Island - nu är vi här!

Ja, nu är vi här! Landade vid lunchtid igår och begav oss in till Reykjavík. Vi var tvugna att mellanlanda i Oslo eftersom vi flög med SAS, så resan tog längre tid än vanligt. Här sitter jag och väntar på att plan nr två ska gå!



Vi hade ingen karta och irrade som vanligt runt ett tag innan vi hittade till Jon och hans fru. Han är sadelmakare och hade enormt mycket arbete men vi kunde göra lite beställningar och de bjöd som vanligt på en fantastisk fika. Två olika tårtor som de skaffat från bageriet. Galet, men gott!

Natten tillbringade vi på Vorsabae II där Indjáni är född och fortfarande bor. De har under dagen flyttat hästarna från vinterhagen till sommarhagen och samtidigt sorterat ut ett stort gäng som ska in på träning i sommar.



Indjáni såg fin ut, även om han var rätt smal. Han är rätt nyligen kastrerad och tar sig inte riktigt tid att beta eftersom han vill vakta flocken så mycket. Men eftersom han är en del hanterad på grund av att han stod på stall hela förra vintern så var han väldigt lugn och trygg med människor.





Det hade även kommit två föl under natten. Detta är det ena. En liten hingst efter Segull frá Vorsabae II och alla ni som är färgexperter kan tycka att det är intressant: Mamman verkar ju vara silvergulbrun och pappan är svart konstantskimmel. Inte helt klart vad denna lille kan visa alltså. ;) Men söt var han...



Kommer kanske med mer uppdateringar imorgon. Kameran är i alla fall med hela tiden och i högsta hugg. imorgon kanske jag kan få stilla lite ridabstinens också. Blev halvt om halvt lovad en tur på ett litet fult sto med kass exteriör. Jag å mor blev båda förtjusta i henne, hon var så ful så att hon blev söt, men är tydligen är rätt flott.






Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Åh vad roligt med blogginlägg och bilder!

Vädret ser ut som här, småkallt ;-)

2009-06-06 @ 23:54:38
Postat av: Marianne

Fina bilder. Hoppas ni får trevliga ridturer och även om hästen är ful:))

2009-06-07 @ 07:14:02
Postat av: glamur

Full häst???

2009-06-07 @ 11:54:16
Postat av: Stephi

Hoppas ni får en trevlig resa och tar massa bilder

2009-06-07 @ 11:59:45
URL: http://telliban.blogg.se/
Postat av: MalinS

Åh vad kul med en uppdatering från Island! Och med bilder och allt! :)

Meeera!

Hoppas ni har det super! Hälsa mor!

Kram!

2009-06-07 @ 23:22:20
URL: http://www.malinweb.se/blogg
Postat av: Terese

Hej! Vad kul att se bilder på Vorsbaer 2! Bodde och jobbade hos dem 2001-2002. Känns som en eveighet sedan. Hade så gott!

2009-11-20 @ 16:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0