Det blåser på ön...

Fick låna min mors dator och kan därför bidra med en kort uppdatering. Klockan är på Island 22.38 och vi har precis ätit middag och ska snart sova. Middagen bestod av hummersoppa, lite vitt vin, bröd och så massa glass till efterrätt. Det märks att våra vänner här har ett hotell.

Annars så kan jag ta det från början! Vi kom hit igår kväll efter en flygresa som gick så bra så! Bilturen ut hit tog nästan två timmar så när vi kom fram så hälsade vi på lite nere i stallet där Frida förberedde sig inför idag genom att tvätta sin häst.



Idag tillbringades större delen av dagen på landsmót, som alltså är en av de största tävlingarna på Island. Frida red i barnklassen. (10-13 år) Det var 94 starter, de red tre och tre på banan och visade tölt och galopp. De 30 bästa går till semifinaler som är på torsdag, där sedan de 15 bästa går till a respektive b final. Frida och Svalur skötte sig utmärkt och hamnade på en nionde plats. Riktigt roligt!




Något som inte var riktigt lika kul är då vädret. Det blåser storm allra minst, sanden yr och det är svårt att gå mot vinden. Bitvis är det soligt och däremmellan kommer det små regnskurar. Vi kollade lite på uttagningar i fyrgång och det var en del fina hästar men det är roligare att de när de rider individuella uttagningar istället. Vi träffade även Indjánis uppfödare (indjáni är vår 2-åriga hingst som bor hos dem fortfarande) och bestämde oss för att hälsa på dem.

På vägen dit så stannade vi på en bensinstation där mamma för två år sedan köpte en superbra ridoverall och i år var det min tur. den gick på ungefär 1200:- vilket är ett riktigt bra pris!

Hos indjánis uppfödare blev vi bjudna på lite kaffe. Något som där även innbär diverse olika kakfat, bröd, pålägg, tonfisksallad etc. Eftermiddagsfika är mättande här! Efter det var det ut på fälten i en bil för att leta efter hingsten. han såg trevlig ut förutom en lite tjock hals och hade vuxit en del förra året. Det tråkiga är att barra en kula har ramlat ner än sålänge så vi hoppas att det inte blir något problem! Såhär ser han ut i alla fall!

 

Nu är det sängen som väntar är och imorgon ska det regna hela dagen så då passar vi på att åka in till Reykjavík och hälsa på sadelmakare Jón! Hoppas att ni har det bra där hemma så kommer det en ny rapport längre fram!

Kommentarer
Postat av: marianne

Hej!! Ni har det bra ser jag. Hoppas kulorna faller på plats hos Indjani, han ser ut att bli stor. Jättekul att se bilder, gärna mer. Ha det så gott på blåsiga ön.

2008-07-02 @ 08:00:41
Postat av: Malin

Hejsan! Ja, vi får hålla tummarna :) Uppfödaren trodde också att han skulle bli rätt stor. Och han visar både tölt och trav i hagen och det är ju trevligt!

2008-07-02 @ 09:37:29
URL: http://draktand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0