Brödexperter?
Det beror på att deg med mycket råg i helt enkelt jäser sämre! Rågmjöl innehåller inte lika mycket gluten som vetemjöl, och det är gluten som gör att brödet jäser. Lästips (t.ex.):
id=48" rel="nofollow">http://www.brodinstitutet.se/index.asp?page=2&aktuelltid=48
Högkvalitativt mjöl innehåller också mer gluten.
Tacktack! Kan alltså bero på att jag tog vanligt vetemjöl istället för fint vetemjöl? Nästa gång blir det lyxmjöl. ;)
Ja ta vetemjöl special, det innehåller mer gluten! :)
Enkla tekakor:
100gr marg,5dl mjölk,1pkt jäst,1tsk salt,1 tsk socker,2 dl vetekli,12 dl vetemjöl. Blanda allt och gör 12 tekakor utan jäsning på plåt med papper. 12-13 cm i diam ungefär. Picka med en sticka/gaffel o låt jäsa 30 min. Grädda 250 gr i 8 min. Pensla med varmt vatten när de kommer ur ugnen. Lägg på galler o svalna.
Lycka till.