Wow-are, ohederligt släkte?

Jahapp, det är tur att de kommande dagarna är lugna för jag har lyckats dra på mig en rejäl förkylning. Intervjun jag hade i torsdags blev inställd men är nu ombokad till nästa vecka. På fredag ska JAG Dessutom intervjuas för ett jobb, spännande värre, men försöker att inte ha för stora förhoppningar utan ser det mer som en övning. Samtidigt vet jag att jag är minst lika kapabel som många av de lärare jag har jobbat med tidigare.

Nåja, att vara däckad med sjukdom gör ju att man får en massa tid över och efter att ha plöjt större delen av Grey's Anatomy Season 3 så tänkte jag nu ta upp mitt Wow:ande (World of Warcraft för oinsatta). Att ladda hem patcharna tog dock ca en dag men nu var det bara betalningen kvar. Man måste ju betala månadsvis men som min kloka bror en gång sade: Folk betalar ju lätt 100:- för en kväll på bio och i jämförelse är 130:- för en månads nöje rätt billigt.

Humorn kom dock när jag läste betalningsvillkoren:

2. You may be entitled to cancel your Account with immediate effect under the following legitimate reasons, such as:

Imprisonment for a period exceeding your subscription period;
Hospitalization for a period exceeding your subscription period;
Personal insolvency or personal bankruptcy;
Or any other legitimate reason as may be specified by applicable law or relevant court decision.

Där humorn förstås ligger i att fängelse står som första giltiga skäl till att avsluta sitt spelande utan uppsägningstid... Undrar om det är många som använder just det som ett skäl?


Det börjar gå bra!

Vet inte om det var för att senaste uppsatsmötet löste en del, att jag börjat intervjua folk, eller för att fjällen gav en behövlig paus men just nu känns det bättre än på länge. Har under dagen kunnat släppa skolan och hunnit med en lååång fika, fixat hemma, tränat och lämnat in telefonen på lagning. Även köpt lite småsaker. Hade nu när jag kollade mailen precis fått bekräftat ytterligare en intervju från en organisation jag har jagat i över i månad, och jag AVSKYR att jaga folk, så det kändes riktigt skönt!

I veckan väntar det en del evenjobb, en lunchintervju (hur ska jag kunna äta och anteckna samtidigt....?) shopping samt inflyttningsfest hos Elisabeth. Ska även försöka ta mig ut till stallet någon dag eftersom jag börjar sakna Assa litegrann.

Jag borde väl egentligen ta tag i att söka jobb mer aktivt nu med tanke på att jag faktiskt, egenligen, blir arbetslös till våren, men känner mig förhållandevis avslappnad gällande det. Det känns som att det alltid dyker upp något och jag tror på ett sätt att ovissheten bara är nyttig för mig. Jag VILL inte ha en spikad framtid, det känns lite trist, eller vad tycker ni?

Blir dock att starta en redovisningsfirma efter årsskiftet till att börja med, sen får vi se vad som händer. Läste i en tidning om att många åttitalister är kombinatörer, något som tilltalar mig som är rätt rastlös till naturen. Det innebär helt enkelt att man kombinerar flera typer av jobb och arbetar med lite av varje, kul!

Rekordtidig skidpremiär

Träningsvärk i större delen av kroppen och lite skapsår här och var men det har varit några riktigt sköna dagar ute i naturen! Lite svårt att fatta att det är i mitten på november när man åker längdskidor upp mot kalfjället längs en orörd skidslinga, träden är täckta av snö och det flaxar upp en snövit ripa några meter framför en.

Vi har hyrt utrustning (genom att ringa till den stängda uthyrningen och få specialöppnat...) och eftersom det var försäsong gick det inte så mycket bussar. Något som gjorde att vi gick till längdskiduthyrningen, hyrde skidor där och den dag vi sedan ville åka utförs (ja, skidbackarna var också öppna) så fick vi åka längd åtta kilometer för att sedan hyra skidor/snowboard vid backen. Som tur var gick det bussar tillbaka till hotellet för i slutet på den dagen var vi något trötta. Minus tretton grader är inte så farligt när man kämpar på i längdspåret men känns mer när man står i skidliften. Kunde även konstatera att det är betydligt farligare med längdskidor än snowboard, något som även skrapmärkena i mitt ansikte är fina bevis på. Några av utförslöporna var ritkigt branta. Men skam den som ger sig, dagen efter var vi båda betydligt stabilare på benen och det ska nog bli längdåkare av oss också så småningom!

Överlag märks det att de som framförallt utnyttjar snön under försäsong är de som elitsatsar. På hotellet, som satsar en del på att ha en sportprofil bodde förutom vi, ett antal vasaloppsåkare (vinnare...) och i skidbacken var slalomklubbar från bland annat Järfälla och Gävle där för att träna.

Sen ser vi fram emot nästa gång, då lär poolen vara igång, skidbussarna gående och alla backar öppna. Å andra sidan lär det vara ett mer hysteriskt tempo än det var denna gång.

Nu känns det som att batterierna är lite uppladdade och att man även har fyllts av lite julstämning. Nu när vi sett snö så känns nämligen inte julhysterin lika oförklarlig.

På bussen

Sitter nu och skriver blogginlägg på en buss. Tekniken går verkligen framåt. 400:- kostar en biljett till Tänndalen (eller ja, Funäsdalen, eftersom det är lågsäsong går bussen inte sista milen så det blir taxi på slutet) och då ingår gratis internet ombord. Trevligt!

Jag tar det rätt lugnt, läser på forum och bloggar men renskriver även mina anteckningar från en intervju jag gjorde igår. Att komma igång med intervjuandet känns som ett stort steg framåt för uppsatsen så det är roligt!

Jag och Henrik har galet mycket packning med när man betänker att vi bara ska vara borta till på Söndag. Men eftersom vi kommer fram sent så var vi tvungna att ta med lite mat (dessutom känns det onödigt att köpa fullstora paket havregryn o nötter etc så där har vi packat i småpåsar). Mjukiskläder, skidkläder lite lakan och handdukar, plus dator, sällskapsspel och nån bok. Har även med mig stickningen eftersom jag nu tänkte göra klart Åre-mössan jag börjat på.

Lunch åt vi på "streetfood" på T-centralen. Snabbmat av liite lyxigare variant. Menyerna låg på 85:- men då kunde man välja på allt ifrån hamburgare och ribs till kycklingspett i jordnötssås eller nudlar och till det valfri sideorder som inkluderade allt ifrån en grönsallad till tortilliachips. Även kaffe ingick då! Mycket trevligt som variation till Burger King.

Nu ser vi fram emot att se hur lägenheterna ser ut i vinterskrud. Sist vi var uppe var ju i Augusti och då var lägenheterna inte ens färdiga. Vi tänkte även försöka att hinna åka såväl längd som utförs. Ryktet säger att det finns snö så det räcker till båda.

Familjen utanför lägenhetslängan, med lite mer somrigt väder än vad som nu är fallet!

 

EFtersom både jag och Henrik lyckades glömma Kamera så fick jag göra något såpass okonventionellt som att springa in på pressbyrån och köpa en engångsvariant. Kan nog bli lite kul!


Omtumlande dagar

Man kan väl lugnt säga att den senaste veckan har varit hetsig, omtumlande och det har varit mycket både upp och ner.

Samtidigt som skola, jobb och dömande har tagit en del energi med långa dagar som krävt fullt fokus, så har det samtidigt varit riktigt socialt, med både middagar och hälsomässa! Jag är dessutom tacksam över att mina jobb är såpass roliga som de är! I fredags arbetade jag på en personalfest och fick chansen att lyssna på ett bra band dessutom och igår dömde jag på Mökkurs KM med massor av fina ekipage!

Helgen har dock fördunklats av att en av mina äldsta vänners mor tragiskt gick bort i torsdags. Det är helt ofattbart och jag kan inte ens föreställa mig vad hon går igenom. Madde; mina tankar har (som du vet) varit hos er en hel del senaste dagarna...


Det har dock gett en del perspektiv på vad som är viktigt här i livet... Att springa runt och stressa över småsaker till skolan blir exempelvis så trivialt i sammanhanget. Lova att ni tar hand och värderar de relationer ni har, allt annat ordnar sig alltid. Detta är något jag själv också ska arbeta med... då jag lätt fastnar i en ond spiral med prestationsfokus.

Imorgon ska jag genomföra en intervju till uppsatsen, men efter det åker jag och Henrik till Tänndalen och blir kvar där till på Söndag. Målet är att bara uppleva lugnet, få komma ut i naturen och helt enkelt känna att det blir en liten paus i stressen.


Sanningens ögonblick

Nåja, inte riktigt, men det känns som det. Imorgon är det halvtids-deadline för uppsatsen. Jag vet att min handledare ställer högra krav än vissas andra vilket också innebär att jag kommit hyfsat långt. Men det känns i nuläget inte som en text jag vill visa upp offentligt så att säga. Får se hur långt jag lyckas komma innan ons lunch...


Landethelgen över

Helgen har varit otroligt skön, trots att jag har varit tvungen att plugga en hel del. I torsdags hade jag ju min SISTA tenta på universitetet. Nu är det bara fullt fokus på uppsats terminen ut.

Från torsdag till måndag har jag och Henrik bott på Drakboda för att vakta gården då mor och far var bortresta. Har varit riktigt mysigt! Fredagen förgylldes av et antal underbara människor som kom och spelade spel, drack te och bara umgicks, tack alla för att ni kom, vi hade supertrevligt!

Lördagen blev det plugg till en stor del samt en längre skogspromenad med hunden som inkluderade kantarellletning. PÅ kvällen hade jag och henrik som projekt att försöka göra rökta räkor. Det gick sådär (lite för välrökte blev de...), men första gången så nästa gång blir det bättre! Till det low-carb bröd och hemmagjord aioli, mums! Somnade i soffan framför en film.

Söndag fm plugg, för att på em ta emot Anna och Jonas samt Madde. A o J kunde inte närvara på fredagen så vi tog igen det då, med mer spel, te och umgänge, samt en promenad. Blev middag och övernattning för deras del då de skulle tillbaka upp till Åre idag (där de pluggar). Resten av dagen har jag suttit med uppsatsen. Ska lämna in en delrapport nu på onsdag, därav fokus på den hela, hela tiden!

För att jag inte ska ha konstant dåligt samvete för att jag inte hinner rida så har vi även bestämt att Assa o Björg ska få vila ett tag nu. Det kan behövas då Assa inte haft nån längre vila på ett bra tag och hade en tuff höst med visning och tävlingar. Björg är ju dräktig så att hon vilar gör egentligen ingenting.

I övrigt har jag, som ju alltid ätit relativt GI-rätt börjat experimentera lite mer mot LCHF-hållet nu under helgen. Ska man ha koll måste man ju testa, eller hur? ;) Vi får se var det slutar, tycker ju att det är kul o mecka i köket och har i alla fall ätit riktigt gott hela helgen. (Vilket jag även gjort annars med, så det är inget unikt för lchf). Mitt främsta skäl är dels att jag till och från har ont i magen, och denna kost ska tydligen vara bra för sådant, samt att jag i omgångar lider av ett rejält sockersug, så avgifta det är inte heller fel.


RSS 2.0