Vinterkläder? Check!

Har packat klart nu, bara lunchlåda kvar (maten på arlanda är inte mcyket att hurra för). Jag kollade nyss väderrapporten för kommande veckan. Den stämmer sällan helt men OM den skulle göra det är jag tacksam för mina varma kläder. 12 grader hela veckan och på torsdag skulle det blåsa 17 sekundmeter. = varma och vindtäta kläder är ett måste! Mitt pannband jag hade under snowboardhjälmen i vintras kommer att göra stor nytta här!

Jag kanske återkommer med en rapport ikväll, det är möjligt att vi kan låna någon dator!

Snaart iväg!

Nu har jag snart packat klart. För er som har missat det åker jag alltså till Island i åtta dagar! Tog (som vanligt) längre tid än beräknat att packa då jag måste göra massa annat också. Har till exempel ägnat 20 minuter åt att lägga in mer musik på mobilen nu också. Har ju faktiskt ett par riktigt bra hörlurar och den har dessutom "flightmode", så skönt!

Inlägget inatt blev kanske något flummigt men så var jag också rätt trött då. Nåja, det får det vara värt för det var kul även i efterhand. Svårt att säga vad vi gjorde bara, var mest bara lite virrigt, mycket snackande och vandrande omkring.

Vaknade vid halv elva ungefär och vid 12 kom jag ut till stallet. Där blev det en ridtur på Jarpur som kändes riktigt bra (Malin: Jag tänkte på korsryggen och jäklar vilken galopp han fick då!).  Blev även en tur på en något osäker Björg. Fin var hon i alla fall:



Efter det så blev det ännu ett pump-pass. Fattar inte vad jag ger mig in på för det är lika jobbigt varje gång. Men samtidigt känns det som att det går rätt fort när man väl är igång så det borde ju vara ett tecken på att det är lite roligt också. Kände att jag behövde träna lite för att kompensera för helgens onyttigheter. Middag intogs i hamnen, kycklingspett, tsatsiki o bulgur. Jag o Henrik vandrade neråt strax innan sex och vi mötte massa människor som vi kände. På hemvägen sprang vi även i i Madde som förvånandsvärt nog fortfaramde stod på benen. Hon kom hem samtidigt som mig men har jobbat idag. *puh*

Började alltså packa rätt sent, men nu är det nästan klart! Neccesär och dylikt åker ner imorgon efter frukosten. Vi ska vara på arlanda vid 11-tiden så det är rätt lugnt. Värre på hemresan, då går planet 7 på morgonen från keflaviks flygplats.

I lördags hade jag inte med nån kamera men lite bilder från i fredags när vi hade en gemensam middag på Rotundan nere i hamnen, gänget vid bortre bordet VAR gladare än vad det verkar! ;)




Massa människor:



Efter detta dog min kamera men jag lekte paparazzi med Maddes dito senare under kvällen så håller ni utkik på hennes blogg kan det kanske dyka upp lite fler bilder där...

4.35

Blev väl inte riktigt som planerat.... En liten promenad ner för att kolla på ostindiefararen slutade med att jag kom hem NU. Jag ska iofs ställa om mitt dygn inför islandsresan så det har jag nog lyckats med... Frågan är hur pigg jag kommer vara imorgon när jag ska packa etc? Har varit en rolig natt i alla fall, men nu väntar sängen!

Sönderblåst

Dagen har tillbringats på Häringes ovalbana där det ena stunden blåste och var kallt och i andra stunden var varmt i solen. Lagom trött och sliten är man nu, det tar att vara ute hela dagen och samtigt äta såpass dåligt som man faktiskt gör på tävling. Godis, bullar, toast och korv är vad vi lyckades åstakomma!

Det var  i alla fall roligt på tävlingen och jag var för det mesta rätt ute i mitt dömande även om jag känner att det är vissa saker jag behöver träna mer på! Ibland kan jag tycka att hästar som går rent i takten är passtaktiga och sånt där som kan vara lite småknepigt.


nattrapport

Senare än vad det var tänkt blev det idag. Men det var roligt och mycket skratt blev det!

Efter träningen (som mkt riktigt var jobbig) så käkade vi alla middag i hamnen. Henrik var sedan tyvärr tvungen att åka å jobba men eftersom  det var massa aktiviteter i hamnen så stannade vi kvar en stund. Ostindiefararen kommer imorgon så det var öltält o liveband. Riktigt trevligt med andra ord...

På vägen hem kom vissa (inte jag med andra ord) på att de skulle bada, så hemvägen togs via nicksta. Jag nöjde mig med den fukt jag fick från regnet, det var nog! Jag är en självutnämnd badruka och badar inte om det ej finns starka skäl! Nu borde jag väl försöka sova snart då det är en tävling som väntar tidigt imorgon och jag ska vara ansvarsfull och närvara där hela dagen, men som vanligt är jag rätt pigg efter hemkomst så det blr väl att ligga å läsa en stund eller så!

Godmorgon!

Efter tips från Malin så väntar jag med filmen jag skulle ha sett igår för att läsa boken först. Idag väntar annars en hel drös med aktiviteter.

9.00 plockar jag upp Madde för att åka och rida. Efter stallet åker vi direkt till Haninge för lite shopping och 16.30 väntar min (och Annas) fasa bodypump, på gymmet! Kvällen blir ägnad åt middag med vännerna. När jag ska börja packka vet jag inte riktigt men det löser sig! ;)

Sommar = stickning

Nu ska jag fortsätta med min stickning. Jag påbörjade den för ett år sedan och har inte gjort något på hela vintern. Men nu är det dags igen! Tycker att det är ett rätt trevligt kvällsnöje faktiskt. Henrik ser på fotbollen, kan ju säga att det ska bli rätt skönt att Em snart är slut. Inga vettiga TV-program nån gång nästan. Det enda jag följer nu är reprisen på so you think you can dance (usa 2006) som går varje vardagsmorgon. Trevligt att titta på när man äter frukost och sånt. Fattar inte varför jag missade den skandinaviska versionen, men den kanske inte var lika bra?

Nåväl, nog svamlat om TV. Stickningen är i alla fall på gång. Det ska så småningom bli en kofta och idag blev jag klar med bakstycket, vilket är det absolut segaste partiet! Satsar på att få klart den innan vintern i alla fall!

Fixardag

Oj, vi har varit lediga idag men har ändå haft fullt upp!

Just nu väntar jag på att ett pdf-omvandlarprogram ska installeras på min dator. C-uppsatsen fick ju godkänt häromdagen så då måste vi skicka in den till institutionen som PDF-fil och det gillar inte min dator. Första programmet jag laddade hem lade in en mycket stilig horribel logotype över hela sidan, så jag hoppas mycket på nästa nu!

Annars har vi tagit en sväng till biltema och köpt bilbatteri till Henrik så att hans bil kan starta igen. Det blev även batterier så att vi nu har fungerande fjärrkontroller hemma.

Skulle ju ha reklamerat mina skor från Ellos men den proceduren verkade lagom komplicerad och då jag trots allt tycker om skorna så testade jag att limma istället. Hoppas det håller bara för det blev bra i alla fall!

Sen så insåg jag att kvällen blir sen. Slötittade i tidningen och såg att det ikväll går en Isländsk film på tvåan. 22.25 så får ni hålla utkik efter Reykjavík 101. Har inte sett den men tror att den kan vara rätt bra. Dessutom är det ett lysande tillfälle att öva lite på sin språkförståelse. ;)

Har även varit i stallet och tömkört Björg. Efter måndagens tur när hon vägrade gå själv ut i skogen så tog jag idag och tömkörde åt samma håll. Som tur var gick det mycket bättre! Hon kanske bara hade en dålig dag i måndags?

Semester!

Nu har min (första) semester officiellt börjat!

Okej, jag har visserligen bara jobbat idag sedan midsommar men nu är det 2,5 veckors oavbruten ledighet! Och på måndag väntar Island! Denna bild fick vi från vännerna där, den togs 23:00 på kvällen för några dagar sedan. Det är deras vikingapool som skymtar i framkant. Där planerar jag sitta minst en kväll nästa vecka...




Det som väntar framöver är betalning av räkningar, ringa och skälla på Ellos (skorna jag köpte är redan trasiga) , jobba lite med mitt andra jobb, ta reda på om jag kan göra nåt åt min dator som verkar vara på väg att ge upp helt, rida, träna, packa, kolla på tävlingar (Mökkur sommarlätta), åka till Haninge etc. Så ja... helt ledig kan jag nog inte se mig, men nu ska jag sova!

Eftermiddagen

Mötet idag gick riktigt bra! Kvinnan vi träffade var trevlig och förutom att min dator kraschade mitt i powerpointpresentationen så flöt allt på som det skulle. Nu hade jag varit förutseende nog att även lägga presentationen på ett USB-stick så vi kunde slutföra vad vi skulle ändå. Något som kändes bra! Min uppdragsgivare uppskattade min insats och efteråt passade vi på att diskutera min timlön, eftersom jag nu blir någon slags behovsanställd med diverse olika uppdrag. Vad jag får skriver jag inte hr, men jag är nöjd! Inte för att jag kommer att ge upp mitt andra jobb men en extra inkomst inom något som faktiskt även känns givande att hålla på med är ju aldrig fel.

Hann hem lagom för att träna lite core+bodybalance. Det var ett tag sedan sist och det känns. Ovanligt osmidigt gick det... Nu ska jag pyssla om käre sambon som drabbades av en plötsligt yrselattack. Troligtvis lågt blodtryck, håller tummarna för det i alla fall!


Tidig lunch

Kycklingsallad är ett återkommande menyval för mig just nu. Såå gott med lite avocado, fetaost och solrosfrön!

Skälet till den tidiga lunchen är att jag nu beger mig in till stan för att gå på ett möte. Något som kan bli intressant! Ska även passa på att kolla resultatet på C-uppsatsen så det är lagom nervöst!

Måste bara skryta!

Henrik hade ju med kameran på semestern och efter att vi gjorde allt utom blomman svartvitt  (i övrigt är den inte redigerad alls) så tycker jag att denna bild blev helt underbar! Tyvärr försvinner lite detaljer (som mina fräknar ;p ) vid uppladdningen på bloggen men ni får se den ändå!


Gravidchock?



Nej, inte jag alltså! Men boken jag läste senast hette så. Av Belinda Olsson som annars är krönikör på aftonbladet. Men jag måste tyvärr säga att hon skriver bättre krönikor än böcker. Nu fick jag boken gratis när jag köpte senaste hennes och det är nog ingen jag hade betalat för heller. Men jag ogillar böcker med huvudpersoner som man mest blir irriterad på. Jag tyckte att tjejen det handlade om tog underliga beslut och hade en bitvis rätt kass attityd. Inte lätt att sympatisera med henne då. När boken dessutom tar slut innan ungen ens har ploppat ut så blir det något frustrerande. Nu är det visserligen planerat att vara en triologi men jag anser ändå att arje bok bör få något slags avslut!

Segt!

Vet inte om midsommarhelgen tog hårdare än vad som märktes från början? Känner mig hiskeligt seg o trött. Orkade med att rida tre hästar i stallet med det gick lite långsamt mot slutet. Tröttheten som drabbar en när man kommer ut på ön brukar kallas "källarholms-koman" men visste inte att den brukar hålla i sig till hemkomsten också? Nu har jag lagt upp mer bilder från helgen på facebook. Fortfarande bara ett rätt litet urval. Totalt lyckades jag o Henrik ta säkert 500 kort. Men mycket får man ju sålla i då det är många nästan identiska i hans kamera. Min kamera fick istället agera partykamera, därav urvalet av bilder som blev idag.

Hemma!

Såå, nu har vi kommit hem och även övertalat min dator att starta igen, den var något envis på den fronten måste jag säga. Börjar nästan misstänka virus!

Helgen har, som ni kanske förstått utifrån nedanstående MMS, varit bra! Vi kom ju fram till grebbestad vid sju-tiden på torsdagskvällen. Där träffade vi Tommy, Calle, Emma, Evelina och Robban och satte oss i en sjöbod som var förberedd för fest dagen efter, och T o C spelade lite gitarr medan vi hjälpte till med allsången. Mycket mysigt!



Midsommarafton började mycket blåsigt och med lite skurar. Jag o henrik tog en promenad ut på klipporna och njöt av utsikt och häftiga vågor. Henrik passade dessutom på att leka med sin kamera och fota lite häftiga bilder. Framåt lunchtid blev det äkta midsommarbuffé för stora delar av släkten. Vi försökte räkna hur många som var där men eftersom det varierade lite, det dök upp lite vänner till några kusiner som skulle tälta eller bara var på besök över dagen etc. så räcker det med att konstatera att vi var många!





Framåt kvällen blev det den traditionella brännbollsmatchen vilket alltid är lika roligt. Det är inte ofta man spelar det nu när man inte går i skolan längre! Men det är ju faktiskt riktigt kul, speciellt som åldrarna varierar så enormt. På det blev det sedan lite grillat, påfyllning inför kvällen kan man väl säga. Tanken var att vi skulle förfesta i sjöboden men den var upptagen så vi drev runt lite och visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Vi var väl ungefär 25 ungdomar som hade planer på att ta oss in till grebbestad. Vi hade två småbåtar att dela på, så det kändes lite tight. Något som resulterade i att vi var några som valde att stanna hemma och satsa på utgång dagen efter, på proffsens dag så att säga. ;) Midsommarkvällen avslutades istället med att kusinen satt o spelade gitarr medan vi satt och tittade på havet.





Midsommardagen började lugnt... Sovmorgon och sedan lite läsning och stickning. Jag började på stickningen förra sommaren och har väl inte rört den föränn nu. Det krävs tid för att ta tag i det! Vi hann även med en promenad runt ön, en fotbollsmatch som var allmänt ostrukturerad, bad för frivilliga (inte moi med andra ord) och lite allmänt umgänge med släkten. Många gäster började droppa av allt eftersom dessutom. Efter middag och lite lek med kusinbarnen så var det dags att fixa till sig lite. Tanken var att hinna in till Grebbestad innan fotbollen började så killarna skulle få se matchen. Vi hann in lagom till andra halvlek, som sågs på storbildsskärm utan ljud... Lagom roande, men vad gör man inte? ;) När matchen var slut blev det lite allmänt snack innan partystämningen på stället höjdes med ungefär 300%. Mot slutet var det nästan ihanterbart att dansa, vi mest stod och försökte hålla balansen när folk tryckte på från alla sidor, men det var så kul! Tillbaka på ön blev det några partier kort innan det var dags att sova.





Söndagen blev lugn och vid 12-tiden var det dags att åka hemåt. Men först ett stopp på sportshopen i grebbestad. Köpte en träningstop från puma, ett par mjuka träningsbyxor samt en vindtät fleece. Totalt för 697:- Alltså, helt ok pris!

 

max i karlskoga blir stället för m

MMS

max i karlskoga blir stället för mat på vägen hem!


titta på havet och lyssna på gitar

MMS

titta på havet och lyssna på gitarrspel, värre kan man ha det ;)


glad midsommar från källareholmen!

MMS

glad midsommar från källareholmen!


framme! Nu är det lite umgänge o ö

MMS

framme! Nu är det lite umgänge o öl som väntar! :)


på väg, i de dalsländska skogarna.

MMS

på väg, i de dalsländska skogarna. Det regnar och jag insåg just att regnbyxorna ligger hemma...


Vilsen resväska

Vad gör man då man, samma morgon som man ska packa, inser att den stora bagen är spårlöst borta? ja, jag har valt att packa i flera mindre väskor och kan förhoppningsvis lokalisera MIN väska hos föräldrarna när vi mellanlandar där. Kläderna gick der i min lilla bag, men det gäller ju att få med sig lakan, handduk etc också.

Nu väntar systemet innan vi åker. Ska inte upprepa kusinens misstag från förra året då han trodde det var öppet på midsommarafton! ;)

stora stylingproblem

Imorgon bär det av till Västkusten och Grebbestad för att fira midsommar med stora släkten och lite annat löst folk.

Jag är faktiskt uppriktigt bekymrad över hur jag ska lösa klädseln på midsommar. Efter traditionellt firande på ön ska vi åka båt över havet och sedan gå två km. Sedan är det utgång i grebbestad. Problemet är ju då att klä sig snyggt, lagom varmt,  med sköna skor och dessutom med kläder som tar liten plats eftersom det där med garderober var något som helt saknades sist vi var ute där.  Det stod en stackars klädställning i ett hörn, men det var allt.  Otroligt nog var det bara en i gänget som tappade bort sin jacka det året.

Annars så lyckades jag tajma in ett jubelrop precis när ryssland gjorde sitt andra mål. Loggade nämligen in på fek-hemsidan igen. Och vad ser jag om inte ett VG. Jag har oroat mig för komplettering då arbetet gjordes i all hast och lämnades in en halv vecka försent. Men jag lyckades tydligen övertyga mina lärare om att jag har stenkoll på affärsutveckling. Företaget jag analyserade var dessutom min mors, så jag hade ju minst sagt gjort det enkelt för mig.
 

Dags att röra på sig!

Nu väntar stallet och sedan jobbet. Ska dock sätta mig och göra klart min matlåda först. Det blir kycklingsallad!

Ibland (ofta) är jag för lat för att fixa matlåda till jobbet och då slutar det med att jag går runt och är helt frustrerad och kan inte tänka på annat än vad jag ska kunna äta till middag.

  • Jag gillar inte korv
  • Maten som måste värmas hinner bli kall innan jag ätit den,
  • Yogurht och mackor är inte direkt någon mat
  • Köpe-salladerna är dels rätt osmakande och dessutom så mycket mer onyttiga än vad man kan tro. (över 1000 kcal för en ost och skinksallad - knappast nyttig mat)
Dessutom så har jag utvecklat ett stort behov av grönsaker de senaste månaderna. Tror det hänger ihop med min ökade träningsdos. Tränar man mycket vill man gärna äta nyttigt för att inte sabba allt direkt!

Besatt

Okej, just nu är jag besatt att www.fek.su.se . Jag klickar in där ungefär en gång i halvtimmen för att se om  det har registrerats något resultat i min affärsutvecklingskurs. Lärarna skulle ha rättat arbetena senast idag och sedan måste dessa resultat även registreras och hur lång tid det tar har jag ingen aning om. Jag vill verkligen ha svar innan jag försvinner på midsommarfirande imorgon!

Med tentor brukar man ofta ha ett hum om hur det har gått och dessutom kan man sällan göra något om man inte har klarat sig. Det är bara att förbereda sig inför nästa tenta. Med skriftliga arbeten känns det ofta mycket värre!

Jag som inte ens är en nattuggla!

Varför får jag den briljanta idén att börja fila på en powerpoint presentation mitt i natten? jag är riktigt trött efter att ha jobbat hela dagen. Jag har inte satt mig ner för att lägga upp en ordentlig plan, utan börjar direkt med det "roliga". Problemet är ju att det mest blir rörigt om man gör det i fel ordning, vilket jag alltså gjorde nu. Det känns i alla fall lovande att projektet jag har börjat med trots allt är såpass intressant att jag frivilligt börjar med det. Det kan ha att göra med att det inte är något krav från skolan och att det faktiskt har en verklighetsanknytning.

Det jag alltså gör är att jag ska reda ut hur jag bäst ska kunna presentera en affärsidé så att de nyckelpersoner som krävs för att den ska kunna genomföras, blir positivt inställda och nappar på idén. Jag har alltså fått en i stort sett färdig idé, men som i nuläget är väldigt ostrukturerad så jag ska utifrån den förståelse jag har fått försöka strukturera upp det hela och konkretisera allt!

Nej, nu ska jag verkligen ta tag i detta med att sova så kanske jag kan koncentrera mig lite mer imorgon bitti.

Dagens irritation riktas för övrigt till de föräldrar som utan att tveka köper färgglada sportdrycker som måltidsdryck till sina småbarn. Vad är det för fel på juice, mjölk eller vatten? Istället ska det vara massa socker, färgämnen och annat spännande. Visst, jag kanske inte alltid äter korrekt men jag vill i alla fall att barn ska få chansen att göra det, de gör trots allt inte det aktiva val som vuxna kan göra.

Projekt

Mitt möte idag resulterade i att jag eventuellt har skaffat mig ett litet extrajobb. Jag ska genomföra ett litet projekt åt mannen jag mötte och så får vi se hur det går till att börja med. Det är ett intressant ämne och jag ska dessutom skriva upp hur mycket tid jag jobbar. Ska bli spännande att tillämpa mina kunskaper på något annat än skolprojekt som bara läses av lärare, men känns samtidigt småläskigt.

Har dessutom sänt ut ett mail till de duktiga ungdomar som kom med i klubbens lag som ska åka till Lag-SM. Skickade med ett förslag på vilka grenar de kan rida som jag hoppas att de blir nöjda med!




Dagens stalltur

Hade en smärre motivationsdipp idag när jag kom till stallet. Kändes allmänt segt och det kände säkert jarpur av för han ville inte alls samarbeta. Efter en halvtimmes försök till dressyr på ridbanan gav jag nästan upp. Så fort jag försökte rygga honom det minsta bakåt så bet han bara tag i bettet, körde upp huvudet och vägrade förflytta sig bakåt det minsta. Och ja, han vet precis vad jag ville då han brukar kunna genomföra ryggningar utan några större problem. Lite trav på volt avslutade passet och det gick väl helt ok.

Var därmed inte så värst pigg på att aktivera Björg men jag kände att jag var tvungen till det. Tömkörning stod på schemat och det var ett tag sedan sist då jag ridit och longerat en del den senaste tiden. Hon överraskade mig dock positivt! Följde spåret utan problem. Accepterade förhållningar och svängde på böjda spår och kunde även gå på raka spår när vi vände snett igenom. Något som sist inte fungerade så jättebra. Då blev våra snett igenom snarare serpentiner över diagonalen...

Det är faktiskt väldigt uppiggande att märka hur hästen har utvecklats sedan sist!

Nu väntar möte med en människa som jag eventuellt ska genomföra ett projekt med i höst. Vi får se hur det blir!


Migrän

Ja, jag får ju migrän med jämna mellanrum och idag var det dags igen. Var lite småtrött imorse på grund av lite lite sömn men det var ändå helt okej. Var ute i stallet och löslongerade Björg samt red en sväng med en tjej som från och med nu ska rida Jarpur 1-2 dagar i veckan.

Efter att ha käkat lunch så kom en huvudvärk smygandes. Jag tog två alvedon och passade på att sova lite på soffan. Huvudvärken höll dokc i sig men var inte så farlig så jag sätter mig för att åka till jobbet. I bilen börjar jag så smått kallsvettas och känner mig rätt svag när jag kommer till jobbet. Kollegan hinner som tur var inte ens gå hem innan jag börjar må riktigt illa. Hon kan som tur var stanna kvar ett tag extra och vänta på en annan kollega som hoppar in med kort varsel. Väldigt tacksam att det gick att lösa måste jag säga! Jag blir hämtad på jobbet av min mor och får åka hem till dem för att lägga mig och försöka sova. Inte lätt med huvudvärk och när man samtidigt mår så illa att det inte går att få ner värktabletter samt återkommande frossa. Detta hände vid två-tiden. Jag lyckas till slut slumra till lite och vaknar ordentligt först vid sju-tiden. fter någon timme kände jag mig pigg nog att börja ta mig hemåt. Nu är jag rejält hungrig och ska försöka få i mig något att äta.

Denna attack var inte helt oväntad. Brukar ofta drabbas efter en anspänning och när jag slappnar av. Hade exempelvis ofta migrän efter en skolvecka när jag var liten (dvs betydligt oftare än nu). Vi väntade oss nog allihopa ett anfall igårkväll men när det inte kom så trodde jag att jag hade klarat mig, men tydligen inte.

Söndagsmorgon

Klockan är inte ens åtta och jag är vaken och ska snart åka till stallet! Det kommer kanske en tjej som jag känner förbi vid nio-tiden och då är det väl bäst att vara där kanske. ;)

Gårdagens ungdomsaktivitet gick bra. Jag fick agera speaker, vilket innebar att stå och ropa instruktioner i en megafon. Lite läskigt i början men sedan gick det rätt bra. Det var bara åtta startande också vilket underlättade det hela. Alla verkade i alla fall nöjda och glada, slapp att bli drabbade av regnsskurar och vi fick precis ihop till ett lag.

Middag bestod av grillning för att fira mor och far samt inviga deras nya grill. Det blev väldigt mycket mumsigt på den kan jag ju säga. Allt från grillat kött till grillad vitlök och majskolvar. Glass med jordgubbar tll efterrätt. Vi verkar helt ha skippat tårtor i år, det är jordgubbar som gäller hela tiden och inte mig emot. Både gott och liite nyttigare.

Efterhemkomst blev det snabbdusch och sen på cykel hem till Anna. Där var madde och hon i full gång med att spela TV-spel. Det blev marioparty samt dansmatta. I början lätt, men accelerade snabbt. Sen råkade jag nämna att mina knän gör ont vid vissa övningar när jag tränar Body Balance (tex gå upp i brygga) vilket resulterade i en del gymnastiska övningar.

När Henrik hade slutat jobbet dök han upp så att vi gemensamt kunde cykla ner till Freja. En uteservering på en båt, som är ytterst populär att sitta på under sommarhalvåret. Speciellt nu när de har investerat i ett gäng gosiga filtar. Det blev en hel del skratt då kan vi väl säga, kändes riktigt mysigt!

Nervös

Nävå lite nervös är jag allt. Idag är den där ungdomsaktiviteten som jag tidigare har skrivit om och som jag planerat de senaste månaderna. Det är inte många som ska vara med men jag är ändå lite nervös för att allt ska gå ihop sig. VI har till exempel lite ont om personal så vi får se hur det går sen!


Nyttigheter

Åt en god sallad till middag idag. Mest för att det är så smidigt eftersom man slipper steka/koka något. Färdigrökt kalkon för att få protein, avocado för extra mättnad och sen massa grönsaker! Men det nya är att jag, efter att ha bläddrat lite i Amelia på jobbet, blev inspirerad till en ny vana. Nämligen att strö över solrosfrön och pumpafrön! Riktigt gott och dessutom fullproppat med massa olika nyttigheter.

Nu väntar jag på att Madde och Anna ska komma hit och socialisera en stund. Det blir väl att spela spel eller något! Sen sitter jag och småbläddrar i en ny tidning som heter Chick. Den kommer komma ut i affärer nästa vecka men jag fick ett förhandsexemplar genom jobbet. Kan nog vara en rätt intressant mode-tidning, speciellt till det priset; 25:- .

Mcflurry + Ahlgrens bilar

Den kombinationen var väl sådär halvlyckad kan jag väl påstå efter dagens testande. Sötsliskig och artificiell smak. Men gillar man ahlgrens bilar mer än vad jag gör så duger den väl! Dessutom känns det som att behållaren har minskat i storlek, kan det stämma?

Mjukglassen jag åt på förmiddagen var i alla fall betydligt godare. Och ja, det blev en hel del glass idag alltså... Jag skulle kunna leva på glass känns det som!

Tur att man tränar en del också! Combat blev det idag igen och efter en pratstund med Madde lovade jag att posta en av mina favoriter från nuvarande passet:





Inte riktigt min vanliga musikstil, men på träningen är den grymt bra!

Extreme makeover

Hittade av en slump sidan taaz.com igår. Där kan man ladda upp kort och sedan både sminka och fixa nya frisyrer på sig själv. Eftersom jag planerar att gå till frisören snart så tänkte jag att det kunde vara smart. Nu blev det väl inte så många frisyrer som verkligen skulle passa i verkligheten, men kul var det! Jag börjar med att visa orginalet och sen får ni väl avgöra vilken av frisyrerna som blev bäst!







Kvällstidningar goes fjortis?

Det är väldigt svårt att undvika den fotbollsmani som råder i landet just nu. Helt galet vad folk kan gå in i det där... Var ovanilgt lugnt på jobbet ikväll. Jag trodde att det var på grund av regnet, men en kund kommenterade att det troligtvis var lugnt på grund av just fotbollen. Om dessa kvällar bli så mycket mer populära kanske man borde passa på att utkräva lite OB-tillägg?

En sak som man också märker är hur kvällstidningarnas rubriksättare har fått nån slags inspiration av det fjortisspråk som i alla fall förr, användes en hel del på communities såsom lunarstorm. Och jo, jag VET att detta överanvändande av bokstaven Z egentligen kommer sig på grund av nån slags hyllning till en viss Zlatan. Men det stör inte mindre för det, speciellt inte när samma typ av ordlek förekommer på båda tidningarna, och dessutom har förekommit många gånger innan. Variation tack!


Årets första smultron!

MMS

Årets första smultron!


Pyssel

Ägnat morgonen åt att slutföra lite smycken. Har inte öppnat pärllådan på några månader men nu var det dags igen! Suddig bild blev det, men lite kanske syns? ;) Det är ialla fall två par örhängen och ett armband. Armbandet lagade jag bara medan örhängena kom till nu!


Bildbevisen

Jaha, här kommer bildbevisen från vår lilla ridtur förut idag! (på grund av strul med blogg.se så får ni nöja er med två!)








Redo!

Nu är jag redo och väntar på att Henrik ska komma hem när som helst. Han har ju varit i göteborg den senaste veckan! Har dagen till ära städat här hemma också. Eller ja, jag har nu när skolan slutat fått den energi som krävs för att ta tag i sådant. I vilket fall så känns det härligt att det är någorlunda fräscht i hemmet nu!

Hade en härlig förmiddag i skogen också! Ridturen med Madde blev längre än planerat så vi var borta i nästan två timmar. Red till Muskan så hästarna fick doppa hovarna också. Bildbevis kommer kanske senare...!

Spännande!

Ska till Island i slutet på Juni för att bland annat kolla på Landsmót. Något som kan vara rätt kul, men nyss blev det plötsligt betydligt mer spännande då jag fick veta att Frida som vi känner och som jag faktiskt lärde rida en gång i tiden har kvalificerat sig dit! Så nu måste vi ju vara hejarklack eller nåt. Jätteroligt ju!

Själv ska jag ut till stallet nu och irrra runt i skogarna med Madde! Blir nog bra!

Osmidigt

Jag är verkligen ovig. Satt och stretchade lite på tävlingen i helgen samtidigt som jag körde nån mental träning (och min mor passar på att ta kort). Jag kan alltså inte få fram överkroppen längre än såhär om jag sitter med raka ben. Jag pressar alltså den framåt med hjälp av händerna när bilden tas. Böjer jag på ryggen blir det något bättre men mina muskler på baksidan av låren är ohjälpligt korta!


Jag kanske lika gärna ska ge upp min smidighetsträning och bara gå på combat? Jag avskyr att vara dålig på något och detta går ju inte ens att påverka på kort sikt!


Shoppat!

Ja, var ju på jakt efter en sport-BH. Inte lätt kan jag säga. Men sprang in en runda på lindex och de hade fått in nya sen jag var där sist så det blev en sådan här:




Snygg och skön var den i alla fall. Den är alltså vändbar så man även kan ha den helsvart om man vill ha lite variation. Funktionen får testas närmare på träningen ikväll. Nu blir det att lägga sig på balkongen och läsa i solen en stund!

Bokat o klart!

Nu är resan till källareholmen i augusti bokad o klar!  2:a augusti bär det av för två veckor på sommarstället. Dessutom ska Madde o Anna hänga med också, kommer att bli grymt!

  På väg mot ön i båt kan det se ut såhär:
 


Underbar utsikt mot havet!




Nervös väntan

Det är vad som väntar nu!

Klickade precis på send för att maila in mitt arbete i affärsutveckling. Detta innbär dock att jag nu officiellt tar sommarlov! Jag kan ändå inte göra något föränn jag får betyg, oavsett om det innebär komplettering eller ett godkänt sådant...

Inte ett arbete jag är sådär jättestolt över. Känns väl inte jättevetenskapligt direkt menmen. Jag har ju i alla fall utnyttjat litteraturen hyfsat så vi fårt hoppas att de anser att det duger. Annars får jag väl göra om det till hösten.


Hemmafixare

Har plockat fram min händiga sida och fixat badrumshandfatet nu på morgonen.  Vattnet har runnit undan i väldigt långsam takt och det visade sig ju finnas en väldigt självklar anledning till det när allt äckel som fanns i rören kom fram. Jag tänkte egentligen försöka ta reda på om det fanns något medel som man kunde hälla i för att rensa ut men efter att ha googlat lite hittade jag denna guide. Så det blev att skruva lite, rensa ordentligt och sen skruva fast igen. Otroligt nog så funkade det utmärkt!

Nu ska jag fixa klart min uppsats och maila in. Ska även hinna med en tur på stan och göra lite små ärenden. =)

redo för hemfärd! En bra dag, femg

MMS

redo för hemfärd! En bra dag, femgång gick helt ok med 5.52 men med svårt motstånd blev det en 10onde plats.


Update

Nu har jag startat datorn och sitter på hotellrummet. Kan förstå om mms:et jag skickade förut verkade något kryptiskt men jag känner mig lite trött och allmänt borta idag. Finalen jag skulle ha ridit blev inställd, då det hände en allvarlig olycka i finalen före. Det gjorde att alla följande finaler ställdes in och istället genomförs imorgon!

Vad som hände var att A o Nitro gick omkull i sin första passläggning och A blev liggandes medvetslös en bra stund, men han vakna till innan sjukvårdspersonal och ambulanssjukvårdare till slut kom dit. Det blev Ambulans till närliggande sjukhus och jag håller alla tummarna för att han mår bra! Ingen vet riktigt vad som hände men det verkar vara en blandning av en lös bana och en häst som kom i obalans. Vissa ryttare valde att åka hem idag och strunta i finaler, andra resonerar mer som så att vi ju ofta rider på betydligt sämre underlag än detta. Inför morgondagen kommer de banansvariga i alla fall sladda och välta banan mellan varje final för att i alla fall den ska vara bra.

Allt detta har väl gjort att man inte känner sig peppad till 100% inför morgondagen, men man får väl se det som ett träningstillfälle om inte annat... Jag red även stilpass idag vid lunch, men då blev det en fin raka i korsgalopp och därmed en diskning.

Sen så är man lagom sönderbränd av solen. Misstolka mig inte, jag älskar sommaren och värme, men när man bränner sig ordentligt trots solskyddsfaktor 25 så är det mindre kul...

allmänt trött och sliten efter lån

MMS

allmänt trött och sliten efter lång dag som blev lite annorlunda än planerat...


skogspromenad efter tävlingsdag! 5

MMS

skogspromenad efter tävlingsdag! 5.4 i femgång vilket betyder b-final imorgon!


Speedpackning

Det är vad jag ska syssla med nu. Har dock varit en effektiv dag!

Blev i stort sett klart med arbetet. Ska läsa igenom och korrigera småfel men kan skicka in det under helgen eller i början på nästa vecka.

Har ridit igenom Jarpur och badat honom

Red lektion för Malin S på Assa. Hon var lite bånglig till och från men på slutet kändes det riktigt bra. Hon blir så stark ibland bara...

Red även några varv på Björg som nu börjar lära sig det där att följa spåret.

Har packat in utrustningen i transporten!

Nu packa, sen till gymmet och träna och sen ut till föräldrarna igen!

Tur att man vet vad man ska ha med sig på en tävlingsplats. Shorts o linnen, solskydd, solglasögon och nåt snyggt att ha på kvällen om det blir nån trevlig aktivitet då.

Plugg o musik (eller pluggmusik?)

Sitter och filar på mitt lilla projekt som i alla fall har vuxit nån sida sen i morse. Jag vet att man inte ska räkna arbetet i kvantitet men i just denna situation blir det nog så. Inte det arbete som jag blir mest stolt över heller kanske.

Nåja, för att kunna plugga så lyssnar jag samtidigt på musik. En artist jag har lyssnat massor på de senaste åren, utan att tröttna, är Damien Rice. Massor med känsla och perfekt musik när man ska ta det lugnt. I denna video sjunger han "the blowers daughter" som äver är soundtrack till den fantastikt bra filmen "closer" (med bland annat Jude Law och Julia Roberts).



Enjoy!

Tomt!

Det känns riktigt tomt här hemma nu faktiskt! Henrik åkte till Göteborg i måndags och är borta till på Tisdag nästa vecka. Nu ska jag visserligen bort i helgen men annars hade det nog känts ännu värre.

Tanken var dessutom att jag skulle ha pluggat nu på kvällen efter jobbet men det var nog att ta vatten över huvudet. Det är inte bara lägenheten som känns  tom, min hjärna ekar också rätt bra för tillfället. Lika bra att lägga sig kanske?

Sommarlov!

Nåja, officiellt i alla fall. Teoretisk sett så har jag ett extremt arbete framför mig med en uppsats som ska in så fort som möjligt.

Vi hade i vilket fall som helst slutseminarie idag. Att gå fram där och framför klassen genomföra en icke förberedd opponering gick väl sådär. Vi hade inte alls snackat ihop oss innan och det blev rätt rörigt.

Våra opponenter hade i stort sett bara ett klagomål och det var på en rubriksättning som de ansåg kunde tas bort. Dvs, inget viktigt och absolut inget som egentligen är väsentligt för uppsatsen som helhet. Vi får bara hoppas att lärarna håller med. De ska nämligen börja med genomläsning nu och om två veckor så får vi besked om hur det gick. Är det godkänt så får vi skicka in den i pdf format + en utskriven kopia. Efter det så får vi ut betyget. *puh*

Nu är nästa steg att fixa en lämplig matlåda samt att käka lunch för sen är det jobba som gäller ikväll. Det känns faktiskt inte alls så jobbigt förutom det faktum att jag borde göra en del andra grejer.

Imorgon ska jag:

- skriva så mycket som möjligt på uppsats
- reda ut var vi ska ha lag-sm uttagning, skriva ryttarbrev, ev avboka en bana etc
- Rida Jarpur o Björg och rida lektion för Malin S på Assa.
- Packa inför tävlingen, ska till strömsholm fre - sön och tävla Jarpur där!
- Har bokat in mig på Body Combat, men det lär bli tight att hinna med



I eftermiddag tänker jag på Fredde & Sofia i göteborg som, med kort varsel, gifter sig idag. Grattis!

Motivationsdipp

Ska opponera/ge utlåtande till den uppsats som vi opponerade på för någon månad sedan imorgon. Jag har visserligen läst den men inte mycket mer än så. C-uppsatsen känns ju rätt omotiverad måste jag säga! Är lite galet med ett slutseminarie där lärarna själva inte läst uppsatserna, då gör man det enkelt för sig!

Ska vara i stan kl 9 så räknar med låånga bilköer och att åka från nynäs strax efter 7. Tur att jag vet en gratisparkering i stan. Anledningen till att jag för ovanlighetens skull tänkte bli bilburen är det faktum att jag dumt nog jobbar kväll imorgon. Lär kännas lite tungt...

Nu har jag ägnat närmare en timma åt att föra in alla anmälda till lag-SM uttagningen, som jag ordnar med Vallfari, i ett dokument. Det är 10 anmälda så det lär bli en rätt kort uttagningsdag. Kan nog bli rätt trevligt och opretantiöst! :) Gillar när det blir lite lagom lättsamt!



dagens lunch!

MMS

dagens lunch!


Mmmmemory

Var inne och tävlade i memory veckorevyn.se. Jag tyckte jag var riktigt bra men egentligen var jag nog rätt kass. kanske försöker igen senare. Vinsten är trots allt ett SPA-besök. Något jag inte skulle tacka nej till direkt. Fast å andra sidan skulle jag nog klättra på väggarna efte en timme på spa-et så det kanske inte är bra att jag vinner ändå.

Vilka poäng får ni? Jag fick 860

En god morgon?

Plugg, stall och lite träning som väntar idag. Börjar även bli sugen på att få hem lite skön sommarmusik. Men just nu står det rätt still. Vilka är era favoritlåtar just nu?

Bästa med musik är ju just att man kan lyssna samtidigt som man gör annat. Har annars ägnat morgonen åt att fila på uppsats som skickas in när jag har skrivit klart detta inlägg. Man kan visserligen bearbeta det hur mycket som helst men nu får det duga. Har dessutom surfat runt lite och hamnade till slut på Linda Rosings blogg. Helt galet vad elaka folk kan bli när de kan gömma sig bakom en anonym fasad. Är helt förvånad över att hon fortfarande bloggar, jag hade gett upp för länge sen.

Det elakaste jag varit med om var en som kommenterade min stavning av något ord när jag bloggade för några år sedan, inte riktigt samma sak. ;)






Dags att fira?

Nu är det så att vi, efter några dagars hårt arbete, är i stort sett klara med vår uppsats! Imorgon klockan 10.00 ska den mailas till opponenterna. Så nu är det bara finputsning kvar!

Det känns riktigt bra! Visst finns det en oro att examinatorerna ska tycka att analys och slutsatser bara består av en massa dravel och låta oss göra om allt. Men förhoppningsvis så ska det gå bra. Det känns faktiskt rätt bra, men det är ju svårt att veta vad de förväntar sig.

Att jag har ett arbete som egentligen ska in senast torsdag är något jag får lägga fokus på imorgon. Har fått lite uppskov på den som tur är så har runt en vecka på mig så det kanske löser sig det med.

Min huvudvärk jag drogs med vid lunch satt för övrigt i mer eller mindre fram tills jag gick och tränade. Efter det är den borta!

*testing*

MMS

testar att skicka inlägg från mobilen och visar vad jag sitter o stirrar på större delen av tiden...

 

edit: det funkar! Nu kommer det dyka upp mer rapporter från verkligheten framöver!

 

 


Why me?

Jag har klarat mig från huvudvärk ett bra tag nu, men idag har det kommit smygandes under förmiddagen. Riktigt jobbigt. Antar att det är för att jag slappnar av då sommarlovet närmar sig, men då jag har ett annat arbete som inte ens är halvfärdigt har jag verkligen inte tid att ha så ont i huvudet att jag måste gå och lägga mig...

Jag vill njuta i solen, inte sitta inne och ha ont!




Skumma människor och social osäkerhet

Jahapp, jobbade idag och det är alltid lika intressant. Idag fick jag en smärre utskällning av en kvinna för att inte hennes favoritkorv var färdig. Hon muttrade en del och skulle då minsann inte ha drickan heller. Allt för att man inte vill riskera att sälja halvfärdiga korvar som kan orsaka matförgiftning.

Nåja, hade det varit i början på min tid på jobbet så hade jag känt mig knäckt större delen av dagen och gått och tänkt på massa bra svarsrepliker etc. Men numera så har jag lärt mig att rycka på axlarna åt det hela och njuta av alla trevliga kunder som majoriteten faktiskt är!

Dock kan jag dra lite paralleller till boken som jag nu läser. Fick den av Elisabeth i födelsedagspresent och skulle egentligen vänta till sommarlovet men man kan ju inte läsa c-uppsats som kvällslektyr så det fick bli den. ;)

Huvudkaraktären i denna bok har i alla fall grymt dåligt självförtroende och utplånar nästan sin egen pesonlighet för att passa in i skolan. Hon är rädd för att göra bort sig, umgås med "fel" människor, och lägger mycket tid på att tänka på vad andra tänker om henne. Detta är något som jag kan känna igen mig i. Inte alltid, men ibland så kan jag bli sjukt blyg och väldigt osäker på vad jag ska säga. Jag är en såndär person som vill att alla ska tycka om mig, även om jag vet att världen inte fungerar riktigt så. Att inleda samtal med ytliga bekanta gör jag ytterst sällan. Prata går bra, när de väl visat att de vill prata med mig, men att inleda samtalet, det är svårt! Genom såna där otrevliga människor jag möter i jobbet har jag åtminstone lärt mig att hantera att de inte tycker om mig. Men där förenklas det ju även av att jag inte riktigt ses som en person, utan snarare som en representant för yrket.

Annars är ju problemet är ju att jag antagligen inte är ensam om detta vilket gör att man antagligen går miste om en hel del sköna bekantskaper. Dessutom kan en sådan osäkerhet lätt uppfattas som en överlägsenhet. Hur är det för er? Kan ni prata med "vem som helst" om "vad som helst?"



RSS 2.0