Nyfriserad!

Efter min härliga lunch - hälsosalladen på caféet - tog jag sats och gick och fixade tid för klippning. Så nu är mitt hår betydligt kortare och har mer volym. Det blev dessutom en liten halv lugg. Orkar dock inte ta några kort nu så ni får ge er till tåls tills det blir lämpligt tillfälle eller vi ses live. Kvinnan som skulle klippa sig efter mig tyckte i alla fall att den var häftig.

Sprang dessutom in på lindex och hittade direkt ett par tighta svarta jeans för 179 :- som för övrigt var en storlek mindre än vad jag vanligtvis har (träningen har gett effekt!). problemet var att man kunde köpa två plagg från rean och bara betala för det ena så jag fick ägna hur lång tid som helst åt att hitta ännu ett plagg som var hyfsat. Till slut hittar jag ett enkelt rosa linne som funkar. Det var riktigt mycket underliga kläder på rean som jag aldrig skulle använda om jag köpte dem, så det gäller att vara kräsen, även om det andra plagget är "gratis".

Way out west ? Näe, inte i år!

Var lite sugen på att gå på Way out west, festivalen som är i göteborg, när vi ändå ska dit och fira Henriks systers födelsedag. Bland annat skulle Sigur Rós spela. Sen kollade jag upp biljettpriserna. 795:- för en endagsbiljett! Det är det INTE värt i våra ögon. Visserligen ingick inträde till klubbarna också, men vi som inte vill gå på klubbarna har ingen möjlighet att välja bort det heller. Galet!

Semester!

Semestern har aldrig varit mer välkommen. I lördags var jag helt nere på grund av elaka kunder och idag så blev det nästan en favorit i repris. Hade en gubbe inne som inte ville betala med sitt kreditkort utan bara dra bonusen på det och sedan betala kontant. Han hävdade att han hade gjort det förut (och då anar jag att kollegan sagt att det gick bra för att slippa bråk) men jag stod på mig. Då blev han riktigt grinig, ville inte tro på mig, och planerade minsann att ringa in till kedjans huvudkontor för att höra hur det låg till för det var ju "möjligt att du har rätt". Allt detta medan kön bakom bara växte och växte.

Imorgon är det ridning, träning på gymmet och en lunch med Elisabeth som väntar. Känns osm upplagt för en trevlig dag. Ska även försöka få tid hos frissan för det är verkligen på tiden. Vill inte åka till ön med detta hår, det blir ohanterbart!

Byebye jobb!

Snart väntar stallet och sedan jobbet. Så skönt att det blir det sista passet jag jobbar på 2,5 vecka. För nu väntar semester! Nu har min sommar faktiskt varit relativt soft ändå. Men att vara helt ledig är ändå en viss skillnad.

Jag fattar inte alla som klagar på värmen. Jag kanske inte är den kvickaste när det är så varmt mitt på dagen, men samtidigt är det faktiskt riktigt skönt. Bara en sådan sak som att slippa frysa. ;)


Från badkruka till badare?

Ja, nästan i alla fall!

I sommar har jag inte badat i havet en enda gång och fått konstaterat att jag nog är en bdakruka, men under de senaste fyra dagarna har mina kära vänner lyckats få i mig i vattnet tre gånger! Och det har faktiskt varit riktigt skönt, när man väl har doppat sig alltså.

På lördag bär det av till västkusten och då lär det väl bli lite mer bad och så, men det är antagligen lite varmare i vattnet här.

Annars hade vi en mysig dag på stranden idag, trots en del elaka moln som förstörde solandet i perioder.

Avocadoöverflöd!

Kan man överäta sig på avocados? Har ätit två stycken idag och lär bli betydligt fler de närmaste dagarna då jag har ett gäng som är på gränsen till övermogna hemma. Någon som har något bra recept på hur man kan variera avocados?

Bläddrade visserligen i senaste amelia om att man kan mixa det med diverse andra produkter hemma för att göra nån skönhetsbehandling, men det är inte min grej när det finns såpass billiga sådana att köpa. ;)

Så typiskt

Solen skiner och jag är för en gångs skulle ledig för en eftermiddag. Men idag verkar det som att alla jag känner jobbar eller är bortresta eller något liknande.

Lyckades rida en häst idag i alla fall. Assa var den (o)lyckliga, stackarn var helt slut och det var jag med. Jag saknar totalt motivation för att ta hand om alla tre när det är såhär varmt. En är alldeles lagom då. Nu ska här göras lunch och sedan ska jag kanske få något vettigt gjort!

Det kliar!

Jag har tidigare sagt att mygg inte tycker om mig. Detta får nog tas tillbaka, fick säkert 5 myggbett bara igår/idag. Stora fina kliande märken på benen. Krävs mycket självdisciplin för att ej klia tillbaka!

Får se det som ett sommartecken, för sommar är det, och jag har bara ett pass kvar på jobbet innan min semester del 2 startar!

Vart har yrkesstoltheten tagit vägen?

Godmorgon!

Snart dags att bege sig mot stall och arbete. Blev väl inte sådär jättemycket sömn i natt men det får det nästan vara värt. Just stunden vi befann oss på utestället var väl inte denmest lyckade, mest på grund av en otroligt oprofessionell bartender som lät oss vänta i ungefär 20 minuter när han serverade alla omkring oss, bara för att vi var simpla nog att be om ett glas vatten, eftersom det "inte är det som tillför något till att stället går med vinst". Istälet var det de söta 18-åringarna och killarna med de stora beställningarna som prioriterades. Och jo, han såg oss, han bara sket i oss.

Vad är det för attityd? När vi sedan intog vår kebab innan vi gick hemåt så träffade vi ett gäng som hade råkat ut för något liknande av samma bartender. Ett tecken, någon?


Galen?

Ibland frågar jag mig själv vad jag håller på med? Har den senaste timmen legat i solen på balkongen, läst en bok och hällt i mig vatten. I denna värmeböja så ska jag nu istället gå och träna. Men det är faktiskt en slags abstinens. Jag missade combaten igår men kan i alla fall få pumpa lite idag. Kanske inte den roligaste formen av träning men det är hyfsat kul och det ger träningsvärk.

Nåja, hälla i mig några liter vatten under träningen också lär väl göra så att det går bra!

Träning och missad träning

Min dag tillbringades på en gård utanför Järna där jag var och red kurs för Hinni på Assa. Mycket roligt! Vi fick arbeta med att driva och arbeta med sätet så fort hon spände sig. Arbeta med att använda tygeln först som absolut sista utväg och mot slutet av andra passet slutade det med att han satt upp på hästen och red henne med enbart halsring. När jag sedan skulle försöka så resulterade det i en häst som glatt skrittade iväg som hon ville över ridbanan. Känns som vi har nåt att öva på. Speciellt när det var så tydligt att han kunde detta, men inte jag... Det kändes i alla fall som jag fick med mig massa vettiga saker som vi kan arbeta vidare på!

Skulle sedan hem och träna combat på kvällen men det fick ställas in på grund av att jag istället fick rycka ut och arbeta i ett par timmar då en kollega fick en migränattack. Kändes lite lagom surt att stå på jobbet med tärningsabstinens men det kan ju bli så ibland tyvärr...

Allmänt gnäll

Sjuklig känner jag mig nu, en huvudvärk smög sig på medan jag arbetade så nu gäller det att sova bort det efetrsom jag imorgon ska rida kurs! Lär bli rejält varmt kan jag tänka mig....

Och så ska jag dessutom säga hej då till Henrik ordentlig för han försvinner till Göteborg imorgon och jag åker till västkusten först den andra augusti!

Skulle lägga in ny bakgrund på bloggen också, funkade ju hyfsat förutom att rubriken då gick och gömde sig... Nåja, får fixa det nån annan dag....

Sommarvärmen är på väg!

Vilket betyder att jag har en himla massa jobb att se fram emot. Imorgon samt helgen ska ägnas åt denna underhållande syssla, även om lördagskvällen nog kan bli underhållande! Jag hade inte brytt mig så mycket om att jobba när det är bra väder, såvida jag hade vetat säkert att det blir fint även på MIN semester.

Jobb även idag och en himla massa otrevliga kunder idag faktiskt. Som tur är så finns det även några som bryter mönstret och är riktigt trevliga, tack för det!

Annars får jag även allmän ångest över de dagar jag jobbar kväll, det är så hiskeligt svårt att ha en vettig kosthållning  när lunchen blir fil och mackor hos föräldrarna efter stallet och middagen måste vara något som kan intas kallt. Sallad är visserligen gott men kräver en ansträgning som jag inte alltid har. 



Brödet då...?

Det blev OK men bränt på undersidan av någon underlig anledning.

Såhär gjorde jag det:

5 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
5 dl havregryn
7 tsk bikarbonat
lite salt

Rörde ihop detta och blandade det med:

4 dl sirap
3,5 dl mjölk

Formade degen till en limpa och lade på en smord plåt. Gräddade 35 minuter på 180 grader vilket uppenbarligen inte blev något bra. Den är på gränsen till degig inuti dessutom. I fortsättningen ska jag bara baka efter andra recept så kanske chansen är lite större att det blir bra! Någon som har några tips? Bikarbnatsbröd är att föredra då jag verkligen avskyr att baka med jäst!

Min dator faller i bitar!

Rent bokstavligen alltså. Upptäckte nyss att tre små skruvar på undersidan är borta, vilket resulterar i att den har börjat dela på sig. Ingen som vet var man hittar reservdels-skruvar till dator?

Måndagsmys

Haft en riktigt skön dag faktiskt! Lite sovmorgon i morse och mys i soffan framför TV-n. Lyckades sedan lura med Henrik ut i stallet där jag först red ut på Assa medan han rastade Munin. Efter det var det dags för ännu en övningstur på Björg. Jag är inte säker på att jag gör allt rätt med henne hela tiden. Hon är det första häst jag tränat helt själv. Men det känns ändå som att det går framåt. Även om hon bråkar en del med mig ibland så början hon förstå och i skritten har hon även lärt sig att söka sig lite neråt. Sen är hon väldigt pigg så de första varven på banan brukar jag passa på att träna trav o galopp och så tar jag skrittövningarna när hon lugnat ner sig lite.







Lunch åt vi på Plantshopen i Ösmo. Deras vegetariska buffé är verkligen god och varierande! Olika saker varje gång man är där känns det som. Sen är dte ju inte heller fel att sitta och äta i en sådan mysig miljö.


Vi var lite sugna på att ta en utflykt sedan men visste inte var. Ingen av oss hade dock varit på en av kommunens sevärdheter; Torö stenstrand innan, så vi begav oss ut mot torö. Det är inte direkt skyltat så vi följde bara vägen så långt det gick och vips hade vi hamnat vid färjeläget till Landsort. Rullade tillbaka en bit och tog till vänster denna gången och Bingo! Nu var ju vädret inte det bästa även om vi hade uppehåll, så stranden var rätt ödslig, men riktigt, riktigt vackert! Förstår att surfare gillar att hålla till där med tanke på storleken på de vågor som var idag.


Väl hemma igen bakade jag bröd efter eget recept. Blev lite experimenterande. Ska snart provsmaka och blev det bra så lägger jag ut det senare ikväll!




Dessa brats...

Jaha, det märks att det har varit stockholmsvecka på Gotland när jag jobbade idag. Måånga trötta ungdomar som verkar komma direkt från festandet. Mer eller mindre otrevliga och med massor av pengar som det viftas med. Nåja, det är bara att le snällt och fortsätta vara trevlig.

Annars funkade jobbet bra. Är ju ansvarig nu när min chef är på semester så det var en massa beställningar och sådant som var tvunget att klaras av, men det flöt på riktigt bra kändes det som. Beviset får jag först på tisdag när leveranserna kommer.

Nu ska jag sätta och leta igenom mönster till kläder. Jag skulle verkligen vilja sy något klädesplagg och en i stallet har sagt att hon kan hjälpa till att anpassa mönster etc, vilket är något jag aldrig riktigt har lärt mig! Så det ska bli kul!

Satc-kväll

Hmm, undrar om man kan bli övermatad av denna serie? Har lyckats ta oss igenom ett antal avsnitt nu hittills och lär väl se minst ett par till!

Hemmagjord pizza blev middagen, sconessmet som botten funkar utmärkt och är väldigt effektivt. Efterrätt blev en ny smak på Ben o Jerrys: "piece of cake". Jordgubbsglass med kakbitar (dvs jordgubbscheesecake). FInns bättre  smaker men helt ok för att vara glass!

Annars består helgen av jobb och mera jobb! Har även hunnit med en del ridturer. Bland annat så uppvisade Björg en fin protest häromdagen när hon inte ville lämna ridbanan och därför bockade lite. Sen skötte hon sig utmärkt så hon vill nog bara visa lite egen vilja eller nåt....

533:-

Det är vad det kostade för att få igång bilen. Kan låta billigt men jag skäms faktiskt för det de gjorde var i stort sett en ordentlig rengöring. Visst, när vi försökte funkade det inte, men över 500:- för en sak som tog max en halvtimme? Man kanske ska bli bilmeck istället?

Min dag har annars varit soft. Legat hemma och läst en hästbok större delen av dagen. Hade verkligen ingen motivation till att åka ut och rida helt ensam. Hästarna är visserligen glada men de skulle behöva motionen.

PÅ eftermiddagen blev det en tur till Tungelsta/Krigslida för att fika med Malin. Mycket mysigt! Blev lite smått avundsjuk på deras hus också, även om vår lilla lägenhet är mysig kan man sakna lite utrymmen och en gräsmatta.

Combat-träning på kvällen. Lyckades lura dit Elisabeth också, visst var det kul? ;) Jag tycker alltid lite synd om folk som är där för första gången. Det är så mycket att tänka på att en del tyvärr blir avskräckta.

Nu väntar en helg fylld av jobb. Fre kväll, lör dag och sön kväll. Lär vara pigg och glad på måndag morgon....

Gällande bilar kunde jag för övrigt konstatera att en viss ford som kör omkring här i stan och som jag tidigare noterat pga galna omkörningar  och en del annat idiotiskt i trafiken, mycket riktigt tillhör en person som redan i grundskolan var lagom ointelligent. Ränderna går aldrig ur...
 

Dagens enda miss...

... är att min bil är trasig! Jag har en saab från -96 vilket innebär att den har en speciell mekanism när man ska starta den som bland annat syftar till att försvåra tjuvkoppling. Man ska stoppa ner en bricka på ett ställe och när dessa får kontakt så piper det till och efter det ska det gå att starta bilen. Denna lilla, onödiga, mekanism har hängt sig! Något som innebär att min bil inte startar trots att det i övrigt inte är något större fel på den.

Annars har dagen varit underbart skön faktiskt!

  • Värmen! Jag älskar när det är såpass varmt ute att man slipper frysa bara för att solen går i moln
  • Glass i hamnen, de var så generösa att jag inte ens orkade få i mig hela...
  • Mysig ridtur på Assa tillsammans med mor och Dreki
  • Promenad, lunch o middag med Henrik, mysigt!
  • Lånat en bok och läst på balkongen
  • Tränad Body Balance och Core
  • Allt verkar lösa sig för klubbens ungdomar (mitt ansvar och därmed min oro...) som ska till lag-sm. Sponsorer hittade och alla anmälda!

Dagens filmtips!

Okej, lite fint väder för att se på film just nu, men spara det till en regnig kväll, själv såg jag denna i söndags efter jobbet. Jag talar alltså om filmen Juno. Ni har säkert alla hört talas om den. En ung tjej som blir gravid när hon har sex med en kompis och bestämmer sig för att adoptera bort barnet istället för att göra abort. Rätt förutsägbar story kanske men otroligt mysig film och fyndig dialog. Filmen har fått högsta betyg av många recensenter och jag kan bara hålla med.



Nu är det glass i hamnen som väntar, något annat går bara inte för sig! Var nere en sväng där förut idag också, så mysigt!

Jobb väntar!

Ska snart bege mig mot jobb och stallet! Igår jobbade jag för första gången sedan innan semestern, lite lagom segt! Igår hade vi lite grillkväll och åt även tårta. Jag är fortfarande proppmätt. Tårtan bestod av maräng, chokladpudding o grädde samt kiwi och vindruvor = väldigt mättande. (men gott!)

Måste ju även berätta att Henrik har varit otroligt händig och lagat tvättmaskinen.... :D

Björg igen!

En av hästarna jag red förut idag var Björg och henrik tog några bilder... Tyvärr gled sadeln fram litegrann. Testade en bomsadel för första gången och den satt sämre än väntat så jag kör på dyna ett tag till!






Tyvärr är styrseln ännu sådär i traven, för att inte tala om galoppen men det funkar ändå hyfsat! :)

Duktigt!

Idag har jag varit duktig och plockat fram min städådra. Först har jag rengjort utemöblerna på balkongen och dessutom har jag städat bilen ordentligt, både ut och invändigt!

Nu ska vi slänga i en maskin tvätt innan träningen också. Har massor tvätt efter resan och en trasig tvättmaskin i lägenheten. Ibland är det tur att det finns tvättstugor!

Hemma!

Ja, jag kom ju hem redan iförrgår kväll, men då var jag faktiskt HELT slut! Och igår så strulade internet så mycket men nu kommer det ett inlägg här i alla fall. ;)

Tidsomställning och extremt lite sömn sista natten gör sitt till. Sista kvällen innan vi åkte kom vi i säng vid 12 isländsk tid och fick gå upp tre timmar senare för att hinna till flygplatsen. Men vi hann med att se mycket fina hästar under kvällen i alla fall. Detta är Vaeringi:



Han är så otroligt bra som modell, när han är så snygg! På dagen var vi ute och körde upp får till bergen där de ska gå på bete i några månader. Vägen dit var smal, gropig och inbegrep även att vi passerade ett par vattendrag.




Väl framme var det dock så otroligt vackert!



Gårdagen ägnades åt att fira Henrik som blev ett år äldre. Mysig fika på stan, promenad, en tur till stallet och sedan picknick med Anna på kvällen. Det var lite väl blåsigt kanske, men mysigt ändå! Det negativa är att vår tvättmaskin har gått sönder. Lite småjobbigt måste jag erkänna.

Landsmót över för denna gång!

Såå, idag var sista dagen på landsmót! Fantastiska hästar som visades i både fyr och femgång. Det tråkiga med den isländska varianten A-flokk respektive B-flokk är att man inte visar någon galopp eller skritt i finalerna. Skritten är väl förståelig men att galoppen inte visas är bara underligt. Sedan så är ju jag, som numera är insnöad på sportdomarregler väldigt förvånad över hur dåligt hästarna travade. De hade visserligen fantastiska rörelser men takten var nästan genomgående lite halvtaskig vilket resulterade i långa sträckor av tölt och galopp. I dessa grenar bedömer man dock det bästa man ser så det går att bortse från sådant men det förklarar varför dessa hästar får svårt att hävda sig på svenska banor med de regler vi använder där!

Annars är väl den känsla man får att det kommer att bli svårt att uppskatta hästarna på SM. Nu ska jag bara dit någon dag men speciellt tölthästarna kommer att kännas löjligt att se efter att ha sett barn här som har ridit hästar som i sverige går i vuxenklass utan problem.  Passen på SM är däremot roligt att se, i 250 meter pass var det till exempel ingen som var nere på under 23 sek. Däremot gick det underbara vita stoet Drifa frá Hafsteinsstödum 100 meter pass på 7.31 sek, nära världsrekordet med andra ord!

Gårdagskvällen fick jag vara lite nostalgisk då det efter nåt underligt syntband rullades in en lastbil på banan som byggdes om till scen. Där spelade Jónsi, en kille som annars är med i bandet I svörtum fötum och som sjunger underbart bra. Jag såg detta band för fem år sedan och killen har en lika bra scennärvaro nu. Det absolut charmigaste var när han bad alla barn under 10 år att komma upp på banan och sedan sjöng de alla tillsammans! Det blev dock inget dansade då bandet som spelade sen var rätt underligt så strax efter 1 så åkte vi hem.

Idag har vi ätit en supergod middag tillsammans med alla andra gäster som familjen har här denna vecka! Lammkotlett och potatis och sedan en isländsk specialitet; skýrtårta. Det smakade ungefär som cheesecake men var inte lika sött, och till det åt vi jordgubbar, glass o grädde.

Nu sitter jag på rummet och ska snart sova. De andra ungdomarna skulle åka hem till Reykjavík eller sova också så det var bara de vuxna kvar som nu sitter och dricker kaffe. Jag fattar inte vad det är men jag blir så otroligt trött här trots att jag har sovit nästan varje dag!

Imorgon blir det sista dagen på Island för denna gång. Jag vet inte vad vi ska göra men förhoppningsvis blir det lite ridning. Man blir ju rätt inspirerad av dessa fina hästar som man har matats med hela helgen!


Måste bara visa...!

La in bilder från kameran nu, här sover de gott! ;)



En ljus natt!

På Island är klockan ganska exakt 00.00 och det är helt ljust fortfarande. Jag är lite lagom skrynklig efetr att ha suttit i vikingapoolen i cirka 1 timme. Det var en smärre invasion av norrmän där också så det var rätt livat. Helst hade jag väl varit på landsmót men får satsa på det imorgon kväll!

Igår blev det en rätt lång dag på banan då det först var tävlingar hela dagen och sedan lite allmän underhållning på kvällen.

Dagen började väldigt icke-lovande med vind och sandstorm (men ändå sol!). Jag överdriver inte när jag säger att jag hade sand överallt. I öron, ögon och mun. Riktigt äckligt. Men jag slapp i alla fall frysa då jag använde min nya overall. Så gårdagens outfit var alltså denna:

 
Tävlingen var annars rolig att se då Frida och svalur tog till B-final, helt otroligt duktigt med tanke på att de från början var 94 hsätar och de 15 bästar hamnar i final!




Vi såg även uttagningarna i tölt T1 där en av höjdpunkterna var att få se Indjánis pappa Bordi frá Fellskoti live! Han kom tyvärr inte till B-final men fick en poäng på 7,30 eller nåt sådant vilket alltså är väldigt högt. ;)



Mot kvällen mojnade det något och då var det dessutom invigning. Något som var extremt häftigt! 500 hästar var inne på banan samtidigt och red runt till pampig musik. Sedan hölls det även en massa oändliga tal, men det är väl sådant man får stå ut med. ;)

Massa hästar:



Och massa publik:



Minsta ryttaren på Landsmót? Sååå söt!



Solen sken mellan molnen under alla dessa tal, häftigt!



Sen blev det lite allmänt socialiserande och öl för de personer som till skillnad från mig fick vara chaufför. Fick även chans att säga hej till Annas vänner som jag festade en del med när jag jobbade här för fyra år sedan!

Denna dag tog vi en rejäl sovmorgon och ägnade förmiddagen åt att se på gårdens hästar. Efter lunch så var det öppna visningen för hingstarna på tävlingen så då befann vi oss självklart där. Jag såg dock ingen hinsgt som jag föll 100% för även om det var många fina. De bilderna är fortfarande i kameran men det kommer kanske någon sen!

Nu är det sängen som väntar och imorgon lär det bli en heldag på tävlingarna. Godnatt!

illa...

Mitt illamående från igår satt i sig så jag fick mig aldrig någon middag sen... Har istället sovit i nästan 12 timmar. Nu ska frukosten snart serveras och det är ju nice, man är ju smått hungrig nu!

Dagen planeras att spenderas på Landsmót! Idag är det bland annat sem-final för barnen så då ska vi förstås heja fram Frida! Sen blir det även tölt-uttagningar där bland annat Bordi och Baugur (som jag lovat Sophia att fota ;) ) ska vara med. Klockan 19.00 är det invignig, vilket brukar bli väldigt maffigt! ALLA deltagare rider runt där inne med sin respektive klubb. Efter invigningen så drar det igång med underhållning så man får väl kasta på sig snygga kläder under overallen eller nåt. ;)


Massa maat!

Såå, ännu en update från mig!

Idag fick jag och mor flytta till våra värdars bostadshus eftersom hotellet är fullbelagt. Det kom även hit ett danskt gäng och två människor från tyskland som alla är intresserade av kolkousavel! Dagens middag blir antagligen lamm, vilket är en av mina favoriter, speciellt en sådan här dag.

Dagen tillbringades nämligen i Reykjavík på besök hos sadelmakaren. Så nu fick vi med oss lite blingade träns som vi ska ta hem! Vi skulle även dricka kaffe hos dem. Något som innebar två olika sorters tårta, en mastig kaka, ost med kex samt mackor. Detta innebär att jag nu känner mig lite smått illamående då jag har ätit så mycket nyttigare de senaste veckorna. 

Vi har även varit ute på fälten och kollat på lite söta föl idag. Det regnade dock så mycket så jag tog bara några suddiga bilder med min mobil. Kanske bjuder på dem när jag kommer hem. Igår såg vi däremot ett gäng häftiga kor  som var väldigt mångfärgade och som jag glömde att visa då, så här kommer dom: 



Nu vill min mor åter ha datorn så jag ska återgå till min bok!


Det blåser på ön...

Fick låna min mors dator och kan därför bidra med en kort uppdatering. Klockan är på Island 22.38 och vi har precis ätit middag och ska snart sova. Middagen bestod av hummersoppa, lite vitt vin, bröd och så massa glass till efterrätt. Det märks att våra vänner här har ett hotell.

Annars så kan jag ta det från början! Vi kom hit igår kväll efter en flygresa som gick så bra så! Bilturen ut hit tog nästan två timmar så när vi kom fram så hälsade vi på lite nere i stallet där Frida förberedde sig inför idag genom att tvätta sin häst.



Idag tillbringades större delen av dagen på landsmót, som alltså är en av de största tävlingarna på Island. Frida red i barnklassen. (10-13 år) Det var 94 starter, de red tre och tre på banan och visade tölt och galopp. De 30 bästa går till semifinaler som är på torsdag, där sedan de 15 bästa går till a respektive b final. Frida och Svalur skötte sig utmärkt och hamnade på en nionde plats. Riktigt roligt!




Något som inte var riktigt lika kul är då vädret. Det blåser storm allra minst, sanden yr och det är svårt att gå mot vinden. Bitvis är det soligt och däremmellan kommer det små regnskurar. Vi kollade lite på uttagningar i fyrgång och det var en del fina hästar men det är roligare att de när de rider individuella uttagningar istället. Vi träffade även Indjánis uppfödare (indjáni är vår 2-åriga hingst som bor hos dem fortfarande) och bestämde oss för att hälsa på dem.

På vägen dit så stannade vi på en bensinstation där mamma för två år sedan köpte en superbra ridoverall och i år var det min tur. den gick på ungefär 1200:- vilket är ett riktigt bra pris!

Hos indjánis uppfödare blev vi bjudna på lite kaffe. Något som där även innbär diverse olika kakfat, bröd, pålägg, tonfisksallad etc. Eftermiddagsfika är mättande här! Efter det var det ut på fälten i en bil för att leta efter hingsten. han såg trevlig ut förutom en lite tjock hals och hade vuxit en del förra året. Det tråkiga är att barra en kula har ramlat ner än sålänge så vi hoppas att det inte blir något problem! Såhär ser han ut i alla fall!

 

Nu är det sängen som väntar är och imorgon ska det regna hela dagen så då passar vi på att åka in till Reykjavík och hälsa på sadelmakare Jón! Hoppas att ni har det bra där hemma så kommer det en ny rapport längre fram!

RSS 2.0