Pyssligt!

Hemma igen! Bilresan gick bra även om det blev lite svärande över galna bilförare som håller på att orsaka olyckor då de ej ser sig för...

Har varit riktigt händig nu på kvällen och sytt om mina träningsbyxor. De är rätt stora i storleken men med en getingmidja. Så ser inte jag ut, vilket gör att jag har fått en klämd mage varje gång jag har tränat. Det blev att sprätta upp linningen, sprätta bort resåren, sy ihop midjan igen och sedan trä i en ny resår som var något längre. Det blev rätt bra så nu hoppas jag att det blev hållbart också. Det som är bra är att jag sparae en liten öppning i sidan så vill jag ändra resårlängden i framtiden så kommer det vara lätt!

Har även fört in helgens slösande i min kassabok. Håller bättre koll på ekonomin om jag skriver upp vad jag gör av med och med tanke på hur mitt konto ser ut nu så behövs det! CSN-pengarna har fortfarande inte rullat in och det är tur att jag kan leva lite på Henrik...

passtakt? travtakt?

Dessa två frågor är de som man får ställa sig återkommande större delen av denna helgen! Men vi HADE i alla fall tur med vädret och har suttit och tittat på hästar större delen av dagen. Det känns ändå som jag för det mesta är rätt ute. Någon gång var jag väl någon poäng fel men det händer ju även utbildade domare...

Nu är vi på hotellet, jag har duschat och vi ska snart bege oss ut på stan för att käka mat med resten av gänget. Lär bli en del hästsnack kan man ju ana... Min budget har för övrigt redan spruckit då jag tankade för en del pengar och ju måste köpa mat ikväll och imorgon. Men det får lösa sig, fast jag hoppas verkligen att csn är snabba med mina pengar!


SMHI - går de att lita på?

Hur är det? Hur mycket litar ni på vad väderrapporterna säger?

I mina ögon ger det en hint, och just nu hoppas jag att den stämmer. Under helgen ska jag till Himmelstalund i Norrköping för att gå andra delen på domarutbildningen. Enligt vädret ska det bli runt 15 grader och växlande molninghet. Rätt lagom i mina ögon. Bara vi slipper regn så är jag glad!

Packat har jag fortfarande inte gjort, och just nu håller jag mest på att bråka med min dator som är helt hopplös. Låser sig ständigt, trasig CD-läsare och en undersida som håller på att lossna från resten av datorn. Detta är alltså en dator som bara är drygt ett år gammal, vilket är hemskt En dator ska väl hålla längre än så?

Anfallen... av diskmaskinen!

Jo, såhär är det. Vi monterade in vår diskmaskin i botten på skafferiet när vi flyttade hit! Mycket smidigt faktiskt. Ett litet problem är dock att den inte sitter fast i väggen.

I morse när jag skulle leta efter osthyveln så råkade jag missa den viktiga delen att man inte kan dra ut båda hyllorna samtidigt. Resultatet blir att hela maskinen sakta börjar välta framåt. Jag lyckas få tag på själva maskinen men den undre hyllan, fullmatad med tallrikar välter ut över golvet. Något som bland annat resulterade i några trasiga tallrikar. Men jag klarade mig som tur var undan tallriksmassakern.

Annars har jag varit effektiv idag. Föreläsning i skolan, hann rida på förmiddagen och efter föreläsningen så sprang jag runt på stan. Lyckades hitta kurslitteratur jag köpte via internet och sedan avbeställde på grund av lång leveranstid och även införskaffa terminskort som börjar gälla på måndag!

Tillbaka till grundskolan?

Det kändes som det idag. 3 timmar seminarie som ägnades åt presentationer, fotografering och allmänt slappande för att sedan gå över tiden för att läraren skulle hinna med att ge oss instruktioner till nästa gång. Läraren skulle vara duktig och kunna folks namn vilket resulterade i mycket dialoger som dessa: "du då Robban, vad tycker du?" "ehm.. jag heter Rasmus". När man är van vid universitetet där läraren knappt presenterar sig innan han drar igång kan man ju säga att detta var lite... annorlunda.

Verkar i alla fall som att det är ett gäng sköna människor i min grupp, så denna termin kan nog bli rätt kul. Fick tyvärr lägga massa energi på att avbeställa mina betsällda böcker pga för lång leveranstid, jag behöver sakerna nu, helst igår för att vara ärlig...

Tok-pålle!

Blev en liten uteritt på Björg idag! Den hästen håller på att utveckla mer och mer vilja.... Så får hon fick chansen drog hon iväg i trav. Tur att ridsällskapet hade hästar som klarade av hennes inte helt stabila tempo. Men samtidigt får man ju vara glad att hon tänker framåt!

Fick en snygg bild på exteriören också. Hon kan nog bli rätt snygg med lite mer muskler på rätt ställen!


Nu börjar det ordna upp sig!

Ptja, ska alltså till Norrköping nästa helg för att slutföra min domarutbildning. På grund av semester i kombination med en ignorans för hur snabbt tiden faktiskt går så hade jag inte fixat boende. Häromdagen hörde dock Emma av sig. Hon hade också slarvat lite med den detaljen. Nu har vi dock bestämt oss för att lyxa till det och dela på ett hotellrum! Förhoppningsvis till rabattpris som man får tack vare mitt extrajobb. Nån nytta ska man väl ha av att arbetsgivaren är samarbetspartner med en stor hótellkedja? ;)

Sagarna ska tillbringas ute på ett stort fält så håll tummarna för fint väder. De riktiga domarna får ju små bås att sitta i, men sådan tur har ju säkert inte vi!


Massa motion

Mycket träning blev det idag!

Först ridlektion nu på eftermiddagen. Jag red Assa för Malin och mot slutet kändes det riktigt bra! Men man får jobba rejält för att hon ska sluta såsa och jobba. Det som känns svårast nu är att behålla mjukheten i henne även när man pressar på. Blir ju lite av en paradox, men man får väl försöka så gott det går.

Tog även en snabbtur på Jarpur för att kolla av läget på honom. Han har mest blivit riden av massa andra människor senaste tiden. Nu red jag ut och kunde inte riktigt komma åt honom som jag gör på volten men han kändes helt ok. Bland annat så töltade han T2-tölt (på långa tyglar) en lång sträcka, inklusive skarpa kurvor. Kändes skönt då jag hade en period med travtakt, som nu verkar vara borta. Fick även igenom skänkelvikningar över vägen i trav och tölt.

Efter en snabb middag så var det dags för mig att få min träning. Core och Body Balance blev det idag. Ryggen kändes ovanligt svag på coren, fick ont i den när jag körde "plankan" på tå så fick ställa mig på knä istället. Balancen var skön som vanligt och det känns som jag faktiskt har börjat bli en aning smidigare nu. Kommer liiite djupare i tänjningarna i alla fall!

Skolstart - lika givande som alltid

Första dagen i skolan, och jag mindes just hur segt det kan vara på föreläsningar. Men vi ska kanske ta det från början.

Tänkte vara ute i god tid och ta 7.10 bussen från Nynäs, man vet ju aldrig hur vilse man kan bli när man kommer fram till skolan. Är ute i sista sekund och småjoggar ner mot stationen för att sedan se bussen passera utan att svänga in och hämta upp folk. Sovande chaufför eller nåt? Blev att vänta 15 minuter på nästa buss som hade en förare som faktiskt visste vilka stationer som ingick på linjen.

Väl framme på Thorildsplan, med 10 minuter till godo, så var det dock inga problem att hitta rätt. Det var bara att följa strömmen av människor. Trodde kursen jag skulle läsa var nån liten skitkurs, men det är 300 elever som ska gå den. Föreläsningen då? Jo; först gick lärarna igenom exakt samma saker som står på kurshemsidan. Sedan hade vi en två timmar föreläsning med ämnet: introduktion till alla tre forskarna vi ska studera denna kurs, med saker som jag redan har läst i psykologin. Sövande värre! Dessutom med en föreläsare som hade halsont eller något och harklade sig högt och återkommande rakt i micken... 

På vägen hem så strulade det sig med transporten igen... Denna gång inte SL:s fel utan en outbildad pressbyråanställd som inte kunde hitta och ta betalt för en sl-remsa på ett någorlunda effektivt sätt. Fick nöja mig med att se tåget rulla ut från perrongen när jag kom upp på den.

Vuxenpoäng!?

Idag så var jag å Henrik på banken för att lägga om bolånet, hur vuxet kändes inte det? Passade även på att fixa till min telefonbank så jag slipper stå i affärer på semestern och inte kunna betala det jag vill köpa. *been there, done that*

Nåt som är mindre vuxet är väl kanske att jag har skolstart imorgon, visserligen på hög nivå, men nu är det en del av mig som bara längtar till att komma ut i arbetslivet och framförallt få en vettig lön. Fick nog minimumrekord från jobbet denna månad. Som tur är väntas lite extrapengar från extraextrajobbet samt CSN, som jag lyckades fylla i ansökan till idag. Imorrn måste jag införskaffa busskort och bara det lär gräva ett hål i min kassa som är större än vad den tål egentligen...

Håll tummarna för att jag inte går vilse imorgon. Ska till campus Konradsberg, som är något helt nytt för mig! Den ligger tydligen vid Thorildsplan, 10 minuter från T-centralen, så dit tar jag mig nog, men att sedan hitta rätt lokal brukar ju vara ett mindre projekt som inte alltid är så skoj.

Böckerna förresten?

Kursen jag börjar på tisdag heter Didaktik: teorier om lärande

Alla säger att pedagogik mest är flum, men jag tycker ändå att det ska bli rätt kul! Efter allt strul med C-uppsatsen i våras tycker jag att jag förtjänar en lättsam termin. Men vi får väl se senare i höst om det verkligen var så...

Böckerna jag ska läsa i denna kurs och därför har beställt heter:

  • Design för lärande
  • Barnets själsliga utveckling
  • Etnografi i klassrummet
  • Tänkande och språk
Två av dem är äkta gamla klassiker från 60-talet men det är ju alltid populärt att studera "urfäderna". Ännu en klassiker blir det men den lyckades jag fjärrlåna från biblioteket. Ovanstående böcker kostade 779:-, det räcker tycker jag, även om det egentligen är rätt bra pris för fyra böcker.

Söndag = vilodag?

Inte i min värld!

Hela helgen har faktiskt gått i ett rasande tempo. Det började redan i fredags kväll då vi lite snabbt åkte till Trångsund fram och tillbaka för att säga grattis till Erica som hade inflyttnings-/födelsedags-/renoverings-fest. Henrik skulle jobba natt och jag jobba fredag morgon så det blev bara en snabbvisit, dock med god grillad mat innan vi lämnade partyt.

Lördag morgon var det jobb som gällde för mig. Stressade runt lite lagom mycket och försökte vänja mig vad det nya övervakningssystemet om vi numera har. (och som jag idag såg en smitning tack vare... nån nytta gör det!)

En liten ridtur med min far efter jobbet. Jag o Assa red en jättefin pass. Enda problemet var bara att sträckan innan det blev pass var ungefär 50 meter. Lite väl långt om det ska fungera på tävlingsbanan.

Duscha och byta om hos föräldrarna för att sedan bege sig vidare. Nu var Tungelsta/Krigslida målet. Där hade Malin o Pelle nämligen en av sina grymma fester. Kräftskiva denna gång. Nu är inte jag så överförtjust i kräftor så jag valde att grilla kyckling. Tur det, för den alkoholmängd som trots allt slank ner hade inte varit kul på fastande mage kan jag tänka mig. Festandet pågick inpå småtimmarna innan jag kröp ner i min medhavda och uppblåsbara säng. Kändes riktigt lyxigt faktiskt!

Mysig frukost på verandan när alla var lite lagom trötta fick starta söndagsmorgonen. Sen var det dags att åter bege sig till föräldrarnas ställe. De bor så nära jobbet så jag slängde i mig lite fil och mackor och drog åter på mig jobbkläderna för att sedan jobba 14-21. Kan väl sammanfattas med att det var rätt tungt. Kroppen kändes rätt seg o trött. Nu när jag kom hem blev det en varm dusch och sen landade jag i soffan...

... men inte för att vila, utan för att läsa mail, se över ekonomin, beställa kurslitteratur och fixa csn.  Allt är klart utom csn. Deras hemsida hängde sig när jag skulle logga in så det testar jag imorgon istället. Alltid nåt som ska krångla!


Mördarpass

Gymmet blev en riktig genomkörare idag. Jag är fortfarande lite ur form efter semestern och det känns. Core-träningen var riktigt tung och combaten körde massa nya låtar så man dessutom var trvungen att tänka till lite extra. När sista tempolåten nästan är slut hänger sig cd-skivan. Gissa vad som händer då? Jo; de lägger på en ny skiva så det bli 8 minuter tempo extra. Gissa om man är något slut nu.

Ensam hemma ikväll också så middag blev ett hopplock av vad som fanns i kylen. Orkar verkligen inte laga någon mat nu. Lunchen blev i alla fall vettig eftersom jag var på jobbuppdrag och därmed blev bjuden på plantshopen. Vego-lasange, spenatfyllda mördegsplattor, tsatsiki, grönsallad, pastasallad med pesto o fetaost var bara några av godsakerna jag testa från buffén.

Nu ska jag sätta mig och fortsätta läsa Harry Potter. Håller på att läsa igenom serien igen. Just nu inne på bok nummer 4. "goblet of fire". Den började lite segt men nu är den igång, en bok det inte gör så mycket att man vet hur det går. Det är dialogen och berättandet som är det intressanta. Jag hade tänkt mig se filmerna nån gång också, har nog bara sett en eller två...

Amelia - en besvikelse

Jag brukar gilla tidningen amelia. En tidning som har en bra mix av artiklar och jag trodde att de även hade en hälsosam inriktning. När jag läste senaste numret blev jag dock rejält besviken.

Där tipsar de på fullt allvar om en fyradagars flygvärdinnediet där man ska gå ner 3 kg på fyra dagar. Samtidigt skriver de att det mesta man går ner är vatten och att det är lätt att fastna i jojo-bantning. 

Ni kanske undrar vad denna diet bestod av eftersom jag reagerar som jag gör. Ptja, inte mycket, och det är i mina ögon inte konstigt om man går ner vi i vikt när man har ett kalori-intag som måste bli minimalt.

En dag kunde se ut såhär:

Frukost: 1/2 grapefrukt och svart kaffe
Lunch: Grillat kött, haricot verts och tomatjuice
Middag: 2 kokta ägg, haricot verts och en sked osötat äppelmos.

De tipsar även om hur man om man känner sig hungrig ska dricka mycket vatten och ta en promenad istället.

Helt absurt, men vem vet, någon kanske känner för att prova?

Morgonens projekt avklarat!

Något som bestod i att lägga över alla mina bilder från min dator till Henriks. Känns som min dator lär krascha när som helst nämligen. Alla ni som inte säkerhetskopierat era bilder, GÖR det. Så trist att sitta där med sina minnen bortsopade (nåja de finns ju kvar, men foton är ändå en supergrej!) för att ni tänkt "jag tar det en annan gång".


En vanligt tisdag?

Tänker på mitt jobb...  (igen) Tror man måste vara riktigt hårdhudad i längden. Nu har jag visserligen funnits där i snart 4 år men det känns som det bara har blivit fler och fler otrevliga typer. Idag blev jag kallad oförskämd för att jag bad om betalt innan jag gjorde i ordning en kunds mat. "vaddå, tror du inte att jag tänker betala?" fick jag ilsket till svar när jag sa vad det kostade. I min hjärna är den reaktionen i sig ett tecken på att man vanligtvis har nåt fuffens för sig...

Det mest uppiggande var annars att en av de trevligare kunderna noterade mitt frisyrbyte så där fick man sig en liten uppiggande komplimang istället!

Annars så var jag även och red idag. Blev först Björg som fick gå en liten sväng i skogen med mig samt mor på Jarpur som sällskap. Lilla tjejen gick på riktigt fins och enda gången hon tvekade var när det dök upp diken, då fick Jarpur hoppa in och visa vägen.

Red även Assa och där känns det som en liten svacka just nu. Förutom att hon inte gått på två veckor och därmed har fått en riktigt instabil trav så hänger hon sig i handen och mina försök att rida med halsringen är helt lönlösa, då springer hon dit HON vill. Halringsproblematiken är nog det mest knäckande eftsrom jag vet att det GÅR att rida henne så, det är bara jag som inte kan... 

På efterfrågan måste jag förresten bara visa denna bilden, actionbild när det är som bäst! (förövrigt min käre bror som utför detta eleganta hopp)


oaaj

Blev en del träningsvärk idag. Igår blev det dubbelpass på gymmet. Kanske något korkat när man inte tärnat på 2 veckor men combaten hade jag verkligen saknat och de körde igång med body jam efter 3 månaders uppehåll och eftersom det var en ny koreografi så kändes det bra att gå då den är ny för alla.

Sov annars uselt inatt, vaknade säkert fem gånger och drömde massa däremmellan. Lär bli en tung dag idag. Nu väntar nämligen stallet och sedan jobbet. Vet inte än om jag har saknat det så mycket, men ska på något sätt bli skönt och komma tillbaka i rutinerna!

2 veckor i bild...

Två veckor sedan åkte ju jag o tjejerna till källareholmen, där vi mötte upp Henrik, min bror, kusin och liite annat folk. Sommarsemestern kanske inte hade det bästa vädret. Något som vi märkte av när vi skulle ta oss över sjön:En av kvällarna hade vi skaldjurstema, något som jag tror uppskattades ordentligt av vännerna ;) Själv är jag en långsam typ när det gäller att skala räkor, men det var en härlig kväll.
Efter maten svidades det om och gjordes klart för utgång. Blev en massa dans och sånt inne i den stora staden. Intressant att det var sådant drag en vanlig tisdag. Men det är så semestern ska vara!
Nu i veckan så tyckte vi att det var dags för minigolfturnering. Regnet överraskade oss tyvärr efter halva tiden så med 9 hål spelade så vann Henrik. Banan var fantastisk välgjord med teman från trakten. Här sitter pojkarna och njuter på bryggan i grebbestad. ;)


Efter intensiv övertalning så gick jag med på att testa surfingbrädan sista dagen. Min motvilja grundade sig i det faktum att vattnet var kallt, det var fullt med äckliga brännmaneter, det var hyfsad stark vind och jag är rätt kass på surfing. Nu kunde de följa efter och hala in mig i båten efter ett tag. Men efter ett antal vurpor och fighter mot seglet (det är riktigt tungt!) så lyckades jag i alla fall åka några meter. Men styra - det är överkurs!Hemvägen tog jag o Henrik via Göteborg för att närvara på hans systers 30-årsfest! En trevlig tillställning med god mat och trevligt sällskap. Jag fick bland annat träffa flera släktingar jag inte träffat förut. Lyckades även dansa lite, men mesta tiden tillbringades minglandes.Hemresan blev med intercity-tåg. Henrik led lite mer än mig då han har drabbats av ryggskott. Men båda suckade djupt över den snarkande karln i sätet brevid. Inte lätt att få någon ro då. Nu är det snart lunch och sen stallbesök!


Hemma igen!

Rent teoretiskt kom jag visserligen hem igår kväll men då var det bara att satsa på att handla mat, plocka upp och köra den första högen tvätt etc.

Har ägnat morgonen åt att kolla mail, se vilken kurslitteratur jag måste införskaffa och ska snart sätta mig och gå igenom gamla böcker för att se om jag har något som är värt att sälja. Har stort behov av pengar nämligen. Delvis mitt eget fel då det blev en del shopping på semestern. Samtidigt köpte jag faktiskt bara saker jag hade ett behov av: Skor och träningskläder.

Håller tummarna för att jag ska kunna utnyttja det behovet sen också, genom att få plats på nåt pass ikväll. Står i nuläget som reserv på både det ena och det andra.

Återkommer senare med lite mer rapport och bilder!

Avresan närmar sig!

Nu har vi varit o hälsat på Hamingja o Hlín på unghästbetet. Var ju ett par månader sedan sist så det var kul att se hur de har växt på sig. Jag hade bara bilder på Hlín i min kamera, bilder på Hammi har min mor så de kanske dyker upp här efter min semestertripp.

Imorgon bitti åker nämligen jag o tjejerna till Grebbestad! Där möter vi Henrik o sen bär det av ut till ön. Ska bli såå mysigt! Men nu är jag busy. Ska packa, få i mig mat, hänga tvätt, och fixa med lite annat smått. Tänkte bara snabbt visa en Hlín-bild;


På ön saknas både el och vatten, vilket gör att det inte heller finns några datorer inom rimligt avstånd, något som innebär bloggpaus i 2 veckor! Efter det återkommer jag och har förhoppningsvis lite nytt att berätta!

RSS 2.0