Jet-lag?

Jag känner mig fortfarande helt jet-laggad på mornarna efter tidsomställningen. Min kropp är otroligt känslig för sånt och det är alltid lite jobbigt i ett par dagar. Speciellt nu när jag går upp 5.30 varje dag. Det skulle vara helt omöjligt för mig att klara av att resa kortare resor till andra tidszoner eller att jobba skift...

Nåja, dagens positiva är ju helt klart att jag för första gången i år kände en riktig vårkänsla! Härligt, härligt!




Träningstopp!

Söndagen har varit ofantlig lugn måste jag säga.

Vi kom rätt sent igår, från en mycket trevlig fest! Led dock lite med Carolina som trots att hon var nyopererad  och hade  ont kämpade på och var värdinna nästan hela kvällen! Men det var förhoppningsvis värt det ;)

Dagen har ägnats åt promenad, storhandlande och det blev även ett träningspass. Blev ett litet alkoholintag under gårdagskvällen och jag kände mig lite småseg under större delen av dagen. Vi tog oss dock iväg till gymmet, och väl där så var det inte så många på passet. Dvs: mer utrymme för oss! Trots segheten tidigare under dagen så var det länge sedan träningen kändes så bra! Kom igång rejält och orkade verkligen köra på hela passet! Så härligt att vara igång igen. Nu blri det inte mycket gym den kommande veckan. Kommer bara hinna rida så det är därför jag har kört på lite etxra hårt under helgen!

En bra dag som bara blir bättre!

Åh, underbara lördag! Ska iväg på fest om någon timme och detta är nog första gången på länge som, jag verkligen kan fixa iordning mig i lugn och ro. Brukar annars ha jobbat innan, ridit och sen kastat mig hem, in i duschen och knappt hinna sminka mig. Nu har jag målat naglar, fönat (!) håret och har bara make-upen kvar) och det är riktigt skönt att bara ta det lugnt. Laddar även med kaffe för att chocka kroppen lite lagom med koffein inför kvällen, kan behövas om man ska orka dansa.

Är faktiskt grymt danssugen nu och jag o Henrik poppar låtar av varierat slag för fullt. Vi har inte riktigt samma musiksmak så det är en salig blandning!

Dagen började bra med combat! Körde även förra helgen men då kändes kroppen inte riktigt fräsch när jag väl kom dit, men idag kändes det bättre och det är ett otroligt bra sätt att kick-starta dagen på. Lunch och sen iväg till stallet. Först ville inte bilen starta (igen!) men efter lite meckande så har det löst sig. Det som strular är alltså startspärren som finns på Saab av årsmodell -96. Är något som ska förhindra tjuvkoppling men den förhindrar även mig att starta min egen bil. frustrerande värre!   


Hemmatid, en bristvara

Hemmatid känns som nåt rätt unikt just nu. Det är åka hemifrån tidigt och sedan långa dagar för att komma hem lagom till läggdags. Antingen tar hemfärden vägen via stallet eller som idag via en kvällskurs på universitetet. Nu ska man väl kunna slappna av och ha egentid och så även när man är ensam på tåg etc. Men det är något annat att verkligen kunna sjunka ner i sin egen soffa och bara slappna av. Nu ska jag sova och sedan är det bara en fredag kvar innan det är helg, något som ska bli otroligt härligt!

Grejen är att jag blir såhär extremt trött även en dag som denna, när det känns som att jag inte har gjort så mycket. Men det har jag nog när jag tänker efter:

Åkte hemifrån vid åtta, träffade Elisabeth på tåget så vi fick oss en mysig pratstund när vi ändå skulle in till stan båda två. Till praktikplatsen, väl där blev det kaffedrickande, räknande på mina elevers uppgifter (så jag har koll innan jag låter dem räkna) och sedan ett par timmars halvaktivt läsande av engelsk kurslitteratur till kvällskursen. Paus för lunch samt allmänna diskussioner i lärarrummet. Vid två följde jag med en annan lärare till konstutställning! Liljevalchs vårsalong. Väldigt intressant att gå omkring där faktiskt! Men det är helt otroligt vad dyra vissa konstverk är. Vissa saker var vackra men vissa saker fattar jag inte att folk vill ha i sina hem faktiskt.

Efter utställningengick färden till lärarhögskolan där jag sålde en bok och åt medhavd middag. Träffar läraren som sätter igång oss innan vi får grupparbeta på egen hand. Vi trodde folk skulle redovisa idag, annars hade vi kunnat skippa detta, men sånt är livet och vi fick en del gjort på grupparbetet. Gav upp strax innan åtta; mot pendeln, plocka en stockholms city som jag plöjde igenom halva resan. Andra halvan ägnades åt lite pill på datorn.

Hemma strax innan 22, plockade undan lite i köket, kollade mailen och nu väntar min säng!


Ombesiktning!

Min gamla saab gick inte igenom besiktningen som var idag. Inte helt oväntat kanske men gissa vad de gjorde nedslag på? Handbromsen! Visst, den är usel, men jag trodde faktiskt inte att en usel handbroms var tillräckligt skäl för ombesiktning. Men det är kanske bara jag som aldrig använder handbroms? Ja, man ska lägga i bromsen när man parkerar, men nu är det så att jag kör saab, och då kan man inte få ur nyckeln om man inte först lägger i backen. Det i sig gör att bilen inte kan röra sig och därmed blir handbromsen icke nödvändig.

Tur att jag har en sambo som är schysst och ställer upp med att både köra in bilen på besiktning och reparation. Hade jag varit själv hade det ju varit en omöjlighet så långa dagar hemifrån som jag har just nu. Kom hem strax efter 21.00 idag, gick hemifrån strax efter 07.00. Har visserligen hunnit med en lång dag på praktiken och ett ridpass på Assa, men ja, man är slut när dagen är det...

Stilla måndag

Är inte helt fräsch i kroppen än, det är bara att konstatera. Smet iväg o tränade igår för att jag kände mig frisk men tji fick jag, idag känns det värre igen. Efter att ha kommit hem, lagat mat och fått i sig den så sitter jag nu i soffan, med datorn i knät och tar det lugnt. Det borde vara hur mysigt som helst. Istället får jag nästan en klump i magen av stress över att jag inte gör något. Jag har verkligen stora problem med att slappna av och måste lära mig att det är OK att göra ingenting. Eller kanske snarare att man faktiskt gör något, även när man "bara" surfar eller ser på TV.

Såna här kvällar brukar jag ju annars ha en massa skol-måsten i bakgrunden men jag försöker vara duktig och lämna kvar alla skolgrejer i skolan och vara ledig när jag kommer hem och det har fungerat relativt bra faktiskt, vilket är otroligt skönt. Jag arbetar trots allt effektivt på pendeln i alla fall en timme om dagen förutom när jag sitter i skolan och det får räcka just nu känns det som.

Nu är det en kopp te och nåt skoj program på SVTplay som hägrar. Underbart att man kan titta på TV på nätet och slippa anpassningen till TV-tablån.

Skönt med helg!

Nu är det helg igen och denna helg mår jag betydligt bättre än förra helgen då jag var däckad i förkylning. Är fortfarande lite småförkyld men det är betydligt bättre!

Igår var jag lite småknäckt efter en totalt kaotisk lektion men nu har jag fått distans till detta. Det gäller ju att inse att jag är på utbildning och att en lektion bara är en lektion. Det är dock en brist i själva utbildningen att vi knappt går igenom någon som helst konflikthantering. Det är verkligen något som skulle behövas.

Idag har jag varit och ridit. Pressat med Assa på banan och vägen i nästan en timme och det kändes riktigt bra på slutet, speciellt som det inte blev något sken hemåt när jag red på vägen. =)

Bättringsväg

Jag tror min kur med ingefära och honung i varmvatten gjorde min förkylning lite bättre. Drack det både igårkväll och till frukost och mår något bättre idag. Kunde i alla fall hålla lektion utan att snörvla konstant, även om jag lät något sliten. Vilka är era bästa huskurer vid förkylning? Förutom att vila då, jag vet att det är det bästa! Men får göra det mer i helgen...

Imorgon ska nämligen min lärare komma och observera när jag håller lektion... Har inte riktigt hunnit bli nervös än, men det lär vara jobbigt imorgon. Ska ju introducera ett helt nytt moment och det gör det hela lite mer komplicerat. Men å andra sidan, han kan inte kräva så mycket när jag bara varit ute på praktiken i tre veckor, det är faktiskt inte så många lektioner alls.

Hemvägen så mötte jag pappa inne i stan och vi åkte till stallet först. Blev en lugn tur i skogen. Barbacka på Assa är faktiskt helt perfekt, hennes rygg är som gjord för det. Hon fick traska på och jag fick lite frisk luft, så det var en bra deal! Barbacka på henne är dock inte att rekommendera om man ska rida någon annanstan än i skogen pga de problem med bromsen som vi tidvis har.

Nu ska jag käka middag och sen är det mys i soffan med en tidning och ev lite film senare också. Alldeles lagom efter en sånhär dag när man är lite sliten med andra ord!

Note to myself: Ridning är också träning!

Okej, varför ser man aldrig ridning som träning när man är ryttare? Alltså, som förkyld ska man ju absolut inte träna, något jag håller rätt hårt på. Men att hoppa upp på hästen och rida, det gör vi ofta. Jag gör det i alla fall, och jag vet många med mig. Ska dock i framtiden lära mig att inse att det inte är någon bra idé att rida lektion dunderförkyld, man får liksom inte ut maximalt av kursen då... Visst, en sak att åka lite häst i skogen, men att arbeta... njae...

Som tur var kunde Malin hoppa upp och rida Assa på slutet så att hon fick springa lite mer aktivt också, för mina reflexer var i slow motion och jag blev helt enkelt rätt ofokuserad...

Måndagen - fortfarande rätt förkyld

Blev en ipren till frukost för att jag skulle palla ta mig till praktiken idag. Ville inte sjukskriva mig samma morgon, inte när min handledare var bortrest så att jag skulle få ta lektioner själv. Nåja, det gick helt bra, kändes dock som mer kvalitet än kvantitet på lektionerna med tanke på att jag var klar när bara 2/3 av lektionen hade gått. Menmen, bättre det än att det blir för långt. De blev bara glada av att sluta lite tidigare tror jag. Sen att jag kom på mer saker att ta upp EFTER att lektionen var avklarad var väl lite småsurt, men det är sånt som händer....

Satt kvar nån timme efter lunch innan jag begav mig hemåt. Har kommit på att om arbetsdatorn (har en lånedator från praktikplatsen) är fulladdad håller den i c:a en timme, vilket betyder att jag kan arbeta rätt effektivt på tåget. Skönt!

Väl hemma var dagens projekt att veckohandla och göra matsedel. Vår veckohandling denna vecka hamnade på under 700:- vilket jag tycker är otroligt bra! Det är alltså, frukost, lunch o middag för två personer eftersom vi tar matlådor med oss också. Idag testade vi att göra kyckling i jordnötssås och det blev faktiskt riktigt gott! Min favoriträtt från Thaimaten så det är kul att kunna laga det hemma!

Nu sitter jag uppkrypen i soffan men en filt, halsen gör ont, har feber till och från och är allmänt snuvig så imorgon stannar jag hemma. Hade jag fått göra i vilket fall tack vare handledarens frånvaro, men det känns som tur att det blev så just nu kan jag säga.


Mattips vid förkylning!

Köpte hem en färdig Keldasoppa sist jag var och handlade. Kyckling curry hette den och det fungerade utmärkt att äta tillsammans med lite tinade räkor som jag hade i frysen. Alla starka kryddor o vitlök rensade även upp halsen lite, skönt! Det och lite bröd med philadelphiaost blev lagom lunch idag, mums!

Dagen tillbringas alltså i soffan och som vanligt blir jag lagom stressad av att inte göra något, men jag övar mig... Har dessutom en del jobb kvar att göra.

Typiskt

Typiskt att jag går och drar på mig en förkylning nu när det är helg. Jag satt så sent som igår och var glad över att mitt immunförsvar verkar ha varit så starkt, men nu så sitter jag med halsont och lite feber till och från. Segt! Var o tränade och kände mig lite halvseg och sedan blev det värre. Är väl allt stressande kring praktiken som gör sitt. Känns som det är en miljon saker att förbereda och då har jag fortfarande inte börjat att fokusera på den analys av praktiken som båda mina ämneslärare vill ha, en per ämne förstås...

Var i alla fall en skön kväll. Elisabeth kom och höll mig sällskap . Henrik avvek ju vid halv 10 för att jobba så vi satt och såg melodifestivalen i lugn och ro och suckade lite lagom över att Operapop  går hem så i stugorna. vad händer liksom? Jaja, det är Alcazar som kommer att få igång mig på dansgolvet i sommar, det är i alla fall klart! Nåja, får väl vara glad över att EMD inte tog hem det hela. Glatt och trallvänligt, javisst! Men vinnare av melodifestivalen? Njae...

Sov sött allihopa!

Helg!

Nu är det helg! Lite pluggande väntar men också träning och soff-slappande. Pluggandet ska jag försöka ta tag i under dagen idag så att jag kan ha lite ledigt resten av helgen. Det är som en nyutexaminerad lärare sa till mig: "jag jobbar nog en 60 timmar/vecka nu första året" och det kan jag förstå. Har man inte undervisat innan så krävs mycket mer förberedelser.

Det var riktigt skönt att få sova ut i morse men det märks att jag var van att gå upp tidigt... Halv åtta när Henrik kom hem från jobbet så vaknade jag pigg och nöjd och så fick vi äta frukost tillsammans!
 


Livstecken!

Oj, jag känner att det inte har blivit mycket skrivet här på senaste tiden men jag lever och mår bra så nu vet ni det!

Planerar lektioner i skolan för fullt och det är skönt att jag får en del gjort när jag sitter där. Men det är krävande att tillbringa så mycket tid i lokaltrafiken som jag trots allt gör. Ser fram emot en lugn och stillsam helg som jag ska försöka klara mig igenom utan att plugga för mycket.

Var i alla fall i stallet idag också och det var riktigt inspirerande att rida, trots snömodd och mörker. Kändes som att Clinicen gav lite ny inspiration faktiskt!

Nu väntar sängen och en ny arbetsdag imorgon! Jag får visserligen inte lön men jag har nog inte varit mycket närmare ett riktigt heltidsjobb än nu, om man inte räknar in alla år på macken, men detta måste jag säga är lite mer stimulerande för hjärnan...

Måste släppa lite kontroll

Ååh, helgen har varit full av hästar och inspirerande fakta! Vi var ju på Clinic och det kändes riktigt givande och gav mycket inspiration. Nu blev jag dock lite lagom stressad då jag satte mig för att kolla mailen och då fick veta att jag redan imorgon ska hålla lektion i Psykologi, något som jag faktiskt inte hade räknat med. Strax är det sovdags men innan dess måste jag kolla igenom en del grejer som jag inte hade tänkt ta föränn framöver i veckan. Känns som att jag måste bli bättre på improvisation om jag ska överleva läraryrket på lång sikt. Just nu vill jag helst minutplanera lektioner, det skulle kännas bäst, även om jag vet att sånt är helt omöjligt.

Slut i hjärnan

Min hjärna är helt slut! Nu ger jag den helg ett tag... Höll i två lektioner i rad idag som kändes helt ok och det var skönt att jag var förberedd. Nu är jag inte redo för nästa veckas lektioner men det får lösa sig.

Tänkte mest bara säga att jag har överlevt slutet på veckan. Har renskrivit allt kladd som jag skrivit i mitt block under dessa dagar. Så fort jag får lektionsidéer, när jag läser i  min kurslitteratur etc så kladdar jag ner det i mitt stackars block, men nu är här ordning!

Helgen kommer att tillbringas på strömsholm. Clinic med islandshästtema hela helgen! "från embryo till A-final" är temat så det kommer att handla om både avel och träning, spännande!

Har dessutom genomgått en utseendemässig förändring idag: Skulle färga hårrötterna och blev impulsiv så nu är mitt hår mer åt det bruna hållet. Den röda färgen lyser dock igenom på sina ställen men det blir nog bra. Svårt att se innan det har torkat men än sålänge är jag nöjd!

Första lektionen avklarad!

Okej, hållt min första lektion idag. Just nu är det mycket och det blir mer. Imorgon ska jag hålla i en lektion samt själv ha prov på kvällen. Men det sistnämnda känner jag att jag har koll på nu, men har å andra sidan ägnat större delen av kvällen åt plugg. Undantaget en timmes underbar träning! Det är helt otroligt vad skönt det är att komma ifrån och verkligen bara köra järnet och rensa hjärnan!

Undervisningen då?

Svårast: Att få tiden att gå, jag hade tänkt att allt skulle ta längre tid och det är även vad jag har fått höra av mina handledare. "man hinner sällan det man tänkt". Jodå, jag hann med två lektioner i en och har nu inte bestämt vad som då ska göras på nästa lektion... Stora problem med andra ord, det är nu jag känner vissa brister i mina ämneskunskaper.

Lättast: Pratande inför klassen var inga större problem. Kan dock bero på att gruppen är minimal, men jag bara körde på.



"Har jag kommit till bowlinghallen?"

Det var 10 år sedan bowlinghallen i denna stad bytte telefonnummer men vi drabbas fortfarande av felringningar med jämna mellanrum. Det är helt otroligt. Både privatpersoner som ska boka bowling och telemarketingföretag som vill prata med alla ifrån marknadsföringsansvarige till ekonomichefen. Det är väl det som är nackdelen med att vi valde ett hyfsat lätt nummer antar jag...

Modefunderingar från en icke-kvällsmänniska

Jag har insett att jag inte är en kvällsmänniska och ännu mindre nu när jag gick upp innan sex imorse. Ska sova NU efter att ha surfar runt på ellos.se alldeles för länge. Är i behöv av ny vårjacka och har svårt att bestämma mig för om jag ska satsa på en jeansjacka, eller en skinnjacka. Jeans känns visserligen mer vårigt så det blir nog en sådan, men inte än. En lagom figurnära i ljust jeanstyg är dock målet. Det ska vara lite lagom slitet med andra ord. Får hoppas det inte blir för mycket till jeanskjol bara, för isåfall blir det nog att satsa på nåt annat.... Måste se om jag ska ha nåt mer innan jag beställer, så att jag sparar in på ev frakt men det blir nog att hålla lite på slantarna. Klänningar och t-shirts har jag som tur är en hel del schyssta. Vårskor blir ju även det ett stort problem. Vill inte ha sneakers eller platta ballerinas, och snart blir det ju en aningens för varmt med stövlar. Stora problem såhär på kvällskvisten, men det känns ju faktiskt som att man måste se över sin garderob lite extra nu när man ska stå framför klasser och undervisa hela dagarna. Jag känner att jag vill ha kläder som jag trivs i, som är snygga men som inte är alltför ungdomliga. Jag är trots allt bara några år äldre än eleverna och det är inte så värst kul att misstas för en elev i alla lägen (även om det iofs skulle medföra gratis mat i lunchmatsalen..)

Var ju för örvigt på praktiken idag. Ingen egen undervisning dock utan hängde mest med min handledare. Ska börja fundera över lektionsupplägg i psykologi imorgon och på onsdag har jag min första egna lektion, nervöst värre!





Söndagskväll

Håller på å fixar en del här hemma nu. Eller vid dator rättare sagt. För över filer till USB-minne inför skolan. För över filer till extrafilm för att jag så småningom ska kunna beställa lite fotoböcker därifrån. Måste även bestämma vad jag ska ha på mig imorgon och kolla upp när tågen går. Imorgon är det nämligen praktikdags igen och det känns som att jag vill ha klart så mycket som möjligt tills dess. Ska i skolan fundera mer över examinationsformer och sådant, men annars känner jag mig faktiskt rätt redo, skönt!

Dagen har gett mig en hel del frisk luft också i form av ridkurs. Det kändes helt okej men kursen i torsdags var faktiskt mer givande. Fick dock en övning med mig som jag kan använda för att förbereda passläggningar och det kändes bra!


RSS 2.0