Midsommar på västkusten - en nice tradition!

Ja, för några år sedan hade jag många år i rad när jag inte firade midsommar på västkusten, men de senaste tre åren har jag varit där igen! Lika mysigt som vanligt! Åkte ju ner redan på tisdagen med pappa och onsdagen ägnades åt golvläggning i vårt lilla sovrum. Det blev riktigt fint och kommer bli ännu bättre nu när pappa även målar väggarna vita!

Midsommaraftonen var ovanligt lugn. Det var jag och far och mor, min faster och hennes karl samt två yngsta kusinerna och den ena kusinens fästman. Förra året var vi runt 20, därav känslan av lugn. Sillunch som i mitt fall blev hemmagjord specialsushi (sushiris, sushikrydda men inrullat i tunnbröd och ingen rå fisk). Efter det en tripp för att se hur det gick för övrigt folk på ön. Men de skulle äta när vi var klara så det blev att ta sig tillbaka till stugan för lite vila. Passade på att äta tårtan jag hade gjort. Den bestod av en underbart ljuvlig browniebotten, toppad med grädde och jordgubbar.

Efter det blev det ringdans och brännboll. Vi räknade till att det var ungefär 40 personer som var med och dansade. Den yngsta (undantaget en bebis) var 14 år, så vi var många barn i vuxna kroppar. ;) Brännboll spelar jag aldrig annars än på midsommar så det var kul att se att man fortfarande i alla fall kan få iväg bollen en liten bit.

Tillbaka till stugan blev det grillat och martinidrinkar. (Martini+is+lime) Tog en liten promenad bort till de andra igen men kom dit lagom till att de skulle bege sig in till Grebbestad. Något som jag inte lockades av, ville hellre åka in dagen efter, vilket sedan inte blev av. Får bli en sväng in dit nästa gång jag är nere!

Både kvällen innan midsommar och kvällen efter tillbringades dock sittandes i en sjöbod med ett glatt gäng människor och två killar med gitarrer. Mysigt!! Mycket allsång, trallande och glada miner!

Hann även med lite fiskande, promenader, inköp av nya träningskläder, stickande på min blivande islandströja samt lite läsande. Vädret var ovanligt fint, även om det var lite kallt i luften så hade vi sol stor del av tiden, och inte alltför mycket vindar heller. Förra midsommar ösregnade det ju till och från, det slapp vi i år... :)

Nu är det härligt att vara hemma igen. Arbetar förmiddag fyra dagar i rad. Det är soft och känns faktiskt inte alls jobbigt. Har ju inget plugg som väntar så när jag slutar är jag ju faktiskt ledig, och det är helt underbart nu när vädret är så fint som det ska vara! Idag blev det en sväng till Krigslida och Malin o Pelle. Fika och hälsa på fölisarna. Middag i solen på Drakboda innan jag fick stilla ridabstinensen och leka lite med Hekla.
 

Mysfrukost!

Fick ett anfall av huslighet i samband med att jag ville göra nåt extra eftersom jag lämnar Henrik lagom till midsommar så i går kväll googlade jag reda på ett recept på dinkelscones som jag gjorde i morse. De serverades tillsammans med mina "tack för att du varit domare-gåvor". Västerbottenost från Vallholt och Morotsmarmelad från Kraftur gjorde sconesen kompletta. Åt även min vanliga gröt med skivat äpple och kanel, samt ett glas proviva.

Receptet på sconesen hittade jag på en ytterst trevlig blogg: Mollys hälsoblogg, där det finns gott om inspiration och goda recept!

De var enkla men jag modifierade dem något efter vad vi hade hemma:

Malins dinkelscones:
2 dl dinkelmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bakpulver
2 msk vetekli
1/2 dl krossade hasselnötter
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl lättmjölk
1 tsk flytande honung

Rör ihop de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Blanda dem sedan och klicka ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. (Jag gjorde fem bitar). Grädda i 10-15 minuter på 225 grader!

Fixar o trixar!

Kom hem från jobbet för två timmar sedan och har nu duschat, färgat ögonbryn, tagit bort hår och allmänt fixat inför sommarsemester! Lade även en riktigt trevlig ansiktsmask som doftade CHOKLAD! Vet egentligen inte om de gör nån stor nytta med den doftade helt ljuvligt och det känns fräscht efteråt. Finns på Kicks för en tjuga om ni vill lyxa till det nån gång!

Imorgon försvinner jag alltså till Källareholmen! Familjens lilla släkthus utanför Grebbestad i norra bohuslän. Det blir jag o pappa som åker då. Mor kommer två dagar senare och stackars Henrik måste tyvärr jobba hela midsommarhelgen så han och jag åker dit gemensamt om två veckor istället!

 

Håller tummarna för gott väder, men blir det kasst så är det också lugnt. Då ska jag sticka, läsa böcker, lösa korsord, fiska och bara sitta och titta ut över havet tänke jag. I stugan saknas såväl el som rinnande vatten och dessutom är det ofta rätt dålig täckning för mobiltelefoner så det blir helt enkelt en liten elektronisk avgiftning och temponedsaktning. Något som jag tror vi alla behöver då och då! Sen blir det förstås även (minst) en tur in till sportshopen. En gigantisk sportklädesbutik med billiga märkesvaror! Träningsbyxor är redan uppskrivna på inköpslistan!

Dessutom är det otroligt vad man kan hitta på för annat när man inte fastnar och surfar runt lite planlöst eller ser på TV i några timmar.


Lyckad tävlingshelg!

Ja, nu har jag varit hemma i ett par dagar. Hunnit arbeta i fredags för att sedan fira modern o fadern som har fyllt år. I helgen har jag sedan varit och tävlat med Assa på Eidfaxis vårtävling. Stephi som är Jarpurs medryttare var också med och gjorde en strålande tävlingsdebut!

I stilpassen som gick först så var jag o Assa en av de två som lyckades få till båda läggningarna, nedtagningarna och pass däremellan. Något som lönade sig, trots att det inte gick så fort. Gick ut på poäng runt 4.20 men vann ändå!

I femgångsuttagningen var det väldigt jämnt.då nästan alla deltagare fick poäng mellan 4.60 och 5.0. Jag fick 5.0 och låg på en andra plats inför finalerna och Stephi och Jarpur fick 4.70 vilket räckte för en b-final!

Dag nummer två, som för övrigt bestod av ett konstant regnande inleddes tidigt med Stephis B-final. Tack vare en mycket jämn och fin visning så vann de sin final och kvalicificerade sig därmed till A-finalen! Så kul!

Duktiga:



Innan lunch skulle jag rida speedpass. Jag var genomblöt innan jag ens hunnit börja klassen men vi gjorde en hyfsad första ritt med en tid på 10.30. Inför andra försöket kände jag att jag kunde gasa lite mer och satsa, vilket jag också gjorde! 9.17 blev tiden, vilket även är vårt nya personbästa! Det räckte även till en andraplats i klassen.

Vi hade en dryg timme på oss tills det var dags för nästa final. A-final i femgång! Blev lite mindre uppvärmning än vanligt. Alla ryttare drog sig för att sätta sig i sadeln igen efter speedpassen och allt kändes bara kallt och blött. Men som många kanske själva vet så känns det mycket bättre när man väl har börjat rida. Finalen började jämnt, de flesta fick runt 5 för tölt och trav. Martin på Bliki låg dock något högre och i skritten slog Stephi o Jarpur till med några sexor för skritt och gick upp på en andraplats. Passen blev som vanligt det avgörande momentet. Jag har aldrig tidigare fått till alla passläggningar på en hel tävling men denna gång gick det och den sista satt dessutom perfekt! Det gav mig två 6,5 och två 6:or för pass. Det räckte inte för att slå Martins poäng eftersom han också fick till riktigt bra passläggningar, men det räckte väl för en andra plats, och Stephi som fick till alla passläggningarna hon med slog sig in på en tredjeplats, snacka om avancemang! :D

Inga bilder på mig från tävlingen fanns i min kamera, men denna togs dagen innan: Lekte lite på ridbanan i slutet på passet:



Nu har Assa åkt på träningsläger för eventuell visning senare i sommar så jag har hästsommarlov. Men lär väl inte kunna hålla mig från stallet helt ändå!

Hästar o mera hästar!

Lovade ju en ny uppdatering... Det tog längre tid en beräknat pga svårigheter att ta sig in på nätet, men nu så!

I förrgår var vi också på Vorsabaer II. De invigde sitt nya stall och jag fick mig dubbla ridturer. Den första hästen var skimmeln i förra inlägget. (den lille fule...). Hon var otroligt het, såpass att mannen i huset var lite orolig att jag inte skulle kunna rida henne på hemvägen, men det var inga problem om man slappnade av. Bilder på henne finns i mors kamera, men jag akn avslöja att hon var flott, om än mkt travtaktig. =)

Fick mig även en tur på en trevlig fux som gick i alla gångarter men annars inte var något extra. Söt och trevlig bara.

Efter lunch och när vi sagt hejdå till min favorit så begav vi oss mot Leirubakki.



Framme på Leirubakki kikade vi bara lite i Stallet men sedan blev det bara att umgås och äta middag. Mycket trevligt! Morgonen efter (igår) var det hästar på förmiddagen och Reykjavík på eftermiddagen. Vi fick bland annat se Fylking riden och sedan fick jag testa henne lite. Vi äger henne till hälften och hon är precis som Björg e Gellir. Mycket flott femåring som just nu är rätt passtaktig i tölten, men som har enormt fina rörelser. Idag var jag ute en lite längre runda på henne och hon var väldigt positiv och hade ett härligt lynne!



Igår red jag även en annan häftig häst! Säger bara "wow, vilken trav!". Tölten är inte klar än men det kommer bli en liten stjärna! Vi har även spanat in alla söta hästar i hagarna och hunnit bada i Haetta Pottin, härligt!



Imorgon blir det hemfärd, en resa som lär ta större delen av dagen då vi måste mellanlanda i Oslo...

Island - nu är vi här!

Ja, nu är vi här! Landade vid lunchtid igår och begav oss in till Reykjavík. Vi var tvugna att mellanlanda i Oslo eftersom vi flög med SAS, så resan tog längre tid än vanligt. Här sitter jag och väntar på att plan nr två ska gå!



Vi hade ingen karta och irrade som vanligt runt ett tag innan vi hittade till Jon och hans fru. Han är sadelmakare och hade enormt mycket arbete men vi kunde göra lite beställningar och de bjöd som vanligt på en fantastisk fika. Två olika tårtor som de skaffat från bageriet. Galet, men gott!

Natten tillbringade vi på Vorsabae II där Indjáni är född och fortfarande bor. De har under dagen flyttat hästarna från vinterhagen till sommarhagen och samtidigt sorterat ut ett stort gäng som ska in på träning i sommar.



Indjáni såg fin ut, även om han var rätt smal. Han är rätt nyligen kastrerad och tar sig inte riktigt tid att beta eftersom han vill vakta flocken så mycket. Men eftersom han är en del hanterad på grund av att han stod på stall hela förra vintern så var han väldigt lugn och trygg med människor.





Det hade även kommit två föl under natten. Detta är det ena. En liten hingst efter Segull frá Vorsabae II och alla ni som är färgexperter kan tycka att det är intressant: Mamman verkar ju vara silvergulbrun och pappan är svart konstantskimmel. Inte helt klart vad denna lille kan visa alltså. ;) Men söt var han...



Kommer kanske med mer uppdateringar imorgon. Kameran är i alla fall med hela tiden och i högsta hugg. imorgon kanske jag kan få stilla lite ridabstinens också. Blev halvt om halvt lovad en tur på ett litet fult sto med kass exteriör. Jag å mor blev båda förtjusta i henne, hon var så ful så att hon blev söt, men är tydligen är rätt flott.






Sommarlov!

Nu har jag officiellt sommarlov efter några veckor av hektiskt mycket pluggande, en del jobbande och dömande och allmänt mycket att göra.

Innebär:

- Ska bli bättre på att blogga
- Kommer hinna njuta av ledighet
- Ska läsa massa bra böcker
- Åker till Island imorgon!!


Skrev klart det sista på den sista inlämningen i förmiddags. Har packat, förtidsröstat och precis hällt i mig en smoothie. Nu blir det ett sista gympass innan resan, kan behövas med tanke på all god mat det brukar bjudas på... :)

Tar med mig datorn så kommer visa lite bilder och sånt här också!

RSS 2.0