Som student är man ALDRIG ledig, eller?

Känns som att jag kommer att bli expert på att multitaska. Blir ridkurs för Hinni imorgon, ska bli superkul för Assa går bättre för varje gång. På Fredag är det dock en uppsatsdeadline som gäller så jag kommer att vara rätt så stressad över det med om man säger så...

Nu är jag klar för idag och ska sätta mig o se på Idol. Greys börjar ju idag med har jag förstått. Det är en TV-serie jag verkligen gillar men eftersom jag bara har sett till ungefär halva säsong 3 (kom ifatt USA och sen blev det paus där, och sen tappade jag rutinen) så känns det sådär kul... Får ta och se hela serien någon gång i framtiden när jag faktiskt förhoppningsvis kommer att ha ett liv bestående av såväl "ledigt" som "jobba". Eller så kanske jag borde bli bättre på att ge mig själv ledigt?

Egentligen är det ju så man måste göra, men jag har ofta en rätt lång startsträcka, även om jag vet att det vore mycket, mycket bättre för mig att skaffa en rutin att 8-5 jobba seriöst, för att sedan faktiskt vara ledig. Menmen, nu är det snart klart! Kan inte beskriva hur mycket jag längtar! Jag kanske kommer känna mig helt vilsen sen dock, har trots allt pluggat mer eller mindre utan uppehåll sedan jag var sju.

Måndagsfunderingar

Ett välbehövligt avslut på en ytterst stillasittande dag blev det när jag var nere på gymmet och dansade loss! Body Jam är ett sätt att få upp pulsen hyfsat mycket utan att det känns som träning. Perfekt de dagar man inte är så superpeppad innan. Har inte tränat på alldeles för länge och som vanligt känner jag att det är så skönt! Nu när hösten kommer ska jag se till att skapa lite mer rutin. Combat är ju alltid så fullbokat nu när det inte är lika många pass av det, så där hinner jag sällan boka in mig tyvärr.

Annars känns det som dagen mest har bestått av läsande. Jag håller fortfarande på att läser in mig på teori kring mitt uppsatsområde och det är lite småsegt, och blir mer o mer stressande. Speciellt som jag imorgon börjar en helt ny kurs i ett annat ämne, jag och dubbla kurser är ingen bra kombo... Ibland undrar jag varför jag gör det här, samtidigt skulle det kännas värdelöst att inte slutföra kursen då jag faktiskt är klar vid jul! Men det är inte roligt någonstans just nu!

Trevlig lunchrast fick jag dock då Carolina kom över och åt lunch! Fördelen med att bo nära är att man kan göra sånt lite spontant!

Annars är mitt största funderande gällande bloggen att jag så gärna skulle vilja spara mitt bloggande för framtiden, men vet inte riktigt hur det skulle gå till? Blogg.se verkar ej ha en sådan funktion...

Jag är ju en sån där nostalgisk person som vill spara både foton och dagböcker, inte minst för att jag när jag blir gammal o grå vill kunna läsa vad jag gjorde och hur jag tänkte "då". Vet inte varför det är så viktigt för mig egentligen, det är ju ändå det förgångna, och det är ändå här och nu som EGENTLIGEN har betydelse. Även om minnen är trevliga också...

Tävlingshelg

En av de få helgerna som jag faktiskt tävlar själv i höst! Annars har det mest varit dömande känns det som. Örnäs Regional är det vi har varit iväg på. Red igår uttagning i femgång och det var för en gångs skulle en härlig känsla! Ni får inte missförstå mig, jag brukar gilla att tävla annars också men ofta på tävlingsbanan blir Assa rätt okontaktbar och vill bara springa fort... Igår kunde jag dock verkligen rida henne! Hon var visserligen lite lång och framtung, men lyssnade och var mjuk och harmonisk hela tiden. Bara en passläggning fungerade men det var tillräckligt för att komma till final, så vi ska snart sätta oss i transporten och åka iväg igen!

Även Stephi på Jarpur var med men där ville tyvärr inte passen funka. De har dock revanchchans i november då det är dags för inomhustävling på Runsten!

Imorse var det tveksamt om vi ens skulle kunna åka idag, vaknade med en horribel huvudvärk. Den har dock ordnat upp sig efter två alvedon och jag känner mig mkt bättre!

Höstdagjämning!

Japp, idag var dagen då vår och höst är lika långa och det känns i luften! Härligt firsk luft även om det fortfarande var rätt varmt. Satt inne och pluggade större delen av dagen. När man ska skriva uppsats innebär det att först och främst Läsa, läsa och läsa lite till. Forskningsrapporter är det som gäller, allt för att komma in i sitt område.

Stallet då? Det gick super!

Vi började med att ta hästarna och rida bort till en närbelägen äng, för att kunna rida lite böjda spår, men komma bort ifrån ridbanan. Jag tog Björg med mig. I början tyckte hon nog: "Tjohej, här finns det ju inga väggar" men sen travade hon på riktigt trevligt. Introducerade henne lite för one-rein-stop övning och det innebar en hel del snurrande innan hon kopplade vad det handlade om. Vågade mig även på två galopper längs kanten på ängen, första gången jag galopperade henne på äng, men hon var riktigt sansad, även om andra vändan blev längre än jag hade tänkt....

Blev en liten uteritt även på Assa. Jag kompletterade tränset med halsringen och skulle börja med att göra lite halter på väg från stallet. Jo, tjena, jag tror jag saknar ledarskapet som krävs eller nåt. Hon sket fullständigt i ringen och mina sitshjälper. Däremot var den effektiv när jag skulle bromsa från galopp och så! Avslutade ridpasset med några vändor i låångsam tölt på den nya grusvägen de har byggt i samband med motorvägsbygget. Första vändan låg hon mest på men andra förberedde jag tölten ordentligt, tänkte att jag var på ridbanan och joggade sedan igång och då funkade det! Det blev en mjuk och avslappnad tölt, som kanske inte var så flashig, men hon lyssnade och höll det tempo jag bad henne om och längde sin hals fint! Då blev det till att sluta snabbt!

Känner mig verkligen inspirerad av kursen i helgen och det är kul! Det enda som känns lite trist är att Björg ska ha fölis, men samtidigt är nog den vilan något som hon bara mår bra utav!

aaah!

En djup utandning kan nu vara på sin plats då jag faktiskt, tro det eller ej, har klarat av höstens första kurs. "Markets organizations and networks" var den spännande titeln... Nu är det "bara" uppsatsskrivande fram till nästa tisdag när nästa kurs drar igång. Den ska handla om konsumentbeteende men under veckan blir det endast uppsatsfokus då det är något som verkligen har hamnat i skymundan den senaste tiden. Bara en sån sak som att jag måste ringa en del samtal, ser inte riktigt fram emot den delen, tror det handlar om att jag är lite rädd för att få nej, då får jag problem nämligen... Och ja, jag vet att det är sjuk irrationellt att skjuta på det, men sådan är människan...

Sista inlämningsuppgiften satt jag ju och skrev under tiden som ridkursen pågick i helgen, och kursen gick nog betydligt bättre än skrivandet! På söndagen fick jag jobba med kommunikation och att skapa en god stämning inför ridpasset med Assa. Hon känner snabbt av humör och är själv snabb på att berätta vad som passar henne och inte så jag måste lära mig att lyssna på henne (något som inte alltid är så lätt...). Kursen gav i alla fall en hel del inspiration och nya verktyg att jobba med inför vintern. Jag ska även tävla nästa helg, men hur det går på den tävlingen känns mindre viktigt, det viktigaste är att jag och Assa får en bra kommunikation på hemmaplan! Det är trots allt man rider mestadels.

Jag tycker också att det är riktigt härligt att vi börjar bli lite fler aktiva i stallet nu! Jag GILLAR den sociala biten och de perioder när jag alltid varit själv i stallet har varit mindre kul tycker jag...

Nu ska jag mysa ner i soffan framför någon highschoolfilm som inte kräver någon som helst tankeverksamhet, lagom bra alltså!
Kursat!

Nej alltså, inte som i konkurs, men har ridit kurs!

Var flera månader sedan sist och hjälp vad kul med ny inspiration! Har ridit Assa båda lektionerna idag och vi har hunnit med att träna både på att trava lugnt, tölta i olika tempon, göra galoppfattningar och one-rein stop. Dvs en hel del saker som vi kan träna på framöver!

Sen har jag inte kunnat kika på övriga ryttare så mycket som jag kunnat önska eftersom jag har en deadline genom skolan 8.30 på måndag morgon. Något som har resulterat i att jag har suttit i ridhuset, med datorn i knäet och haft ett öga på kursen och ett på skärmen. Fick dock en hel del gjort och nu börjar den där inlämningsuppgiften nästan att kännas överkomlig, även om resultatet kanske inte blir riktigt så strålande som jag tänkt mig!

Är dessutom lite smått stressad över magisteruppsatsen som tyvärr inte har rört sig framåt mycket alls. Måste helt klart ta tag i det i veckan. Blir en hel del litteraturjakt samt läsande och förhoppningvis en lyckad formulering av problemet. Vilket är det jag har kört fast på. Illa med uppsats när man inte riktigt vet vad man vill.... Jag är överlag rätt skoltrött faktiskt så försöker peppa mig själv med att det i alla fall går mot slutet nu!

Annars var det inte min dag gällande bilar igår. En bumpad bil på en parkering, samt p-böter. Roligare kan man ju ha det... Slipper dock självrisk då mitt försäkringsbolag istället tillämpar höjd avgift i framtiden. Visst är det lite surt, men kunde bli värre, och skönt för min ekonomi som just nu är lite halvskral.Imorgon är det också ett ridpass som gäller.

Fult!

Skulle kolla upp priser etc för mobilt bredband. Kollade på Tele2:s hemsida. De hade en logga med Bäst i test från PC-för alla. Med texten "vinnare i test - pc för alla har utsett bästa mobila bredbandet, klicka här för att få svaret"

Tele2 räknar troligen med att folk bara ska läsa loggan. Jag klickade också - och skickas då vidare till TRE:s hemsida. Det var alltså Tre som var vinnaren. Något vilseledande marknadsföring av Tele2.

Liten update!

Oj, inte så aktiv uppdatering på sista tiden. Får väl erkänna att jag stressat runt lite för mycket för att orka tänka på att blogga...

Skolan har kommit igång! Fullt ös kan man väl säga. Dels är det magisteruppsatsen som går deltid över hela terminen och nu i början av terminen blir det dessutom två heltidskurser i rad. Vissa dagar känner jag bara för att gräva ner mig men andra dagar känns det bättre. Igår blev det exempelvis en välbehövlig paus från allt plugg då jag o Carolina körde en riktigt rejäl shoppingrunda. Blev ett par nya höststövlar som nu är inne hos skomakaren för modifiering. De var overknee och jag vill ha dem konstant nervikta så han ska fästa dem så, samt mecka bort en rosett som var bak så de blir lite mer stilrena.

Hästarna då? Förra helgen var det tävling med Assa. Blev helt klart blandade resultat. Femgångsuttagningen jag red kändes bara "ta mig härifrån". Sen lyckades jag få till en hyfsad stilpass och kom trea i den grenen på poäng 4.74. Tyvärr inte så snabbt och låga poäng på första läggningen, annars gick det riktigt bra!

På grund av strykningar och uppflyttningar till A-klass så kom jag till b-final i femgången. (Låg efter uttagningen på sjuttonde plats). Slog till med riktigt bra passläggningar i finalen som gjorde att vi där kom tvåa på poäng som låg nära personbästa! Sen så tyckte Assa att det var nog, och speedpassen blev bara galopprejs. Nu får hon vila i veckan och ladda om efter visningar och annat.

Istället försöker jag rida Björg ett par dagar i veckan, så roligt att rida fyrgångare igen, speciellt en sån härlig häst!!

Nu är det Idol i soffan innan jag ska däcka i sängen.  Imorgon får jag äta nybakat bröd innan jag måste bege mig till skolan för att lämna in en skoluppgift. De är inte så moderna att de kan ta emot den via mail nämligen...

Tränat har det inte blivit mkt av den senaste veckan. Körde body jam i måndags men tror jag är lite halvsjuk för det var otroligt tungt, och jag hängde inte alls med. Blir vila, vila denna vecka och så nya tag nästa vecka, då det är nya releaser i bland annat Combat!

Sen så ska jag faktiskt testa att äta kosttillskott i form av rosenrot, ett av de få naturläkemedel som jag har hört är bevisligen effektivt som uppiggande. Jag blir extremt trött på hösten så tänkte att det kan vara värt att prova.

RSS 2.0