Frisk luft

Dagen började med ridkurs! Superkul att hinna med det igen. Blev inte något under min praktikperiod vilket innebär att det var två och en halv månad sedan sist. Vi fick träna på att rida med böjning i hals o bål utan att tappa ut ytter bakben, i både skritt och tölt och övergångar däremellan. Lossnade fint i slutet och då kändes det riktigt bra!

När jag inte red satt jag inne i huset och passade på att skriva lite på den stora mängden skolarbete som fortfarande finns kvar. Men jag hann även med att leka lite med deras jättestudsmatta som fanns i trädgården. Första gången jag testat en sån och det var SUPERKUL! :D

Nu är jag lite småfrusen efter att ha spenderat ett par timmar på sjön. Det blev picknick och lite rejsande, kul, men kyligt!

Stressar runt!

Ni får ursäkta att det är lite ont om inlägg här för tillfället, men det känns som jag har fullt upp med att avsluta allt som krävs inför våren....

Förra veckan efter visningen så gjorde jag i alla fall min sista praktikvecka, så nu känns det som att livet kan börja återgå till något mer normal hastighet, utan ett antal timmar spenderandes i lokaltrafiken vareviga dag. Såväl träning som hästar som hem o sambo har fått mindre tid än normalt, inte minst med tanke på att våren, som vanligt, är fylld med hästaktiviteter.

Nu ska ni inte tro att det är lugnt och stilla bara för att praktiken är slut, nej, det är ju nu alla rapporter ska författas. Men om ca två veckor så är det helt klart och då är det sommarlov!

Sen får jag ju erkänna att helgen som gick ägnades åt helt andra saker än plugg. Var iväg till Vallholt, som är en liten islandshästförening i västerbotten och dömde en tävling. Precis som sist hade jag sällskap dit med Malin S och på morgonen när vi ska börja döma kommer även domare 3, Jenny, dit. Det var en otroligt rolig helg med lagom många (få) ekipage för att hjärnan ska orka med ordentligt; 28 stycken... Tävlingen slutade vid tretiden på lördagen och då fanns det tid för såväl lite läsande, bastubadande och träning innan ryttarmiddagen. Denna ryttarmiddag hade alltså dubbelt så mycket gäster som det var ekipage och det var en otroligt härlig stämning där alla sedan sover över i bygdegården. Vi domare slapp dock sovsalarna och fick sova i vävstolsrummet istället, mycket tacksamt då rytttare är något mer morgonpigga. Vi får inte heller glömma att påpeka att maten var fantastisk. En gigantisk buffé med massa goda pajer, lasagner, röror och sallader och på det en hel del efterrätt. Tror att alla kände sig mer än mätta när kvällen var slut!

Söndagen kan man ju tänka sig skulle gå fort med tanke på antalet ekipage, men njae, det var inte mycket jobb, men klubben hade en härlig inställning till att alla skulle få chansen att rida finaler, så även i grenar som bara hade tre startande så genomfördes det finaler, och grenarna var många eftersom det var både öppna och lätta klasser!

Sammanfattningsvis en härlig och rolig helg som dessutom bjöd på toppenväder. Jag fick till och med chansen att blända omgivningen med mina vita ben då jag för första gången i år kunde gå i shorts!

Totalpoängen?

Insåg att jag hade glömt att skriva totalpoängen: Den blev i alla fall 7,76. Får även bidra med några ridbilder:

Visningshelg!

Hemma igen efter visningen. Vaggeryd var ju målet. Björg skulle äntligen visas!

Det var extremt spännande innan exteriörbedömningen och vi hade inte bestämt vad vi skulle göra med henne efter visningen när vi åkte dit. Exteriörbedömningen resulterade i 8.05, vilket är riktigt bra! Det hon hade sämst på var benställning och man och svans. Men både hals/manke/bog och proportioner gav rejält med poäng!

Lagom till ridvisningen började molnen hopa sig över banan och vi hörde åskmuller i bakgrunden. Mycket riktigt, lagom tills att det blir Björgs tur så öppnar sig himmelen. Det VRÄKER ner regn, mullrar och blåser och blixtrar. Björg och Magnús (som visade henne) visade dock en otrolig kämparglöd och stretade på genom ovädret och lyckades dessutom, mot alla odds, skrapa ihop finfina siffror: Det blev åttor rakt igenom förutom skritten som slutade på 8,5. Nu är hon ju fyrgångare vilket gör att hon förstås inte fick några passpoäng, så totalpoängen blev lägre, men är fortfarande riktigt bra!

Öppna visningen var kul att se, men det blev tyvärr inga fler höjningar. Nu är hon åter på Brösarpsgården och ska på dejt med en av deras nya hingstar! Hon behövde helt klart en vila och hennes psyke var antagligen på bristningsgränsen. Visst, jag var riktigt sugen på att satsa på att tävla henne, men samtidigt har jag inte orken att hålla igång henne å Assa samtidigt...

En bild exteriört till att börja med :

Hemma igen!

Är åter hemma efter fyra härliga dagar i Åre!

Jag o Madde var uppe och hälsade på Anna över helgen. Anna pluggar däruppe så det var ett tag sedan vi sågs alla tre och det har varit en riktigt mysig helg. Inte så aktiv dock i och med att Anna oturligt nog att brutit ett ben, men otroligt soft ändå. Jag hade visserligen smått ångest av att vara så nära (öppna) skidbackar utan att åka nåt. Samtidigt så fick jag höra att föret var uselt så det var kanske lika bra att låta bli, och sedan bli besviken.

Men vi har legat och solat på altanen, otroligt häftigt att kunna ligga lättklädd o svettas i solen när det är snö på topparna omkring. Blev även att se på wakeboardtävlingar på torget i byn (ja, de hade byggt upp tre små bassänger som det trixades för fullt i, farligt värre..) , kika på valborgseld, grilla och spela kubb. Dricka lite vin med fler folk från Annas klass och ha det allmänt trevligt.

Kände mig dessutom otroligt produktiv på tåget när jag utnyttjade min dators två timmars batteritid maximalt och därmed fick gjort en hel del på min hemtenta. Enda jobbiga var att tåget hem var närmare två timmar sent. Trasigt tåg, så inget SJ direkt kunde påverka kanske, men drygt värre. Tur att pappa kunde ställa upp och hämta på stationen och att jag också kunde få lite sovmorgon idag....

RSS 2.0