Härlig dag!

En härlig men intensiv dag!

Imorgon ska det bli skönt med en lugn förmiddag hemma för nu är hjärnan lite lagom slut av alla intryck.

När vi vaknade i morse och upptäckte att solen sken så blev det bestämt att vi skulle åka till Trosa. En utflykt vi pratat om ett bra tag. OJ vad mysigt det var. Stan är i stor sett sinnebilden för begreppet pittoreskt. Smala små gränder med kullersten. Hus med fau rödfärg. Massa blommor överallt och en kanal som går upp genom staden.

Det blev en god lunch, massa promenerande och kikande i diverse små butiker och mjukglassätande innan det var dags för hemfärd. Då hade det blåst upp lite och det var så att vi faktiskt nästan blev lite blöta av vågorna när vi precis lämnade Trosa och passerade öppet hav. Men vattnet var varmt och det var bara härligt! Sen var det också otroligt häftigt att se alla husen som ligger ute på Torö och Lisö. Vilka byggnader och vilka lägen. Det var mer än ett hus som hade egen sandstrand och brygga, samt lite bastu och panoramautsikt. 

Hemma skjutsade jag Henrik till grillfest som han skulle på med jobbet och åkte sedan till Heron City med Elisabeth för att spana in Brüno. Kul, men ibland smått pinsam film som egentligen bara består av massa sketcher. Visserligen roliga, men det blir ingen sammanhållen story direkt....

Tröjan

Efter Islandsresan började jag med en islandströja som jag sedan fick klar under semestern. Egenmodifierat mönster efter en grundmodell och första gången jag stickade något mönster överhuvudtaget. Tyvärr blev nedre resåren lite på gränsen till hård, men jag känner mig nöjd ändå! Här har ni bildbeviset på begäran... ;)



Ullen är hyfsat obehandlad vilket gör att den fortfarande luktar Ull. Härligt!

Nu är jag lite lagom trött och ska snart bege migg sängen. Gårdagskvällen tillbringades på Malin och Pelles gemensamma "pensionärsfest". Mycket trevlig tillställning med väldigt pigga pensionärer måste jag säga... ;) jag hade kameran med mig men den låg tyvärr nedpackad hela kvällen. Men det cirkulerade en del kameror ändå så man får väl se vad det dyker upp för bilder framöver på facebook etc.

Idag blev det en seg morgon som följdes av ett arbetspass där jag fick känna att jag levde. Förutom mina vanliga sysslor blev det nämligen en hel del beställningar att genomföra då chefen är på semester i nuläget. Det blev lite småstressigt kan man väl säga. Men allt blev gjort och nu ska det bli otroligt skönt att sova! Nu väntar tre lediga dagar där jag ska försöka hinna göra massa skoj men också planera lite skola/jobb inför hösten.

Nick & Norah's infinite playlist

Såg precis denna mysiga film! Inte fullt koncentrerad då jag helt plötligt fick en splittrad personlighet, ville göra tusen saker på en gång och ej hade ro att koncentrera mig riktigt på filmen. Den var dock söt!!

Annars rensar jag upp lite i alla matlagningstidningar. Har införskaffat ett gulligt block som jag gör till klippbok. Dit får alla skojiga recept o dylikt hamna.

Tänkte göra en liknande för alla magasin. Finns en hel bunt jag sparar på grund av enstaka artiklar och det känns ju något onödigt.

Annars har dagen varit stillsam. Långpromenad, ridning och bullbakande med egenplockade bär. Mums!

Imorgon väntar jobb  i åtta timmar och sedan blir det umgänge med familjen på kvällen. Har slutfört stora delar av mitt CV idag också. Måste väl bege mig ut på arbetsmarknaden snart...

Produktiviteten flödar

Förutom att jag arbetade idag så har jag även rensat ut garderoben och lämnat in till second hand-butiken här i stan. Jag skulle antagligen få lite mer på tradera, men det förutsätter ju även att man faktiskt annonserar ut det och det hade jag ej ork till i nuläget. Nu har jag något mer plats i garderoben men den är otroligt liten så det betyder ä'ven lite kläder överlag. Snacka om att shoppingsuget stärktes extra av att jag även fick hem en HM-katalog. Vad lyxigt det skulle vara att ha möjligheten och verkligen kunna uppdatera sin höstgarderob med mer än ett enstaka plagg... Nu slutar det med att jag blir så himla snål/kräsen att ingenting köps. Logiskt va?

Har även börjat fila på ett nytt CV. Det gamla har jag lyckats förlägga och eftersom mitt nuvarande jobb lägger ner i september på grund av den nya motorvägen så måste jag ju faktiskt finna mig ett nytt jobb.

Innan jobbet blev det en ridtur och även några kantareller hittades, gottgott! =) Älskar att plocka bär och svamp i naturen!

Stor varning utfärdas!

Efter att ni gjort texas chili, ett receptt som bland annat innehåller färsk, hackad chilifrukt. Peta er inte i ögonen, även om ni har tvättat händer ett antal gånger innan. Det gör ONT!

Jag håller alltså på med middagen redan då detta storkok ska vara igång i ett antal timmar. Det får stå och puttra tills jag har tränat klart och Henrik har kommit hem från jobbet. Minst tre timmar är det som gäller. Inte ofta vi gör detta, men när vi väl gör det så blir det underbart gott. Kött, massa chili, chilisås, vitlök, spiskummin, bacon o öl. Kokas ett antal timmar så det bara blir en massa. Serveras sedan med nachos, majs och Turkisk yoghurt. Mmmm!

Annars är jag inne i fixartagen här hemma. Igår kom vi oplanerat iväg till Ikea. Mor drog med mig dit och jag tänkte först inte handla något. Men kom hem med en cd/dvd-pelare som matchar vår billybokhylla och ett tidningsställ till köket, samt plastpåsar med zipfunktion. Ni märker temat va? Förvaring. Är inte mycket utrymme för sådant så jag håller även på med lite rensning av papper etc.

Har även börjat läsa en ny bok. Lånade den av Henrik som fick den i födelsedagspresent av sina kompisar. Den heter "simplify your life" och är en slags handbok i tips som gör livet enklare att leva. Återkommer om hur den var men det verkar rätt lovande i alla fall. =)

Stillsam fredagskväll

Har tränat, duchat , fått i mig mat (omelett med lammkorv o paprika i och en sallad till det) och sitter och jäser lite i soffan. Ska väl försöka vika en del tvätt nu. Inte världens roligaste aktivitet kanske, men nödvändigt då det blev MYCKET tvätt efter semestern. Har även ett stort "måste" som jag känner att jag bör ta tag i. Sortera och skriva ut allade bästa korten jag tagit de senaste åren. En del är nöjda med ha korten på datorn, men jag tycker det är mysigt att bläddra i fotoalbum också. Ska även sortera upp alla dokument från praktiken. Det blir lite onödigt att inte ta till vara på dessa.

Har jobbat idag men hann även rida Hekla på vägen hem. Gårdagen inleddes istället med stallbesök då vi fick hem Björg från betäckningen. Hon är lagom i hullet och verkade klara resan riktigt bra. Hon kom ju i en lastbil och hästarna reser betydligt bättre i sådana än om de åker i vanlig transport.



Och nej, stallklädseln är väl inte den bästa, hann inte byta om när jag kom till stallet då transportören var lite snabbare än vad det först var tänkt... :)

Igår på eftermiddagen åkte vi ut på sjön och bara slappade. Riktigt skönt. Inget badande för min del, utan bara liggande på soldynan. Försökte mig på att läsa "aldrig fucka upp". Fortsättningen på "snabba cash" av Jens Lapidus. Den var dock rätt svår att komma in i och jag tvivlar på att jag kommer att orka försöka igen.
 

Härligt häng på sjön!

Dagen inleddes med jobb igen (så ja, nu är man något trött...) och efter jobbet plockar Carolina o Henrik upp mig för att ta en sväng till Clas Ohlson i haninge. Där införskaffades dels en våtdräkt till mig. 379:- kändes som lagomt pris. Var kusin Tommy som tipsade om att dessa duger minst lika bra sålänge man bara ska wakeboarda etc. Den blev rätt snygg också eller vad tycks? ;)



Även en badring med tillhörande lina införskaffades. Tillbaka till Nynäs. Införskaffa mat och ut på sjön. Först grillade vi godan ro. Hamburgare smakar riktigt gott när de äts ute! Efter det pumpade vi upp ringen och så bar det iväg. Det var superkul men lite lagom småläskigt i svängarna får jag allt erkänna. Kändes dock väldigt stabilt! Var även glad för våtdräkten som värmde lite i allt.

Nu vill jag bara införskaffa en wakeboard och lära mig åka det! :D

 Henrik in action:



Latmasken tar över....

Näpp, orkar faktiskt inte ladda in bilderna från semestern här med. Antar att de flesta som läser min blogg även finns på facebook och där ligger ju faktiskt alla bilderna redan... ;)

Dagen har annars varit skön. Arbetade i morse, tungt att gå upp då kroppen ej var inställd på morgonarbete... Åkte via stallet o red en sväng på Hekla för att stilla lite av min ridabstinens. Var riktigt kul! Blev dock lugnt för hon har vilat mkt den senaste tiden. Nu börjar projekt: Få Hekla i form!

Blev sedan ett par timmar på sjön innan vi åkte hem och lagade mat. Nu har jag laddat in lite bilder. Bloggat lite och dessutom bokat två biljetter till Hairspray. Det var nämligen vad mor fick av oss i födelsedagspresent och då måste hon ju även ha sällskap ;)


Hemma igen!

Har sedan sist varit hemma, jobbat några dagar och sedan tillbringat två underbara veckor på västkusten.

Veckan med högsommarvärme var vi på källarholmen. Har aldrig någonsin varit där när vädret varit så fint såpass länge. Det var middagar vid vattnet, havskajakpaddling, snorkling och en hel del slappande i solen.

Vecka nummer två var vi hos Henriks mor på Orust. Promenader, utflykter, lite shopping, middag och minigolf. För att inte tala om att vi firade Henriks 28-årsdag med stor fest som blev otroligt lyckad. Trots ösregn hela kvällen. Vi installerade oss i vedboden, pyntade fint och hade hur mysigt som helst.

På vägen hem idag har vi även lyckats hälsa på Hamingja och Hlín. De har vuxit till sig rejält så det var kul att se!

Blev väldigt kort detta, ska jobba imorgon nämligen... Klockan ringer om alldeles för få timmar. Ska försöka återkomma med lite bilder etc imorgon!


RSS 2.0