Chokladtryffel
Nja, den var sådär. Smaken är mums men jag tycker att det är helt omöjligt att rulla tryffel. Tanken var att rulla dem till kulor och doppa dem i ljus choklad men gav upp den idén när dte bara blev en sås av allt... Hällde upp hälften i ischokladformar istället, som sedan fick ljus choklad som ett lock...
Nåja receptet:
koka upp 1 dl vispgrädde
ta av plattan och smält 200 gr mörk choklad i grädden
tillför 1,5 msk countreau
Rör till en slät smet och häll upp i formar eller i en vid burk. Väljer du det senare alternativet så skär sedan bitarna i rutor när det har stelnat.
Nåja receptet:
koka upp 1 dl vispgrädde
ta av plattan och smält 200 gr mörk choklad i grädden
tillför 1,5 msk countreau
Rör till en slät smet och häll upp i formar eller i en vid burk. Väljer du det senare alternativet så skär sedan bitarna i rutor när det har stelnat.
Kommentarer
Trackback