Plugga en lördag

Jepp, det är sånt man får göra när man ägnar vardagarna åt att leka i skidbacken (onsdags) och rida kurs (torsdags) men det känns surt ändå. Speciellt när solen skiner ute!

Sitter i soffan omgiven av ekonomiböcker och det känns som om jag ändå minns förvånandsvärt mycket. Jag är rätt förtjust i redovisningens praktiska del eftersom det handlar rätt mycket om att få siffrorna att stämma. Någon jämförde det med att lösa korsord och det tycker jag ju också är rätt kul. Däremot är det lite frustrerande att jag inte har facit till alla övningar så jag vet inte om jag minns rätt alltid. Men det känns som att jag får ihop det i alla fall! Sen gäller det ju att komma på hur man pedagogiskt ska kunna lära ut det, men det blir nästa steg!

Nu ska jag dock packa ihop grejerna och bege mig till föräldrarna. Henrik jobbar natt så jag ska passa på att rida, äta middag  och  spana in melodifestivalens sista delfinal. Är mest nyfiken på Agnes och Sarah Dawn Finer men jag har inte "tjuvlyssnat" på några låtar så vem vet, det kanske blir några andra som överraskar?

Sover kvar där också eftersom det imorgon blir ridkurs igen! Det är lite galet med två kurser samma vecka men det blir ju så när det inte varit något på flera månader...

Dagens nostalgitripp i Spotify: The Moffatts. Någon som minns dem? När alla andra gillade BSB eller Take5 eller nåt annat pojkband så var de mina favoriter. Lättlyssnad pop är väl ett bra sätt att sammanfatta det hela.

Spotify!

Jag lyckades få en inbjudan till spotify för några dagar sedan. Helbra ju! För er som missat vad det är så är det en musiktjänst som man än så länge måste vara online för att kunna lyssna på men som verkligen har all musik man kan komma på. Enda du gör i utbyte är att lyssna på en liten reklamsnutt var 6:e låt eller så.

Mycket smidigt med andra ord!

Kurs!

idag var det kursdags igen och det kändes så otroligt bra på slutet, riktigt kul! Vi arbetade mycket i trav och halter, samt halvhalter för sätet i såväl trav som tölt. Mamma lyckades dessutom fånga oss på bild:

 

 Har fortfarande inget redigeringsprogram så ni får tåla att de är lite ickebeskurna!

Skönt trött!

Är lite lagom trött i hela kroppen nu. Jag pluggar ju till lärare och som sådan så får man ju ha en himla massa lov (och stenhårt arbete däremellan). Nu är vi inte klara lärare än men jag och Sara (en klasskompis) utnyttjade ändå möjligheten till sportlov och besökte idag Flottsbro för att åka lite bräda. Mycket trevligt och trots att vi blev varnade för att det kunde vara mycket folk så var det helt hanterbart. Första timmarna var det ingen kö alls, och sen tog vi en tidig lunch så när vi hade käkat hade alla alla andra tagit lunch.

Däremot kändes backarna som glass mot eftermiddagen. 4 plusgrader istället för utlovade 0-gradigt gör att det blev rätt tungåkt, men fördelen var väl att vi slapp frysa.

Vi spanade även lite på hoppen men insåg att njae, de är för stora och för isiga och ligger dessutom så att alla på hela området ser när man börjar försöka, och det kändes inte optimalt.

Nu försöker jag sitta och knåpa ihop lektionsplanering för lektion nummer 2 i internationell redovisning. Det svåra är att veta hur mycket man kan hinna med. Alltid lika komplicerat!


Hamingja!

Har nu fått två små bilder på min bebishäst tack vare Anna som har häst på samma bete som oss! Hamingja är väl egentligen inte bebis längre utan räknas numera en tvååring. Men i mina ögon är hon fortfarande en plutt! (Ni får tåla att bilden är mörk eftersom jag fortfarande inte har PS)


Fisk kan ju faktiskt vara gott...

Vi åt en riktigt god middag idag! Hade köpt hem billiga fiskfileer som var av torsktyp, dvs vita, smaklösa. ;)

Lägg fisken i ugnsfolie, smöra, på med lime, vitlök och ingefära, knyt ihop och in i ugnen i 30 minuter = Mums!

Dessutom en riktig nyttobomb och det skadar ju inte!
 
Jag har alltså aldrig riktigt gillat fisk, men detta blev bra och det var ju tur. Man ska ju helst äta fisk tre gånger per vecka och det har blivit rätt enformigt och dyrt då jag mest äter lax.... Men nu har jag ingen ursäkt längre!


Stressad

Känner mig just nu otroligt stressad över skolsituationen. Inte direkt medvetet men det märks på att jag sover dåligt och känner mig spänd i hela kroppen. Jag hoppas detta kommer att lätta så snart som jag börjar komma igång mer undervisningen och så, men risken är väl att jag kommer ha svårt att förbereda lektioner men sedan släppa det och lägga det bakom mig...

Den nämnda skolsituationen är alltså att jag nu imorgon ska hålla lektion för min egen klass, och på onsdag nästa vecka ska jag börja undervisa på mina egna lektioner i gymnasiet. Även fast jag inte vet att det är rimligt vill jag ju helst förbereda massa lektioner på en gång. (Att det inte är rimligt beror ju främst på att det är svårt att i förväg att veta hur mycket man hinner med/lektion men jag får väl börja och göra så gott jag kan. )Bildbeviset!

Nu tar hon faktiskt kortare töltsekvenser!

 (ja, Malin, jag vet att det är tölt med 3-stegsstöttefas, men ändå ;) )

Afternoon tea

Jag och Henrik var idag iväg och utnyttjade vårt presentkort på Häringe slotts Afternoon tea. Åh, vad mysigt det var! Nu hade ju vi presentkort, annars kostar det 225:- /person men vill ni göra något lite speciellt nån gång så kan jag ändå rekommendera det. Först och främst är det ju en väldigt häftig miljö att sitta och dricka te i. Sen hade de ett enormt urval av goda tillbehör.

Först och främst fanns det förstås te, (och kaffe) både vanligt earl grey och rött och grönt. Jag saknade att de inte hade fler sorters teer, men å andra sidan hade de 5 sorters scones. Vete, graham och dinkelscones med tillhörande marmeladsorter (men var var apelsinmarmeladen?).  Dessutom ost och chokladscones. Alla scones serverades dessutom varma, mums!

Det fanns även småkakor, olika sorters panacotta, tiramisu, massa frukt och en ostbricka. Tur att man inte gör det här ofta bara, för då skulle man nog rulla fram snart. ;)


UF!

UF står alltså för Ung Företagsamhet och det är ett koncept jag verkligen gillar. Det är alltså det som elever i trean på gymnasiet kan göra som projektarbete. Det innebär att starta ett företag, komma med en affärsidé, sälja, marknadsföra, prissätta och när terminen/läsåret är slut; avveckla och göra bokslut etc.

Idag var jag på den årliga mässan där elever från hela stockholmsregionen kan hyra in sig i varsin monter. Så många bra idéer och duktiga elever! Det var alltifrån välgörenhetsföretag, till företag som importerade USB-minnen (jag köpte ett som var ursnyggt), sålde reflexer, fixade fester eller lagade mat.

Kul att se att vissa verkligen anstränger sig med fina flygblad, reklamskyltar etc. Jag kom även hem med en reflex och en kryddblandning. Men vill även uppmärksamma de som tagit fram sl-kortsficka med tunnelbanesystemet på, enkelt och smart! =)

Nu ska jag och Henrik ta en sväng till Handen tillsammans med Elisabeth för att käka hemgjord pizza och dricka vin hos en annan kompis. :) Blir lugnt alltså! Imorgon väntar en fullspäckad dag med afternoon tea och lite annat.

Trött hjärna vilas upp med TV

Min hjärna är helt slut nu! Och då har jag ändå varit en halvdag i skolan. Upp och äta frukost vid 7 tillsammans med Henrik som kom hem från nattjobbet.

Satte mig sedan och förberedde en powerpointpresentation inför första lektionen i utländsk redovisning. Fastnade med det ett bra tag och är ännu inte klar. Det är inte lätt att lägga upp något på lagom nivå, pedagogiskt och matchat till litteraturen.

Vid tiotiden var det dags att bege sig till pendeln och praktiken. Plockade på vägen upp en civilrättsbok hos Elisabeth. Ägande eftermiddagen åt att auskultera (lärarhögskolespråk för observation) två lektioner, förbereda redovisningskursen och dessutom försöka lägga upp en kursplan för civilrätt. Klockan fyra var det dags att bege sig till lärarhögskolan för några timmars föreläsning. Gav upp när det var en timme kvar och satt och läste lite litteratur inför den kursen på pendeln hemåt.

Nu är skolan lagd bakom mig och jag ska se på TV ett par minuter! Låter just nu Debatt rulla i bakgrunden men det är bara frustrerande. Folk är allmänt oförskämda, både gästerna och programledaren. Har inte sett programmet förut men han är ju verkligen ute för att provocera fram bråk (eller "debatt" då....)

Tacka vet jag "du är vad du äter", "lyxfällan" och "sveriges värsta bilförare" som är de program som jag har spelat in. ;)

Utmaning då?

Madde har utmanat mig: Mina bilder -> 6:e mappen -> 6:e bilden:

*Inser att jag bara har hästbilder på denna dator än sålänge*

Men here we go, bevisen för att Assa inte alltid töltar rent...Jag skickar vidare utmaningen till:

Malin S, Carolina, Emma, Sofie, Stephi och Erica

Ni vet vilka ni är ;)Det har vänt!

Jag kollade upp mitt stora (obs: ironi!) aktiekapital här idag och det har vänt! För någon månad sedan låg jag nästan 100:- back men nu är jag bara minus 10:-, så väntar jag lite till så kanske jag till och med går plus. ;)

Nejdå, men aktier är ju ett långsiktigt sparande och det är så man ska se det. Men faktiskt. Har ni pengar som ni inte behöver i nuläget så är det rätt smart att investera dem i aktier just nu när det är lågkonjunktur. Sen är det ett bra sätt att lära sig lite mer om hur det faktiskt fungerar.

Kriser och skola

Jag har kris! Väskkris! Liten pengar men måste finna den perfekta väskan. En lagom stor väska, med flera stora fack, och som alltså inte bara är en gigantisk "påse" (hellre portföljlook). Rejält ställbart axelband och snygg. Ska rymma såväl dator, några böcker, matlåda och dessutom allt som man annars har i handväskan: Plånbok, mobil, pennor, smink, nycklar, tuggummi etc....

Helt omöjligt att hitta kan jag säga. Ska helst vara i läder, eller i alla fall läderlook men ändå ligga i en överkomlig prisklass`. Har jag för höga krav? Funderar på om second hand är enda lösningen.

Ikväll blev det middag i släkten hemma hos föräldrarna och eftersom jag inte ville att mor och far skulle behöva köra hem mig nu på kvällen (kom hit med bussen direkt ifrån stockholm) så sover jag kvar här. Henrik skulle ändå jobba kväll. Så nu har jag lånat mammas dator och slösurfar lite och äter chokladpraliner.

Imorgon blir det studier hemifrån. Målet är att på kort tid repetera redovisningskursen och påminna mig om lite avskrivningsregler och sånt. Känner mig lite halvt laddad bara måste jag säga..


Skolan då?

Ja, jag ska ju på praktik nu, samt vecka 10-20. Idag var första dagen jag var i skolan och det var inga problem att hitta dit, även om resan tog runt 1,5 timme. Väl framme blev det dock svårare att hitta! Skolan är byggd som en labyrint, säkert mycket modernt för 25 år sedan, när den byggdes och visst, det är häftigt, men otroligt svårt att hitta.

En gullig tjej kunde i alla fall visa mig vägen till min handledares arbetslags rum och den första jag möter där är en av killarna jag läser allmändidaktik med. Skönt att ha nån man känner igen på samma ställe!

Sen kom den mindre roliga överraskningen: När jag pratat lite med min handledare så kommer vi fram till att jag ska få ta hand om två kurser i olika moment. Det ena är civilrätt, alltså rättskunskap och inte företagsekonomi. Det går dock in under de företagsekonomiska ämnena och jag blir behörig att även undervisa i det.  Men i nuläget har jag verkligen ingen som helst aning om vad som ingår i kursen. Känns ju spännande när jag ska undervisa i den om två veckor! Ska även ha hand om redovisning och det känns väl lite mer ok. =)

Psykologin är inte riktigt lika krävande verkar det som. Där kommer det bli mer samarbete med läraren så det känns ju skönt...

Kommer ju i fortsättningen inte skriva så mycket om vad som händer på lektioner och sådant. Det är emot lite sekretesslagar och sådant. Men jag kan säga att det ska bli intressant imorgon eftersom jag hittills inte varit med på några lektioner.


Planerad shopping *2

Okej, vi har varit ekonomiska nu på senaste tiden, trots att vi gjort av med pengar. Tack vare inspiration från Madde satte sig Henrik och skrev veckomatsedel (jag råkade nämna att hon var smart nog att ha det - han nappade direkt) och sen skrev vi inköpslista. Denna matsedel kommer antagligen inte följas till punkt och pricka men det betyder att vi har betydligt mer ingredienser hemma än vad vi vanligtvis har, gör det smarta och storhandlar och dessutom får äta andra maträtter än de helt vanliga. Idag gjorde jag exempelvis Korv Stroganoff som dessutom kommer bli ett antal matlådor. Så skönt! Det känns som att denna planering är extra nödvändig nu när jag ska praktisera så mycket (får berätta mer om första dagen sen).

På vägen hem så sprang jag förbi Lindex också. Upptäckte att de ÄNTLIGEN har slängt fram en vintrig vardagsklänning som jag spanat på sedan december på rea. Blev förstås köp direkt. Har trots allt velat ha denna klänning i tre månader. ;) Den är kanske inte så funktionell i sommar, men det blir ju fler vintrar!

Nu väntar träning!!


Smoothies!

Ska iväg och träna snart och det blir middag först efter träningen. Funderade på vad jag skulle äta nu innan och bestämde mig för att ta fram stavmixern. Så jag gjorde en fin smootie som smakade över förväntan! Har hört ryktas om att min far också experimenterar en del med detta just nu men här är mitt recept:

Kiwismoothie 2 personer

2 kiwi
2 ägg
1 dl mellanmjölk
1 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Mixa lite och drick med njutning! Smoothies är faktiskt riktigt praktiskt, speciellt efterso de går att variera rätt mycket efter vad man har hemma!

Nynäs - enda nackdelen...

Enda nackdelen med att bo i Nynäs är väl helt enkelt när man ska vara någon annanstans. Exempelvis som idag; när jag efter en kul fest med schlagertittande skulle ta mig hem och det tog över två timmar! Visserligen berodde det till en viss del på slarv från min sida som rörde ihop vilken tid jag skulle lämna festen. Eller varför inte när jag ska pendla till Tensta nu i 10 veckor framöver? Lär hinna klara av mycket böcker, och måste skaffa mycket bra musik. Det var otroligt skönt att min mobil kan spela musik kan jag säga, det är lite uppiggande. (Jag tog även några red bull, därav pigghetsgraden denna tid på dygnet)

Nåja, festen var som sagt trevlig! Vi var väl en femton pers som satt och kikade på melodifestivalen och majoriteten suckade högt när det visade sig att Måns och Lilli&Sussi skulle duellera. Jag hejade ju mest på Måns, till skillnad från övriga. =) Men det var ett roligt startfält, men väldigt många mixade stilar så det var svårt att förutsäga vilka som skulle få mest röster. Innan jag åkte (hängde med ett gäng som också skulle in mot centralen) så hann vi även med lite dansande, så som sig bör med andra ord. ;) Jag vet att det figurerade minst en kamera på festen, men de bilderna dyker inte upp här. Ni som har FB kan ju dock spana vidare där....


Det snurrar...

Nej jag är inte yr utan det var mer bildligt talat. Har fullt med begrepp som snurrar runt i hjärnan och har en knepig problematik gällande betygssättning som jag tydligen ska ta ställning till. Det är inte så allmänt känt som det borde vara men dagens gymnasieskola är ju faktiskt målstyrd. Målen är främst av kvalitativ karaktär. Detta på ett sådant sätt att det är  skillnader i elevens tänkande som ska göra grunden för betygssättning. Exemeplvis räcker det inte att kunna rabbla alla minnets delar, man måste även kunna föra ett resoneman om dessa kopplat till verkligheter och visa att man har uppnått en djupare förståelse. Hur lätt är det att bedöma? Vi har helt enkelt ett svårare jobb än förr. Då kunde lärare ställda raka faktafrågor, sätta poäng och sedan bestämma (väldigt godtyckliga) gränser för betygen. Nu sker det fortfarande ute i skolorna idag, men det är enligt dagens system egentligen fel. Men hur avgör man gränser för hur väl eleverna analyserar och helt enkelt tänker, på ett rättssäkert (och alltså rättvist) sätt?

Imorgon ska jag presentera provfrågor på ämnet kognition och dessutom ta ställning till vad som krävs för att få de olika betygen, men jag är ytterst villrådig och vet inte om jag helt enkelt ska ge det beskedet till läraren. 


Varför microsoft?

Varför lägger Microsoft in rena skitprogram på datorerna? Just nu tänker jag främst på paint. Det är ju helt värdelöst och har sett likadant ut i säkert 15 år.

Jag skulle beskära en bild, men funktionen zooma ut fanns inte! Basfunktion kan man ju tycka... Fick som tur hjälp av Malin S så nu har jag fått en fin Assabild:Likaså är ju works också relativt uselt. Nu har jag införskaffat openoffice och jag är bara glad om det kan ge lite konkurrens till microsoft. Antar att deras säkra position på marknaden har fått dem att bli förslappade!

Stöttat lokal verksamhet

Idag när vi åkte hem ifrån stallet så tog vi en sväng förbi Hammersta gårdsbutik. Vi har tänkt göra det hur länge som helst och nu blev det av! Det är alltså kött som är ekologiskt producerat och kommer ifrån lokala gårdar. Vi valde att köpa köttfärs som de hade rea på. De malen den medan man väntar och det kändes väldigt fräscht och fint! Vi brukar av ekonomiska skäl inte köpa finare köttbitar speciellt ofta men vill man göra det så är detta att rekommendera. Priserna är helt i klass med ica, men du får betydligt mer för pengarna.  De säljer även ägg, kryddor, korv och olika grillsåser.

I mars flyttar butiken ner till Nynäshamns centrum så då lär de besökas ännu mer av oss.

hälsa? Vaddå?

Det känns verkligen som om de senaste dagarna inte direkt har bestått av renlevnad.... I fredags blev det alkohol, buffe + mcdolnads, lördag o söndag var jag hyfsad nyttigt, men jag fick knappt nån sömn. Idag blev det otroligt socialt för att vara en vanlig måndag när vi träffade Carolina och Fredrik på kvällen för lite middag. Lyxade till det med vin till maten och mjukglass till efterrätt.

Å andra sidan har jag ont i hela kroppen efter gårdagens urladdning. (Jag hade rätt alltså! ;) )

I morse var jag för övrigt så segt så jag tog mig lite sovmorgon. Det var otroligt skönt och kändes väldigt välbehövligt, speciellt när jag sedan när jag kom till skolan fick höra att det inte gjorde något att jag missade föreläsningen ifråga!


Ojoj...

Lär ha en del träningsvärk imorgon! Efter vinterns förkylning så har jag ju sakta kommit igång med träningen men idag var första gången på nästan två månader som jag körde Body Combat. Det är verkligen mycket, mycket mer krävande än step eller jam rent konditionsmässigt så jag var helt slut när passet var det. Hade även bokat in mig på en timme Body Balance direkt efter och visst, det var skönt, men det blev nästan för jobbigt.

NU ligger jag på soffan. Henrik ska precis åka till jobbet och jag ska kika lite på TV. Ska även sätta in alla stenciler jag fick igår i en pärm samt skriva ut papper som ska lämnas in i morgon. Men sen är det rent slappande i nån timme tänkte jag.

Händelserikt dygn!

Ja, kvällen igår inleddes ju hos Madde i Haninge. Jag o Anna tog bilen dit för att sedan kunna sova över. Nattbussarna till Haninge går nämligen något oftare än till Nynäs. Hon var gullig och hade lagat en god middag lagom till att vi kom hem till henne, så det fick inleda kvällen. Hade även fått den strålande idén att färga håret igen så nu är det återigen färgstarkt! Men det är ju ett projekt i sig och under tiden jag satt med färg i håret började Melodifestivalen dra igång.

Först och främst kan jag väl säga att jag inte förstår de som klagar på Petra Mede, jag tycker att hon är tuff och skötte sitt jobb bra. Sen är de nya reglerna lagom förvirrade men det är ju inte direkt hennes fel.

Att Alcazar gick vidare förvånade mig inte, en svängig danslåt som jag gillade! Däremot Emilia? Det numret upplevde jag som otroligt intetsägande. Jag gillade Marie Sernholt och Nina och tycker att de båda förtjänade en bättre plats. Att såväl juryn som svenska folket röstade fram Caroline af Ugglas istället är ju smått obegripligt. Jag gillar Caroline, hon är cool, men det kändes som helt fel låt i detta sammanhang. Här ska det vara party, friska fläktar och lite underhållning!

Nåja, framåt halv elva hade vi lyckats byta om och få på lite smink. Tack Madde för att jag får rota din sminklåda, det är alltid lika spännande! Vi var jättefina men ingen kamera fick följa med ut denna gång. Vi insåg att vi var lite sena vilket resulterade i en löptur till tågen, i höga klackar, på is! Avancerat värre.

Kvällens bottennapp var när vi, på inrådan från kompisar, betalar massa inträde för klubben Mango för att sedan snabbt inse att detta inte var vår grej. Ingen av oss kände igen en enda låt som spelades, och vill man dansa, vill man känna sig bekant med musiken. In i tunnelbanan och vidare till GötaKällare i stället. GK är bra på det sätt att det har flera olika dansgolv med helt olika stilar, något som gör att man kan hålla igång konstant. Något som vi gjorde också!

Förmiddagen sov jag och Madde rätt länge. Anna skulle tillbaka till Åre och smög sig ut (väldigt tyst faktiskt) knappt två timmar efter att vi kommit hem. Jobbigt värre...

Ridtur hos pållarna och nu väntar träning! Jag känner mig lite småseg vilket beror på lite sömn, men annars mår jag bra idag eftersom jag, trots att jag hade sovplats, bestämde mig för att köra en helvit kväll. RedBull och vatten kommer man långt på kan jag lova! ;)

Mot handen!

Ikväll blir det häng i Handen i Maddes nya lägenhet som jag inte har sett än. Har packat väskan för det blir övernattning och allt. Tågen står stilla och nattbussarna går inte direkt ofta till Nynäs på natten.

Återkommer imorgon med lite tyckande om Melodifestivalen också för självklart ska detta spektakel följas noga. ;)

Snöar!

Nu snöar det igen! Och vad ska jag göra? Åka till skolan...

Vill ha tid att åka till en skidbacke eller nåt så man kan utnyttja snön ordentligt!

Ska ägna mig åt redovisningar i eftermiddag och sen äta middag med Elisabeth och spela lite biljard efter det!

Nervarvning

Kom hem från skolan för ett litet tag sedan och försöker nu komma ner i varv så att jag kan sova. Det är inte helt lätt och det blir lite jobbigt när jag har en del att förbereda imorgon bitti innan jag ska till skolan igen. Jag vet att jag har sagt att lhs är rätt slappt. Men det gäller inte didaktikterminen. Det är läxor och hemuppgifter hit och dit så jag blir helt förvirrad och inte vet vad jag ska prioritera.

Köpte en deckare på Pocket Shop när jag gick runt på centralstationen förut också. Arnaldur Indriðason heter författaren och som ni kanske hör på namnet är han isländsk. Skriver deckare och har fått flera pris senare år. Jag själv tycker att det är en bonus att böckerna utspelar sig i Reykjavik och på Island så jag kan drömma mig dit litegrann.

Min lilla dator...

Jag har ju numera en LG x110 som jag använder helt och hållet. Den gamla datorn har jag nog inte ens startat den senaste månaden. Jag är alltså supernöjd med detta köp! Men det är två små saker som jag skulle vilja göra något åt:

  • Batteritiden: Just nu är den c:a 2 timmar. Det går att köpa ett starkare batteri och jag ska göra det men är än så länge lite för snål. Hoppas på att brodern kan hitta sånt i sydkorea. ;)
  • Datorn låser sig när den försätter sig i vänteläge och då får jag bryta strömmen och starta om den. Har löst preliminärt genom att ställa in att datorn aldrig ska gå in i vänteläge, men det är lite småirriterande.
Nu ska jag stänga ner här för ikväll! Jag har tränat step och efter det duschat och gjort mig en kopp te. Nu är det att mysa i soffan framför sista avsnittet av "made in sweden".

All cred till lärare

Sitter med en skoluppgift som i nuläget känns rätt svårt. Anledningen till rubriken är att det är en uppgift inom läraryrket och jag börjar mer och mer upptäcka hur svårt det är.

Hur ska man skriva eller göra en examination så man dels får reda på vad eleverna kan, men också som gör att man kommer åt deras tänkande och inte bara memorerande av ytlig kunskap?


Tävlingsanmälningar!

Nu har jag planerat min vår. Det är inte många helger som är lediga. Det är döma, tävla och åka på hästvisning. Det blir tre tävlingar i vår: Örnäs aprilkval, Vallfari pass och Eidfaxi öppna. Det motsvarar ungefär en tävling i månaden. Det är Assa som ska få följa med och det känns peppande just nu eftersom hon gick riktigt bra på lektionen som jag red igår!

Tölt som var upplyft och fin. Malin konstaterade att aktionen nu börjar komma utan boots, och det skadar ju inte direkt! Även traven kändes fin. Det som jag känner är dags att träna mer på är passläggningar på ovalbana.

Tävlingsanmälan.se
är för övrigt en superbra uppfinning som ännu bara används av några klubbar. Men jag hoppas kommer att sprida sig till fler. Anmälan till tävlinger sker interaktivt och det räcker med att lägga upp ryttar och hästinformation en gång. Klart, enkelt och tydligt!


Lång dag

Idag så väntar en lång dag!

10-12 Föreläsning
13-15 Seminarium
17-20 Föreläsning

Detta sker i Stockholm så lägg till minst 1,5 timme för resväg... Någon som förstår varför hästarna får lite vila idag? ;)

En era är slut

Nejdå så allvarligt är det inte. Men nu är jag tillsammans med den gamla styrelsen för ridklubben officiellt avtackad. Men man vet aldrig, jag kanske blir styrelsemedlem om några år igen. Jag avgick därför att kände att kommande år kan bli tufft nog som det är och att jag mest gick med dåligt samvete för att jag inte har ordnat mer aktiviteter. Var ett tag lite kris med kassör till nya styrelsen så då var jag lite sugen på att hoppa på den posten istället. Inte minst av meriterande faktorer. Men de hade redan hittat en annan när jag väl kom på att jag skulle kunna ställa upp....

Avtackandet skedde i alla fall vid årets årsmöte som för övrigt var en riktigt trevlig tillställning där det bjöds på Tacobuffe när mötet var klart. Då fick även jag komma fram och ta emot en liten utmärkelse eftersom jag under förra året blev domare. Vi som skulle tackas/uppmärksammas lite extra fick ett diplom och ett litet fint halsband med en töltande islandshäst! Kul intiativ tycker jag!

Men jag blir inte helt styrelselös. Kommer antagligen bli invald som suppleant i bostadsrättsföreningens styrelse. Så är det när man är sambo med en i valberedningen. ;)

RSS 2.0