Brödexperter?

Jaja, nu behöver jag råd igen. Först och främst måste det vara fel på vår ugn. Brödet var inne 8 minuter och i receptet står det 15-20. Men det hade fått färg och var ej degigt. Däremot så blev andra jäsningen inte så bra som jag hade hoppats och den jäste inget i ugnen, ska det göra det? Tycker att det blev så platt. Men smaken blev ju god ändå!



Kommentarer
Postat av: Erica

Det beror på att deg med mycket råg i helt enkelt jäser sämre! Rågmjöl innehåller inte lika mycket gluten som vetemjöl, och det är gluten som gör att brödet jäser. Lästips (t.ex.):

id=48" rel="nofollow">http://www.brodinstitutet.se/index.asp?page=2&aktuelltid=48

Högkvalitativt mjöl innehåller också mer gluten.

2008-10-13 @ 21:40:28
URL: http://www.cheeserica.com
Postat av: Malin S

Tacktack! Kan alltså bero på att jag tog vanligt vetemjöl istället för fint vetemjöl? Nästa gång blir det lyxmjöl. ;)

2008-10-14 @ 08:22:07
URL: http://draktand.blogg.se/
Postat av: Erica

Ja ta vetemjöl special, det innehåller mer gluten! :)

2008-10-14 @ 20:18:13
URL: http://www.cheeserica.com
Postat av: Helene

Enkla tekakor:

100gr marg,5dl mjölk,1pkt jäst,1tsk salt,1 tsk socker,2 dl vetekli,12 dl vetemjöl. Blanda allt och gör 12 tekakor utan jäsning på plåt med papper. 12-13 cm i diam ungefär. Picka med en sticka/gaffel o låt jäsa 30 min. Grädda 250 gr i 8 min. Pensla med varmt vatten när de kommer ur ugnen. Lägg på galler o svalna.

Lycka till.

2008-10-18 @ 18:19:55
URL: http://sprund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0