Mamma Mia!

Ja, åratal efter alla andra lyckades jag (och Henrik) äntligen att se "Mamma Mia!". Kan säga att en tisdagseftermiddag är en tid då det är mycket pensionärer i farten. Vi sänkte nog medelåldern inne i biosalongen rejält. Jag var nog en av de få som satt och gungade med lite i musiken etc. Filmen var i alla fall riktigt bra, även om man flera gånger förväntade sig att vissa situationer skulle bli betydligt mer pinsamma, så var det istället mest gulligt hela tiden. Med andra ord en film som passar mig perfekt!

Filmen var ju dessutom späckad med bra skådisar och jag blev positivt överraskad över hur bra många av dem sjöng, även om en del säkert är tillfixat på digital väg... Men det kan vi väl bortse ifrån så jag kan få fortsätta leva i min rosa drömvärld om att inget på film är fejk? ;)


Dessutom gjorde filmen att man blev bra sugen på att åka tillbaka till Grekland där vi var och semestrade förra sommaren. Vattenlekar i blått vatten, observera att jag då var lite mera blond... !


Skogsmullar

Islandshästar kan ibland omnämnas som skogsmullar. Det var något som jag o Henrik tog till fasta på idag när vi var i stallet. En lugn skrittur i skogen med ryggsäck fylld med kaffetermos, mackor och kanelbullar gjorde eftermiddagen till en riktigt mysig upplevelse. Turen var inte alls lång, men det är ändå mysigt att stanna halvvägs, sätta på hästarna grimmor, sätta sig själva på varsin stubbe och bara njuta av stillheten.

Det är inte ofta man tar chansen att göra sånt och det är synd, för det är riktigt härligt, speciellt när vädret var så fantastiskt som det var idag!

Fikapaus:På vägen hem så lämnade jag stigen lite för att leta svamp, och hittade då denna skräckdocka lutad mot ett träd. Någon osm har en teori om hur den hamnade mitt i skogen?
Jag som är lite sådär småmesig av mig tyckte det var lite halväckligt.

Tävlingen

Igår var ju vi på tävling. Örnäs regionala för att vara mer exakt.

Dagen började med en c/b-klass i femgång för Assa. Hon kändes bättre än vanligt på uppvärmningen, lydig och så, som inte alltid är på tävlingsplatsen. När vi sen kom in på banan så var den lydnaden borta. Inte lika illa som förra tävlingen men det var mycket taktproblem som inte brukar existera. Är dock väldigt nöjd med att vi i alla fall fick visa upp pass denna tävling. Visserligen med massa poäng avdrag för sen läggning och läggning utan galopp innan, men ändå! Det blev ändå en låg slutpoäng och vi hade fått chans att rida B-final på grund av massa strykningar, men jag kände att det är bättre att det är träning på bana vi behöver. Inte massa mer "olydigt spring".

Red Jarpur i A-klassen. Det var jag och 3 Young Riders så de hade slagit ihop klasserna. Jarpur kändes som vanligt, ok, men inte lika bra som på ridbanan. Han gjorde trots allt det han skulle vilket resulterade i 5.20 och faktiskt en förstaplats!

Skulle även rida honom i T2. Det var mycket rollningar och styvheter. Men vissa domare godkände lösatygelmomentet och gav 4:or på de första och andra gjorde tvärtom så det var ju inte en helt jämn fördelning... Sist blev vi i alla fall och även om jag här hade fått chans att rida final så hade jag ingen störrre lust till det.

Nu ska jag åka iväg och rida ut en sväng på mina snälla pållar. Mysigt!


Helg!

Nu är det officiellt helg! Kom hem från skolan för någon timme sedan. Ny kurs har börjat och det känns rätt så inspirerande. Visselrigen en litteraturlista som är lååång, men samtidigt kan det nog bli rätt intressant. INGEN tenta. Stämmer det jag har hört ryktesvägen är det bara hemtentor samt grupparbeten som gäller för resten av denna termin. Soft värre. Att få ihop hyfsade skriftliga rapporter är nämligen något jag är bättre på!

Nu väntar stallet och frisering av minst en pålle. Tävling i helgen och blir inte Jarpur av med en del päls så kommer han bara orka gå runt halva banan. Ska bli lagom spännande att tävla T2 på honom också. Det KAN gå bra, men med tanke på hur han har känts de senaste dagarna tippar jag på ett personsämsta där faktiskt. 

svettigt

Var på step idag nu på kvällen och hjälp vad det tar. Man tror det inte men det var en himla massa höga benlyft, skutt och snurrar. Något som gjorde att pulsen gick upp riktigt rejält. Men jag behövde det! Skrev ju tentan idag och det var riktigt skönt att få fokusera på något helt annat.

Lär väl ha rejält med träningsvärk imorgon, men det är det värt!

Tentan i sig var rätt skum. Vi skulle analysa en undervisningssituation och koppla till litteraturen. Har ingen aning om hur lärarna bedömer men det kan vara allt från Fx (komplettering) till A. Troligast är väl någonstans däremellan.

Nu ska jag se på Idol som jag spelade in förut. Otroligt tacksam för vår box som gör att man aldrig behöver välja mellan TV och något annat. ;)

Tentadag

Jaha, nu är det dags för den första tenta på lärarhögskolan. Vet inte riktigt hur höga krav de har. Vi får ha med böckerna och det brukar ju kunna höja förväntningarna... Samtidigt så har vi vår lärare som inte verkar ha någon som helst koll som rättare. Kan bli intressant helt enkelt.

Gåta

Den här gåtan hörde jag förra veckan. Har hört den innan och försökt fundera ut var. Listade nyss ut det: I en psykologibok. Det är nämligen så att små barn svarar mycket oftare rätt på denna gåta om man jämför med universitetsstuderande.

What is greater than God
More evil than the devil
The poor have it
The rich need it
And if you eat it, you die?

Någon som kan svaret? (och inget googlande nu ;) )


Återigen redhead!

Förlåt mamma, jag vet att du avskyr min röda hårfärg, men jag tröttnade på utväxten och har därför färgat håret rött igen!

Som tur är så är det mest min mor, samt en och annan upprikigt kund på jobbet, som har något emot min hårfärg. Jag tycker om den och jag kände verkligen en behov av en uppfräschning. Har jobbat idag och jag vet inte vad det är men varenda gång jag har jobbat så känner jag mig småförkyld. Är väl alla baciller som sprids när man träffar så mycket folk...

Imorgon på dagen ska jag lägga fokus på att läsa igenom Vygotskij för andra gången för att se om det finns något mer som jag inte greppade första gången. Det är en enormt teoretisk bok där vi ska läsa runt 200 sidor och jag har klasskamrater som sitter och läser den högt för sig själva för att försöka förstå vad han faktiskt menar. Känns som ett relativt tufft jobb med andra ord!Svamptur!

Blev en liten minilångritt idag då Sprund bestämde sig för att tappa en sko halvägs till muskan. Vi vände och fikade på hemvägen. Då hittade vi massor av trattkantareller så den här högen blev stekt och intogs till middagen, så gott!

Spårlöst försvunnet

Var ska man leta när något verkligen har försvunnit??

Mitt headset till mobilen är spårlöst borta. Hade det i bilen när mamma hämtade mig vid stationen i haninge i onsdags. Plockade bort det från mobilen innan jag gick ut i stallet. Vet ej om jag packade ner det när jag sen fick skjuts hem på kvällen, men morgonen efter när jag skulle till skolan kunde jag inte hitta det. Har genomsökt vår lägenhet, de vanliga ställena hos mor och far. Båda deras bilar. Allt utan framgång. Jag behöver det där headsetet, det ger mig ro när jag pendlar och måste sitta intryckt i lokaltrafiken. Jag lyssnar ju på musik i min mobil och med dessa hörlurar får man ju dessutom bra isolering mot alla störningar, så skönt!

Någon som är synsk och ser var det har tagit vägen? ;)

Tävlingsdag

Idag var det alltså dags att åka till Stenholmen (i Linköping) för att deltaga i Framtids KM. Anledningen till att vi valde att åka dit, vilket är rätt långt bort, är för att det är där som Hamingja och Hlín bor! Smidigt att slå två flugor i en smäll tyckte vi.

Första klassen jag skulle rida började 9.00 så vi åkte från stallet 05.00 för att komma fram 2,5 timmar senare. Assa, som fick följa med har varit lite strulig med passläggningarna på ovalbana senaste gångerna jag har tävlat och idag var inget undantag. Galopp istället för pass i båda försöken, rätt surt!... Sen spände hon sig totalt, blev passtaktig och lade sig på framdelen när jag kom in på ovalbanan...  Det var den grenen!  Slutpoängen blev väl runt 3,5, vilket resulterade i en hedrande sistaplats.

Jag var även anmäld till Speedpass och bestämde mig direkt att då ta passen utan galopp innan. Något som funkade bra till att börja med, men i första löpet, strax efter att tidtagningen börjar, så slår hon upp i korsgalopp. Det är något som inte alls är likt henne och jag blev mest förvånad. Nu är speedpass en så praktisk gren att man har två försök på sig och det är bara det bästa som räknas. Nästa försök var jag mer beredd och även om hon var på väg att upprepa sig så hann jag förhindra det så även om det gick väldigt långsamt så blev det i alla fall en tid: 11,37 sek, så det har ju gått betydligt snabbare. Trots detta så blev det en tredjeplacering med gul rosett och en söt kaffemugg som pris.

Innan hemfärden var vi ju tvungna att spana in småhästarna också. De hade vuxit rätt mycket sedan sist och det var riktigt kul att se dem!

Hamingja:Hlín:

Tack Henrik för att jag fick låna kameran, mycket roliga att ta kort med en sådan! ;)

Kvällsgott!

Nätmelon, vindruvor, cashewnötter och kesella vanilj i en härlig röra är min kvällsmat idag!

Dagen annars bestod av sista dagen på praktiken, som har varit riktigt rolig! Fick hålla min första lektion någonsin som kändes riktigt bra faktiskt. Eleverna var otroligt snälla också, som tur var!

Fick även träna för första gången sen jag blev sjuk för två veckor sedan, något som var riktigt skönt! :)

Sötisar!

Fick fram mobilkameran idag när jag var i stallet. Heklaoch Sprund är riktigta look-a-likes om man bortser från deras olika tecken i ansiktet. Så söta tillsammans dessutom!Annars blev det en skritttur i skogen på Assa. Första halvan gick i turboskritt men sen blev det något lugnare. Red henne i ridhuset igår och det var något okontrollerat först och jag hoppas verkligen att hon inte blir likadan när vi kommer iväg på tävling. Hon kan få värsta personlighetsförändringen när hon kommer till nya ställen. Jag får försöka lyssna på Hinni och fokusera på att JAG beter mig precis som vanligt i alla fall.

Blev även ett kort träningspass på Björg. Vi har fått nytt grus till ridbanan som inte är utplattat än och det är tungt för hästarna. Blev mycket skritt och försök till framdelsvändningar några steg här och var. Övergångar och sen ut på vägen och åstakom då lite skritt med "tänka tölt"-inslag. Hon är en sån mysig häst!

Plugg på flera sätt!

Jaha, plugg var det ju också. Inte nog med att jag är på väg att undervisa själv, man måste ju skriva inlämningsuppgifter för sin egen skola också! Har precis skrivit ner en resultatredovisning, nu är det bara analysen kvar. Tur i oturen att det är allsvensk foboll på TV, finns ingen idol som distraherar utan den får jag se imorgon till frukosten.

Ja, det där med undervisning ja. Idag fick jag inleda en lektion i halvklass själv. Det var mycket "är det en vikarie?" som hördes i klassen. Men någon hade koll och viskade "nää, hon är en kandidat" och det var en gullig klass med snälla elever. Imorgon ska jag få hålla en lektion i helklass. Inte alls dags för det egentligen, men min handledare vill ge mig chansen ändå, och det tackar man ju inte nej till! Men det känns rätt nervöst ändå får jag erkänna.


Långa dagar

Ojoj, var ett tag sen sist känner jag. Senaste dagarna har verkligen varit hektiska. Kom hem från göteborg i söndags tack vare en sista-minutenbiljett.

Denna vecka har jag praktik, vilket är spännande, men också väldigt tidskrävande. Nu måste inte vi vara i skolan så mycket egentligen men jag har blivit erbjuden att vara där mån till torsdag och det känns som en chans för bra för att missa. Det är nämligen väldigt intressant och jag vill gärna vara så mycket som möjligt och titta, innan det är dags för oss att bli aktiva på praktiken. Denna omgång är det annars mest observation, men idag fick jag hjälpa till på en svensklektion på högstadiet. Lite småjobbigt när jag insåg att jag tyckte att vissa av deras uppgifter var riktigt svåra.

På väg hem från stockholm så har jag de senaste dagarna stannat i stallet och motionerat alla tre hästarma. Kom hem först vid halv åtta, så det är som sagt långa dagar. Jag är dessutom fortfarande sjuk och saknar träningen som bara den!

Göteborgshelg!

NU är det bara att vänta på resultatet. Examinationen har känts helt ok. Bitvis var det väldigt osäkert men det gällde för de flesta. Om inte annat var det en bra erfarenhet till nästa års försök...

Hade ju inte bokat nån resa hem eller boende för lördagen så jag fick ringa kusin Elisabeth som som tur var hade tid och rum för mig. Nu är vi hemma hos hennes kompis Lisa. Det var en lugn kväll med lite vin och tjejsnack. Ett tag var vi inne på bio eller utgång men alla var bara allmänt trötta så hemmakväll var skönt!

Som vanligt?

Jag är idag, precis som vanilgt ute i sista sekunden när det gäller packning. Jag hade tänkt att packa som vanligt, i min rosa resväska men insåg snabbt att den inte har rum för sängkläder och handduk ens. Denna gång blir det nämligen vandrarhemsboende som gäller och jag är för snål för att "hyra" lakan för 50:- som jag kan lägga på mat på tåget eller nåt liknande.

Har kollat vädret och det ska bli 13 grader och sol på lördag, men man vet ju aldrig så vinterjackan får följa med ändå, för säkerhetsskull liksom... Ska man stå ute en hel dag vägrar i alla fall jag frysa och tävlingsbanor brukar vara ökända för kalla vindar.

Jag ska nu upp på vår egen vind och leta efter en lämpligare väska. Sambons militärgröna ryggsäck kanske kan vara något bra?

Var är alla människor med självinsikt?

Nåja, inte för att jag alltid har mycket av den varan. Men när man ser på Idol verkar det ha samlats väldigt många av den typen. Ibland blir det så pinsamt så jag måste titta bort!

Samtidigt är det vissa som bara är så roliga/bra/charmiga så man bara måste kolla ändå. Eller vad tycker ni? Vilka program följer ni i höst?


Det börjar ordna upp sig!

Jag är visserligen fortfarande hur förkyld som helst. Har tillbringat större delen av dagen i liggandes position. Några av dessa hemma hos Elisabeth där vi gemensamt såg en riktigt lättsam film som jag inte ens minns namnet på.

Hjärnan känns alldeles för groggy för plugg så det har blivit Harry Potter resten av tiden.

Fick annars prata med en kvinna från skolan som till slut godkände att jag valt min egen praktikplats. Eftersom det egentligen inte är tillåtet, men på grund av missledande information av en klasskamrat hade jag missat att skicka in en blankett, och kom på så sätt utanför systemet... Ingen otur i mina ögon!

Fick även tag på en kvinna i Göteborg som har hjälp mig att fixa domarsekreterare till helgens examination. Känns som en enorm lättnad faktiskt. Kan bara tänka mig hur svårt det kan vara att göra den praktiska examinationen om man dessutom måste skriva hela tiden...

Myskväll?

Denna kväll kunde ha varit riktigt mysig om det inte vore för min enorma förkylning. Uppkrypen i soffan med min Harry Potter-bok (Jag är nu inne på sexan), drickandes mycket vatten och med levande ljus tända. Henrik kommer snart klämma sig ner här men för att se en film och vi ska tillsammans trotsa vår hälsotrend då Henrik har rört ihop chokladpudding. Jag tar dock rätt lite sånt, men med fruktsallad till! Hallon, jordgubbar, banan och äpple, så blev det vips mycket nyttigare...


Täbbt

Förkylningen har alltså flyttat sig till näsan idag. Vet inte om det är så mycket bättre. Jag hoppas bara att den försvinner snabbt så jag slipper tänka på den i helgen.

På måndag ska jag även ut på praktik. Har fortfarande inte fått veta något vettigt från skolan. Däremot så har jag fått veta av en bekant att jag är välkommen till henne om det behövs så det känns ju bra!

Annars håller jag just nu på att ta mig igenom Vygotskij. Lagom segt, men nu börjar det i varje fall stå saker som kan utnyttjas på tentan. Vi ska koppla hans teorier till undervisningssituationer och då är det inte helt nödvändigt att läsa sida efter sida om vad han anser om Piagets teorier om egocentriskt tänkande och språk.

Eftersom jag har även har träningsabstinens så bjuder jag på en låt från nya Combaten som var riktigt kul att köra till:Let's see how far we've come - Matchbox Twenty

(dock är combatversionen något mer remixad)

Lärarkontakt minimal!

Min lärare svarar inte på mail! Mycket irriterande. Skickade ett mail igår kväll för att fråga om man var tvungen att närvara på fredagens seminarie. Är det fallet blir min göteborgsresa oehört mycket dyrare och det klarar jag inte av!

Är det för mycket att begära att svara på elevernas mail?? Skulle i och försig kunna fråga imorgon, men vet inte om jag tar mig till skolan då. Tidigare seminarier har inte direkt varit värda mödan och vill hellre spara energin till eftermiddagens ridlektion... ;)

Tristess

Hmhm, jag klarar inte av att vara sjuk. Jag blir extremt rastlös, vet inte vad jag vill göra och vill helst av allt bara träna och röra på mig.

Dagen har istället ägnats åt att ta det lugnt. Sett på TV/film, försökt läsa en bok etc. Har även lyckats göra en liten kladdkaka som jag stoppade i mig efter lunchen vilket gav mig lagom mycket ångest över det också. Hälsosam livsstil när man ligger hemma är inte det lättaste.

Ska försöka läsa lite i mitt nya fipo sen också. Fick det för 2008 på posten idag som plåster på såren för att det var så få som red under förra helgens utbildning. Alltid något, men jag vet inte hur fipo kommer hjälpa mig att bli bättre på det praktiska dömandet?


Torkade äpplen - lagom projekt för en sjukling

Halsen är fortfarande ond idag så det blev att stanna hemma. Ska snart sätta mig och ta mig igenom Vygotskys bok "tänkande och språk" så jag inte hamnar alltför mycket efter i skolan ändå.

Det var skönt för kroppen att få sova lite längre idag och direkt efter frukosten fick jag för mig att ta tag i påsen med äpplen som jag fick igår!

Jag körde lite äpplen i kökshjälpen så att jag fick till fina tunna äppelringar. Dessa har jag sedan doppat i lite saltvatten (för färgens skull) och sedan lagt i ugnen på 60 grader. Lika bra att passa på när man ändå är hemma. De sköter sig själva men man måste ju ändå vara i huset känner jag. Ser fram emot äppelgodis i eftermiddag!

Det gick dock bara åt fyra äpplen till två plåtar så jag får nog upprepa proceduren några gånger.

Stackars hals!

Jag är på väg att bli sjuk!

Känner bara en stark känsla av "jag vill inte". Halsont kom smygandes när jag jobbade och nu känner jag mig helt matt. Hoppas verkligen att det blir bättre av en natts sömn. Hade sett fram emot en riktigt genomkörare på gymmet imorgon, men ska det vara såhär vågar jag nog inte satsa på det. Vill inte att förra hösten ska upprepa sig. Jag var konstant sjuk i 2-3 månader. usch!

Annars försöker jag planera ihop min vecka. Massor skola, ridkurser, jobb och sedan domarexamination i Göteborg på fredag o lördag. Jag har i alla fall bokat boendet nu. Resan är värre. Har mailat min lärare för att fråga om man måste närvara på fredag. Måste jag det så blir det en svindyr x2000 biljett...

Borde veta bättre...

Nyss hemma från krogen och det är bara att inse: Ska bara gå ut här i stan om det är något speciellt på gång... Typ band som spelar eller juldagen etc. Annars känns det verkligen inte värt det. Heldött dansgolv med konstig DJ gjorde att jag tröttnade totalt. Dessutom gick man omkring på krogen och frös, då är det garanterat för lite folk där.

Desutom är det samma människor ute varje gång, och hälften av dem är sådana som jag av olika anledningar helst undviker. Jag har faktiskt inte så mycket lust att artighetssocialisera med kunderna från jobbet när jag är på krogen till exempel.

Nu väntar min säng. Är rätt vaken än sålänge men jag läser en så bra bok så det gör inget. Återkommer med mer om den när den är klar. ;)

Båtägare!

Har egentligen mer att blogga om men internet har legat nere ett bra tag nu, nu har vi dessutom gäster (förlåt Madde o Elisabeth) men detta var jag tvungen att visa...

Jag o Henrik var på båtmässa igår eftersom han har varit inne på att köpa båt ett bra tag. Nu skulle vi bara åka å kolla på båten live. Vi åker hem med ett köpekontrakt också! Vad blev det för båt undrar kanske ni?

Den heter Ryds 568 GTI och ser ut såhär:Nästa sommar ska här åkas båt, och gissa vem som tänker lära sig att åka Wakeboard? ;)

Brödbak!

Så, nu står två formar i ugnen, med Anna Skippers nyttiga bröd. Jag är egentligen lite skeptisk till Skipper men läste detta recept i en tidning för ett tag sedan och det verkade himla gott. Dessutom är det en stor fördel: Det bakas på bikarbonat och därmed har den ingen jästid. Man rör ihop ingridienserna och häller allt i en form för att sedan grädda direkt!

Receptet hittar ni här! (Pdf-fil)

Det innehåller väldigt massa ingridienser så vi fick ta en extra tripp till konsum för att införskaffa dinkelmjöl, vetegroddar och lite annat smått o gott.

Annars har dagen mest bestått av häst. En långtur med Anna o Glámur på förmiddagen och spana i MalinS nya tävlingshäst Gná på eftermiddagen. Jättefin!

Länktips för Islandsnördar

Nu SKA jag lära mig isländska, någon mer som är sugen på att hänga på?

Jag har i flera år blivit tipsad om en onlinekurs i basic icelandic som ligger på  Háskóli Íslands hemsida. Det är alltså islands universitets hemsida. Den är alltså online och gratis. Signande upp nu och det verkar lovande. Det är ljudinspelningar, förklaringar för grammatiken etc. Ljudet på min dator bestämde sig just nu för att lägga av men jag har i alla fall tagit mig igenom första biten.

Framsteg!

Internet la av när jag skrev förra inlägget så det blev lite okoncentrerat.... men jag var ju såklart och red idag också!

Blev en snabbtur på Björg inne på ridbanan. Det känns verkligen som att hon gör enorma framsteg. Häromdagen började hon plötsligt förstå det här med att flytta sig åt sidan för skänkeln och då och då så slänger hon även in något töltsteg.

Inte nog med det. Arbetet med att få henne att förstå sidförande hjälper har fått henne att söka sig till en trevlig form som bitvis dyker upp även i traven.

Här på bilden så ville jag nog svänga lite mer än henne, men jag tycker fortfarande att hon ser rätt trevlig ut nu!


Min tur då....

För någon dag sedan var det Madde som fick klaga på SL. Idag är det min tur!

Dock är det inte tågen jag är upprörd över just idag. De orsakade visserligen en smärre försening häromdagen men idag var det en busschaufför som sov när jag plingade. Något som gjorde att han helt enkelt släppte mig på nästa station, en km längre bort... Jag fick traska längs Nynäsvägen i högklackat och eftersom det inte är så trevligt när det kommer lastbil efter lastbil farandes i hög fart så tog jag sista biten via vår grannes grusväg. Tänk er en brant backe, lite lagom mjuk av lera och så uppblandat med stenar i olika storlek.

Var inte speciellt glad efter den promenaden....

Behov: Skrivare

Efter att för andra gången på två dagar behövt maila min far för hjälp med utskrifter har jag insett att en sak som definivt ska stå på önskelistan till jul eller så, är en skrivare! Det behöver inte direkt vara något avancerat. Bara man kan få ut vanliga papper med text på. Vi lever ju fortfarande i ett såpass stenåldersanpassat samhälle att många blanketter och dylikt fortfarande måste postas.


Dessa gamla gubbar

Ja, det är inte några nu levande gubbar jag syftar på denna gång, utan snarare de som jag läser i skolan.

Min skola har fått för sig att det ska vara nyttigt att läsa orginallitteratur. Som egentligen inte ens är orginal eftersom den är översatt till svenska från franska. Texten är dock oförändrad sedan 60-talet och även om denna herre (Piaget, för att vara med exakt) säkert har en del vettigt att säga så döljs det väl en rejäl svada av ord som egentligen är helt oväsentliga för att få fram sammanhanget, eller vad sägs om detta:

"heltalet är varken ett enkelt system av klassinklusioner eller en enkel seriation. Det är en oupplöslig syntes av inklusion och seriation, som härrör från det faktum att man bortser från kvaliteterna och att de två systemen (klassifikation och seriation), som är åtskilda så länge man behåller kvaliteterna, går samman till ett när man bortser från dem"

Ovanstående (taget ur första sida som kom upp i boken) handlar om barnets uppbyggnad av talbegreppet. Helt självklart, eller hur?

Äntligen!

Till slut har de lyckats!

Vad talar jag om? Jo: CSN-pengarna kommer in på mitt konto imorgon. Inte en dag för tidigt kan jag ju lugnt säga!

Sitter med träningsvärk nu i alla fall. Nytt pass är alltid påfrestande och denna var, som utlovat, en riktig "killer" för benen. Ajajaj... Mycket utfall och knäböj i en av låtarna. Men det var roligt, och än så länge konditionsmässigt inte lika påfrestande. Mer styrka i detta pass känns det som!

Nu väntar sängen och så ett seminarie imorgon. Tre timmars gruppdiskussion om Piaget. Lär kräva mycket matsäck...

Aloe vera?

Nu har jag varit på hälsokosten och införskaffat Aloe Vera. Vissa dagar mår min mage inte så bra, antagligen på grund av stress. Men oavsett orsak så är symtomen mindre skoj... blir jätteuppsvullen och får ibland riktigt ont. Nu får vi se om detta hjälper. Jag är egentligen rätt tveksam till naturläkemedel överlag, men jag tänkte ge det en chans!

Någon av er som testat Aloe Vera och vad är er erfarenhet isåfall? Detta är i alla fall i drickbar form som ska tas innan frukost varje dag. Smakade lite och den smakade i alla fall hyfsat som tur var!

Nu är det dags för första comatpasset med nya koreografin, ska bli riktigt kul!

RSS 2.0