När man drunknar i plugg kan man behöva piggas upp ibland....



Grymt bra låt som är från den nuvarande combaten. Jag kan behöva en liten personlig peppsånt ibland och då är denna perfekt. ;) Lärarbesöket jag hade idag gick för övrigt bra. Är dock enormt stressad över att jag imorgon ska ha lektion i civilrätt. Sista lektionen inför deras prov och lovat att gå igenom "allt", hur nu det ska gå till....

Pluggiplugg

Just nu så lever jag i pluggets värld. Förberett lektion i en evighet känns det som. Prestationsångest då min lärare ska komma och kolla imorgon, usch o fy! jag vet att det är ok att virra till även de lektionerna, men på något sätt känns det ändå som ett avgörande moment...

Har lovat eleverna i civilrätt mer eller mindre en repetition av fastighetsrätten till på onsdag, det blir att sätta sig och snickra ihop den presentationen imorgon eftermiddag. På torsdag nästa vecka ska jag lämna in en hemtenta i betygskursen och nästa vecka ska jag dessutom dela ut två olika prov. Känns som det är högaktuellt att konstruera dessa prov pronto! Provkonstruktion är nämligen en mycket komplicerad process...  Dessutom närmar sig slutet på praktikperioden och då ska två praktikrapporter (en i varje ämne) lämnas in till ämneslärarna. Känns som jag har en del författande framför mig va?

Det känns som jag i alla fall vet vad jag ska ägna den sju timmar långa resan till Åre åt. Nu på torsdag beger jag mig nämligen upp dit för lite trevligt valborgsfirande med Madde o Anna! Ska bli riktigt skönt med liten minisemester och dessutom få träffa tjejerna! Länge sedan nu...!

Second hand-fynd!

Tack vare second hand så har jag nu hittat min vår/sommarjacka. En snygg jeansjacka från Levi's. Lite längre och lite figursydd utan att vara alltför klen. 329:- fick jag betala, vilket är heelt ok! Köpte den i fredags men inveg den idag för nu är det officiellt vååår!


Helg, underbara helg!

Denna helg, en med riktigt mycket vår i luften har varit helt lovley! Gårdagen ägnades åt att först sjösätta båten och då även ta en liten sväng med picknick. Än sålänge något kyligt ute på havet men ändå, så härligt när man kan dra på lite!

Eftermiddagen blev det att pyssla i stallet och förbereda Assa inför tävlingen, inklusive badande av hela hästen... Nackdelen med en skimmel är just det att hon ytterst lätt blir smutsig...

Kvällen ägnades åt god mat (grillat!) och film tillsammans med Elisabeth och Henrik. Vi såg Tropic Thunder, en något bizarr komedi som icke är något för den som är känslig för blod och annat äckel. Henrik brukar på skämt säga att han vill se filmer med "omotiverat mycket våld" och den beskrivningen kunde faktiskt passa in här.

Tävlingen då? Det var ju Assas och min första tävling för säsongen. Hade inga stora förväntningar eftersom jag mest har kämpat med att ha kontroll på banan. Har inte riktigt det när jag rider med tränsbett i nuläget och valde därför att tävla på pelham. Det är inget bett jag rider med speciellt ofta, men än sålänge känner jag att det behövs när jag ger mig ut på ovalbanan. Det känns bra att kunna säga att "nej, vi ska inte springa i pass än". Eftersom hon trots allt blev lite spänd i tölten så resulterade det i lite taktmissar här och var, något som drog ner töltpoängen en del. Trav kändes riktigt bra och hon gick riktigt stabilt, men den belönades med 5,5 som mest. Galopp och skritt skötte hon sig fint i, men det är bara att konstatera att dessa gångarter inte är den damens grej... Sen i passen så blev det en toppenfin läggning först som också gav poäng på 5,5 6,0 och 6,0 av de tre domarna. Den andra läggningen galopperades tyvärr bort och därmed så blev slutpoängen rätt låga. Men jag känner mig som sagt rätt nöjd ändå, nästa gång SKA jag dock sätta båda läggningarna!

Väl hemma så kom jag iväg på första combatpasset på nästan en månad och åh vad kul det är! Så skönt att äntligen kunna ta i lite för jag har saknat träningen en del!

Eftersom Henrik vid det här laget fått en del båtabstinens så hade vi dealat så att han fixade sallad och mackor och sedan tog vi en kvällstur efter min träning. Jag var väl inte överentusiastisk först men väl ute var det riktigt härligt. Hade på mig ordentligt med kläder och när vi kom till en stilla vik så stängde vi av motorn, låg och guppade och åt vår middag. MYS! Havet kan verkligen ge en otrolig känsla av frid. Något som jag kan behöva ta med mig in i den kommande veckan...


Nedräkning!

Nu är det tre timmars lektioner och skoltid kvar innan det officiellt sett är helg och det ska bli sååå skönt!

Gårdagen blev lite lagom sen då jag hade redovisning på LHS. Men det är det värt såhär i efterhand för det gick bara så bra! Kändes riktigt bra, speciellt när vår lärare ägnar sig åt att ge sin eventuella kritik inför resten av klassen.

Jag har inte riktigt planer för eftermiddagens lektioner men det går förhoppningsvis bra ändå. Känns som jag har mitt fokus på allt annat nu. Har en hemtenta som ska in om två veckor, på tisdag kommer min handledare i psykologi och ska kolla när jag håller lektion och tills dess ska jag också har gjort nån liten text på två sidor. Dessutom bör man börja fundera på vfu-rapporterna, en i vardera ämne, där kraven är lite lagom luddiga och framförallt rätt höga och där den i ekonomi ska lämnas in två dagar efter att praktiken är slut. *tjohejsan*

I morgon så är det i alla fall utlovat fint väder, vi ska sjösätta båten och jag ska förbereda mig inför söndagens tävling! Nackdelen med den utlovade sommarvärmen är att jag är orolig att Assa inte riktigt kommer att orka med att prestera fullt ut på tävlingen, å andra sidan kanske det gör henne lite lugnare?

Update!

Känner att jag har varit ytterst dålig på att uppdatera på senaste tiden, sorry för det!

Idag är jag dock hemma. Ännu en förkylning har slagit klorna i mig och i ett försök att få den snabbt överstökad har jag bestämt mig för att försöka ta det så lugnt som jag kan nu framöver. Imorgon ska det dock vara lektioner och en redovisning på kvällen som jag inte riktigt kommer undan tyvärr.

Sen är det ju så att även när man är hemma så måste man ju plugga. Det har inte skett idag kan jag ju säga. Har klarat av lite webb-tv, forumsurfande och allmänt slappande, men nu ska bli ändring!

Den senaste veckan har varit otroligt intensiv. Det har varit praktik på dagarna, kvällskurs och socialiserande på kvällarna, för att inte tala om att jag faktiskt var iväg med Malin S och gjorde min domardebut i helgen. Jag var rätt nervös innan kan jag ju avslöja, men när vi väl kom igång kändes det ändå som om läget var under kontroll. Visst, vissa hästar är mer svårbedömda än andra, men på det stora hela så kändes det bra!

Dimma! dimmer! dummer?

Nääe, det är faktiskt ingen som är dum, möjligtvis jag själv som stressar runt så mycket mer än vad jag borde... men det passade så fint in i min lilla ordlek

Dimma är dock något som dagen började med. Lagom kyligt var det när jag traskade iväg mot bussen. Det ordnade dock upp sig framåt kvällen och efter att vi hade intagit vår middag så rullade vi ut på lövhagen (naturområdet) och gick en mysig promenad.

Sen ville jag även göra lite reklam. Vi har köpt fjärrstyrda eluttag med dimmer inbyggt vilket gör att vi för första gången kan ha riktigt mysig belysning i vardagsrummet trots att den stora golvlampan är tänd. Underbart! Komplettera med lite värmeljus och mysfaktorn höjs med ungefär 200%.


Äggens tid snart över

Nåja, ägg från hönor blir det nog att äta även framöver men nu blir det godisstopp för mig ett bra tag framöver känns det som. Får trösta mig med att jag konsumerat mindre godis än "medelsvensson" (som tydligen hamnar på över 1 kg under påskhelgen) men jag känner mig helt uppsvullen, speciellt i kombination med fika och ingen motion. Är fortfarande rejält förkyld. Den drabbade mig i onsdag och sitter fortfarande i. Ont i halsen, hosta och en allmän trötthet i hela kroppen gör mig rejält frustrerad! Jag vill ju vara frisk och kry och kunna träna!

Men helgen har trots allt varit bra. Större delen av tiden har tillbringats uppe på Orust hos Henriks mor. I gårkväll hade vi även en mindre släktmiddag som dock slutade tidigt då alla var trötta som jag vet inte vad. Lördag på dagen var vi också nere en sväng i Göteborg eftersom Henrik såklart skulle se IFK - Djurgården. Som tur var så vann IFK, vilket höjde humöret på H för resten av kvällen... Själv vandrade jag omrking på stan i jakt på shopping. Jag blir dock riktigt kräsen när jag är såpass pank som jag är nu och kom endast hem med ett par svarta shorts från H&M för 99:- . Jag känner mig just nu rätt villrådig när jag shoppar eftersom jag inte riktigt vet vad jag är ute efter och vilken stil jag egentligen eftersträvar. Det hade väl inte varit så svårt med större ekonomi men nu krävs det en genomtänkt garderob där få plagg kan kombineras på många sätt och dessutom passa mig såväl privat som på lärarpraktiken. Knepigt!

Nåja, sitter nu hos Henriks far. Vi har precis intagit en god middag i form av grillat kött och potatissallad. Eftermiddagen tillbringades hos några kompisar. Vi satt med i solen och snackade i ett par timmar och bara det är helt otroligt.  Inte att vi snackade alltså, men utesittandet! Det är i mitten på April och vi kunde sitta ute i solen utan varma jackor och bara njuta. Underbart!

Imorgon ska vi åka hemåt med morgontåget. Sedan blir det antagligen stallet och storhandling inför veckan. Resten av veckan lär nämligen bli alldeles för busy för att ha plats för sådant...

Tisdag blir det åter till praktiken. Dock bara på observationer. Onsdagen har praktikplatsen utvecklingssamtal så då ska man väl hänga med på det. Torsdag blir det att undervisa dubbellektion och som jag fortfarande inte vet hur jag ska lägga upp (ska konferera lite med min handledare där tror jag...) och fredag blir det två lektioner i rad där inställningen är densamma, för att sedan bege mig direkt mot centrum och sedan resa upp till Norrland för att döma Krafturs tävlingar i helgen.

Känns som att jag inte kommer tillbringa mycket tid i hemmet med andra ord...



Snart framme!

Blogga från tåget är en trevlig möjlighet man har när man reser i förstaklass och har gratis internet på tåget.

Det var dock ett tag en risk att vi inte skulle hinna med tåget alls. Vi kom till centralen i GOD tid som tur var för när biljetterna skulle skrivas ut så hängde sig hela utskriftsapparaten. *suck*. När vi sedan försöker igen så dyker ett annat felmeddelande upp. Något som drabbade alla som skulle hämta ut förbokade biljetter.

Det blev till att köa till kundtjänst och väl framme där så visste killen i kassan inte alls vad man kunde göra. Vi fick först veta att "nej, det är inget jag kan göra något åt". Galet! Biljetterna hade blivit fastlåsta i systemet och han kunde inte låsa upp dem. Erbjöd oss att köpa nya, men knappast att vi ville ge upp våra 200-kronors förstaklassbiljetter (ja, långtidsplanering is the shit) och till slut lyckades han trots allt skriva ut dem, vi kunde lämna bagaget i loungen och vandra iväg för att finna lite mat.

Tågresan har ägnats åt surfande och att renskriva resterande av anteckningarna från clinicen vi var på för några veckor sedan. Skönt att få det gjort kan jag säga!

Ha en glad påsk nu allihopa!

Hej förkylning!

Kände mig lite trött igår och idag förstår jag varför. Det var förkylning på gång, igen! Jag som nyligen blivit frisk från den förra känns det som. Idag blir det att hinka i sig te i lugn och ro för att framemot eftermiddagen börja packa eftersom vi ikväll tar tåget ner mot Göteborg. men så jäkla frustrerande! Jag avskyr när kroppen är segare än hjärnan så att säga.

Har en del grejer kvar att förbereda inför nästa veckas skola också som jag ska försöka få klart så att jag med gott samvete kan släppa det till nästa vecka. Motivationen är dock inte på topp just nu så det gäller bara att ta tag i det hela!


Idioti på hög nivå

På grund av några tjejers smarta drag att försöka smita från sin tankning så resulterade min första arbetsdag på över en månad i att jag fick hänga kvar på jobbet en timme efter stängningstid. Det var poliser och hundpatruller och allt möjligt inblandade. (Ja, en av de charmiga *not* tjejerna försökte springa till skogs...) . De hade säkert smitit snabbt som attan i sin oskattade och oreggade bil, om det inte var för att vi hade ett par mkt rådiga kunder som helt sonika parkerade in dem när det blev uppenbart att de inte planerade att betala.

Varför är man såpass korkad att man så uppenbart försöker göra såna saker? Är man bara naiv och tror att det inte händer nåt om man åker fast, eller räknar man helt enkelt kallt med att inte åka fast alls? Snacka om att sabba sitt liv snabbt som tusan, innan man knappt har gått ur gymnasiet.

Hästar, hästar, hästar!

Först och främst; Ja Marianne, det är Björg, hon har genomgått en total makeover o hittat en till gångart på köpet. ;)


Vi var ju som sagt även och tittade på småflickorna. Hlín (som är Björgs dotter) har vuxit till sig ordentligt. Hamingja (Assas dotter) är fortfarande rätt liten och är i nuläget något överbyggd, men det struntar vi i just nu ;)






Hotellnätter

Inatt har vi sovit på Scandic i Värnamo och det har som vanligt varit helt underbart! God frukost och sköna sängar. Snar ska vi packa ihop våra saker och bege oss vidare upp i landet för att hälsa på småhästarna.

Det var riktigt kul att få se Björg igår. Hon är riktigt förändrad och har en jämn utveckling framåt:


Påsklov!

En lärarfördel som är helt klart uppenbar: Man får lov! Ett sådant har jag nu och det är så underbart!

Det är dock inget som innebär sovmorgon...

Nu är klockan strax innan 5.30. Då ska vi snart åka hemifrån och bege oss emot skåne där Björg befinner sig på träning. Det ska bli riktigt, riktigt spännande! Vi stannar även till och spanar till Hamingja och Hlín på hemvägen så det blir helt enkelt en häst-roadtrip.



RSS 2.0