Åååh, ge mig!

Sitter och kollar på Idol lite såhär i efterhand. Alla är jätteduktiga men det som skapade mest habegär var Anna B:s otroligt snygga silvriga klänning! Kul för henne att de äntligen fått till hennes styling dessutom!

Hon är dessutom en helt fantastisk sångerska, men jag är mest impad av Kevin.  Grym show!

Hästeftermiddag!

Efter en förmiddag på seminarium blev det dags att återigen ta mig ut i stallet. Regnigt och blött var det, med andra ord inte allt för lockande. Började med att rida en smutsig Björg. En isabell som är täckt av blöt lera blir inte ren oavsett hur mycket eller lite man borstar så det är ju tur att ingen ser oss ändå där ute i skogarna. Efter förra gången när jag red, när allt bara kändes okontrollerat så bestämde vi oss för att bara skritta så jag och mor tog en liten tur på grusvägarna. Mesta av tiden gick det faktiskt även i skritt, med bara några utbrytnigsförsök. En litet gäll gnäggning kombinerat med att vända på bakbenen känns som något som är typiskt denna dam. Jag satt och sjöng hela tiden för att undgå att jag skulle bli spänd bara för att hon är det. Vill inte riskera att hamna i en ond cirkel.

När det var dags för Assa så hade mörkret redan kommit, så jag höll mig på banan med henne och fortsatte öva på det vi gjorde på kursen igår. Idag kändes det mycket bättre, i alla fall i skritten och i töltövergångarna. När jag sedan försökte åstakomma nåt liknande i trav blev det nog lite överkurs. Så fort det blev det minsta krav så försvann traven, men å andra sidan är inte det så underligt då det är något som aldrig har fungerat helt!

Nu väntar min bok i soffan samt en skål med hackat äpple som blev över efter vår tacomiddag! Tänkte även se idolerna slakta schlagers senare ikväll, får väl se vem som är bäst efter ikväll!

Ridkursat!

Har idag varit iväg på ännu en ridkurs. Alltid givande, men idag något kyligare och blötare än vanligt. Jag var otroligt glad över min overall jag köpte på Island i somras, nu kom den verkligen till nytta!

Det var Assa som fick följa med på kursen. Vi fick jobba mycket på att rida lösgörande övningar och flytta baken för att få henne att korsa sitt bakbenssteg. Något som även ska vara praktiskt när hon vill springa. Något som intruktören demonstrerade genom att be mig ställa mig med benen i kors och sedan springa, inte möjligt med andra ord! Att flytta så var inte alls så lätt kan jag säga, speciellt inte som detta skulle ske med en lös innertygel. Det gick bra i skritt, men när tempona gick upp så blev vi mer oense och det blev en del spring istället. Jag påmindes också i denna övning om att jag är sned i överkroppen så att JAG tycker att övningen är mycket svårare i ena varvet. Jag har otrologt svårt att följa med med min överkropp i ena varvet, konstigt att man kan vara så skev!

Har nu på kvällen försök läsa min skollitteratur i någon timme utan framgång. Den är så otroligt tråkig så jag börjar skumläsa mer och mer och det slutar med att jag bara snabbläddrar igenom boken, utan att hitta något jag tycker är värt att noteras. Tyvärr lär ju lärarna ej hålla med, men det lär väl visa sig på seminariumet imorgon.


Virr...


Skrev ett lång inlägg igår om hur jag var på väg att bli sjuk, men missade nog att trycka på publicera-knappen, klantig som man är. Nåja, status är oförändrad. Jag är alltså småkrasslig. Inte sjuk nog att inte jobba men sjuk nog för att inte kunna träna. Igår kände jag mig något värre och fick bege mig hem från stallet efter bara en häst. Kvällen tillbringades i soffan med en film, hemmagjord pizza och lite lösgodis! Snacka om frosseri en vanlig tisdag, men gott var det! Samtidigt får jag lite ångest när jag proppar i mig samtidigt som jag inte rör på mig något. Jag försöker dock tänka på att det inte direkt sker varje dag, men det är svårt ibland att bara kunna njuta av godis.

Idag har jag faktiskt jobbat. Känt mig hyfsad även om en huvudvärk sakta har smygit sig på. Tror dte blir att stoppa i sig ipren innan sängen väntar. Måste vara pigg imorgon då jag ska iväg på ridkurs igen! Känns som läge för att packa ner overallen då. Har fortfarande inte någon vinterjacka att ha i stallet så när inte den är på så får jag ha lager-på-lager-metoden och ser med andra ord rätt stor o klumpig ut.

Mellanmål!

Jag tycker att det är rätt svårt att hitta på varierade mellanmål som ändå är nyttiga. Ska träna vid sju och käkar middag efter det så då måste jag ju få nåt i magen innan dess. Idag blev det dock en mumsig blandning av finhackat äpple, keso och kanel! Andra saker jag brukar ta till mellanmål är ägg, eller grovt bröd med skinka på. Frukt funkar ju alltid men jag behöver ofta nåt mer om jag ska stå mig lite längre. Försöker äta minst fem mål/dag så då krävs det lite nya idéer känner jag!

Vad brukar ni äta till mellanmål, eller äter ni ens det?


God morgon!

Undrar vilka fler som tycker att detta är en god morgon? ;)

Jag personligen känner mig faktiskt oförskämt pigg, om än lite småhungrig. Som alltid dag efter alkointag med andra ord. På grund av att vi bor i nynäshamn fick vi ju även plågas genom en nattbusstur på hemvägen. Den tog lite över 1,5 timme från Gullmarsplan och stannar då vid varenda liten station på vägen. De flesta lyckas somna, men jag var klarvaken. Kan bero på att jag hade bestämt mig för att inte bli så trött och därför tog två kaffekoppar efter maten (som för övrigt var otroligt god!) samt en redbull. Kan väl vara de som är orsaken till att jag fortfarande är såpass vaken...? Väl hemma var jag rätt pigg, men kröp ner i sängen med mp3spelaren med ljudboken. Något som snabbt gjorde att sömnen infann sig. Mys!

Drömmer hela natten mardrömmar om hur jag missar nattbuss efter nattbuss och aldrig lyckas ta mig hem. Usch! Vaknar vid 8 och kan omöjligt somna om så det var bara att gå upp och stilla hungern med lite frukost. Sitter nu och tittar genom fönstret och funderar på om det kan vara läge att ta sig ut i stallet, trots ruskväder...

Jojustja, kan säga att min bowlingform gick lite upp och ner. Första serien var hyfsad, andra serien slog jag en fyra strikar i rad, den sista gick inte allt för bra. Sen i stan blev det en tur till ett ställe på söder som mer var som en krog än ett dansställe. Men vi lyckades dansa lite där ändå. På väg till nattbuss blev även Burger King hedrade av vårt besök.

Min kamera fick stanna hemma så är ni intresserade av kort så kan det evetuellt dyka upp nåt på Maddes blogg framöver....

Fix!

Nu är det fix som gäller! Förmiddagen blev det ett färga håret och nu är det ombyte innan jag ska bege mig upp på sandhamn. Där väntar ptja, umgänge o party för en sisådär 12 timmar framöver, vilket kommer att bli såå kul! Lite ledsen över att jag inte hittat någon klänning jag riktigt fastnat för men får köra på det näst bästa; kjol och linne. Temat går ju i rosa o svart så det är ju tur att det är två färger jag faktiskt gillar! ;)

Återkommer väl med närmare rapport imorgon om vad som skedde under kvällen!

Förkylt?

Haft lite känningar i halsen de senaste dagarna som kändes lite värre i morse när jag vaknade. Nu är det dock bättre igen som tur är! Men det var ändå inte läge att gå och köra ett stenhårt gympass. Jag o Henrik tänkte sticka ut på en promenad istället. Sitter bara o väntar på att han ska få i sig lite frukost också.

Gäller att bälga i mig vatten idag och så ta det lite lugnt med kvällens alkoholintag så ska det nog gå fint. Vill verkligen inte bli sjuk!

Fredag!

Äntligen, äntligen, är denna fredag  nästan avklarad. Sitter i soffan, mätt och belåten efter en riktigt god tacomiddag med Henrik. Blev riktigt mät trots att jag ändå höll mig ifrån att äta alltför mycket av chipsen och massa ost och sånt. Spar plats för lite glass senare ikväll istället och så blir det väl lite mer frossande imorgon då det är party som gäller! Ska bli riktigt, riktigt kul!

Vår redovisning gick över förväntan också. Läraren lät riktigt nöjd och detta trots (eller kanske det blev bättre?) att två i gruppen inte dök upp. Vi hade dock en riktig klippa som hoppade in och snackade dubbelt så länge och sedan fick vi andra komma in och addera lite verklighetsanknytning också. Mycket praktiskt!

Den förutspådda huvudvärken jag nämnde i förra inlägget lyckades jag dock undvika. Däremot blev jag enormt trött på tåget på väg hem och somnade faktiskt så pass mycket att en medpassagerare petade till mig vid slutsstationen. Tur att det ändå var dit jag skulle säger jag bara!

Nu väntar lite idol och sånt. Bara jag som ser fram emot hur det ska gå när idolerna ska tolka ABBA? Spännande tema tycker jag! Finns det ork blir det även att färga håret senare ikväll.

Ikea-shopping!

Det är nu jag önskar jag hade de kunskaper och den ork de där modebloggarna har som lägger upp små söta kollage över saker de har handlat. Vi var nämligen på Ikea idag och kom hem med lite av varje. Främst saker som planerat faktiskt.

  • En servis, kopia av höganäs, i mörkblå/grå och ljusgrönt.
  • Nya bestick (de gamla är omaka, traisga och rostiga)
  • En trådback till badrummet, nu ska här bli ordning!
  • Massor av ljus, både block och värmeljus
  • Stekpanna - ingen mer bränd mat! (kan man ju hoppas)
  • Köksvåg, alltid bra att ha, inte bara till mat!
  • Småsaker till köket, saxar, decilitermått och annat "bra-o-ha"
Kann verkligen rekommendera Ikeashopping en vardag strax innan löning. Otroligt lugnt och stillsamt för att vara just det stället faktiskt. Nu gick vi ganska direkt till självplocksavdelningen dessutom och det gjorde väl det hela inte sämre.

Har dessutom varit hos frisörn idag också. Gick dit och lyckades få en drop-in tid direkt. Ibland ska man ha tur! Nu är håret återigen i den sköna längd det var för två månader sedan och det är underbart. Imorgon kväll blir det att stoppa i färg också.

Jag kommer väl antagligen sitta med huvudvärk imorrn, med tanke på att jag brukar få det efter psykiska ansträgningar och det är verkligen en sådan imorgon. Jag hatar att redovisa saker jag inte är säker på om jag har rätt om. Speciellt i den nuvarande klassen som är full av folk som ska ifrågasätta etc.

Rosa naglar!

Har nu börjat ställa om till rosa. Rosa naglar är väl en bra början? Lagom sak att fixa med när man sitter framför morgon-TV:n. Jag brukar titta på the voice, det är lite lagom småmysigt. Förr gillade jag rix FM, men tröttnade för länge sedan och har inte haft orken att ens spana in deras tv-version. Det känns ofta alltför krystat.

Ska försöka ta mig i kragen och förbereda min redovisningsdel imorgon, samt korrekturläsa min uppsats. Sen har vi faktiskt IKEA-planer idag! Kul, eftersom jag så sent som igår blev avundsjuk på Malin S som var där då. Vi ska i första hand fixa lite tallrikar och sånt. Vi har ett gäng som har gått sönder och ett gäng som inte är microsäkra och därmed skapar brännsår på händerna om man glömmer bort detta.

Suprise!

Fick en glad överraskning idag när jag loggade in på kontot nyss. Jag har redan fått såväl csn som lön! Trots att det bara är den 22:a. Nästan så att jag känner mig lite rik. Vet egentligen inte om det är så lyckat eftersom det bara blir längre tid att klara sig fram till nästa löning, men just nu känns det rätt bra! Har haft tankar på att köpa nåt nytt till helgens partaj, men det får nog bli en ny frisyr istället! Man måst ju prioritera och jag har stort behov av håruppfräschning.

Har annars jobbat idag och passade på att förbereda lite av min redovisning som ska se på fredag. Får göra resten imorgon, men ska försöka ta det lite lugnt då också och kanske hitta på något kul med Henrik som också är ledig då!

Sen var det även en trevlig överraskning att jag fick boken jag köpt begagnat över nätet så snabbt. Den kom idag och affären gick otroligt smidigt även om säljaren ville använda payson som jag egentligen upplever som helt onödigt. Skulle jag vilja lura någon så är det ju bara att hävda att man aldrig fått varan...


Höstruskusch

Regnet gör mig nere! Satt inne och pluggade i förmiddags och har precis kommit hem efter en tur i stallet och ska nu ta tag i att skriva lite mer analys. I stallet så tog jag mig ner till ridhuset med Assa för att slippa bli alltför blöt och Björg fick vila idag av samma skäl. Inte för att hon mår dåligt av det, jag får bara se till att rida henne imorgon istället! Håll tummarna för solsken då, det behövs!




Grupper och sånt i skolan

Grupparbeten gör mig olustig. Jag tycker egentligen om människorna jag pluggar med i skolan, men vi är en otroligt ickehomogen grupp och det märks. Vi ska göra en redovisning nu på fredag och kommer ej att ses något mer för att förbereda oss inför den. Redovisningen är inte alls klar och det kommer nog att synas att mycket går på improvisation. Inte ens ordningen vi ska prata i är klar och det känns ju något oroande. Vi räknar kallt med att attityden; "det löser sig" kommer ta oss långtt och det krävs troligtvis rätt lite för att godkännas på kursen.

Något som dock slår mig är hur stereotypa alla i gruppen är på olika sätt. Vill inte direkt hänga ut någon men man kan hett enkelt se väldigt olika personlighetstyper. Något som gör att det blir svårt att få till något vettigt samarbete, även om vi har rätt trevligt. Undrar vilken stereotyp jag själv skulle vara?

Det blir dessutom svårt att skapa djupare relationer och vänskapsband när skolan är upplagd som den är. Personligen känner jag att det för min del blir rätt ytliga relationer som absolut inte lär hålla efter det att terminen är slut. Något som är väldigt trist och gör att man inte direkt orkar lägga ner massa energi på att lära känna varandra på ett djupare plan. Det är det som är den stora nackdelen med fristående kurser. Jag har max gått två terminer tillsammans med samma personer, vilket gör att det hela tiden blir en massa nya personer att lära känna och jag vet inte om det egentligen passar mig. Å andra sidan så lär det väl inte krävas en hel termin för att komma underfund med om man trivs så bra med varandra att man vill hålla kontakten efter det att terminen är slut.

Var bara tvungen att få ur mig lite tankar som väcktes efter skolans rätt trevliga, men väldigt ickegivande dag.

Godmorgon!

Har egentligen inte riktigt tid att blogga på morgonen men när man ändå hamnar vid dator är det ju lätt hänt. Har precis ätit min rutinmässiga frukost bestående av havregrynsgröt med äppelmos och knäckebröd med leverpastej + gurka. Dessutom har jag ju skippat aleoveran men tar istället ett glas proviva om dagen och jag upplever att min mage faktiskt mår lite bättre av det!

En stor del av mina morgonrutiner går till att äta frukost samt göra matlåda. Vad gör ni på morgonen innan ni går hemifrån? Hörde just på radion om en tjej som tog en morgonpromenad varje dag, något jag aldrig skulle klara av att göra frivilligt. Nu blir det ju en snart ändå, eftersom jag måste traska ner till bussen, men det är ju ändå efter frukost, dusch och annat smått och gott!

Kurslitteratur - strul som vanligt

Mina kursansvariga på lärarhögskolan verkar anse att "ju fler böcker - desto bättre". Därför är det en rejäl bunt med böcker och artiklar som på olika sätt ska införskaffas inför varje 4-veckorskurs. Har nu ägnat någon halvtimme åt att svara på en del annonser på kurslitteratur.se för att se om jag kan få ner kostnaden lite. Bibliotek är rätt kört. Det är för många som går kursen och man får ej låna böckerna tillräckligt länge.

Innan jag går och lägger mig ska jag även ladda in lite ny musik i mp3-spelaren igen. Deckaren är färdiglyssnad och för övrigt helt okej, och imorgon när jag åker tåg/buss så måste jag ta mig igenom en bok som i alla fall verkar hur trist som helst så då gäller det att förbereda sig väl!


Lördagsfilosoferande

Det känns verkligen att vintern är på väg nu. Speciellt eftersom jag dessutom fick veta att det blir VINTERTID nästa helg! Frös en del på jobbet idag och det blev många tröjor på ute i stallet också. Hoppas det betyder att det är möjligt att åka lite bräda i vinter. Förra året var vi ju i Canazei, vilket var helt underbart, men någon sådan långresa är inte inplanerad i år. Däremot skulle en tripp eller två till svenska fjälll inte vara helt fel!

Sitter nu och har precis ätit middag, småsneglar på lyxfällan och ska snart hälla upp lite vindruvor och glass. Idag på lyxfällan är det en egen företagare som har fått hjälp att strukturera upp sin ekonomi och då blir jag som vanligt när jag ser folk som lyckas, själv sugen på att starta eget företag. Det skulle verkligen vara häftigt att ha något eget som man kan tjäna pengar på! Jag tror att det skulle vara otroligt motiverande att bygga upp något från grunden. Men vi får väl se vad som händer, först och främst gäller det att slutföra utbildningen jag går nu.





Fredagskväll med TV:n

Mycket att se på TV ikväll. Massa musikprogram på en gång. Min plan är att se dobidoo i vänran på att idol kommer igång så jag kan skippa deras reklamavbrott. Vet inte riktigt varför jag ser på Idol, de flesta framträdandena är lite halvdana, men det är samtidigt kul att se artisternas utveckling. Brukar dock skippa själva utrösningsdelen, är för blödig för den och är inte tillräckligt engagerad. Dessutom börjar ROBINS ikväll. Ni som inte sett det har ju missat något riktigt bra. 21.00 på SVT1.

Anledningen till min tv-dejt är för övrigt att Henrik jobbar kväll och jag ska upp och jobba tidigt imorgon. Har tänt levande ljus i vardagsrummet och ska laga mig en kopp te och ta lite mörk choklad. Vi har nämligen lyxat till det och har köpt hem mörk choklad med apelsinsmak, otroligt gott faktiskt!

Sen kan jag ju avråda alla från att köpa värmeljus på billiga ställen. Våra verkar innehålla mer plast än stearin....

Ljudboken - min räddning

Snart dags att gå hemifrån för dagen och jag håller just på att ladda mp3spelaren med nästa del av ljudboken jag lyssnar på just nu. Egentligen är jag en läsande person, men ljudbok är faktiskt otroligt skönt just eftersom man kan göra andra saker samtidigt. Exempelvis promenera till tåget eller jobba i stallet. Otroligt skönt att bara kunna koppla bort allt folk på tåget också. Skulle däremot aldrig kunna ligga i sängen och lyssna, då skulle jag somna direkt!!

Just nu lyssnar jag för övrigt på Läckbergs "Isprinsessan". Läste de övriga i somras på semestern men denna fanns ej på sommarstället så det fick bli i lite fel ordning eftersom denna bok är egentligen den första. Hittills har den varit helt ok. Inte alltför spännande kanske men behaglig att lyssna på.


Träningen ger effekt!

Nu pratar jag inte om större muskler eller nån viktnedgång, även som sådan såklart också händer när man tränar mycket. Däremot har jag, efter månader av träning, helt plötsligt uppnåt en helt ny nivå av smidighet. Jag kan numera:

Stå med raka ben, böja mig framåt, och nudda marken

Det är något som jag aldrig har klarat av innan, någonsin! Så jag är otroligt stolt måste jag erkänna. Får se till att stretcha mycket nu så att den nya smidigheten bibehålls.

Sen måste jag också slänga in ett stort grattis till Cissi o Tony som blev föräldrar idag. Något som innebär att Henrik numera är en stolt morbror! =)

Lång dag över!

Nu sitter jag och slocknar i soffan. Sista jag ska göra innan jag går och lägger mig är att välja kläder inför imorgon så att det går fort att göra sig iordning då! Imorrn är det nämligen praktikdags igen, vilket innebär tidig uppstigning. Ska springa runt på stan en hel dag om jag har förstått saken rätt, kan ju bli intressant!

Dagen har egentligen flytit på rätt bra, men man blir alltid helt slut av att vara hemifrån så länge. Både skola, stall och möte funkade bra och nu gäller att ladda mp3-spelaren med bra musik eller någon trevlig ljudbok för att morgondagen skall överlevas också.

Töltat!

Idag kändes det som ett rikigt genombrott med Björgs töltträning. Har ju lekt lite med den innan också men nu red jag för Malin och vi försökte mer seriöst och hon tog faktiskt några steg i riktig tölt innan det blev något annat. Duktig pålle! Det är en av de roligaste sakerna när det gäller unghästar. Det kommer framsteg och de kan komma riktigt fort!

Red även Assa och förutom att tölten känns bättre och bättre för varje gång jag rider henne just nu så börjar även traven bli mer ridbar och det är ju inte helt fel måste jag säga...

Nu väntar lite mer träning för mig. BodyBalance på gymmet. Ska bli skönt och bara koppla av och fokusera lite inåt, för imorgon blir det en lång dag hemifrån! Börjar med skola, direkt med bussen till stallet, där mockar jag och rider i väntan på att mor ska komma hem för på kvällen åker vi på årsmöte för ridklubben, något som riskerar att bli rätt dramatiskt.

Storlekssvårigheter?

Ja, det är ju inte helt ovanligt att kvinnor har fel storlek när det gäller något som ändå är såpass viktigt som BH-ar. Jag var inne på Lindex och försökte hitta nåt vettigt idag och insåg att storlek dessutom kan variera en del från modell till modell. Bara för att göra det hela extra krångligt. Nåja, jag lyckades till slut hitta rätt. Eftersom jag dessutom är rätt så sparsam av mig så tänkte jag bli clubmedlem eftersom clubmedlemmar får 100:- rabatt vid köp över en viss summa. Men icke, den rabatten fick man bara om man först hade fått sitt medlemskort, något som kan ta en månad. Galet, då lockas man ju inte direkt till att bli medlem direkt. Mycket otaktiskt av Lindex med andra ord!

Köpte dessutom ett par träningsbyxor då mina nuvarande, efter att jag sydde om dem, fortfarande sitter kasst. Förut var de för tighta, nu glider de ner istället. Men de byxorna ska jag lämna tillbaka eftersom jag upptäckte ett stort hål där larmknappen förut satt, illa!

CTRL + S

Ovanstående är det mest användbara kommandot för mig just nu. Det är otroligt spännande att skriva skolarbete på en dator som när som helst kan få för sig att bara stänga av utan förvarning. Då gäller det att ingenting har gått förlorat. Lite lagom påfrestande måste jag säga så vi får se hur länge jag orkar.

Egentligen sjukt att sitta inne och plugga en sån här dag. Strålande sol utanför fönstret och så vackra färger på träden dessutom. Blir att ta en sväng ut vid lunch tror jag allt.

Brödexperter?

Jaja, nu behöver jag råd igen. Först och främst måste det vara fel på vår ugn. Brödet var inne 8 minuter och i receptet står det 15-20. Men det hade fått färg och var ej degigt. Däremot så blev andra jäsningen inte så bra som jag hade hoppats och den jäste inget i ugnen, ska det göra det? Tycker att det blev så platt. Men smaken blev ju god ändå!



Bakförsök nummer 2

Ja, eftersom jag var hemma och pluggade idag så passade jag även på att försöka baka igen. Gjorde ju det förra veckan och de matbullarna blev tyvärr inte så mumsiga som de såg ut att vara. Helt ok, men jag vet inte om de inte jäste tillräckligt eller så, och så blev de aningens torra. Så nu är det dags för ett nytt försök.

Hittade ett recept på rågbräck som lät gott! Har en stor svaghet för köpta sådana så det kan ju inte bli helt fel. Enda saken jag har ändrat i det länkade receptet är att jag har hällt i en deciliter russin i smeten också. En fördel är dessutom att man bara skär till dem, och inte behöver rulla och kleta. Smakrapport kommer troligtvis senare, för de står fortfarande och jäser!

Teknikstrul

Denna inlgg skrivs från Henriks dator eftersom vi just nu kör en backup på min. Den har upprepande gånger under dagen bara slocknat helt oförberett. När vi har startat den igen har hela skärmen flimrat. Det känns verkligen inte som en pålitlig arbetskamrat just nu. Så irriterande!

Högst upp på min önskelistar står därför en sånhär just nu. En Apple MacBook alltså. En air är väl egentligen högre upp på önskelistand men 6000 extra för att den är tunnare känns inte riktigt prisvärt. Ni kanske tycker jag är tokig som vill ha en apple, men jag gillar dem! Har velat ha en sådan i många år. Lite mer inriktad på arbete och känns mycket stabilare. Det skadar ju inte att de är snygga, både utanpå och inuti. En uppdaterad ipod-version som matchar skulle ju inte heller vara fel då den mp3-spelare jag i nuläget har snott från Henrik har lte lagom uselt minne och inte kan spela alla filformat.

Musik musik musik

Jag tycker om att lyssna på musik. När jag tränar, när jag åker buss, när jag går på stan, när jag pluggar, när jag åker bil etc. Men just nu känns det som att jag är sorgligt ouppdaterad. Det kan bero på det faktum att jag mer eller mindre bojkottar all form av reklamradio, just på grund av denna reklam, vilket gör att jag alltid börjar känna igen låtar som har legat på listorna länge, länge, först när de inte spelas mer. Nu är det ju visserligen så att bra musik, är bra jämnt, men radion har en förmåga att spela sönder låtar. 

Nu har jag tagit tag i detta genom att ladda hem lite toplistemusik, mest för att få lite nytt. Men har ni nåt ni tycker att jag absolut inte bör missa så säg till. =)

Nu är det studier som väntar. Har lovat mig själv att få stanna hemma idag om jag är duktig och tar mig igenom en bok om mobbning ändå, så det är väl lika bra att börja?

Hösttips

Nu vill jag inte ge er något tips alltså, även om det kanske kan bli det indirekt. Inläggsrubriken syftade dock på mer på det faktum att vi idag körde tipspromenad till häst i stallet. Riktigt kul och lagom svårt. Trasslade runt banan med Björg som skötte sig såå bra. Stannade när jag skulle fylla i min lapp och blev inte alls rädd för fladdrande band och vita lappar som hängde i skogen. Inne i skogen visade hon till och med några steg i tölt!

Efter det så var det fikapaus. Kaffe, kakor och Hélènes kärleksmums. Allt smakar dessutom mycket bättre när man äter det utomhus i gott sällskap!

Efter fikat så var det dags för de övriga i stallet att utsättas för sin nästa utmaning. En trailbana som jag byggde upp. Momenten som de skulle ta sig igenom var:

  1. Labyrint av bommar - att inte trampa utanför var lite småsvårt.
  2. Släpa en vattendunk - de flesta klarade detta riktigt fint!
  3. Slalom i skritt med enhandsfattning - svår utmaning...
  4. Gå över blåa papperspåsar - alla var superbra, utom den som borde kunna detta; Jarpur
  5. Rygga rakt bakåt 3 meter - det är med rakt varierade för en del 
  6. En långsida i valfri gångart - här gällde det vara lite taktisk!
Verkade som att det blev riktigt uppskattat. Jag som stod på marken tyckte i alla fall att det var kul att se alla som var så duktiga och tog sig igenom hela banan!

Nu sitter vi och tittar på "se upp för dårarna" och äter morötter med dipp!

Filmkväll

Igår blev det mys hos Elisabeth med en typisk tjejfilm får man väl kalla det. The Jane Austen Book Club. Typisk tjejfilm får man väl kalla det. Till och med tyckte det blev lite väl gulligt, och då är det ju rätt illa. Men den var ändå rätt bra, även om det kändes som att det skulle vara lättare att hänga med om jag hade läst alla böckerna de talade om i filmen.

Sen var ju många av skådisarna riktigt bra. Inte kända direkt men ändå folk man känner igen från andra filmer.




Självklart ska man äta något också på en lördagskväll med film. Vi satsade på fruktsallad och tyckte att vi hade köpt rätt lite frukt. Väl upphackat så blev det en hel bunke med frukt. Toppat med vaniljglass så blev det helt supergott. Ibland behöver det inte vara så avancerat.


Mobilmördare


Jag har ägnat daget åt att lära känna en ny mobiltelefon efter att jag i natt råkade dränka min gamla. Hade den brevid huvudkudden i sängen, praktiskt när det är min väckarklocka... Någon gång under natten så rör jag på mig och vaknar av ett plums. Då har telenfonen åkt ner från sängen och rakt ner i ett vattenglas som jag hade ståendes på golvet nedanför sängen. Så otroligt osannolikt men så typiskt att det drabbar just mig. En kort resumé för er som inte hängt med:

  •  Mobil 1: Vattenskadad då den under ridtur låg i regnjackan som inte var så vattentät som det var tänkt.
  •  Mobil 2: Spräckt skärm efter att jag halkade på en isfläck och tappade den.
  •  Mobil 3: Krossad i sittlift i alperna, den låg i byxbenet, inte så säkert som jag trodde.
  •  Mobil 4: Dränkt i vattenglas.
Min nya blev en väldigt enkel modell från LG, det går istort sett att ringa och skicka SMS, men den är liten, söt och röd. Mitt stora problem nu är att telefonboken är rätt tom så anser ni att ni bör finnas med där så skicka gärna ett mess eller så med ert namn, det skulle hjälpa otroligt. Har alltså kvar samma nummer men min telefonbok fanns sparad på mobilminnet och inte simkortet vilket jag trodde.

Officiellt helg

Nu har Henrik vaknat också vilket innebär att jag känner mig klar med pluggandet. Lyckades trots allt ta mig igenom en hel bok, så lite nöjd får jag allt vara, och nu tar jag därmed officiellt helg!

Snart åker vi till stallet. Först blir det en ridtur eller två. Får se om jag kan lyckas lura med H också. Sedan blir det middag med mor och far. Grillat har utlovats så det är verkligen nåt att se fram emot! Sedan är den kommande helgen den första på mycket länge då jag är helt ledig. Har visserligen lite träning inbokad lördag fm och söndag kväll, stallet båda dagarna och så lite filmkväll dessutom. Men det är bara roliga saker och det är ingen stress mellan de olika aktiviteterna heller utan vi kan göra allt i lugn och ro, så skönt!

 

"rast" och "försovning"

Ja, sitter hemma och pluggar idag, och därför har jag nu gett mig själv en så kallad rast. Bestämde mig för att faktiskt få något läst idag vilket innebär att jag sitter vid köksbordet och inte i soffan när jag pluggar. Risken att somna är mindre och det finns ingen dator eller TV på distraherande nära avstånd.

Anledningen till att det inte blev skola är att jag missade tiden. Men jag kan egentligen inte säga att jag försov mig. Gick upp i god tid, duschade, åt frukost, insåg att jag inte hade nåt att ha på mig och fick för mig att det går ju snabbt att sy in de här jeansen som jag har haft planer på att göra ett bra tag (från bootcut till stuprör). Det skulle ju bara vara tvåsömmar i stort sett, men lyckades krångla till det, glömde bort tiden och insåg plötsligt att "shit, jag måste gå NU". Hade då inte packat väska, bytt om eller gjort nåt annat och eftersom det bara var en föreläsning så skippade jag den, ej nödvändigt att komma in en halvtimme försent på en 2-timmarsföreläsning när resan tar längre tid än tiden i skolan. Den förra föreläsningen jag missade sa folk att de ångrade att de gick på så man kan ju hoppas på nåt liknande denna gång.

Nåja, det som vi examineras på sen är ändå en skrivuppgift baserad på böckerna så det lär väl inte bli några större problem.

Gott och blandat

Det är väl typiskt att man har mer att blogga om när man inte har någon dator? Eller ja dator fanns, men tack vare att det är vägbygge till nynäs så bryts internetuppkopplingen med jämna mellanrum på grund av avgrävda kablar och liknande. Senast det hände var igår. Men nu så fungerar det igen!

Nåja, det gjorde att jag kunde ägna gårdagskvällen åt att fixa mig en jeanskjol. Har haft ett par favvojeans som jag lyckades spräcka på grund av lite för sportiga aktiviteter i somras. De fick bli en minikjol istället. Tyvärr ser de lite konstiga ut bak, menmen, får se det som en del av charmen då jag garanterat är ensam om dem i alla fall. Sy om jeans till kjol är ju egentligen något av det enklaste man kan göra i syväg. Det gäller bara att sprätta upp sömmen på insidan av benen rätt högt upp och sedan lägga flikarna som skapas omlott. Kilen som blir tom får man sedan fylla i med hjälp av tyg från benen.

Gårdagen medförde även en otroligt häftig naturupplevelse! Var ute på en skritttur i skogen, tidigt på morgonen. Frosten låg fortfarande kvar och solen hade precis börjat värma. När jag kommer ut på kalhygget vi brukar passera så ser jag något i andra änden och tittar dit. Då står där en älghona med en älgkalv vid sidan och tittar på mig. De stod kvar en lång stund och jag satt bara stilla och fascinerades över hur häftigt det är att man kan se dessa stora djur levande i skogarna, i dessa civiliserade trakter. Efter ett tag vände de och vandrade iväg en bit in i skogen, där de sedan stod och tittade medan jag red vidare.

Dagen har främst ägnats åt jobb, samt åt att svära lite lagom över att jag sitter fast i nåt slags sockerberoende. Det märks extra tydligt nu när jag försöker leva lite bättre. Insåg nämligen för ett tag sedan att jag äter något onyttigt så gott som varje dag. Ingen fara för min vikt direkt, men ändå ohälsosamt. Försöker därför minska ner på det och spara det goda  söta till nån dag i veckan. Man kan ju faktiskt äta gott och nyttigt ändå. Men det är inte lätt. Jag blir otroligt sugen på nåt sött när jag har ätit, när jag är uttråkad, när jag är lite nere, när jag ska mysa lite extra etc. Galet! När jag inte jobbar är det inga problem, har sällan godis hemma och då är det lättare att undvika, men jag omges ju av godis på jobbet och då krävs det självdisciplin vill jag lova!

Nu ska jag varva ner lite med min stickning och fortsätta se på Coyote Ugly som jag spelade in när den visades på tv för ett tag sedan. Jag har sett den förr och den är ju som den är, men ändå rätt gullig film som man blir glad av. Partyscenerna får mig att vilja gå på rockklubb nu på direkten... Dock med andra kläder än de har på sig. (hej 90-tal!)

Bakat!

Inspirerad av Erica så har jag lyckats baka lite frukostbullar idag! Efter allt knådande och rullande så tog jag ut bullarna ur ugnen. De var stenhårda! Jag blev minst sagt oroad men jag hade som tur var läst ett litet knep som funkade utmärkt!

La ner alla bullarna i plastpåse och lät de sedan svalna i påsen, under bakduken. Kondensen gjorde dem mjuka direkt!

Receptet då? Det finns här. Det finns flera alternativa blandningar men jag gjorde mina med vetegroddar, rågmjöl och rågsikt. Gott! De blev inte så stora, men räknade lite på det för att få fram ungefär hur "nyttiga" de var och de innehåller c:a 125 kcal/bulle. Ganska normalt för bröd med andra ord.




Ovalbaneträning

I förmiddags så bar det av till västergården för lite träning på ovalbanan med Assa. Malin S och Gná var också där så vi kunde ropa lite uppmuntrade saker till varandra. Mitt stora problem med Assa är ju att hon blir helt förändrad på ovalen så det är något vi ska förändra i vinter, bland annat genom mycket träning på just banan.

Eftersom jag inte ska köra transport själv med henne än så fick jag även muta Henrik till att följa med. Han var så gullig så att han stod och tog kort när vi red och eftersom en bild säger mer än tusen ord så kommer här ett par bilder!


Tölt - inte favoritgångarten, men hon kändes rätt trevlig i alla fall:


Pass - detta gillar vi! Läggningarna som har strulat en del kändes fina också:




Trav - också här stor förbättring, innan var det bara full fart framåt.





Myspys o glädje

nyduschad + fleecefilt + morgonrock + levande ljus + te + SATC-avsnitt
=
 mys!


Har tränat idag också. Hade lyckats missa att boka in mig på combaten så fick bli lite dans istället, men det tar rätt mycket det med nu när jag har börjat lära mig stegen. Var även och gjorde lite praktik idag. Syftet var egentligen att vi skulle ta elevernas perspektiv och liksom förstå hur de upplever undervisning och klassrumsrelationer etc. Inte alltför lätt och inget som jag lade så mycket fokus på heller eftersom jag är på en skola där eleverna traditionellt är rätt distansierade från läraren. Får hoppas att nån annan i gruppen kan bidra med någon intressant observation sedan till vår gemensamma redovisning bara.

Annars så innebar dagen att jag äntligen kan slappna av, brevet som jag har väntat på i tre veckor och som skulle ge besked om jag klarade lokaldomarexaminationen kom idag. Min inställning har hela tiden varit att jag säkert hade missat en del saker men förhoppningsvis klarat teorin i alla fall, men vet ni vad? JAG KLARADE DET! Blev bara så glad! Men samtidigt nervös också, det är trots allt inte en barnlek att gå ut och döma på riktigt sen. Tänkte öva lite mer innan jag går ut i skarpt läge tänkte jag faktiskt! Men snacka om att mina stressnivåer har sjunkit enormt, dessutom så är jag "ledig" imorgon och ska iväg och rida på ovalbana, så det är också något att se fram emot!

Stormvarning

Jag hade faktiskt missat all varning inför dagens storm så jag satt milt förvånad i morse och såg stormen vina i träden. Då hade det fortfarande inte börjat regna. Något som gjorde att jag ändå såg rätt lättsamt på saken. Värre blev det när det väl var dags att åka iväg till stallet. Då hade regnet tagit sig ordentligt och istället för att rida så blev det till att torva upp de boxar som ej var fixade än och sedan ta in stona i stallet. Stackarna stod och frös rejält. Jarpur å andra sidan - som är den häst som är mest klippt av alla - såg rätt förnöjd ut där han stod och lekte i vattenpölarna. Tokpållen verkar faktiskt gilla sånt här väder!

Och jo, jag kan tycka om detta väder, sålänge det inte innefattar att jag behöver gå ut i det. Sitta inne med film, te och levande ljus är mitt höstmys! Försöker även tända lite ljus när jag äter frukost för att få ett msyigt uppvaknande! :)

Stand-up

Igår så var det premiär för stand-up. Både för Nynäshamn och för mig personligen. De hade lyckats locka 3 komiker till folkets hus och biljetterna var slutsålda, roligt! Det gör ju att de kanske vågar upprepa denna aktivitet fler gånger.

Ola Söderholm, Fredrik Andersson och Magnus Betnér var de som stod för underhållningen för kvällen, inte helt okända namn alltså, speciellt inte den sistnämnda. Sammanlagt höll de på i två timmar och skämten handlade om allt ifrån dvärgar och folkpartiet till sex och gud. Väldigt varierat med andra ord. Och väldigt kul också! Helt klart något jag vill göra igen. Det märktes att de första två var lite mer orutinerade och att Magnus kunde köra lite mer improviserat genom att han slängde ut frågor till publiken om vad han skulle prata om.

Det enda som var mindre bra var att kön till baren var lååång. Menmen, det kan ju vara svårt att förutse hur mycket personal etc som krävs.

Sitter nu och tittar ut genom fönstret, det är riktigt höstväder idag. Får ladda lite innan jag åker vidare till stallet. Jobba kan nästan bli lite mysigt också.

Kanelbullekaos

Idag har jag jobbat, vilket var ett tag sedan och med tanke på den högtidsdag som var idag så kändes det som att jag hade kanelbullar upp till hakan. Något stressigt måste jag säga! Är lite stolt över att jag hade självdisciplin nog att skippa smakandet för egen del, blir onyttigt ändå i helgen och såå gott är det inte när allt kommer omkring. ;) Så länge de inte är hembakta av mig själv förstås, då är de ljuvliga.

Hur är det? Har ni bakat, eller ätit nån kanelbulle idag?

Jag = trögstartad

Nu har förmiddagen varit sådär ickeproduktiv igen. Tog upp skolarbetet men kom aldrig riktigt igång. Första meningen i ett nytt kapitel måste vara det svåraste! Speciellt när själva arbetet inte ska lämnas in på länge. Tanken är dock att man ska skriva nånting inför varje seminarium. Vi får väl se hur bra det går...

Har i alla fall laddat mp3-spelaren med lite ny musik och ska nu traska iväg till pendeln för ännu en föreläsning. Får väl läsa lite på tåget sen också.

Ridlektionen!

hmm, hade lite för ont i magen förut för att skriva om det som var fokus för dagen. Nämligen ridningen. Idag var det kursdags igen, och det kändes verkligen bra!

Nu har övergångarna mellan tölt och skritt börjat sitta allt bättre, men Assa har istället börja slå en del med huvudet i snabba ryck, så för att få bort det fick jag fokusera på att ha en jämn energi och att hon inte ska hamna bakom hand. Eftermiddagslektionen gick åt att pressa henne lite utöver hennes förmåga, ta henne ur hennes "comfort zone" som ridläraren uttryckte det. Målet är en ren och avslappnad tölt i mellantempo, där jag rider fram henne i mellantempot och inte släpper fram henne. Stor skillnad det där! I början var det en hel del passtakt, styvhet och rollningar men mot slutet lossnade hon fint och det är något vi kan fortsätta att jobba med hemma!

Sen att hon är en underbar häst att ta med sig på såna här aktiviteter skadar ju inte. Traskar rakt in i transporten och står sedan stilla så jag kan både lasta i och ur själv om det skulle behövas!

Ger snart upp!

MIg mage har börjat strejka igen! Testade förut en omgång aloe vera som kändes hyfsad, men jättedyrt och gav bara delvis den effekt jag var ute efter. Var sedan inne på hälsokostbutiken i stockholm istället och där rekommenderade de istället ett matsmältningsenzymstillskott (lång ord det där...) som heter mucosa. Något man tar till varje måltid. Det har känts bra, fram tills för de senaste två/tre dagarna. Nu är magen uppsvullen och gör ont igen, usch!


Shopping

Igår så gjorde jag något som jag aldrig gjort förut.

Jag shoppade second hand! Har varit på jakt efter ett par stövlar med låg klack hur länge som helst.

Krav:
  • Ej för dyra
  • Ej se ut för mycket som ridstövlar - är för mycket hästtjej för att anse att det passar utanför stallet
  • Ej MC-inspirerade då det lätt blir för grovt
  • Riktigt läder, är trött på skor som faller i bitar
  • Bekväm höjd utan att sakna klack helt
Inte lätt kan jag säga. Men var igår inne på Beyond Retro, den som ligger i Souk-gallerians källare. Hittade ett par stövlar som hade ungefär samma form som ridstövlar i foten, med en lagom klack (2-3 cm). Skaftet var dock bredare än de typiska "ridstövlarna", mjukare så det faller ihop lite och med en liten detalj på sidan.  Dessutom varmt fodrade! Hade sån tur att storleken var bra! kanske 1/2 storlek för stora, men då hade jag tunna strumpor. Mysiga, varma och snygga samt vattentäta till skillnad från mina andra fodrade vinterstövlar, lär användas ordentligt i vinter!

Vad kostade dessa då? 449:- gav jag, något som jag är otroligt nöjd med då de ser i stort sett nya ut!




Regnusch

SKa snart till skolan och det REGNAR! Jag vet att det tillhör hösten och allt men jag avskyr att bli blöt och sitta på pendeln så. Måste leta upp min regnjacka och hoppas att den är ren nog för att ha till skola.

Min plan att vara duktig och inte köpa luncher på pressbyrån etc faller idag också. Kylskåpet var ovanligt tomt på mat som funkar att ha med sig i väskan i nån timme.

RSS 2.0