Nystart!

Anledningen till det dåliga bloggandet de senaste dagarna är att jag från och med nu kommer att befinna mig på http://malinstang.se där även en ny blogg är nyinstallerad! :)

Hoppas vi ses där!


Luleåbesök

Hemma igen efter ett par härliga, mysiga dagar hos bror i Luleå! Åkte upp i torsdags kväll och kom hem för en halvtimme sedan. Brorsan har pluggat i Luleå i 3,5 år nu så det var på tiden att åka upp! Fredagen ägnades åt att hänga i hans skola, få lite gjort på mitt eget skolarbete. Äta lunch med lite av hans vänner innan det blev en sväng ner till stan. Gå i affärer och införskaffa lite småsaker inför lördagen. På fredagskvällen blev det hemmamys med Idol och film. På lördagen besökte vi först simhallen (för övrigt samma simhall som de spelade in "låt den rätte komma in" i - dvs filmen vi såg kvällen innan) innan vi på kvällen gick på sittning!

Sittning är kul tillställningar och extra kul för mig som efter fem års studier fortfarande aldrig hade varit på någon. Denna hade dresscode kostum med maffiatema, dvs kul att få piffa till sig lite extra! Det var vin, god mat, underhållning, sånger och lite mer vin. Roligt bordsällskap stod för en hel del underhållning. "Mellanfest" med lite mingel innan det blev en sväng ut på kåren. Där stannade vi dock ej så länge, men det var kul att få se var han hänger och jobbar annars (som croupier vissa kvällar).

Idag tog vi det lugnt, pratade, såg på skidskyttet, tog en promenad och lagade mat. Rätt lagom faktiskt!

Nu är det sova och imorgon får ni hålla tummarna för mig, då kan det vara något som är lite avgörande för vad jag kommer att syssla med i vår.


Advent!

Jag gillar advent, det är bara att konstatera. Adventsljusstakar ger mysbelysning hemma, speciellt i kombination med lite värmeljus. Vi har fått upp en och annan tomte och man kan börja fundera på vad man vill ge bort i julklapp. De senaste åren är det just givandet som är höjdpunkten för mig, inte att få själv, även om det självklart är uppskattat och se vad folk har funderat ut.

En dag som idag är det dessutom extra plus. Vaknade visserligen och mådde inte alls bra. Fick ställa in både pluggande och arbetsintervju. Vid lunchtid mådde jag dock såpass bra att jag kunde åka ut en sväng till stallet. Hästarna fick dock vaccin igår så det blev ingen ridning, däremot njuta av att solen sken och att hagarna inte var leriga!

Hemma igen blev det en sväng på stan för att fixa lite småsaker, bland annat hämtade vi ut den framkallade fotorullen från fjällen och har sedan pysslat in dem i en pärm. Annars har jag även sytt om en klänning som jag köpte på H&M för några dagar sedan. Det var dubbla axelband så jag kapade det ena paret... Har även försökt packa då jag imorgon försvinner till Luleå för att besöka min bror. Utmaningen är att jag endast får ha med ett handbagage (blir en kabinväska). Det verkar lösa sig ändå, det jobbiga är alla småsaker som jag vanligtvis förvarar i handväskan. Får utnyttja mina stora fickor till det eller nåt.

Galet!

Sitter och försöker plugga (går mindre bra) och lyssnar även på radion. De sammaställer 00-talet. Och plötsligt slog det mig! Om en månad är det 10, jag upprepar: TIO år sedan milleniumskiftet.

Det känns helt galet! Har det gått tio år? Ok, vissa saker känns väldigt avlägset, men andra saker känns inte för nio år sedan... Minns fortfarande när jag var o shoppade nyårsklänningen jag hade då exempelvis!

Men att göra en total sammanställning över de senaste tio åren? Omöjligt! Ska kanske försöka fundera lite framöver, lär ju komma en del årskrönikor medmera som man kan hänga upp sina egna erfarenheter vid...!

RSS 2.0