Illusioner

Ska arbeta imorgon så är hemma ikväll. Hamnade framför you tube i jakt efter spännande korta filmer som kan utnyttjas i psykologiundervisning som inspiration och motivation till lärande hos eleverna. Finns otroligt mycket ballt måste jag säga.

kolla exempelvis in denna film. Men om ni har lätt för att bli yra varnas ni men den ger en väldigt ball upplevelse om ni orkar vänta.

Illusioner handlar ju alltid om att lura hjärnan genom att utsätta ögats receptorer för en viss sorts stimulans under en viss tid. När man sedan byter fokus så får andra mottagare i ögat ta över och ger därmed hjärnan en missvisande bild av verkligheten som dock kan bli rätt häftig!

Nåja, detta är inget jag kan göra i en klass, men man kan ju alltid roa sig själv med det en stund!

Hur tänker media egentligen?

Såg en ny tidning idag som hette "aktiv träning" och tänkte att det kunde vara något intressant! Det stod bland annat om utförsåkning, löpträning, kost, livsstil och träningsschema för armhävningar. Detta är något som skulle kunna nå en målgrupp för såväl kvinnor som män, men denna tidning var så otroligt riktad till bara män så att jag blev helt frustrerad.

Varför gör man en tidning om ett neutralt ämne som träning så inriktad mot män? Tror de att kvinnor bara vill ha bantartidningar och inte träningstidningar?

Exempel på det jag pratade om:

- Bara bilder på män
- Reportage om män med olika kroppstyper och livsstil och hur det avspeglas på deras hälsa
- Olika sätt att mäta hälsa. Tex bukfettsmått - bara männens
- Kostreportaget inleddes: "Du behöver gå ner i vikt och män är inte skapta för att svälta". Är kvinnor det eller?Och när jag ändå är inne på ämnet: Såg lite på let's dance igår och de kom in på en diskussion om huruvida Magnus Samuelsson hjälper till hemma. Detta är något som ligger djupt i hela vår kultur och språk. Men hör ni hur fel det låter? Och hur illa det är att dessa föreställningar är cementerade i vårt samhälle? Vem skulle fråga valfri kvinna i programmet om hon hjälper till i hemmet?


What?

Fick just ett mail om att de hittat en ny praktikplats till mig. Den förra saknade nämligen mina ämnen jag ska undervisa i. Problemet är bara att de tycker jag ska stationeras norr om stockholm. En restid på 1,5 timme enkel väg. Galet! Förhoppningsvis kan jag ordna så jag får komma någon annanstans. Håll tummarna...


Segt!

Det känns som att våren kommer att bli tuff. Kvällskurs är inte min grej, inte när det är en timmes resväg hem i alla fall! Som tur är så har jag en skolkamrat som ska nästan lika långt så jag får lite sällskap! Kommer komma hem halv elva varje torsdag. Fördelen är att jag kommer att bli klar ett halvår tidigare eftersom detta är obligatoriska poäng som jag ändå måste ta. Kursen heter betyg och utvärdering och är därför något som kan bli användbart om/när man kommer ut och ska vara lärare.

Sen så fick jag ju inte mycket för det där ordningssinnet som jag skrev om igår. Det visade sig strax efter att det fanns två olika litteraturlistor som inte var synkande och idag fick jag en tredje, och den ska tydligen vara korrekt. Men förstår ni att  det blir lite rörigt när man har flera olika dokument som säger olika saker? Skolan gör med andra ord en hel del för att förvirra och när läraren hänvisar till en viss litteratur och inte har nån aning om vad man pratar om när man pekar ut den litteratur som var till föreläsningen blir man lite oroad för hur kommunikationen på skolan är egentligen. Vilket är synd, för kursen i sig verkar intressant!

Ordningssinne och väskjakt

Idag har jag försökt att bli en strukturerad student genom att för en gångs skull ha skrivit ut veckoplaneringen för min kvällskurs och litteraturlistan samt satt in dessa i en pärm. Har sedan gått till biblioteket, lånat det som fanns och prickat av på listan. Inte ofta jag är så ambitiös men i denna kurs behövs det för det är sjukt mycket böcker/litteratur. Över en A4 lång lista alltså. Så nu har jag struktur, nu ska jag bara börja plugga också...!

Sen skulle jag ju även besöka skomakaren. Och mycket riktigt, väskan hade han glömt bort, igen. Han lovade att den skulle vara klar på fredag så om jag går dit på måndag eller tisdag så finns det ju en liten chans att den faktiskt är klar. Nu är det inte jättebråttom heller, jag har insett att jag egentligen behöver en större väska. Måste ju få plats med såväl laptop, anteckningsbok, en kursbok och en matlåda, samt det vanliga man har med sig.

Läste nånstans att ryggsäck kommer bli trendigt igen, och varför inte, det är kanske min enda lösning, för att hitta en väska som rymmer allt ovanstående och fortfarande är snygg kändes smått hopplöst när jag var inne i den lokala väskbutiken. Detta trots att de hade 50% på allt. Så om någon har nåt bra tips på väska så blir jag superglad!


Skitbil!

Jo, min bil fick för sig att börja bråka häromdagen. Det är säkert inget allvaligt men ändå irriterande. När jag körde hem på kvällen så insåg jag helt plötsligt att helljuset inte gick att stänga av, så att jag ofrivilligt bländade all mötande trafik. Väl på parkeringen så framkom det hur stort problemet egentligen var, för när jag stängde av motorn och drog ur nyckeln så var helljuset fortfarande på. Min, om jag får säga det själv, smarta lösning var att lokalisera säkringen för just helljuset och dra ut den. Men det är ju inte hållbart i längden att köra runt utan helljus och jag misstänker att det inte heller är så godkänt i besiktingskillarnas ögon. Och besiktningen är om en månad eller så...

Annars har min dag varit helt ok. Hemstudier som innebar att skriva en komplettering på grund av förra veckans frånvaro. Har också varit i stallet, bakat bröd, tränat och tvättat nu på kvällen också.

Imorgon är det mer läsande som väntar, stallet och träning då med. Sen ska jag försöka hinna ta en sväng på stan och besöka biblioteket och köpa lite block, samt besöka skomakaren för att se om han kommit ihåg att laga min väska än. Han är lite speciell och man behöver ofta gå dit några gånger för att påminna honom om att man finns så att säga, men jobbet görs bra och är billigt!

Snö, snö och snö!

Okej, har nu laddat in lite bilder och väntar på ännu fler, men här kommer några i alla fall, så att ni får en liten bild av hur mycket snö och lite folk det var!

Lite halvt offpist en bit ifrån den ökända "väggen"En väldigt tom backe tack vare en del vind på toppen - vi genade lite genom skogen för att hitta denBrorsan kör på i djupsnön....... Men ibland hamnar man lite fel. Här blev det lite klättring...


Hemma!

Nu är man trött i kroppen! Vet inte hur ni har haft det hemma, men i Sälen var det snö, snö och mera snö som gällde nu i helgen. Det innebar en dag med lite åkning på grund av vindar, men också flera dagar av härlig, underbar djupsnöåkning. I morse när vi hade städat ur stugan och skulle åka ett par timmar innan hemfärden så låg det säkert 2 decimeter snö i pisterna, som var helt orörda! Det var så härligt så alla som åkte bara avgav små glädjetjut av lycka. Det blir en helt annan surfkänsla när det bara är mjukt under brädan och inte ens de svarta pisterna känns branta utan det är bara härligt!

Nu har jag en något sentimental känsla eftersom jag vet att det med stor risk inte blir så mycket mer åkning i år, och framförallt ingen som är såhär ljuvlig!

Ska väl slänga in lite bilder imorgon. Nu skulle jag mest bara skriva att vi är hemma, är trötta, men mår bra och är glada. Nu ska det bli otroligt skönt att krypa ner i sängen och ladda om för en skoldag.

Skönt att också sova i sin egen säng. Sängarna i stugan var visselrligen sköna, men det blir inte samma sak! Vi var ju dessutom fem personer i stugan (som egentligen var avsedd för fyra) eftersom vi tack vare de otroligt snälla människorna i vårt stall kunde vi åka iväg allihopa och lämna stallskötseln i deras händer. Tack till er!

Avresan närmar sig!

NU börjar det verkligen närma sig! Skidresan till Sälen som jag bokade för länge sedan alltså! Det hanldar visserligen bara om en weekend, men det ska bli så mysigt. (undrar om jag tycker det på fredag kväll när vi sitter i stugan o går varandra på nerverna också? ;) )

Vi håller på och packar för fullt för att sova hos föräldrarna ikväll! Är väl tillbaka med närmare rapport på söndag!

Pubkväll

Igår kväll blev en lite annorlunda kväll för mig! Vi hade snackat lite om att gå ut och ta en öl med klassen nån dag. Nu var det några som bangade men vi var ändå några stycken och vi hade såpass trevligt att kvällen blev senare än det var tänkt. Samtalsämnena varierade och vi hann även med att spela ett litet spel. Mellan skolan och när det var dags att ses passade jag på att shoppa lite småsaker för presentkort jag fick i julklapp.

Lite jobbigt bara när man måste gå innan alla andra eftersom det gäller att hinna med pendeltåget, men jag antar att det ör något man får ta.

Idag är det segt. Känner mig väl lite småkrasslig och otroligt oinspirerad. Åkte ut till stallet, men red aldrig, utan nöjde mig med att rasta hunden. Började ju nya kurser igår och kurslitteraturen verkar i stort sett omöjlig att få tag på om man  vill ha den begagnad.

Helgens vedermödor

Var allt lite segt idag på jobbet. Det är väl typiskt att man saknar de hektiska sommarmånaderna på vintern, och man på sommaren längtar till lugnet?

Nåja, helgen har faktiskt överlag varit riktigt trevlig. Kom iväg på första kondispasset på gymmet i år, i går. Det blev BodyJam, komplett med massa ny, förvirrande koreografi, men det var kul ändå. På kvällen blev det Tacoknytis med Madde o Elisabeth och sedan lite bowlande. Det var alldeles lagom att köra en timme bowling och sedan sitta och snacka lite i bowlinghallen. Vi konstaterade när vi gick hem att det är lite som en pub, men utan alla fyllon. Skönt!

I förmiddags tog jag det rätt lugnt. Fick mig lite sovmorgon innan stallet fick ett snabbt besök. På nåt sätt så hade jag plötsligt ont om tid så det blev snabba ridturer. Björg fick gå en skrittur i skogen och var väl inte fullt nöjd med att inte få springa. Assa fick en snabb genomkörare på banan. Jag fokuserar mycket på att det ska gå att rida henne avslappnad på pelhamet, även när jag inte låter den nedre tygeln inverka. Annars blir jag rädd att jag ska tappa den mjukhet som vi trots allt uppnått under ridningen på banan, på grund av att det blir lite för lätt att få en fejkad trevlig form, men där man inte fårr med bakdelen över huvud taget.

Nu när jag kom hem från jobbet så har jag förberett matlåda inför imorgon, vikt tvätten Henrik fixade under dagen och tagit en skön dusch i mörker. Det är faktiskt ett rätt bra tips! Släck ner i badrummet, tänd ett levande ljus eller två och njut av att duscha utan lysrörsljus i ögonen.

Australia

Ja, vi var ju och såg en av de senaste storfilmerna igår. Australia, med Nicole Kidman som spelar den brittiska aristokraten som hamnar i Australien, och Hugh Jackman, den råbarkade kofösaren som en gång fått sitt hjärta krossat. Man får följa dem under en serie händelser som tar rum i Australienunder andra världskriget.Två bra och snygga skådisar och otroligt mycket vackra bilder gjorde det till en skön film att se. Lite lagom spännande och romantisk. Dock så får man ha ett visst tålamod och inte förvänta sig massa action hela tiden, för filmen är lång. 2 timmar och 45 minuter är på gränser för en biofilm. Men jag gick ifrån biosalongen med en känsla av att ha sett en film som berättade en historia, samt en önskan om att få se Australien live.

Färdigt!

Nu känner jag mig riktigt klar med mitt examinationsarbete! Det är utskrivet och ligger i en plastficka för att lämnas in på måndag. Jag tänker inte ens öppna det under helgen, det är det inte värt med tanke på hur mycket jag har svurit över det.

För att fira och för att det är helg så ska vi nu åka in till stora staden och gå på bio. I sista sekund så blev vi två till så det blir riktigt socialt. Vi ska se Australia så jag får väl återkomma imorgon om hur den var!
"Det bara funkar"

Idag red jag lektion för Malin S igen efter lite juluppehåll! Eftersom Assa har sprungit runt lite som hon vill med mig och jag ibland har känt att jag har haft alldeles för lite kontroll så testade vi att sätta på ett nytt bett: Ett rakt Pelham. Det är alltså ett bett med två tyglar så att man kan använda den översta som en vanlig tygel, men den lägre ger dels hävstångseffekt och gör även så att en kedja inverkar. Vissa hästar funkar ju inte alls på såna bett men Assa blev som en helt annan häst och det positivt menat. Halvhalterna som inte alltid brukar funka satt hur bra som helst, och när jag kände att hon var på väg att öka och lägga sig på så rörde jag bara lillfingret en aning. Det var altså aldrig tal om ta tag i henne eller så, men imorgon ska vi testa bettets funktion som "nödbroms" och utmana ödet med en uteritt.. Vi sa att "det är så skönt när det bara funkar".

Red även Björg för första gången efter hennes ledighet. Longerandet de senaste dagarna verkade ha givit effekt för hon höll sig väldigt lugn och fin! Vi skrittade och travade lite på böjt spår och gjorde lite halter. Det märktes att hon kom ihåg vad vi övade på i höstas och det kändes bra!

Tack P3!

Satt och lyssnade på P3 Live idag på väg hem från jobbet och tjejen som fungerade som någon typ av förband till Annika Norlin var riktigt skön att lyssna på. Ida Redig, 21 år, från Göteborg. Verkar fortfarande vara hyfsat oetablerad och har inte gjort något album än, men jag tänker hålla utkik efter henne i framtiden. Jag gillar sån här skön akustisk musik när jag ska slappna av. Här är ett klipp från ZTV i alla fall:


Vad tycker ni?

Produktiv!

Det känns som att jag har varit otroligt produktiv det senaste dygnet. Jag har suttit för att plugga och faktiskt gjort det för en gångs skull. Det kan visserligen ha något att göra med att det är inlämning om mindre än en vecka men också för att jag äntligen kommit på ungefär hur jag ska skriva denna uppsats, och då är det mycket lättare att komma igång med skrivandet.

Jag har även sorterat massa papper, fixat CSN, Bytt bilförsäkring (vilket ger mig 400:-/månad) och så har vi städat ut allt julpynt!

Nu ska jag snart bege mig mot gymmet eftersom jag har bestämt mig för att vara tillräckligt frisk för att klara av ett BodyBalance pass.


Toka!

Nu är det dags att sätta igång Björg igen efter en tids vila och man kan väl säga att jag håller mig till longering nu ett par gånger. Hon var lite lagom vild och visade upp ett antal krumsprång. Som tur var så kom jag ihåg att ta upp mobilen och knäppa lite kort! Förstår ni varför jag vill vänta lite med att sitta upp? ;)Blev även några fina trav och galoppsteg fångade på bild!

Var i stallet även idag. Carolina hängde med och var snäll nog att ta sig an Jarpur och markarbeta medan jag kämpade på med Assa, som nu efter flera dagars arbete på ridbanan börjar kännas hyfsad. Förutom när hon får syn på nåt läskigt i skogen alltså...

Usch å fy

Hmm, det känns skönt att denna helg snart är över... Det positiva är väl att jag hunnit läsa en hel del skönlitteratur samt rida igenom Assa så hon gick hyfsat.

Men annars...:

I fredags var det begravning. Min mormor dog på lucia förra året efter en tids sjukdom. Hon har haft ett långt liv och bott hemma nästan till slutet, så det har ändå känts hyfsat ok, men en begravning är ändå sorglig, oavsett!

Igår jobbade jag och frös konstant, insåg att min förkylning inte har gett med sig så det var bara att åka hem, ta en varm dusch och bädda ner sig i soffan med tv-spel, film och böcker samt en god fruktsallad o lite nötter/choklad. Har väl mått ok men frusit rejält.

Idag lyckades jag sova lite innan det blev ridtur och sedan jobb. Laddade upp med långkalsonger och fleecetröja under jobbkläderna och höll värmen. Men råkade å andra sidan ut för den mest rabiata kunden jag någonsin har haft. Det var hyttande med näven, skrikandes och avbrytna meningar från hans sida, under tiden jag försökte förklara att "nej, det är inget fel på kontomaten", "det kan vara slut på den bensinen". När jag frågade om han valt oktantal (lite ovanliga pumpar på mitt jobb) så fick jag höra att jag minsann inte ska försöka säga att han inte kan tanka och att det skulle stå oss dyrt om vi hade dragit pengar från hans konto nu. Så småningom flyttar han bilen och tar det i kassan istället,  något mer sansat, men någon ursäkt var det ju inte tal om direkt.

Det är i ett sånt läge man saknar möjligheten att i efterhand kunna gå undan och samla sig lite, men nejdå, man får "glatt" fortsätta serva kunder...

När saker fungerar...!

Plugga känns just nu inte ett dugg motiverande. Dock är det skönt när i alla fall något fungerar. Nämligen bibliotekets verksamhet! Jag var inne och beställde några artiklar där innan jul, som var svåra att få tag på. Idag fick jag ett SMS och då var det bara att gå dit och hämta dem. Det skadar ju inte heller att biblioteket var så gulliga att jag slapp betala något för dessa uppkopierade artiklar. "Tack, tack" säger jag!

En annan sak som fungerar över förväntan är skrivandet på min nya dator. Det är så mycket snack om att tangentbordet är mindre än en vanlig dator (95% av orgstorlek eller nåt) och att skärmen är så liten. Men hittills har jag inte upplevt några speciella problem utan kan skriva såväl blogginlägg som skoluppgifter. Superskönt!

Apråpå nåt helt annat: Såg att EMD vann pris för bästa låt på grammisgalan, hur kunde detta gå till?

Barnasinne?

Självklart har jag barnasinne kvar! Därför uppskattade jag väldigt mkt att jag idag fick hem nya playstationspel. Det var helt enkelt ett julkalppsbyte som nu har blivit fixat. Att köpa över nätet blev så billigt så vi fick några extra spel på köpet istället för spelet vi lämnade tillbaka. Så ikväll när jag kom hem från jobbet hade de kommit! Vi har därför roat oss med att spela ett bilspel som påminner en hel del om mariocart. Små söta figurer som åker omkring i bilar, fångar pop-ups och stjärnor för diverse bonusgrejer. Lagom lättsamt såhär på kvällen! Fick även hem Spirou, som handlar om en liten drake, samt Singstar svenska schlagers.

Vilket är ditt favorit TV-spel?

Byebye utväxt!

Nu sitter jag med rödfärg i håret igen. Var lite tveksam till om jag skulle våga använda den då toppen på färgvätskan var avbruten då jag öppnade förpackningen. Dock såg det bara ut som lite vätska hade runnit ut så jag tog en chansning och det såg bra ut!

Jag kunde väl ha chansat på att försöka byta förpackning istället men misstänkte att det var hyfsat kört i och med att jag hade slängt kvittot.

Men det verkar ju fungera bra och ska snart hoppa in i duschen och skölja ur det också och sen kan jag njuta av att vara lite snyggare i håret än innan i alla fall! =)

Snabba puckar!

Beställde bläck idag till brorsans bläckstråleskrivare som jag ska låna/köpa loss av honom. Fick idag, vdi 18-tiden besked om att produkterna nu är skickade. Det kallar jag effektiv service när man gör sådant på kvällstid röda dagar!

Förhoppningsvis dyker bläckpatronen upp snart och då hoppas jag att det funkar också!


Huskurer, någon??

Jag vill bli frisk nu!!

Det känns som jag har dragits med min jäkla förkylning i flera månader. Egentligen är det väl bara en, men det är helt klart tillräckligt. Jag hade nån liknande grej under 2007 med då kom den tidigare under hösten så jag trodde jag kunde slippa i år.

Sen får jag lite dåligt samvete för att jag avbokar träningar för att jag samtidigt inte är så jättesjuk. Men det snörvlas lite, gör lite ont i halsen etc. Inget som känns riktigt tiptop alltså!

Nån som har nån bra huskur för att snabbt bli frisk??


Datorväskan!

Ja, jag sydde ju en liten väska till min dator! Av två små handdukar faktiskt. Ska sätta dit nåt kardborrband sen också, men såhär ser den ut i alla fall:


Promenerat!

Lyckades bli utlurad på promenad av Carro nu på förmiddagen. -10 grader när vi åkte hemifrån, men det var det värt. Vi tog oss alltså ut till Lövhagen, ett av friluftsområdena här i kommunen och såhär såg det ut där idag:Bilderna är tagna med min nya mobil, det verkar alltså som att den duger alldeles utmärkt som kamera sålänge som man ej behöver använda blixt! Nu väntar ett par timmars studier, om jag har tillräcklig självdisciplin för det...

Fint!

Såhär såg det ut när jag o Carolina var ute och skrittade i snön igår! Så vackert!Fotograf är Carolina!

Okänd smärta slår till!

Visst är det obehagligt när man inte vet vad det är för fel på en när man får ont?

Skulle traska iväg till gymmet för att träna för första gången sedan jag drog på mig denna utdragna förkylning för någon månad sedan. Strax efter att jag kom utan för dörren kände jag att jag hade lite ont i magen, men tänkte att det säkert skulle gå över snart.

Kommer upp på gymmet, tar av mig ytterkläderna och fyller på vattenflaskan. Sedan känner jag att jag verkligen inte mår bra, börjar svettas rejält och säger till några som sitter där att jag nog ska gå hem igen. De frågar om jag ska sätta mig ner. Jag nekar, för att i nästa sekund få flimmer för ögonen och då var det bara att snabbt ramla ner på en stol. Efter några sekunder kändes det bättre även om magen fortfarande gjorde ont. Jag fick även några "akutrussin" som instruktören hade med sig sen, och tänkte ett tag vara med i början, men gav upp den idén snart. Istället tog jag mig sakta hemåt och fick hjälp av Henrik att bädda ner mig i soffan och ta en alvedon.

Jag har ont i såväl mage som rygg och tänkte nästan att det skulle vara nån slags mensverk, men det är inte den tiden på månaden och jag brukar sällan få ont av det heller. Förhoppningsvis så är det inget allvarligt i alla fall!

Länktips!

Vet inte om ni precis som jag har ett antal bloggar som ni regelbundet läser och hur knepigt det kan bli att hålla koll på när dessa uppdateras. Speciellt när vissa uppdaterar så oregelbundet så kan det vara lätt att glömma, och dessutom lite smått tidskrävande att kolla bloggar i "onödan"...

Har nu hittat lösningen! Google har ett verktyg som heter Reader. Ni hittar det lätt på googles förstasida. Loggar man in där så kan man lägga till sina favoritbloggar och kan sedan i fortsättningen gå in på den sidan för att se vilka av bloggarna som har uppdaterats och med vilka inlägg. Smidigt värre. :)


Galet!!

Skulle precis beställa ett litet fodral till min dator. Neoprenöverdrag som ligger på runt hundralappen. Ångrade mig snabbt när jag kom till kassan på Dustin.se. När frakten kostar mer än själva produkten är det något som är fel! Totala summan hamnade på över 300:-. Visst, de säljer mycket tunga saker, men de får väl anpassa frakten efter produktens vikt!

Jag ska minsann sy ett eget fodral istället! Blir personligt och ekonomiskt!

Årets första bad!

Och nej, inte utomhus såklart!

Men däremot så var vi och plaskade lite i Ösmo simhall. Första gången jag var där sedan de renoverade och det har blivit riktigt fint! Det var jag o Henrik som båda är kassa och rätt otränade simmare och det blev inte bättre av att övrigt sällskap bestod av min bror som tränar undervattensrugby. Dvs: Han simmar både snabbt och kan hålla andan länge. Men vi får väl se om det blir nån träningsvärk imorgon. Är riktigt stolt över att jag lyckades ta mig 600 meter.

Blev även en skritttur i skogen och en liten sväng förbi Helene i Ösmo för att killarna skulle mecka dator. Jag själv roade mig med senaste HM-katalogen. Det hette vårkatalog, men kändes mer som sommarkläder. Vi får väl se vad som blir min klädsel i vår, känns som ballerinaskor är något att införskaffa!

Äntligen!

Jag har nu, till slut, införskaffat mig en ny dator! Efter ett halvår av strul med min gamla så blev det nu en liten, smidig sak som hittills uppfyller alla mina förväntningar. Det blev en LG X110:Jag valde svart, så den ser ut som på bilden. Den finns även i vitt och rosa och även om jag var lite småsugen på den rosa så vill jag ändå kunna använda den utan att tröttna om ett par månader.

Den är liten, väger strax över ett kilo och saknar CD-läsare. Å andra sidan är den otroligt portabel och även om den är långsammare och har sämre prestanda än många fullstora laptops har idag så är det inget jag märker av vid vanligt användande. Den har trots allt mycket bättre egenskaper än min gamla dator...knäpphuvud!

Alltså, mitt eget huvud. Vaknade i morse av att jag hade huvudvärk men efter att ha snoozat några gånger, stönat lite och sedan insett att ipren var något som krävdes, så går jag upp. Väl uppe så är huvudvärken bara som bortblåst. Skönt, men underligt!

Nu har jag städat undan i köket, kört en tvättmaskin och stoppat in bröd i ugnen, samt strukturerat upp min ekonomi. Så nu måste jag väl ta och plugga lite innan det blir en stalltur efter lunch! Ni hör att jag gör allt för att slippa ta fram böckerna? Det är det klassiska syndromet: "man blir aldrig så huslig som när man har skolböcker som väntar".


Nytt år!

Jaha, nu är det dags att vänja sig att säga 2009 istället. Lite lagom ovant sådär. Men det ska bli ett spännande år som även blir mitt sista år som student. Äntligen säger jag bara!

Jag blev lite inspirerad av Madde som har skrivit en årskrönika över 2008, men blir nog inte riktigt lika seriös. Men vi kan väl ta en kort sammanfattning:

Förra året firades in i Canazei i alperna, en skidresa värd att minnas. När jag kom hem började jag C-kursen i företagsekononomi samtidigt som jag skulle ta mina sista psykologipoäng. På något sätt gick det med det var tufft och när jag ser min kalender för jan/feb så har jag ibland trippelbokningar, mindre kul alltså! C-uppsatsskrivande pågick i alla fall under resten av terminen och även om vi genomförde den så var det inte ett arbete jag njöt av. Inte minst beroende på den bristande gruppsammanhållningen.

 I Mars blev det även en annan stor skillnad i mitt liv. Jag skaffade för första gången gym-kort, och med det nya vanor som hållt i sig resten av året! Under våren blev jag dessutom övertalad att påbörja min utbildning till lokalklubbsdomare, vilket innebar en del kurser och praktiserande när jag ändå var ute på tävlingar. Maj var alltså (som vanligt) fylld av tävlingar. Men jag hade inte den högsta motivationen i år, vilket kan bero på att jag nu tävlade i vuxenklass för andra året i rad och därmed kände mig mer eller mindre chanslös.

Sommaren kom och med den en hel del arbete, men också mycket sköna sommardagar på stranden, en del utflykter och grillande med vännerna. I slutet på Juni åkte jag och mamma till Island för att se på Landsmot, något som alltid är lika häftigt. Jag älskar ju hela det landet! Midsommar och två veckor i augusti spenderades på Källareholmen, släktens lilla stuga i norra bohuslän. Det var bara så underbart att vara där och bara vara helt enkelt.

I september fick jag sedan beskedet om jag klarade lokaldomarexaminationen. Resten av hösten har ägnats åt att plugga känns det som. Samt rida och kämpas mot leran. Som tur av var det även en del härliga fester som bröt av tristessen. Första terminen på lärarhögskolan och även första gången jag fick göra praktik ute i skolorna, vilket kändes otroligt häftigt. Terminen är fortfarande inte över men julen kom ju i alla fall och med den som kom även ett nytt år!

Nyåret firades alltså igår. Jag stängde på mitt jobb vid klockan 18 och Henrik skulle börja jobba vid 22 så vi hade några timmar gemensamt där när vi alla kunde äta middag tillsammans. Gulliga Carolina (som är hemma på snabbvisit mellan sina utlandsarbeten) hade förberett en trerättersmeny och även satt min bror och min sambo i arbete med att börja tillaga den så¨när jag väl kom hem så gick det undan!

När henrik försvann til jobbet roade vi oss med lite singstar, guitarhero, intagande av vin och allmänt snackande, med ett avbrott vid tolvslaget för att gå ut och skåla samt titta på raketerna!

Så, GOTT NYTT ÅR allihopa!!!


 

RSS 2.0