Visningshelg

Avelsvisning på Strömsholm innebär att jag och  modern tillbringar några nätter på hotell i Västerås. Motvilligt måste jag ju plugga och försöker komma igång med det men det är inte det lättaste, inte minst för att jag inte riktigt vet var jag ska börja.

Jag hade hade verkligen hoppats på bastubad och lite simning i poolen nu på kvällen. Bastu blev det, men poolen gick jag inte ens in till. Var några killar som hade förfest så det var minst sagt livat! Hög musik, brottning (lät det som) skålande, brölande, sånger och hopp i poolen. Lite småobehagligt eftersom de öppnade dörren in till damernas avdelning då och då dessutom så bastubadandet gick fort.

Visningen då?

Är ju Assa som visas om och hittills har det inte gått så bra. Tanken var att tölten skulle höjas men i nuläget ligger hon kvar på en sjua för det medan flera av de andra gångarterna har sjunkit. Hon SER dock mycket trevligare ut och det ska bli spännande och se vad som händer på visningen imorgon. Då har alla chans att höja sina poäng och de kan inte sänka något. Hoppas verkligen att domarna ser mer av denna tölt imorgon:


Motivationsdipp och prestationskrav

Igår gick ridingen inte så bra och jag kände att det var lika bra att hon fick vila idag. Ville dessutom träna själv eftersom vi åker iväg över helgen sen. (avelsvisningen). Var dock riktigt opeppad att besöka gymmet idag. Känslan i kroppen nu efteråt är ju riktigt skön, men det är svårt att minnas det då man är lite däst efter maten och sitter nersjunken i soffan.

Blev i alla fall en timmes Body Pump (dvs: tyngdlyftning fast med instruktör och koreografi). Jag kör på med det kanske två gånger i månaden. Lyckas inte ta mig dit oftare och resultaten blir även därefter. Har kört med samma vikter sedan jag började så det är tveksamt om jag blir starkare över huvud taget, men träning får jag i alla fall. När man kör axlar känner jag mig mer eller mindre svimfärdig. Vet inte om allt syre går från hjärnan till att syresätta de närliggande axelmusklerna eller något?

Nåja, trist när man saknar den motivationen. Sen känner jag mig inte superladdad att plugga. Å andra sidan försöker jag banka in i hjärnan att jag faktiskt HAR pluggat idag. Rätt mycket till och med...Tog åttatåget in till stan. Satt och läste i nästan två timmar på förmiddagen. Var på en introföreläsning på två timmar till uppsatsskrivandet. Pluggade även på pendeln på vägen hem och var inte hemma föränn vid fyra-tiden. Inte så konstigt att motivation saknas att då sätta sig och klura på uppsatsfokus etc.

Jag är medveten om att jag hamnar i den fällan att jag lätt ställer att för stora krav på mig själv, vilket ger mig prestationsångest och även motivationsdippar när jag inte lyckas med allt jag tänkt mig. Men jag vet samtidigt inte riktigt hur jag ska ta mig ut ur den onda cirkeln.


Björg!

Nu har jag kommit igång med Björg igen efter visning och betäckning. Så rolig häst att rida! Fick ett stort leende när jag satt upp och hon glatt skrittade iväg mot ridbanan. Häromdagen fick jag Henrik att fota lite också, så håll till godo:Första tölten! Vi klarar bara korta sträckor än sålänge, även om HON är tötlsatt är jag inte tölttränad för fyrgångare....

Och såklart det inte fungerande....

Nämnde i förra inlägget att skolan skulle göra en manuell registrering på mig. Ja, det gick ju jättebra. Jag är i nuläget registrerad på hrundkurs i företagsekonomi, trots att jag egentligen ska läsa på högsta nivån. Självklart går studievägledarna inte att nå via telefon annars än på deras telefontider, som bara är på förmiddagarna. Hela administrationen är stängd i övrigt också, eftersom de är upptagna med registreringen. Ironiskt va?

Problemet för mig är att idag klockan sex skulle vi, via nätet, välja handledare till uppsatsskrivandet. Det kunde jag då inte göra eftersom det kräver en korrekt registrering. Imorgon förmiddag fördelas även platserna på kurserna på den avancerade nivån, någiot som också skulle ha anmälts i registreringen. I och med att dessa platser är begränsat antal på så kan det bli så att jag helt enkelt missar hela lottningen.

Kan säga att jag har varit något frustrerad och irriterad idag på eftermiddagen. Blev en hel del aggressioner som fick komma ut när vi körde combat...

Dagens positiva besked är att jag fick kontakt med ett intressant företag som jag ska diskutera ev uppsatssamarbete med. Spännande!

Byråkratins under

Ibland överträffar teorierna sig själva. Var och registrerade mig i skolan idag. Det innebär att jag bekräftar att jag ska läsa kursen och säga vilka två delkurser jag vill läsa i första hand. Nu går ju inte detta direkt fort. Det är många elever som läser företagsekonomi kan man väl säga. Registreringen öppnade vid tio och då kom jag dit. I samband med det ställde de fram en nummerlapps-apparat. Jag var inte riktigt tillräckligt snabb och fick därför nummer 57. Efter 20 minuter var de på nummer 17. Jag har egentligen inget emot att vänta. Datorn var med och jag kunde sitta och surfa lite och så. Problemet var ju dock att de bara hade skylten som visade det aktuella numret i korridoren. Dvs alla som stod utanför fick med jämna mellanrum gå till den smala korridoren för att kolla vilket nummer det var.

Väl framme, efter 75 minuters väntan, visar det sig dessutom att han inte hittar mig i systemet. Som tur är blir det en manuell registrering som förhoppningsvis har gått bra. Bara otroligt irriterande när det inte fungerar som det ska, bara för att jag går en speciallinje.

Det var en hel del muttrandes överlag bland alla som väntade. Den allmänna frågan var: "skulle inte detta gå snabbare att göra via internet?" och det kan man ju helt klart hålla med om!

Trots allt var det rätt trevligt att vara tillbaka till skolan. Kräftriket är rätt mysig. Får hoppas på trevliga kurskamrater bara!

Sen har kvällen varit helt fantastisk! När jag kom hem gick jag ner och mötte Henrik vid båten. Vi stack ut till Båtshaket på Ålö. Det blev favorit i repris för mig. De rökta räkorna med aioli är otroliga! Till det ett glas vitt vin och de stänger ju vid sextiden men då satte vi oss på bryggan, i solen, med ryggen mot klipporna, och åt medhavda jordgubbar och lite choklad. Det enda som hördes var havets kluckande mot bryggan. En underbar stund!

mmmm, vila!

Jag kommer helt klart sova gott i natt! Jobbade 14- 21 och 6-14 det senaste dygnet... Planen var att vi skulle storhandla inför veckan sen, men jag mer eller mindre däckade på soffan fram till middagen. Efter middagen blev det BodyJam, mycket uppiggande, men nu, efter dusch och vinkat hejdå till Henrik som börjar jobba vid 22 så var det väldigt, väldigt skönt att sjunka ner i soffan.

Några bit mörk choklad, te och lite inspelade underhållningsprogram på TV:n avslutar kvällen!


Sushi för nybörjare

Inte boken alltså, men jag och Elisabeth har aldrig testat att göra sushi innan! Igår var det dock dags. Iväg till Ica Kvantum och köpa bambumatta, sjögräs, sushiris och risvinsvinäger samt lite lax, avocado, gurka och surimisticks.

Det jobbigaste i processen är att det tar en himla tid att göra riset, så ett tips är att göra det i förväg om ni ska testa annars. Det ska sköljas, stå och vila i nytt vatten, sköljas igen, koka upp, puttra, vila, röras ihop med vinäger och socker (det blir som klister) för att sedan hinna kallna!

Pysslandet med att göra sushin är dock bara kul! Maki-rullarna görs genom att man brer ett lager ris på sjögräset, lägger på valfria ingredienser och rullar ihop. Sjögräset fastnar i sig själv och håller ihop allt! Skär rullarna i bitar och servera, gärna med japansk soja.  Mycket gott! Vi gjorde några med surimisticks och gurka och några med lax och avocado. Lite wasabi i botten på alla för lite etxra hetta dessutom.

Vi hade dessutom extra lax kvar och då gjorde enormt goda laxrullar där vi bredde wasabi på laxskivor, la på ris och avocado i mitten och rullade ihop det!För den äkta japanska känslan intogs de med de pinnar jag fick från Joakim nu när han kom hem från Korea. Även Elisabeth gjorde ett tappert försök, innan gaffeln fick göra en insats också...
Tränat!

Fördelen med att sommaren börjar lida mot sitt slut och ens rutiner tar vid är att man även kommer igång med träningen! Jag kan inte påstå att jag haft uppehåll helt och hållet men istället för 2-3 gånger/vecka som det var i vintras så har jag kanske kommit iväg en gång/vecka maximalt. Helt ok men känns för lite ändå. Börjar bli riktigt nöjd med min kropp och vill inte förlora det, dessutom så mår jag ju bra av träningen! Heja endorfiner. ;)

Igår blev det dock BodyJam (dans) och idag Combat. Kan ju säga att det märktes att jag inte jammat på ett par månader. Det hade kommit några nya låtar med tillhörande nya moves.

Fjällen på sommaren!

Ja, nu kommer de utlovade bilderna också. Är fortfarande helt tagen av skönheten i fjällen, otroligt vackert!

I måndags kväll när vi kom hem blev det dessutom en något spontan tur ut på sjön då Carolina o hennes kompisar inte hade kommit llängre än till Lacka på sin segelsemester. Mkt trevligt med räkor och bastubad.

I går var det pysseltid istället. Ridtur och sedan storhandling samt tillverkning av röd vinbärsgelé. Första gången jag gör gelé. Det smakade mkt gott men är lite osäker på om jag lyckades göra den tillräckligt hållbar. I brist på burkar så tog jag små engångssnapsglas i plast och använde flytande parrafin som lock. Inte så snyggt, men förhoppningsvis funktionellt.

Idag har det jobbats och sedan fick vi oväntat besök. Fredde och Sofia från Göteborg kom förbi på middag på väg hem från sin semester. Mycket trevligt!Frisk luft!

Kom upp till Tänndalen igår och hann då ta en kort bergspromenad. Jag uppskattade det nog mer än Henrik som då blev helt mygguppäten, han smakar nog helt enkelt godare än mig, för jag hade inga större problem med blodsugarna.

Idag har vi varit ute en hel del! På förmiddagen blev det en fjällpromenad upp till en gammal gruva och en stängd våffelstuga. Uppför backarna med fjällbjörkar och sedan upp över trädgränsen. Så vackert och storslaget! Kamerorna gick varma men vi har förstås ej med några kablar till dem hit så det får dyka upp bilder senare.

Lunch intogs i stugan där vi bor och efter en liten stund vila åkte vi iväg för att kolla på ett vattenfall. Blev en längre promenad där med som dessutom inleddes med en riktigt brant stigning. Väl uppe var det dock fantastiskt. Först satt vi vid en fors. Njöt av stillheten, smakade av det klara och kalla fjällvattnet och badade fötterna. Sedan gick vi nedåt igen. VI gick då längs en lång uppbyggd trappa som nästan hängde över vattenfallet och forsen på vissa stället. Så häfigt! (även om vissa, nämner inga namn, nästan fick lite svindel)

Nu har jag lyckats låna mors dator. Mobilt bredband och allt... Surfar runt och kollar om det finns några vettiga lediga tjänster till mig i höst och kollar in vad det är för valbara kurser som ges i höst i skolan. Ska skriva uppsats på halvtid men måste även välja två kurser på egen hand. Lutar åt en kurs i marknadsföring och en i organisation. Vill visserligen ha mer kompetens gällande redovisning, men vill ha den på en praktiskt nivå och ej en teoretisk, så då är det bättre att lära sig det på egen hand. 

Nu har det friska luften tagit kol på oss allihopa och det är snart dags att ramla i säng. Imorgon väntar ännu en dag på fjället!

Nu är det sommar!

Och det betyder även att jag knappt har tid att blogga! (Eller tar mig tid, välj själva...)

Har den senaste veckan jobbat rätt mycket dessutom men även hunnit med en hel del kul! Kör en kort sammanfattning i bilder så ni får se lite höjdpunkter i alla fall....

I onsdags var jag och Elisabeth inne och kollade en sväng på Prideparaden. Riktigt häftigt men fetresom vi var ute i sista sekund så fick vi tyvärr inte så bra platser, så vi såg mest de som åkte på flaken, men de var glada och man blev riktigt glad även som publik! Det som var finast, men som dock inte fotas så mycket då det inte är så spektakulärt, var dock alla de som gick under banderollen "stolta föräldrar". Det var nog fler än jag som tyckte det var fint!Helgen i nynäshamn så gick ju det stora evenemanget  Lövstock av stapeln. Musikfestival med lokala band. Två scener, i två dagar. Det har inte varit sedan mitten på 90-talet men i år var det 30-årsjubileum och därför en repris. Både med gamla band och nya. Det kom lite skurar men annars kunde vi sitta i gröngräset och äta picknick!Lördagskvällen åkte vi med samma gäng  (minus Lotta o Niklas) ut till Muskö sjökrog istället. Självklart med båt... Åt ceasarsallad och räkor och satt bara och pratade. Härligt och lite lagom ansträngande då både Jag o Henrik jobbade förmiddag på söndagen.

Söndag kväll blev det ridtur som avslutades med kantarellplockning. En skörd i denna storlek blev resultatet:


Extra stolt är jag eftersom jag ALDRIG brukar hitta kantareller annars.

Tisdagen, då jag faktiskt var ledig skulle blir lugn. Ridtur med Elisabeth på eftermiddagen men annars vara hemma var planen. Tji fick jag, då Carolina hojtade till på msn och frågade om vi ville hänga med ut o segla en sväng på förmiddagen. Det var vi ju inte sena att hänga på, så då fick jag testa att vara skeppare också. En otroligt fin segelbåt och det var rätt skönt att glida fram utan motorljud för en gångs skull. (förlåt Anna-Stina...)Hade tyvärr lite huvudvärk hela dagen och när Elisabeth kom över och såg på film med mig på kvällen så däckade jag totalt in i halva filmen... En tidig sänggång resulterade dock i att jag mådde fint dagen efter.

Igår när jag hade jobbat och sånt så besökte vi först blodbussen. Här ska vi göra vår samhällsinsats tänkte vi. Så nu är jag registrerad som blodgivare så snart de har analyserat mitt blod lite. Efter det blev det en ljuvligt god grillmiddag på Drakboda för att hälsa min bror välkommen hem. Han har varit ute på äventyr i form av en utbytestermin i sydkorea och dessutom backpackat runt i Asien i en månad. Mycket häftigt med andra ord!

Idag, som också var en jobbdag så har vi tillbringat eftermiddagen på sjön. Det blev grillning och solning, följt av tubåkning.Jag och Elisabeth tog det lugnt och säkert. Killarna såg det som en sport att ramla i, så det fick de även göra... Tiden gick fort och det kändes som en riktigt somrig och härlig kväll!Ja, han klarade sig fint, och ja, man välter bara om båtföraren verkligen går in för det. ;)Ovanstående bild sammafattar väl lugnet som var ute på sjön när vi packade ihop åkte hem.

Nu ska jag sova, imorgon ringer klockan tidigare än vad jag önskar (men senare än när jag jobbar dag...) eftersom jag då ska packa klart för att sedan, tillsammans med resten av familjen, sätta mig i bilen och åka till fjällen. Jag har aldrig sett fjällen i sommarskrud förr så bara det ska bli kul!

Lite trist att ägna en fin sommardag till bilåkande men det ska bli riktigt kul att komma upp. Blir bara borta till på måndag, men ser fram emot ett par dagar av total avslappning och äventyr i fjällmiljö!

RSS 2.0