Boktips!

Oj, ni som fortfarande kollar in här med jämna mellanrum, creds till er! Tänkt skriva här ett bra tag. Vill nämligen rekommendera en bok! Jag har tidigare bara läst alkemisten av Paulo Coehlo, och trots att det föreligger en viss hype kring den boken så blev jag inte imponerad. Däremot läste jag en annan sedan, som är så full av vackra ord, citat och visheter att jag egentligen skulle vilja citera hela boken. "Vid floden piedra satte jag mig ner och grät" är en kärlekshistoria och handlar om vad som är viktigt i livet, men också en historia om att våga satsa på sina drömmar och ta vara på den tid vi har. Speciellt då jag själv gärna spelar lite väl safe är detta något jag borde ta till mig, för att komma nån vart gäller det att våga ta risken att misslyckas, något jag inte riktigt har lärt mig än...

Några citat då:

Vi måste utsätta oss för risker, sade han. Vi kan inte förstå livets mirakel till fullo förrän vi tillåter det oväntade ske. Varje dag ger oss Gud inte bara solen, utan också ett ögonblick då vi har möjlighet att ändra allt det som gör oss olyckliga. Varje dag försöker vi låtsas att vi inte förnimmer detta ögonblick, att det inte existerar, att den här dagen är likadan som den imorgon. Men den som är uppmärksam och tar vara på sin dag kommer att finna det magiska ögonblicket. Det kan gömma sig i sekunderna när vi sticker nyckeln i låset på morgonen, i den korta stunden av tystnad alldeles efter middagen, i de tusen och en saker som vi är vana att inte fästa något avseende vid. Men det här ögonblicket existerar – ett ögonblick då stjärnornas hela kraft genomströmmar oss så att vi förmår göra under.

Men det finns också lidande i livet [...] Och det finns nederlag. Men dem kan ingen undanfly. Därför är det bättre att du förlorar några strider medan du slåss för dina drömmar än att du bli besegrad utan att ens veta varför du slåss.

Kärleken är alltid ny. Det har ingen betydelse om vi älskar en, två eller tio gånger under våra liv - varje gång står vi inför en situation som är helt ny för oss. Kärleken kan föra oss till helvetet eller paradiset, men den för oss alltid någonstans. Vi är helt enkelt tvungna att acceptera den, för det är den som ger näring åt vår existens.

Man slår sig lika mycket i ett fall från tredje våningen som i ett fall från nittionde.
Om jag måste falla, må det bli från höga höjder.


Det är ingen bok man kan sträckläsa, utan snarare en bok som passar att ta några kapitel i taget ur och istället tänka över vad som egentligen står.
Kommentarer
Postat av: JohannaGG

Jag har läst flera andra av hans böcker men inte denna. Jag har lite blandade känslor inför honom. Ibland är han lite väl simpel. Ibland lite väl utsvävande, jag har lite svårt för all magi. Ibland väldigt klokt. =) Men denna ska jag klart testa.

2009-10-29 @ 08:09:05
Postat av: Emma

Hade behövt läsa såna där böcker som du gör så man blir lite klokare, men det blir ju aldrig av=)

2009-11-08 @ 08:11:49
URL: http://alfa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0