Boktips!

Oj, ni som fortfarande kollar in här med jämna mellanrum, creds till er! Tänkt skriva här ett bra tag. Vill nämligen rekommendera en bok! Jag har tidigare bara läst alkemisten av Paulo Coehlo, och trots att det föreligger en viss hype kring den boken så blev jag inte imponerad. Däremot läste jag en annan sedan, som är så full av vackra ord, citat och visheter att jag egentligen skulle vilja citera hela boken. "Vid floden piedra satte jag mig ner och grät" är en kärlekshistoria och handlar om vad som är viktigt i livet, men också en historia om att våga satsa på sina drömmar och ta vara på den tid vi har. Speciellt då jag själv gärna spelar lite väl safe är detta något jag borde ta till mig, för att komma nån vart gäller det att våga ta risken att misslyckas, något jag inte riktigt har lärt mig än...

Några citat då:

Vi måste utsätta oss för risker, sade han. Vi kan inte förstå livets mirakel till fullo förrän vi tillåter det oväntade ske. Varje dag ger oss Gud inte bara solen, utan också ett ögonblick då vi har möjlighet att ändra allt det som gör oss olyckliga. Varje dag försöker vi låtsas att vi inte förnimmer detta ögonblick, att det inte existerar, att den här dagen är likadan som den imorgon. Men den som är uppmärksam och tar vara på sin dag kommer att finna det magiska ögonblicket. Det kan gömma sig i sekunderna när vi sticker nyckeln i låset på morgonen, i den korta stunden av tystnad alldeles efter middagen, i de tusen och en saker som vi är vana att inte fästa något avseende vid. Men det här ögonblicket existerar – ett ögonblick då stjärnornas hela kraft genomströmmar oss så att vi förmår göra under.

Men det finns också lidande i livet [...] Och det finns nederlag. Men dem kan ingen undanfly. Därför är det bättre att du förlorar några strider medan du slåss för dina drömmar än att du bli besegrad utan att ens veta varför du slåss.

Kärleken är alltid ny. Det har ingen betydelse om vi älskar en, två eller tio gånger under våra liv - varje gång står vi inför en situation som är helt ny för oss. Kärleken kan föra oss till helvetet eller paradiset, men den för oss alltid någonstans. Vi är helt enkelt tvungna att acceptera den, för det är den som ger näring åt vår existens.

Man slår sig lika mycket i ett fall från tredje våningen som i ett fall från nittionde.
Om jag måste falla, må det bli från höga höjder.


Det är ingen bok man kan sträckläsa, utan snarare en bok som passar att ta några kapitel i taget ur och istället tänka över vad som egentligen står.
Framsteg!

Mor fotade mig när jag red Björg häromdagen, här är resultatet: 

Har redan konstaterat att det känns lite surt att hon har bebis i magen, tänk vad det hade varit roligt att få fortsätta jobba med henne! Å andra sidan är hon bara sex år så det kanske bara är nyttigt med lite påtvingad vila!


Fick lite studerandeångest...

För att säkerställa att jag har sysselsättning i vår om magisteruppsatsen kör ihop sig, har jag nu anmält mig till en del kurser. (sista anmälan är IDAG)
Valen föll på:

Grundkurs i Handelsrätt, Juridisk översiktskurs
Effective Communication in English
Projekt och projektorganisation
Idrottspsykologi I
Engelska I
Litteraturvetenskap I
Statsvetenskap I


En mix av sånt som lät spännande och användbart, nästan alla kurser går på kvällstid/deltid eller distans, passar perfekt! =)

Allmän rapportering ur verkligheten

Tänkte mest meddela att jag lever och mår bra, trots svagheter på bloggfronten.

Har inte riktigt motivationen som krävs för att blogga regelbundet just nu tyvärr. Blir sittandes så mkt vid datorn i samband med skolan så försöker göra annat när jag väl är ledig. Exempelvis sticka, rida, träna eller bara se på TV: Har iaf försökt få lite struktur och tillåta mig själv ledig tid (ja, inlägget nedan skrev jag ju just om fenomenet att aldrig vara ledig). Kan inte påstå att plugget går framåt så mycket, men får in någon fot här och var i alla fall. Är just nu mest förvirrad över vetenskapssyn samt metod, så det blir att repetera sånt nu.

Har även kört några mindre jobb för eventbolaget jag fick kontakt med. Senaste var idag faktiskt och jag kan ju säga att jag har riktigt kul på jobbet! Coacha folk på firmafest i att spela playstation rockband med så mycket röj som möjligt är bara kul!

Rida blir det inte mycket av. Älgjakt denna vecka dessutom. Försöker hinna ut då och då så man kan passa på innan mörkret faller totalt. Nyheten i stallet är annars att "Indianen", vår valack som har bott på Island i tre år, kom hem i söndags. Verkar lugn och trevlig samt är urgullig!

Sen måste jag bara säga att Hairspray, som går på China-teatern just nu är ett riktigt lyckopiller! Mor fick det i födelsedagspresent så hon och jag var där i fredags. Riktigt lyckat! Mycket sång, dans och skämt. Gillar man filmen blir man ej besviken...!


RSS 2.0