Happy Valborg

Eller nåt...!

För mig blir detta en helt vanlig dag. Ska snart till stallet och få besök av kiropraktorn och sedan är det jobb till 21.00.

Igår efter skolan var det dock superhärligt. Henrik kom in till stan och medan jag väntade på honom så satt jag och läste i solen på trappan vid hötorget. När jag satt där så kom det reklamlappar som pratade om gratis glass. Vi tog sedan en sväng förbi glasståndet, men trots att det var Ben&Jerrys ansåg vi inte att den kön var värd att stå i!

image41

Istället gick vi vidare mot gamla stan, men hann inte hela vägen fram innan vi insåg att det får bli mongolisk barbecue till middag. Så vi satte oss på en uteservering där och passade dessutom på att njuta av varsin öl. Mycket trevligt och en riktigt stark sommarkänsla. (förutom att det blev lite småkyligt mot slutet)

image42

Kvällen avslutades med bio. Mycket film för mig de senaste dagarna alltså, men så blir det ibland. Filmen ifråga var varg, med Peter Stormare som renskötare. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig men den var bra. Ett drama rakt igenom men blev rätt spännande ändå. Dessutom enorm fina bilder, även om man fick blunda lite vid de mer blodiga delarna. Visst, det är ju så det går till, men jag har inte lust att se en döende ren i ögonen för det... Biografen vi gick till var Saga, som ligger på Kungsgatan. Riktigt mysig, inte alls lika stort som på Sergel, så dit går vi fler gånger!


Sista minuten

NU ska jag ta tag i det här med att deklarera. Det känns verkligen som sista sekund, även om jag vet att jag har till på fredag på mig. Men å andra sidan har den legat här i en månad redan, så i sammanhanget så har jag väntat länge.

Det är inte ens svårt egentligen, har ju e-leg och allt. Men det är jobbigt att försöka räkna ut en rimlig summa på resekostnader eftersom det blir så mycket uppskattningar. Jag har ju jobbat olika mycket under hela året, mellan 80% och 30%. Kan bli intressant....

Har ni gjort era deklarationer än?



Förtrollad kväll

Hade myskväll för mig själv nu på kvällen. Blev den mindre nyttiga middagen med kombination av avocadohalvor och glass. Men vad gör man när man inte orkar laga mat och dessutom har ont i halsen?

Filmen jag såg var i alla fall förtrollad, eller enchanted som den heter på orginalspråk.



Så söt film! Jag hade velat se den sedan jag såg trailern och jag blev inte besviken. Det är en såndär film man blir glad av. Självklart disney-overklig med romantiserade bilder av det mesta men ändå med en lagom dos av humor. För er som missat det så är det en mix av tecknad sagovärld och new york. Det blir något av en kulturkrock när den onda häxan skickar iväg prinsessan genom en förtrollad brunn och får henne att materaliseras mitt i storstan. Som tur var fanns det där en man som kunde hjälpa henne i hennes nöd. Spelad av den inte helt okände Patrick Dempsey, dvs McDreamy i Greys Anatomy. Dessutom kom hennes trolovade prins på jakt efter henne tillsammans med den halvonde hantlangaren samt en ekorre. Alla ingredienserna i en saga var därmed samlade!



Eftermiddagen tillbringades i stallet med Carolina, som snart försvinner till LA på obestämd tid för att vara med om vad hon själv beskriver som sitt livs äventyr. Jag hoppas verkligen att det blir en toppenresa, med massa fina hästar och kul upplevelser! Vi red i alla fall först ut på Jarpur och Assa. Det visade sig att Carolina som visserligen har ridit med mig ett par gånger innan men annars håller sig till de stora bruna, är värsta passryttaren eftersom hon lyckades få båda pållarna att springa i pass utan problem.

Efter det blev det även en motionsrunda på gamle  Glámur och Dreki. Det är inte klokt vad de gasade på ett tag. Men det är å andra sidan inte helt fel att ge järnet ute på en vårgrön äng!

Avslutade stallvistelsen med en liten ridtur på ridbanan med Björg. V behöver nämligen öva lite mer på det här med att svänga och stanna. Det känns som att hon förstår men struntar i det ibland när jag sitter på. Efter tio minuter funkade det genast mycket bättre så då gav vi oss. Hon lyckades dock bli rädd för något och gav mig, halft ofrivilligt, vår första gemensamma galopp på ridbanan. När hon väl tagit två steg i rivstartsgalopp lugnade hon snabbt ner sig och tog sedan långsidan i en rund och fin tretaktig galopp med sväv, riktigt kul!



Nu ska jag bädda ner mig i sängen för att imorgon förmiddag ta tag i diverse studier. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska och kan inte göra sådant nu, så då är det lika bra att sova. Stressar dessutom (onödigt?) mycket över att mina samarbeteskompisar till ungdomsaktiviteten vi anordnar inte hör av sig om att de gjort det de ska göra. Känns jobbigt då jag vill få ut inbjudan och spika saker så snart som möjligt. suck!

Skola - för ovanlighetens skull!

Har suttit med två timmar effektivt grupparbete idag. Var lite upprörd i torsdags men en ny intervju genomfördes av honom under helgen och vi satt nu och sammanställde alla sex i ett dokument.

Sen måste jag säga att tjejen jag skriver med ser enormt fräsch ut för att ha fött barn för mindre än två veckor sedan. När jag nån gång i framtiden får barn hoppas jag att det går så smidigt! Känns desutom som om dte var väldigt länge sedan jag satte min fot här i kräftriket. När jag ägnar mig åt självstudier är dte nämligen blblioteket som får den stora äran.

Ska snart bege mig mot t-centralen för vidare resa mot drakboda! Bussarna går bara en gång i timmen så det gäller att inte vara stressad när man ska dit! På måndag stänger de ju dessutom av all pendeltågstrafik mellan Nynäshamn och Västerhaninge. Något som kan bli mycket intressant. Håller bara tummarna för att det inte blir alltför mycket strul och att man kan få sittplats på bussen även då.




Domarutbildning

Hemma igen efter tre långa men lärorika dagar! Jag har fredag till söndag befunnit mig på ett sporthotell i Eskilstuna för att genomgå den teoretiska delen på domarutbildning för Islandshäst.

Dagarna blev långa då vi började vid 9/10 varje dag och höll på till 19-tiden både fredag och lördag. Som tur var så var det intressant och vi varvade det rent teoretiska med att göra lite gruppövningar och sådant.

Jag kan inte ens återge hälften av det vi pratade om men det var både saker som takt och tempon och dyl. Allmänna regler om tävlingar, hur man ska använda domarhandledningen, hovbeslagskontroll. Men även allmän ridlära och lite om samling, sidvärtes rörelser och andra verktyg vi använder i ridningen.

Årets grupp var mindre än den brukar vara så vi var bara 8 personer. Vilket kändes alldeles lagom. Alla kunde fråga saker och skapa diskussioner osv. Sen är det kul att lära känna några av sina förhoppningsvis blivande kollegor! Inte för att kvällarna blev sådär väldigt sena, det var alla alldeles för trötta för. Men lite småprat och trevligt umgänge blev det ändå.

På grund av förkylningen har jag proppat mig full av alvedon större delen av helgen och då har det funkat rätt bra! Sedan var ju maten supergod, så jag har försökt att få  mig så mycket nyttigehter som möjligt. Även om man nästan får lite träningsångest av att vi satt stilla HELA helgen och kombinerade det med massa god mat, fikapauser och smågodis däremellan.  Men träningen imorgon får ajg nog ställa in, vill inte riskera att dra på mig mer halsont eller så!

Sjuk!

Typisk nog verkar det som att jag verkligen blev förkyld lagom till helgen. Hann som tur var åka och införskaffa halstabletter och alvedon inför helgens utflykt.

I helgen ska ju jag på domarutbildning, och det är ingenting ag tänker missa direkt! Som tur är lär vi mest sitta stilla så då kan man ju känna sig lite småtrött i kroppen!

Nu är det vindruvor och film som gäller. Lånade hem förtrollad från jobbet. Trodde jag. Råkade ta fel film! Så klantigt! Men vi har ju några här hemma att välja på. =)

Sommarkänslor!

Åh, vilken härlig dag det var idag! Solen har skinit hela dagen och jag har kunnat gå i t-shirt för första gången i år, det är vår och sommaren känns som den är på ingång!

Var ute i stallet vid halv tio och höll hovslagaren sällskap medan han skodde några hästar. Bjöd även på fika och satt och pratade en stund, mycket trevligt och dessutom lär man sig alltid något nytt när man pratar med honom!

Sedan red jag Jarpur på ridbanan. För första gången på ett par veckor så kändes det som att jag verkligen kunde rida igenom honom. Det blev mycket sidförande och tempoväxlingar i skritt och tölt och sedan även i trav. Både han och jag var rätt trötta efter det.

Medan hästarna åt lunch, passade jag på att göra det jag med! När jag kom ut igen så var det dags för Assa. Jag brukar sällan tycka att det är roligt att rida henne på banan men kände att det var dags för det idag. Hon var ovanligt framåt även där idag, trots att det var varmt. Fick bort lite päls från henne också så hon såg fin ut i alla fall!

image38


Avslutningsvis hämtade jag Björg. Hon kom som vanligt när jag ropade och följde glatt med in i stallet. Först hade jag tänkt att tömköra men eftersom jag longerade igår så slutade det med att jag la på sadel och träns och red i 10 minuter istället. Hade lite problem med bortre hörnan idag igen men gick mycket bättre. Enda "olydiga" hon gör är att börja trava ibland när vi skrittar och nån enstaka gång inte vill svänga dit jag vill. När vi var klara och skulle gå ut i hagen igen så bestämde hon sig för att det var dags att rulla sig... Sanden på ridbanan är tydligen riktigt skön ;) .

image40

image39

Dagens nackdel är att jag är påväg att bli sjuk (halsont framförallt) , även om det är något jag försöker ignorera. Blir nog inte träning ikväll tyvärr. Vill inte riskera hjärtmuskelinflammation eller dylikt!

Tur att det finns bibliotek!

I helgen åker jag iväg på domarutbildning, vilket ska bli jättekul! Det som strulade till det var att man var tvungen att ha årets FIPO (reglemente) med sig. Det är slut på kansliet och går visserligen att skriva ut från nätet.

Problemet är att det handlar 70 sidor om man väljer att skriva ut två sidor/ark och eftersom vi inte ens har en skrivare hemma så blir det då lite dumt.

Biblioteket här i stan öppnar dock nu klockan 10 och efter en snabb titt på deras hemsida så såg jag att de hade utskriftsmöjligheter. Håll tummarna för att det funkar nu bara, annars måste jag hitta nån annan lösning!

Häärligt!

Var ute och red idag och det var riktigt skönt i solen!! Dock blev det lite lagom trassligt när min uppatshandledare ringde för att ge respons på en sak, precis då jag skulle hoppa upp på hästen. Fick snällt ställa in henne i en box, springa in i sadelkammaren och ta anteckningar. Men själva ridturen gick bra. Värmen var visserligen inte nåt hon har vant sig vid än så det blev lite flås, men pigg och framåt var hon ändå och en riktigt bra passrepa fick vi till!

Även jarpur fick ta sig en runda. Inte så spännande direkt, men hans galopp på banan är i alla fall bättre nu!

Sen på väg hem fick jag en tröja av min mor från Sonnenreiters senaste kollektion Spirit! Inte jag på bilden dock.. ;)

image37

Lär dröja ett tag innan den får följa med ut i stallet dock, det var den för snygg för!

Nu sitter jag och pratar med Frida på msn och försöker förklara varför jag inte kan komma och jobba på deras gård nu i sommar. Visserligen skulle det vara riiktigt kul. Men har redan lovat bort mig till macken, och har en massa andra sommarplaner, vill inte svika dem i sista sekund direkt... =)

Spam?

Jag har hela tiden jag har haft min hotmail-adress varit förskonad från spam men de senaste dagarna har det plötsligt börja ramla in diverse mysko meddelande. Underligt! Har mig veterligen inte lämnat ut min mailadress på något olämpligt ställe så det känns väl sådär roligt.

Har dock lite svårt att förstå att någon skulle gå på det de frågar om, vilket är att man ska sättta in en stor summa pengar på något konto o dyl. Helt galet!


Jag klarade det!

Detta inlägg skrevs egentligen igårkväll, men råkade hamna i utkasts-mappen. Så kan det gå!



Idag är Malin stolt! Lyckades ta mig igenom ett dubbelpass på gymmet. Började med bodycombat och gick direkt vidare på en timmes bodyjam som är mer dansisnpirerat. Himmel vad det kändes i benen sen bara....

Anledningen till att jag hamnade på ett dubbelpass var att jag senast igår stod som reserv till båda passen. När jag sedan kom in på båda kom beslutsångesten fram och jag kunde inte välja. Känns bra nu i efterhand även om benen är något trötta.

Annars så läste jag precis ut boken jag köpte på pocketshop idag. "nästa sak på min lista" var en lagom lättläst bok som ändå gav n en del fundeirngar. Boken handlar i korthet om en kvinna som vill utföra alla saker som står på en "att göra innan jag fyller 25"-lista åt en tjej som har dog ett år innan sin 25-årsdag. Det handlade om allt från att förändra en människas liv till att se en soluppgång. För det mesta så skriver vi ju bara att-göra listor om vardagliga saker men det får i alla fall mig att fundera på om det inte finns några andra saker jag vill klara av. I boken ville d

Ajajaj

Tänkte att jag skulle vara smart och börja gå in mina skor, något som resulterade i att jag nu knappt kan gå. Jag promenerar mer än vad jag tror på väg till skolan....

Skorna i fråga är ett par pumaskor av den slimmade modellen:

 

Mina är visserligen gröna men ungefär sådär ser de ut! Fick dem förra hösten men har knappt använt dem föränn nu.

Vet någon hur lång tid det tar för ett par skor att anpassa sig efter fötterna?




Gårdagen...

Liten sovmorgon i går morse. Var riktigt skönt att sova ut. Var riktigt nära att jag hängde med Madde, Anna och Jennifer ut. Men bangade ur i sista sek på grund av att jag visste attd agen änåd skulle börja relativt tidigt. M & A var dock här några timmar och körde lite singstar, dataspel och youtubeklipp.

Sovmorgon blev sådär ändå; väcktes först att sambons väckarklocka vid 5.55, men HAN var inte ens hemma då. Vilket var mycket förvirrande. Då visade det sig att han hade vaknat, läst fel på klockan, och kastat sig iväg till jobbet. Först framme på jobbet hade han insett att han var ent imme för tidig...

Var ute och red i stallet! Björg var jätterolig. Andra ridturen vi tog ut och hon travade friskt bortåt, hon bjöd framåt och fick springa på. Hemåt så ville hon inrte gå däremot. Kastade sig ut på diverse avfarter och ängar! Men hemma i stallet var hon söt!

image35

Tog även en tur på  Jarpur. Inte så koncentrerat dock, det var för mycket annat som snurrade i huvudet. tack vare föräldrarna löste sig dock ett problem i och med att en domare till ungdomsaktiviteten nu är ordnad. Skönt!

På grund av  intervjun i lördags slutade jag tidigare då, det fick jag ta igen i söndags då det blev drygt 8 timmar ståendes på jobbet. Benen var lite möra på kvällen då det var länge sedan jag jobbade så många dagar i sträck.


Gott och blandat

Vet inte var jag ska börja? Var i alla fall på jobbet idag vilket var som vanligt ungefär. Slutande dock en timme tidigare för att hinna ner till Nynäs för att genomföra den första av intervjuerna till c-uppsatsen med en intervjuperson som var gullig nog att ställa upp med det på en lördagseftermiddag! Intervjun var för övrigt riktigt trevlig, kul!

Kommer hem, vi lagar mat och kära sambon lyckas putta ut ett glas rödvin över halva vardagsrummet så nu ligger två kg salt på vardagsrumsmattan för att försöka suga upp det värsta! Jag bakar under tiden bröd. tekakor närmare bestämt! De blir jättegoda även om kanske det estetiska är lite tveksamt. Modifierat recept som jag ursprungligen hittade på bukefalos.



Recept  Tekakor(halv sats):

2 dl Havregryn
1/5 liter mjölk
1/4 dl sirap (jag tog vit)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver (hjorthornssalt i orginal)
50 g margarin
1/2 pkt jäst
5,5 hg vetemjöl
1/2 ägg

Koka upp havregryn med hälften av  mjölken, låt sedan margarinet smälta i den "gröten". Blanda i resten av mjölken och smula sedan ner jästen.  Sätt i en större bunke och tillsätt resten av ingridienserna. Knåda ihop och kavla sedan ut platta kakor, ca: 0,5 cm tjocka. Låt jäsa 40 min på plåt och nagga med en gaffel innan de gräddas i ugnen på 200 grader i 7-8 minuter.



Skulle ju även visa lite kattungebilder så här kommer de! Totalt var de sju stycken, men alla fastande inte på bild  samtidigt! =)

 image33

image31


image32

image34

SÖÖöööta va?



Missar i massor!

Nu på kvällen var jag och Henrik hemma hos Erica och spanade in hennes nya (nåja, ett halvår eller så?) lägenhet samt pussade på hennes sju bedårande kattungar! Så gudomligt söta! *vill ha* Henriks kamera var med också, så imorgon kväll när jag har sovit och varit iväg till jobbet så kanske det dyker upp några här också. Måste ju säga att de är mycket tacksamma som modeller, de behöver ju liksom bara vara sig själva för att det ska bli bra!

På tal om kamera kom även fotoböckenra från extrafilm idag. Mycket kul! Även om det är överdrivet att kalla det för "böcker" då det mer är som sexton-sidiga små häften. Är i vilket fall som helst kul att ha kvar även om jag hade ¨ått för mig att det skulle vara hårda pärmar eller så.

En nannys dagbok

Ibland är slumpen intressant. Jag köpte två böcker på slutrean för böcker. Bland annat boken med ovanstående titel. Nån vecka efter inser jag att den har filmatiserats och förra veckan kom den på dvd. Så nu måste jag se till att läsa den innan jag ser filmen!

image30



Scarlett kan nog bli bra, även om jag inte ser huvudpersonen som henne! Gillar förövrigt omslaget till filmen, beskriver vad boken handlar om rätt pricksäkert.

Började läsa i den igår kväll nämligen och det är nog en del som de har ändrat från boken. Bland annat så heter familjen "X". Huvudpersonen heter "Nanny" ("Nan"). Vilket antagligen är för att symbolisera att detta skulle kunna vara en random nanny i en random överklassfamilj. Påminner en hel del om Djävulen bär prada, men med barn inblandat. Dock samma otydliga instruktioner från bitska chefer, samma förmåner att ärva avlagda lyxprylar och samma bristande kommunikation.

Glass e gott!

Höjdpunkten när jag jobbar är att jag brukar käka glass som mellis. Har snart tagit mig igenom de av GB:s nyheter som jag VILL smaka. Lakrits är inte min grej tex. så den populära pucken försvinner där. Däremot är soleron ljuvlig, fotbollsglassen, söt men rätt intetsägande och de båda cornettosarna låter värre än vad de är, de överraskade båda positivt. Magnumglassen med mjölkchoklad var också god men som alla magnum - mastig!

Vad tycker ni om årets nyheter? Eller väntar ni med glass tills det blir ännu mer vår?




Dags att fortsätta med dagens projekt!

Har ägnat morgonen åt att skriva om kundmedverkan, lyftkranar, visioner och annat smått och gott.... (heja mig!)

Nu är det ett par timmar i stallet. Dreki och Björg som står på schemat idag. Ska även hinna ringa och boka en intervjutid (Håll tummarna för att hon kan imorgon eller på söndag).

Lunch intas hos föräldrarna innan jag tar mig vidare till jobbet, som jag slutar vid 9-tiden ikväll. En rätt vanlig dag med andra ord...

Alltid nåt som krånglar

Varför ska allt bara strula just nu?

Jag ska dels försöka boka tider med intervjupersoner till c-uppsatsen. Jag har hittat några personer men har fortfarande inte lyckats boka någon bestämd tid. Handlar om stressade affärsmänniskor så det är ju förståeligt, men känns fortfarande småjobbigt. Känns även som vi inte är riktigt redo för intevjuer än men "kollegan" har första intervjun imorgon fick jag veta idag, så det är väl bara att köra på. 

Dessutom har jag, trots relativt kort varsel, engagerat mig i ungdomsaktivitet i ridklubben som kräver att jag/vi måste hitta minst två domare. Vilket inte låter så svårt, men det känns verkligen som att alla är uppbokade på något den aktuella helgen, trots att vi valde en helg med få andra tävlingar...

Är ju inte enklare av att jag verkligen avskyr att ringa folk jag inte känner. Drar på det sålänge jag kan och måste gå och "ladda" ett bra tag. Jag fattar verkligen inte hur folk som jobbar med att ringa hem till folk och be dem om diverse saker klarar av det!

Vår!

image28


Så mysigt att komma ut i stallet och hitta både blåsippor och även vitsippor och tussilagos överallt. Ett säkert vårtecken och något som man alltid blir glad av att se!

Gick annars bra i stallet! Red ut på Assa tillsammans med Pappa. Hann även med att tömköra Björg, som är såpass speciell att hon protesterar som mest när man är påväg MOT hagen där hon bor. Tecken på att hon gillar att arbeta?

Tog även en barbackarunda på Jarpur och himmel vilken träning för benen det är när man ska jobba honom lite i trav. Lär ha träningsvärk imorgon. (som jag visserligen redan har på grund av step-en från i söndags)

Lilla Björg och jag!
image29

Alltid lär man sig nåt nytt!

Satt och letade inspiration till lunchen nyss och helt plötsligt så läste jag i kokboken att man faktiskt kan koka lax i micron. Gick väldigt smidigt faktiskt! Speciellt för mig som egenltigen inte alls gillar att laga mat. Laxen serverades för övrigt med citronpeppar, råstekt potatis och stekta champinjoner. Till det en sallad med bland annat fetaost och avocado! Mums!

Lära sig saker till skolan går det segare med. Vi har mailkontakt i gruppen och hålle rpå att strukturera upp intervjuer och undersökningsmodell så sakta men säkert går det ju framåt, även om det just nu känns segt.

Trött

Ojoj, det blev en lång kväll idag. Har varit på styrelsemöte med Islandshästföreningen och det blir alltid rätt sena kvällar. Speciellt med tanke på att jag alltid har minst 30 minuter i bil till varje möte. Så blir det när man bor i Nynäshamn och alla andra i Haningetrakten.

Men det är i alla fall roligt på mötena. Vi får mycket gjort, men hinner skratta och skämta en del också. Allt blir väldigt mycket roligare när man börjar bli lite trött dessutom...  har på senaste tiden känt det som att jag har en del uppgifter hängandes över mig men efter mötet känns det mycket bättre. Det är alltid skönt att bolla idéer och sånt med några andra och dessutom får man ett mer realistiskt perspektiv på det hela!

Nu väntar en varm och skön säng, och imorgon får jag mig lite sovmorgon tror jag.


T-shirtleverans här!

Jag och henrik beställde 4 t-shirts från uneetee för lite mer än en vecka sedan och idag dök de upp! Tyvärr så fick vi betala 276:- i tull och postavgifter så totalt blev det strax över 800:- för dem. Inte alls så farligt ändå tycker jag med tanke på att det blev fyra stycken, som dessutom är rätt så unika här i sverige! ;)

Materialet var för dessutom enormt skönt!

Såhär såg de ut i alla fall:

image25

image24

Å Henriks:

 
 

Pyssel!

Håller på för fullt att fixa med att beställa fotoalbum från extrafilm! Har tänkt att gra det ett bra tag nu men inte kommit igång. Men nu när jag har en rabattkupong som går ut imorgon så gäller det att passa på. (30% på hela beställningen).

jag tycker att det ger en helt annan känsla att samla bilder i riktiga böcker. Det ger dessutom en annan helhetsbild då man får alla bästa bilder i ett sträck. Det blir en bok / semesterresa, en bok för Hamingja som föddes i somras (svårt att välja finaste fölbilderna) och så kanske nåt från årets fester eller så!

Måste även tacka Malin som i helgen var på Stenholmen och passade på att ta kort på min lilla pålle. Som just nu ser VÄLDIGT tufsig ut! Men söt är hon i alla fall. ;)


party party

Enligt vissa så lekte jag paparazzi igårkväll så här kommer väl lite illustrationer på köpet. Många bilder är dock tagna med mobil, därav kass kvalitet.

Efter att i lördags förmiddag varit och ridit tog jag det lugnt i ett par timmar och laddade inför kvällen, som började rätt tidigt. Det var inflyttningsfest hos Anna och Jens och vi tänkte börja eftermiddagen genom att färga hår (det blir ju rätt snabbt skapliga utväxter när man har börjat färga en gång). Madde var supergullig och hjälpte både mig och Anna med våra nya hårfärger, samtidigt som vi fixade till mat (tacos) och ett experiment med jelly-shots inför kvällen. (gelantinmix och likör)

Efter maten fick Madde än en gång rycka in , denna gång i egenskap av makeup-artist (som hon ju faktiskt pluggar till) Sällan man ser någon med så mycket produkter och fina blev vi!

Under tiden vi fixade så satt killgänget och tittade på Jackass 2, med tillhörande öl. Shotarna började även gå åt, men de blev mindre aptitliga när vi hällde upp dem... Under tiden hann jag även gosa med ena missen.

Väl på Telegrafen så var det rätt lugnt till att börja med. Sprang in i en del kunder från jobbet och höll låg profil. Sen började bandet för kvällen, hot shots spela. Och där någonstans försvann våra röster. Det är kanske inte den nyaste eller mest originella musik men ibland kan det vara riktigt kul att bara stå och hoppa och skråla med i musiken som var en klassisk afterski-blandning.

Kom hem vid tre-tiden och somnade efter ett långt tag för att sedan bli väckt kl halv 8 när Henrik kom hem från sitt nattskift. Sov någon timme till innan jag gick upp och åkte till stallet. Där red jag 4 hästar mer eller mindre engagerat. Dagens höjdpunkt var den 10 minuter långa ridturen på Björg. Första gången någonsin utanför ridbanan och hon var PIGG!

Lunch/middag blev hemmagjord pizza och som kompensation blev det även ett step-up pass på kvällen. Något som jag trodde skulle vara lätt men den koreografin var inte att leka med om man aldrig har gjort det förr.

Mera häst

Vissa dagar blir det mycket hästsnack här men det gick så bra idag så jag måste bara säga det! Har min dator här hos föräldrarna som snart ska få skjutsa hem mig, så passar på att skriva lite nu =). Sen blir det fullt upp i em med både hårfärgning och allmänt pyssel,  inflyttningsfest och utgång som avslutning!

Började i alla fall dagen med att rida ut på Dreki med Ingela och Lena. Vi tog det rätt lugnt eftersom han precis har satts igång efter en vila. Men när vi töltade lite så bjöd han självmant mot en ren tölt och under hela ridturen vixlade han inte en enda gång så den där vilan måste ha gjort honom gott! Det är så kul när man känner hur hästarna utvecklas!

På tal om utvecklling så fick ju Björg gå en kort runda som handhäst när jag red Jarpur. Något som var helt nytt för henne så pappa red bakom för säkerhetsskull. Men hon skötte sig toppenbra! Försökte bita Jarpur i halsen nån gång bara men han är ju så cool så det struntade han i. Ställde sen in Björg i stallet och red Jarpur lite till. Var lite omotiverad men han kändes i alla fall väldigt mjuk och fin i traven, något som nog sitter i sen torsdagens lektion kanske?


Fredagskväll

Sitter hos föräldrar ska precis käka mat! Revbensspjäll och potatisgratäng. *mums* Henrik kom också hit så det blir en riktigt fredagsmiddag!

Har varit ut och ridit Assa tillsammans med Mamma och Dreki. Hon börjar bli riktigt pigg nu och det är kul. Longerade även Björg med sadel på, vilket gick jättebra. Imorgon ska hon lära sig att vara handhäst så det kan ju bli intressant.

Träffade även Madde på väg hem fårn skolan och gick en sväng på stan. Är rätt pank men hittade ett fint skärp på rea. Om det används imorrn kväll så kommer det nog en bild efter det!


Nu MAT!


Nedräkning!

Någon mer än jag som längtar till sommaren?

image10

Ska bli så enormt skönt när C-uppsatsen och mitt lilla andra skrivprojekt är avklarat! I sommar blir det visserligen en del jobb men förhoppnings vis betyligt mindre stress och saker som snurrar runt i huvudet hela tiden...

Nåja, snart är det helg och jag är för en gångs skull ledig. Ska försöka att koppla bort skolan lite då och fokusera på att ha kul!


yeah!

Hemma från träningen. Blev Body Combat idag. Och för er som inte vet vad det är, kika på detta klipp! Vi tränar visserligen inte i riktigt lika härlig miljö, men helt ok ändå! Det är verkligen så kul, och det blir bara roligare =) Är lite stolt över att jag börjar klara av armhävningarna i slutet bättre än innan. I början orkade jag kanske 8 st men nu är jag i alla fall uppe i 25 eller nåt (Det är alltså MÅNGA armhävningar totalt...).

Annars vet jag inte riktigt vart dagen tog vägen, jag som hade tänkt att plugga... Menmen, imorrn blir det till att åka in till skolan i några timmar vilket troligen leder till något bättre disciplin!

Lektion!

Inte i skolan alltså, utan en ridlektion! jag var nere i ridhuset och red för en tjej som tränar storhästar vanligtvis. Det blev därför mycket travträning, flytta rumpan på volten och sedan lite skänkelvikningar med mål att han ska slappna av i nacken även i sidförflyttningarna. Jarpur kändes riktigt fin i slutet, förutom när vi skulle träna galopp, då det mest kändes som att vi skulle ramla omkull. Menmen, övar man inte så blir man heller inte bättre!

Henrik var med och tog kort också så här kommer det några suddiga bidrag. Bortse från min sits bara, hamnade i riktigt mycket framvikt då jag red lätt - men jobbar på det :). Sen tyckte jag sista bilder, som han tog i spegeln blev riktigt cool, även om den blev något utdragen!



När vi kom hem tog vi sedan en runda ner på stan och käkade på Caféet. Så mysigt! Åt en sallad som de kallade för "hälsosallad" vilket ju kan innebära lite av varje men den var riktigt god! (sallad, gurka, tomat, kyckling, linfrön, avocado, smaksatt keso, groddar + dressing = mums)

Denna lera!

Som hästmänniska så är detta INTE en kul period på året. Förra veckan började hagarna torka upp en del men i och med gårdagens snöfall blev det värre än någonsin.

Det skulle ju trots det inte hindra mig från att hämta hästen i hagen igår. Hans reaktion var dock att han INTE ville vada genom den värsta sörjan och
istället för att följa med så såg han ut såhär:

image5


Medan mina fötter sjönk allt djupare i leran (tur att skorna samt byxor var vattentäta säger jag bara):

image6


När jag tillslut lyckades övertala min kära häst att följa med mig så blev ridturen rätt trevlig. Ut på skogsvägen och träna galopp, för att sedan köra lite skrittövningar på ridbanan.

Tränade även lite tömkörning med Björg. Det var andra gången sen hennes mammaledighet och en otrolig skillnad sedan sist. Hon är faktiskt riktigt lättlärd och det gör det så kul!

TV-morgon

Denna morgon har varit riktigt skön! Gick upp strax efter sju och åt mysig frukost i soffan medan jag kikade lite på vakna med the voice. Nalle Knutsson var där i morse och pratade om vett och ettikett på mingelpartyn. Var rätt kul! För er som inte såg det tycket han bland annat att det var skandal när man dansade med en ölflaska i handen. Dessutom fick ena proglamledaren lagom mycket skäll eftersom han inte var klädd tillräckligt propert för TV.

Efter ett tag blev det förflyttning till datorn. Har bestämt mig för att inte hamna efter med Greys Anatomy-avsnitten trots att jag jobbar på onsdags-kvällar. Såg därför avsnitt 9 nu på morgonen men jag missade att det inte ges i Sverige föränn om två veckor så nu ligger jag hör och häpna före. Nåja, kan ju avslöja att det avsnittet i alla fall slutar med en riktig cliffhanger så det blir nog att se avsnitt 10 sen ikväll/natt...

Annars håller jag i dag tummarna för min uppsatskamrat Caroline som i morse åkte in till sjukhuset för att föda sitt andra barn!

Nyladdad med energi

Det är vad jag ska vara enligt Bodybalance - instruktören. Men jag känner mig faktiskt mest trött. Visserligen en behaglig trötthet, men ändå. 10 minuters avslappning med lugn musik avslutar passet så det är kanske inte så underligt.

Körde även ett pass med core-övningar på 20 minuter när jag kom iväg till gymmet. Massa magövningar, så imorgon lär det kännas i magmusklerna. Annars är jag lite otålig på resultat, jag känner att min ork har ökat sedan jag började träna men ser ingen skillnad i kroppen överhuvudtaget. Man vill ju se hur utvecklingen går framåt!

Nåja, träningen är rolig och jag ångrar absolut inte att jag skaffade mitt gymkort!

En vanlig tisdag...

Ännu en dag i skolbiblioteket. Något effektivare idag. Kan bero på att min bok jag läste tog slut. Det var väl tur för mina studier att detta bibliotek saknar böcker av Katherine Kerr. Håller nämligen på att läsa om hennes serie om Deverry och tänkte låna fortsättningen här idag, men det var kört. Gällande fantasy är alltså Nynäshamn mer välsorterat än Stockholms universitetsbibliotek. Ologiskt! å andra sidan kanske studenter bara förväntas läsa klassiker när det handlar om skönlitteratur (fanns hyllmeter med Moberg, Strindberg och andra herrar).

Utanför fönstret så har det dessutom börjat regna, känns inte så lockande att bege sig hemåt inom den närmaste tiden i alla fall! Hästarna ska i alla fall vila idag eftersom alla utom Jarpur fick sin vaccinationsspruta i går, så bara det är klart imorgon så kan jag nästan förlåta vädret...

Nu ska jag forsätta att fundera på intervjufrågor inför C-uppsatsen!

Lagom trött på SL

Tog mig idag drygt två timmar att åka från universitetet till Nynäshamn. Detta på grund av en försening i pendeln som berodde på "personalbyte". Tidigare har jag hört talas om signalfel och lövhalka, men detta var något nytt. Kan det verkligen vara så att en person som blir sen till jobbet tillåts påverka att alla passagerare till Nynäshamn missar sitt anslutningståg, blir tvingade att ställa sig på en ersättningsbuss där alla inte ens får sittplats - för att ändå inte komma till Nynäs innan nästa tåg som avgick från Västerhaninge? Helt galet!

Nåja, nu ska jag gå och träna. Kan ju alltid bli av med lite ilska under combatträningen.

Pluggdisciplin - och ålder?

Min självdisciplin är något som saknas idag. Sitter just nu i skolans bibliotek och försöker motivera mig själv till att ta tag i momentet att utforma en undersökningsmodell inför intervjuerna som vi ska göra i C-uppsatsen. Alla förutsättningarna finns ju i alla fall. Har dator, en kopp te, lite fika/lunch, och hörlurar med musik och inte minst en lagom stor tdspress på mig. Vissa dagar så känns det som att det trots detta inte fungerar att producera något vettigt.

Var för övrigt en sväng på psykologiska institutionen idag och blev intervjuad av en tjej som pluggar intervjumetodik. Blev både bandad och filmad så jag hoppas att de får ut något av mitt svammel. Visserligen är det hon som ska bedömas men vill ju ändå inte framstå som HELT förvirrad. Det blir dock lätt lagom filosofiskt när ämnet är något så abstarkt som åldrande (som visserligen även är ytterst påtagligt ). Inte helt lätt och att spekulera i hur man kommer se på sitt åldrande och sin ålder när man är 40 år gammal, eller försöka bestämma vilken ålder som är den "bästa". Där fick jag fram något om att jag i alla fall hoppas att det inte finns någon "bästa" ålder. Tänk vad surt det måste kännas när den är över då? När man sitter gammal där en dag kan man nog visserligen minnas någon tid i livet som sin bästa men det är ju svårt att säga NÄR det kommer bli, eller vad tror ni? Finns det någon bästa ålder i era ögon?

Nåja, ska väl nu återgå till mitt arbete (eller rättare sagt komma igång med det). Annars kommer jag väl aldrig härifrån!

Ljudböcker - bättre än vad man kan tro

Jag som alltid har läst mycket böcker har tidigare fnyst lite åt fenomenet ljudböcker eftersom jag bara har sett diverse nackdelar med sådana. Såsom att man inte kan läsa i sitt eget tempo, måste stå ut med underliga berättarröster etc. Men jag har nu upptäckt att det är riktigt soft att lyssna på när man kör bil! Sitter just nu och surfar runt och letar efter nya godbitar så är det någon som har nåt bra tips så tar jag gärna emot det!

Har hittills lyssnat på "Luftslottet som sprängdes" och håller nu på med "Italienska skor" (av Henning Mankell). Förutom det självklara att det är smidigt för att man har händerna fria är det skönt eftersom jag lätt blir slarvig när jag läser och stressar mig igenom böcker. Nu kan jag ta in nyanser och bitar av böcker som jag annars hade hoppat över!

Nåja, nog med svammel. Nu måste jag sova om jag ska ha en chans att komma upp i tid imorgon!

Söta Björg!

Har börjat lite smått med Björg nu igen så idag var det dags att se om hon kom ihåg vad en sadel var för något! Hon skötte sig sååå bra och det var riktigt kul! Jag började med att longera henne i båda varven och tänkte att jag ju även kunde sitta upp och se hur det skulle gå. Mamma fick hålla i longerlinan för säkerhetsskull men det hade inte behövts då Björg stod blickstilla när jag satt upp. Sedan kunde jag skritta på volt både åt höger och vänster varv samt stanna. Ville inte hålla på mer än så, men det var riktigt kul att hon kom ihåg det hon lärde sig förra våren! =)

image3

Sen tog jag, Pappa och Jonna en tur i skogen med Assa, Jarpur och Glámur också. Riktigt mysigt att komma ut! Red samma runda själv för några dagar sedan och det ger ett sådant lugn att komma ut i skogen! Denna bild tog jag i veckan och den avspeglar verkligen stämningen tycker jag!

image4

Förvirrat!

I förrgår försökte vi beställa några coola t-shirtar från uneetee. Massor av spännande varianter till helt ok priser. Problemet uppstod när jag skulle betala och det stod att kortet inte godkändes. Jag blev stressad och gav upp, tänkte ta det nästa vecka istället men nu hade jag fått ett mail om att leveransen trots allt är skickad och 520:- är draget från mitt konto så det var ju en glad överraskning. Väntar nu nyfiket på hur leveransen ska komma fram då det är första gången jag beställer nåt från utlandet.!

Rapporterar mer om detta när de har kommit fram!  

Tävlingsdag

Hemma efter en lång men rolig dag! Vi åkte hemifrån vid sju för att jag skulle hinna klart med mina förberedelser inför tävlingen. Var lite stressad först för att jag inte hade bokat någon box. Det löste sig dock när vi kom till tävlingsplatsen och direkt springer i Monica som bor 5 minuter från tävlingsplatsen. Jag var fräck nog att direkt fråga om jag kunde få låna en box, vilket jag fick! Jättesnällt!

Eftersom jag inte skulle rida föränn tidigast halv 3 och veterinärbesiktningen var till 10.30 så var det skönt att kunna låta Jarpur stå inne i ett par timmar. Inte minst för att det gjorde det möjligt för oss att titta lite på de andra klasserna också. Riktigt fina hästar var det! Är speciellt imponerad av en del unghästar på 5 och 6 år som tävlade i de speciella unghästklasserna. Några av dem var väldigt flotta och det ska bli kul att se dem på tävlingsbanorna de kommande åren.

Själv red jag i femgång, där jag kände mig lagom underlägsen. Mitt mål var "att inte komma sist" vilket egentligen är ett rätt dumt mål då jag ju faktiskt inte kan påverka hur de andra går. Visserligen levde jag upp till målet, men var aldrig med om nån tätstrid direkt =). Med poängen 5,5 är jag ändå nöjd, eftersom det är ungefär det bästa vi fick under förra säsongen. Speciellt nöjd är jag med tanke på att min första passläggningen skedde ut korsgalopp. Själva korsgaloppen är jag såklart inte nöjd med, men däremot med det faktum att vi trots det lyckades få in lite pass!

Är annars MYCKET imponerad av hela anläggningen på runsten. Ännu finare än vad det ser ut att vara på bilderna och perfekt underlag att rida på! (dock var kurvorna på "ovalbanan" lite snäva) Var dessutom kul att träffa massa människor som man bara träffar på just tävlingsplatser under sommarhalvåret.

Blev tyvärr inga bilder alls från tävlingen, men kanske är någon annan därute som var där och fotade och isåfall dyker det kanske upp nåt sen!

Trevlig kväll!

Kom nyss hem och ska väl ramla i säng snart. Känner mig dock inte så trött än så vi får väl se hur trött jag kommer vara imorgon. Stallbesöket blev stressigare än vad jag trodde eftersom min kära häst som ska tävlas imorgon hade lyckats smutsa ner sig värre än någonsin. Det blev bra till sist men får fixa utrustningen imorgonbitti. Fick nämligen åka därifrån för att hinna hämta upp Madde o Anna, åka å handla middag samt godis, eller i mitt fall fossil fuel.

Hämtade sedan upp Henrik och sedan blev det filmkväll hemma hos Anna och Jens i deras nya lägenhet! (som är superfin). Filmen i fråga är det något pubertala men väldigt roliga eurotrip. Hade sett delar av förut men fick nu även se hur den slutade. Inte alls förutsägbart för den delen.... ;)

Vad vi är duktiga!

Jag och Henrik har städat hela förmiddagen - så duktiga är vi! Solen skiner, så visst är det lite underligt att städa, men med tanke på min och Henriks disciplin var det lika bra att köra när vi ändå hade motivationen uppe! Känns riktigt skönt nu, med skafferiet utrensat, fågelbur städad, badrumsskåp igenomgått etc.

Jag var dessutom uppfinningsrik och fixade en ny smyckesförvaring! Har ju som en liten hobby att ibland knåpa ihop halsband och örhängen och de har sedan vi flyttade legat nervräkta i en låda. Riktigt rörigt med andra ord. Nu satte jag upp några krokar samt lite ståltrådsöglor på insidan av garderobsdörren och voilá! Ordningen är återställd!

Nu väntar stallet med tävlingsförberedelser inför morgondagens tävling på runsten där det för första gången anordnas islandshästtävlingar!

Hästar är roliga ibland

Var och red idag (som vanligt) och Jarpur fick vila men tömkörde istället Björg som jag så smått började rida in förra vintern, sen fick hon föl i somras, så nu är det dags att börja igen. Hon var enormt vinglig och vi behöver nog öva en del till på det där.

Den andra hästen som blev mamma i somras rider jag också nu! Assa har börjat bli riktigt pigg, men idag var det ett undantag. Vet inte om hon tyckte att det var för trist när vi var själva eller så...

Annars var dagens roligaste händelse när jag skulle lunchfodra, kastar ut hö i hagen men missar lite och träffar då Hekla i huvudet. Hon rycket inte ens till utan börjar istället glatt att mumsa på höet. Hon tyckte väl att det mest var praktiskt att slippa böja på huvudet eller nåt!


Heklaho

Träning som bara blir jobbigare!

Kom hem från gymet för ett tag sedan. Var ganska exakt 5 veckor sedan jag skaffade mitt gymkort och har sedan dess flitigt gått på varje combatpass jag har hunnit med (minst ett i veckan). Var visserligen inte en total nybörjare då jag tränade det när jag gick i gymnasiet, men det är ju helt annan koreografi samt en väldigt otränad Malin. Det som dock är kul är att man verkligen märker hur mycket jobbigare det blir, ju mer man lär sig koreografin och utför rörelserna korrekt!

När jag gick på friskis var det ju istället bas/medel att välja på. Här kör alla samma, och det är tufft. Men kul!

Jag - ambitiös?

Nu när jag skaffat denna blogg var första tanken att direkt designa den som jag ville ha den och lära mig alla funktioner på en gång. Får nog inse att det troligen blir lite mer utdraget än så. Inte helt lätt att lära sig en helt ny plattform och vissa saker känns lite röriga, något som kanske beror på det omtalade serverbytet?

Får fortsätta leka här imorgon kväll. Ska sitta på en opponering i skolan i morgon, härligt va? Är smånervös, man vet aldrig vad som händer och vi känner inte alls de som ska opponera på oss. Hoppas de kommer med lite konstruktiv kritik, annars blir det bara Pajkastningskänsla.

Nu väntar sängen, nattinatti!


Nytt försök!

Så, nu gör jag ett nytt försök. Jag började blogga, relativt anonymt för cirka ett och ett halvt år sedan. Höll i det i ungefär ett år innan jag lät det rinna ut i sanden. Varför vet jag inte riktigt, kanske var ambitionsnivån för hög? Känner dock att det är dag att ge sig på det igen. Jag saknade bloggandet och en anledning till att jag har dragit mig för att börja igen är att jag inte kommit på någon bra adress och liknande. Något som egentligen känns rätt oväsentligt i sammanhanget då jag inte direkt är ute efter att skapa någon hypad blogg med massa läsare. Hade jag velat det skulle jag nog behövt blogga om mode, något som troligtvis kommer att ske ytterst sporadiskt.

Tänkte först bli avancerad och bygga en blogg från grunden, men insåg att de tar mer tid än vad jag har tålamod till just nu, så here we go!

RSS 2.0