortfattat handlar det om en mycket smart, men mycket olycklig familj som på något sätt måste finna sig själva litegrann och kanske inse att man kanske inte blir lycklig bara för att man har en framgångsrik karriär. Och det är ju så sant så! jag tror att karriärsframgångar kan ge en kortsiktig lycka men på lång sikt är det troligtvis helt andra saker som spelar roll. Jag är lite inne på Maslow där faktiskt som menade att när man fyllt de mesrt grundläggande behoven så blir istället saker som sociala relationer och självförverkligande mer betydande!Nu är det sova som gäller för mig!

Glad!

Nu har jag börjat få kontroll över mitt arbete! Det är lagom stort i omfattning och imorgon ska det finputsas lite mer, men det börjar i alla fall kännas som ett sammanhängande dokument nu.

Dessutom är jag faktiskt så glad över snön och vinterlandsskapet att jag får ett stort leende på ansiktet när jag är ute och går och hela stan är vit och ljus och snöig. Jag borde kanske bo i Norrland på vinterhalvåret? Jag vet inte om det är för att jag har så mycket goda minnen kopplade till snö och vinter, men jag blir i alla fall sugen på att vara ute mer och helst hitta på nåt. Vill åka bräda, ta snöpromenader, rida, åka pulka, you name it!

Sen skadar det ju inte heller att november börjar ta slut och vi går in i en kul om än något stressig månad. Det väntar julbord, julfest och julfirande plus lite annat smått och gott. Jag gillar att shoppa julklappar men har inte kommit igång riktigt än. Dessutom tänkte jag ge mig själv en present i form av nåt snyggt plagg eller två att ha på mig på alla dessa varierande aktiviteter!

Denna bild tog jag för lite mer än ett år sedan när det var snökaos. Dagarna efter var det ju hur vackert som helst!


Det snöar!

Det snöar massor nu! Jag och Henrik var ute på en promenad förut och det kändes som att jag saknade mina skidglasögon till och med! Har kollat runt lite och det verkar som att kollektivtrafiken inte kommer att drabbas så hårt, det är ju bra för om en timme ska jag ge mig iväg till skolan.

Igår red jag i snön också. Björg ska vila ett tag framöver nu, men jag red Assa och hon kändes riktigt bra. Fick pappa och ta lite kort också, så varsegoda:Tyvärr hade jag bara två broddar så det kändes lite småhalt bitvis. Lyckades dock klara mig utan styltor och det är ju superbra!

Skrivkramp och frustration

Jag har vekrligen drabbats av skrivkramp. Eller skrivångest kanske är ett bättre ord. Kommer verkligen inte igång. Har skrivit rätt mycket men är otroligt missnöjd då det helt saknas en röd tråd. Å andra sidan är det faktiskt inte bara mitt fel då själva uppgiften är såpass luddig i sig så att man skulle kunna skriva en hel avhandling i ämnet, och vi bara ska skriva 5 sidor.

I det läget så avskyr man när läraren kläcker ur sig saker som: "det är en konst att säga mycket med få ord" och liknande. Tyvärr det funkar inte så med mig!

Begränsningen är väl bara för att hon inte orkar läsa mer än så när det är dags att rätta, men det är fortfarande irriterande att då inte anpassa uppgiften efter utrymmesbegränsningarna!

Det är riktigt frustrerande att jag, trots att jag redans krivit en hel del, inte riktigt vet hur jag ska knyta ihop det hela eller ens lägga upp det!

Studier en lördag - märks att inlämningen närmar sig

Nu tar jag lördagskväll! Har varit ovanligt disciplinerad och säkert suttit och skrivit i en hel timme mitt arbete och då kan ni ju tänka er hur det brukar vara vanligtvis.... Mitt största problem just nu är att jag bara har 50 ord kvar för att hålla mig inom begränsningen, men massor mer smarta saker som jag vill få sagt, men det sparar jag till på måndag! Någon måtta får det vara när det ändå är helg, inte för att jag ska ut på några äventyr direkt, men lite slappande i soffan med ett glas rödvin kan ju vara rätt skönt det med! Hade även tänkt att försöka åstakomma ett recept på hallonmaräng, så får vi se hur det går!


Inspiration!

Idag efter jobbet blev det en väldigt snabb visit på Fors gård som hade sin årliga Firmakeppni idag. Massa ekipage i olika åldrar och på olika nivå gjorde upp om fina priser i en tävlingsform som egentligen känns ganska kaos-artad. Många hästar på banan samtidigt och alla byter gångart när de själva vill, så det går undan!

Vissa hästar stack ut lite extra även om många var fina. Tyvärr var vi tvugna att gå strax efter att Elitklassen började men av det jag hann se så kan jag ju säga att jag inte skulle säga nej till Gnyfari. (e. Solfari från Oviksfjällen) som reds av Johanna E. Däremot var det inte många som ville konkurrera om årets bästa utklädnad. Några få med glitter i manen, men annars var det lite ont om avancerade kreationer. Å andra sidan brukar det vara mest av den varan i lättklassen och den såg vi inte heller.

Tävlingen gjorde i alla fall mig ridsugen, speciellt som det gick så bra på kursen i förrgår. Det skadar ju inte heller att vi slipper denna äckliga lera till förmån för vit snö! Ser fram emot att ta en ridtur i morgon, men ikväll väntar studier, så roligare kan man ju ha det en lördagskväll!

Mataffärssnusk!

Alltså, egentligen är det ju ett trevligt intiativ det här att affärerna har framme skålar med fruktbitar och dylikt för provsmakning. Det skulle ju kunna ge en nya idéer på vad man ska köpa nästa gång. Men det är samtidigt så sjukt ohygieniskt att jag blir rätt äcklad, trots att jag inte har någon större bacillskräck annars! Var på kvantum idag och handlade lite och det stod någon gubbe (lite lagom halvsunkig) och grävde djupt i apelsinskålen, isch!


Söthästen!

Idag tycker jag om Assa extra mycket. Vi var och red kurs och det gick verkligen jättebra! I slutet så lyckades vi tölta på rakt spår i bärighet och utan att hon försökte springa iväg eller lägga sig i handen. Sen är det viktigt för mig att tänka på att rida likadant på spåret som på en volt, vilket inte alltid är så lätt när hästen förändrar sitt eget beteende.

Dessutom får hon extra pluspoäng för att hon i mina ögon är en riktigt liten snygging i sin nya frisyr. Hon är numera helklippt och ser riktigt smäcker ut!


Händigt!

Häromdagen upptcäkte vi att mitt bildäck läckte luft i en oroväckande hastighet så idag skulle vi rulla iväg till verkstaden och få det lagat. Jag o Henrik insåg snabbt att vi var tvugna att byta däcket för det var helt tömt på luft! Väl på däckfirman fick vi sitta ner några minuter medan de genomsöker däcket, och tänka sig; de hittade inget fel! Troligtvis så var det ventilen som hade gett med sig, så de bytte ut den.

Vi rullade vidare till shell och där bytte vi tillbaka till det nu fixade däcket. Jag är riktigt stolt för då lyckades jag göra det i stort sett själv, vilket nog är första gången. Kanske pinsamt att aldrig ha bytt däck tidigare, trots att jag haft bilen i fyra år, men nu är det gjort i alla fall!

Trött?

Är man trött om man SOMNAR under avslappningen Body Balance? Den är visserligen 10 minuter och väldigt skön, men detta var första gången jag inte märkte när det var färdigt! Som tur var så var det bara jag, Elisabeth och en till, samt instruktören. Jag var väl antagligen lite extra halvdrogad av min ipren jag tog strax innan på grund av min huvudvärksattack jag fick efter ridlektionen.

Ridlektionen som för övrigt kändes riktigt bra! Assa gjorde fina övergångar mellan diverse gångarter och var riktigt ridbar i traven för en gångs skull!


Bilder - kompensation för verkligheten

Idag har jag varit hemma, pluggat, bakat surdegsbröd, sett en film och tränat en timme Body Jam. En rätt lugn dag med andra ord, även om hjärnan fick jobba hårt!

Eftersom jag inte ridit så har jag istället kollat på ridbilder för att få min dagliga dos av hästar. Senaste från när jag red Björg i helgen.

Traven och galoppen börjar hon bli relativt styrbar i!

   

Tölten börjar komma, men för det ibland går det lite långsamt eller så blir det travtaktigt, båda varianterna fångade på dessa bilder:

 

Får vi aldrig till nån tölt så har hon i alla fall kapacitet för samling, är trampar on rejält!Imorgon är det ridning igen och just nu känner jag mig rätt laddad faktiskt!

Dofter!

Vi öppnade ett nytt doftljus i helgen. Som doftar gräddkola! Och det härliga är att även när jag sitter här mitt på dagen med ljuset släckt så doftar det ändå! Underbart mysigt.

Nu ska jag snart sätta igång med dagens pluggande och fortsätta med min historiska överblick över hur begreppet en skola för alla har utvecklats genom tiderna. Spännande va? (observera ironin...)

Första snön - då klipps hästarna

Idag när jag vaknade var himlen blå. Det varade inte länge, när jag lyckats samla ihop mig för att åka till stallet så hade det börjat regna och när jag väl stod på jobbet på kvällen, då kom snön. Med plusgrader på marken så får man visserligen de fina flingorna, men sedan blir det likväl blött. Jag vill att världen ska bli vit! Det blir ljusare ute och dessutom så slipper man all lera som finns överallt!

Sen så blev det sån tajming att precis nu när det blir kallare igen hade vi bokat in att klippa pållarna, men det får de väl tåla, de har ju fina täcken som komplement.

I stallet klippte jag Assa och Jarpur. Båda två fick varsin snygg pudelklippning. (dvs: allt utom huvud och nedre delen av benen friseras) Assa svettas hårt de dagar hon väl går och dessutom tycker jag att det är snyggast. Jarpur är en sådan gris så det är lika bra att ha honom korthårig och med täcke eftersom han ändå går så mycket som han gör. Vi funderade på halvklippning men insåg att han ändå kommer få ha täcke på sig så mycket att man lika gärna kunde ta allt.

Red Assa direkt efter friseringen, och hon kändes som en helt annan häst! Underbart hur en häst kan kännas så mycket bättre på grund av något sådant. Lydigare än vanligt men ändå pigg!

Tog även Björg på en liten sväng som inleddes med det som vi just nu har svårast för: Skritta lugnt. Hon vill gärna öka tempot och gå snabbare och snabbare, trippa runt i nåt slags töltaktigt, eller kasta sig i trav! I slutet kändes det rätt avslappnat och då fortsatte jag på ridbanan. Mest skritt även där faktiskt. Men blev även några korta töltsträckor plus några varv i trav. Hon känns mer och mer stabil för varje gång nu!

Koffeinkick? Inte alls!

Hällde i mig några koppar kaffe på jobbet under dagen och efter middagen var jag dum nog att dricka en kopp av Henriks kaffe, som troligtvis var rätt starkt om jag känner honom rätt. Jag dricker ju alltid svart kaffe så ingenting som späds ut här inte. Har varit helt speedad hela kvällen, pratat i ett känns det som, och sova känns avlägset. Eftersom jag trots allt ska upp rätt tidigt imorgon så ska jag ändå lägga mig. Får ta och börja bläddra i kurslitteratur, det brukar vara så sövande att det ger effekt till och med när jag är koffeinspeedad.

Elisabeth var i alla fall över och vi åt middag och fick lite allmänt tjejsnack som kompletterades med sex and the city - filmen som ingen av oss hade sett. Något sent ute med andra ord! Vad ska man säga? Kritikerna har väl rätt, man får det man förväntar sig och det känns som ett extra långt avsnitt ur serien helt enkelt! Bra och lättsamt och toppat med massa snygga kläder. Jag funderade bara över varför alla modetidningar som i våras skulle analysera kläderna i serien bara valde ut de hemskaste och mest spektakulära kreationerna när det fanns en hel bunt lite "enklare" klänningar som jag hade tackat ja till utan att tveka!

Apor är vi allihopa!

Ja, vi kände oss i alla fall rätt aplika, jag och Madde igår när vi var och hälsade på Anna på hennes praktik på Karbin som är en klätterhall. Vi var alltså och klängde på klätterväggar igår. Det var otroligt häftigt och gav en enorm adrenalinkick! Jag är smått höjdrädd och första gången jag var högst upp så var det inte lite ångest. Men jag blev riktigt stolt över att jag lyckades komma både upp och ner flera gånger. Vi snackar alltså om 13 meter rakt upp i luften. Verkligen impad av Anna som jobbat hängandes på den där väggen. Men detta är verkligen något jag vill testa igen, jag gillar action, så länge man kan känna sig någorlunda säker!

Ingen träningsvärk i armarna än men däremot hade man enormt mycket kramp i fingrarna igår. Och dessutom träningsvärk i skuldrorna efter combat-träningen jag körde i torsdags.

Nu hoppas jag att Anna har haft en riktigt bra resa tillbaka till Åre så får vi försöka komma upp och hälsa på snart! :)

Nu börjar juleljusen tändas...

Ja, enligt Nynäshamns centrum är det i alla fall jultider! Det stora trädet i centrum har nämligen fått sin ljusslinga nu. Inte mig emot, det är vackert och gör mig glad i detta mörker. Sen fick det mig att tänka till och jag insåg att det är mindre än 6 veckor till jul! Nu är det alltså dags att börja fundera på julklappar, både vad man ska ge bort och vad som ska stå på önskelistan. Högst upp på min står fortfarande en dator kan jag ju lugnt säga, herregud vad irriterande det är när den nuvarande utan förvarning bara stängs av.

Nu så!

Nu har jag ÄNTLIGEN börjat träna igen. Kroppen har visserligen inte känts helt 100, men inte sjuk heller, så jag försökte lite försiktigt med step igår. Märktes att kondisen var borta men annars kändes det bra, så idag blev det ett combatpass. Jisses vad det sved i benen i de övningar som inte brukar vara såå tuffa, men otroligt skönt efteråt. Har saknat mina endorfiner känner jag! Fick dessutom lite frisk luft när jag lyckades lura med Elisabeth på en ridtur på förmiddagen, vi blev visserligen rätt blöta av all fukt från träden, men mysigt var det!

Sen har jag återigen bakat bröd. Blev Anna Skippers variant igen, för det är så otroligt skönt att slippa baka med jäst. Men istället för att köra rakt av med blandade brödkryddor körde jag en egen blandning av kanel, kardemumma och ingefära. Dessutom ökade jag mängden sirap något och tog bort 1/2 dl filmjölk istället. Sist jag gjorde detta bröd reagerade jag på att vår ugn verkar bli för varm så denna gång satte jag den på 150 grader istället för 175 som det står i receptet och då blev det alldeles lagom. Så otroligt mycket godare blev det dessutom med mina kryddor, kan ha att göra med att jag inte är så överförtjust i anis och fänkol som originalet innehöll.

Dessutom känner jag mig duktig för jag har börjat fila på min examinationsuppgift. Det är en hel del skrivande som väntar men bara det att jag börjat med kapitelindelning odyl gör att det känns som man kommit igång en del!

Åh, resfeber!

Jag är rätt (läs mycket) sugen på att resa någonstans nu, eller nån gång framöver. De tre resmål som ligger högst på listan är:

  • Skidsemester. Var, när, hur spelar mindre roll faktiskt, bara det finns snö och schyssta backar.
  • Storstadsvweekend, gärna Paris till våren, när man kan få lite extra värme
  • Island, som jag vill visa Henrik!

Just nu är min ekonomi inte på topp så det där är nånting som än så länge får stanna på drömmarstadiet.
Men det blev inte mindre akut av att jag nyss såg reklam på the voice för att man kan vinna två veckor i Australien, något som också är ett drömresemål. Någon gång....


Parisbilderna försvann när datorn dog  för några år sedan, så ni får nöja er med dessa. =)

Galet!

Blev två små ridturer idag som kompensation för mitt slarv senaste veckan. Björg var som vanligt vild. Galopp rakt mot staketet och bakutsparkar när jag försökte få henne att inte trycka sig mot innerskänkeln. Men hon visade också några hyfsade töltsteg samt galopp på volt i båda varven, så vi kunde sluta nöjda ändå.

Assa var hysterisk. Jag och mamma tog en, vad som skulle föreställa, lugn tur  Travade istället för skritt, satte av i tölt när jag skulle skritta fram efter en halt. Betsämde mig för att låta henne ta en galopp sen när vi kom tillbaka till stallet, och DET gick undan. Har nog aldrig galopperat så fort på henne. Kan ju inte säga att det var helt kontrollerat heller, men å andra sidan har hon ganska kass kondis så hon stannade rätt fort.... ;)


Less...

Usch, idag är en såndär dag som gärna bara får ta slut. Vaknade med en lätt huvudvärk som satt i under hela dagen. Dessutom med irriterade ögon och så hittade jag inte heller min deo innan jag gick hemifrån. Tyckte jag letade överallt men när jag kom hem nu så låg den på sängen. Smälte in väldigt fint bland lakanen visade det sig. Nåja, fick ta en dutt av Henriks istället. Kanske något manligare än vad jag är van vid men å andra sidan luktade jag nog inte illa i alla fall...

Så jag var visserligen i skolan men kände mig lagom avskärmad. Kan ha att göra med att jag hade på såväl glasögon som mössa och var otroligt trött. Det är underligt men jag har alltid fått en känsla av en slags distans till omvärlden när jag har glasögon istället för linser... När klasskompisarna dessutom börjar diskutera olika former av habitus och humankapital kontra kulturellt kapital orkade jag inte riktigt hänga med.

Vi fick som tur var gå tidigare. Jag tar mig till föräldrarna och  läser under resan min lagom lättlästa skönlitterära bok. När den tar slut så började jag faktiskt plugga lite smått. Får dock avbryta mig när det är dags att hoppa av bussen. Självklart har det då börjat regna så efter en promenad i regn och blåst där allt, vekrligen allt bara är mörkt och grått är jag framme vid huset. Ingen direkt motivation att då ta av sig blöta kläder, på med nya och sedan ut igen. Blev att bädda ner sig i soffan och fortsätta pluggandet. Lyckades dock somna där och sov i någon timme. Riktigt skönt var det i alla fall.

Henrik fick komma ut också för att hämta mig sen och när mamma och pappa kom hem blev det en gemensam insats för att mocka och ta in hästarna. Men att rida var bara att glömma. Som jag sa vid middagen: "jag förstår verkligen att de ställer av hästarna (dvs: ger dem långtidsvila) under hösten på Island". Motivationen är verkligen noll. Ni andra som rider, tappar inte ni sugen denna årstid? För min del känns det som att jag inte kan variera träningen ett dugg och vill inte bli sittandes på ridbanan varenda pass...

Gymmet ÄR jag sugen att gå till, men där känns det fortfarande inte helt hundra i kroppen. Ska försöka ta mig till ett balancepass imorgon. Är helt obokad från skolan då och är det någon som vill hålla mig sällskap till stallet så säg gärna till! ;)

Nu sitter jag i alla fall i soffan med massa tända ljus och ska börja läsa nästa bok i serien jag läser nu. Började läsa Sagan om Isfolket för många, många år sedan men blev aldrig klar. Nu har jag fått låna de 10 sista böckerna jag aldrig läste sist, så jag äntligen kan få veta hur det hela faktiskt slutar. Henrik har fått en pysselattack och håller på att blanda ihop glögg i köket. Det ska stå och jäsa där i tre veckor eller nåt så det passar väl lagom till 1:a advent. (skönt ändå att december närmar sig snabbt!) Han har kommit ut med diverse kryddor som jag får gissa på, men det är inte riktigt min grej. Att känna igen dofter är svårt!

Blev ett långt o gnälligt inlägg här känner jag, creds till er som lyckas ta er igenom hela. Menmen, känns skönt och få häva ur sig lite ibland.


Tillbaka till vardagen...

Nu är vi äntligen hemma. Kan ju bara säga att bilåkande i mörker o regn inte är det roligaste man kan ha för sig. Tack och lov  så var Henrik tålmodig och orkade köra hela vägen. Jag satt brevid och stod för underhållningen istället. ;)

Har varit hemma i någon halvtimme. Packat upp väskan lite halvt om halvt och även varit och köpt frukostmat. Nu väntar sängen och imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Ska ha seminarium 9-12 om något som jag inte har läst än. Men jag var faktiskt duktig och läste lite annat gällande skolan under bilresan, så länge det var ljust ute alltså.

Är så ofantligt trött och att det är min egna säng som väntar i natt är ju inte direkt negativt!


Socialt värre!

När man är i en annan stad under en kortare tid så gäller det ju att hinna umgås så mycket som möjligt med alla man känner här i staden. Igår började vi med att ta bilen upp till Orust för att hälsa på Henriks mor som bor där. Det tar ungefär en timme enkel väg och vi planerade in uppresan så perfekt så att vi under bilresan ägnade oss åt att lösa melodikrysset. Inte riktigt vår grej, men med lite hjälp från våra mödrar så fick vi till slut en färdig lösnig.

Fika och lunchmiddag intogs däruppe innan vi satte oss i bilen igen och åkte ner mot götet. Vid sextiden mötte vi min kusin o hennes kille och så blev den några timmars caféhäng med dem. Mycket trevligt då vi inte direkt träffar dem varje dag!

Klokan 21 hade vi redan på fredagen bestämt att gå på bio tillsammans med några andra vänner. Det blev filmen "burn after reading" som precis har haft premiär. Den har ju fått strålande recensioner och jag tyckte den var helt ok, men de andra tyckte den var lite konstig och inte knöts ihop på ett bra sätt. Jag ansåg väl också att den var konstig, men på ett rätt intressant sätt istället. Många bra skådisar i alla fall, i roller som man inte är van att se dem. Bland annats spelade Brad Pitt en manlig bimbo komplett med tuggummi, blonda slingor och freestyle.

Nu är det dags att ta en promenad innan det blir fika och hemfärd!

Ett lagom grått Göteborg

Kom fram till Göteborg utan några problem igår. Klockan var dock rätt mycket eftersom vi inte åkte från stockholm föränn jag hade slutat skolan vid 12. Gårdagens middag intogs tillsammans med några vänner på köttrestaurangen Texas Longhorn. (finns även i stockholm för er som inte vistas i gbg så ofta. ;) ) Vanligtvis när vi äter där brukar i alltid äta biff o pommes. Men jag såg att de serverade lamm, så det blev lamm med vitlökssmör och bakad potatis, som serverades tillsammasn med en grillad majskolv och en liten sallad till förrätt, och det var riktigt, riktigt gott! Efterrätten "molted chocolate cake" var inte heller helt fel. Det var en varm luftig chokladkaka som serverades med chokladsås och vailjglass. Såpass stor att vi delade på en, alldeles lagom!

Var igår sugen på att ta en promenad idag, men efter att ha tittat ut genom fönstret och sett vädret så skippade vi den idén.

Nu ska vi snart ta en sväng på stan och köpa lite kläder innan vi besöker Cissi o Tony och lilla nytillskottet i familjen; Oscar! Misstänker att det blir en sväng via blåvitt-shopens bebisavdelning, här gäller det tt barnet ska fostras till rätt anda redan från början! ;)

Irritationsobjekt?

Finns många människor just nu som inte visar sig frå sin bästa sida känns det som. Jag har haft ännu ett seminarium i skolan, och då är det som vanligt diskussioner på hög nivå. Speciellt när även läraren har svårt att skilja på begrepp som IQ och intelligens och pratade om det som samma sak. När hon sedan tror att enkelt och 1,5 radavstånd är samma sak så känns det som att botten är nådd.

Dagens citat efter att läraren har delat in oss i grupper genom klassisk inräkning: "betyder det att alla som fick nr 4 ska vara i samma grupp?" 

Även stackars Henrik har och göra med en del smarta människor på sitt jobb, samt en båtförsäljare som hittar på allt möjligt som inte är så smart. Middagen blev med andra ord ett frosseri i att såga en del människor som förtjänade det. Menmen, i mitt fall är det i alla fall så att de mindre smarta människorna i klassen i alla fall utgör något slags underhållningsvärde. Det är dock något värre när läraren inte verkar veta vad hon talar om.

Någon som känner igen sig?


Nu ska här försöka packas lite. Imorgon hämtar Henrik upp mig efter min föreläsning och sedan bär det av till Göteborg för en långhelg med socialt umgänge!

Kursat igen!

Ja, idag var det dags för ännu en lektion för Malin S. Som alltid lika kul! Red bara Assa idag. Det kändes verkligen som att traven har börjat lossna rejält nu och hon blir mer och mer ridbar i den. Förut så fick man vara glad om hon travade och vågade knappt ta i tyglarna, men nu kan vi börja ställa lite mer krav! Roligt!

Red även Björg innan Malin kom. Det gick bra mot slutet men i början var det (som vanligt) mycket spring och sken. Nu känns det dessutom verkligen hur tölten börjar närma sig mer och mer!

Dreki fick även han en liten genomkörare. Jag tänkte mest skritta så jag hoppade upp barbacka. Men han var riktigt pigg och sprang mot tölt, så han fick faktiskt tölta och trava en del också. Nåja, lite grisepass blev det väl också, men ändå på en hanterbar nivå! :)

Vitaminboosta!

Just nu har jag börjat varje morgon med att till min vanliga frukost även äta kiwi! Inte helt fel i höstmörkret. Speciellt inte när det är billigt. Jag tror dessutom kroppen behöver den extra kicken!

Bara ett ltet tips såhär på morgonkvisten!

Halloween - bilderna!

Ja, jag hade egentligen inga planer på att klä ut mig i lördags men det ville mina kära vänner icke gå med på så eftermiddagen ägnades åt ett intensivt planerande för att få till nån slags outfit. Tack vare min farmors gamla hatt och ett plastgevär så blev idén nån slags 30-tals gangsterkvinna. (tänk bonnie & clyde). Madde var Prinsessan Leia och Anna en lumparbrud på villovägar. Tjejerna dök upp hos mig vid 7-tiden och då började det fixas och donas:

Jag testade kameran; Annas öga är här halvsminkat, resulterade så småningom i en snygg sotning.Dutta läppglans:
Atittyd! :Okej, okej, jag blinkar, men det gjorde just denna bild rätt bra ändå:Redo för stan:Väl på krogen fanns det en hel del intressanta människor/varelser kvällen till ära. Riktigt kul att se hur folk har ansträngt sig!

Länktips!

Jo, ibland skriver jag ju om lite speciella kunder jag råkar ut för. Nu är ju jag inte direkt ensam och vill man läsa om fler roliga episoder som andra råkat ut för så finns det mycket kul på bloggen: Kunden har (inte alltid) rätt. Mycket nöje!

Mitt bidrag från gårdagen var mest att jag fick snälla kunder som gav drick för att jag hade så fint nagellack. Haha! Det var ju svart och slitet dagen till ära...!

Seghet!

Oj vilken helg. Får nog rapportera om lördagskvällen lite senare när jag har laddat in lite kort också. Menmen, gårdagen var ju något speciellt i sig. När jag hade jobbat i några timmar, lite lagom trött men ändå hyfsat fräsch i kroppen så började en huvudvärk smyga sig på. Två timmar senare står jag med en fullfjädrad migränattack på jobbet. Visserligen utan att spy, men kallfrossa, huvudvärk som flyttar sig runt i huvudet, illamående och skakande händer. tur för både mig och kunderna att det var väldigt få kunder denna söndagskväll.

När det inte var nån kund gick jag ut och gömde mig på kontoret, fick sitta ner i mörker o bara andas. Efter cirka två timmar börjar jag faktiskt må bättre. Det är nog en av de få gånger en migränattack har gett med sig utan att jag har sovit. Var dock fortfarande svag och väl hemma så stärktes huvudvärken igen, men då var det värktablett och sömn som gällde.

Har ägnat förmiddagen åt att sova länge och sedan betala nån räkning samt försöka lokalisera kurslitteratur för närmaste tiden. Vi får se hur det går. Fick ej tag i boken som egentligen ska läsas till imorgon, men det får bli ett senare bekymmer. Har mailat en tjej som jag har köpt böcker av förut för jag vägrar köpa nytt. Inte värt det!
 
Finns fortfarande en seghet i hela kroppen men nu börjar jag bli hungrig så en liten sväng ner på stan är nästa mål. Lunchtillbehör samt lite annat ska inhandlas! Känns ite som att det blir nån träning ikväll tyvärr. Är träningssugen men med en halvt latent förkylning i kroppen känns det inte som en smart idé.

RSS 2.0