Ridlektionen!

hmm, hade lite för ont i magen förut för att skriva om det som var fokus för dagen. Nämligen ridningen. Idag var det kursdags igen, och det kändes verkligen bra!

Nu har övergångarna mellan tölt och skritt börjat sitta allt bättre, men Assa har istället börja slå en del med huvudet i snabba ryck, så för att få bort det fick jag fokusera på att ha en jämn energi och att hon inte ska hamna bakom hand. Eftermiddagslektionen gick åt att pressa henne lite utöver hennes förmåga, ta henne ur hennes "comfort zone" som ridläraren uttryckte det. Målet är en ren och avslappnad tölt i mellantempo, där jag rider fram henne i mellantempot och inte släpper fram henne. Stor skillnad det där! I början var det en hel del passtakt, styvhet och rollningar men mot slutet lossnade hon fint och det är något vi kan fortsätta att jobba med hemma!

Sen att hon är en underbar häst att ta med sig på såna här aktiviteter skadar ju inte. Traskar rakt in i transporten och står sedan stilla så jag kan både lasta i och ur själv om det skulle behövas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0